Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Płynem się nie myłam tylko sama woda zawsze tak robie jak badam mocz jestem zdziwiona bo wyniki moczu zwykłego robiłam tydzień temu i były dobre i posiew pochwy tez:( wiec nie wiem o co chodzi
myślicie ze jak posiew poxgwy mam dobry a w moczu to wyszło to już po zabiegu ?
-
Nadzieja, wydaje mi się, że każdy lekarz to inna praktyka. Mi jak wyszły bakterie z posiewu z pochwy to w szpitalu dostawałam globulki (Gynalgin na noc), 3 x dziennie antybiotyk w zastrzyku i kazali brać Lactovaginal rano. Po 7 dniach zrobili CRP, nie robili 2 raz posiewu, a wiem, że są lekarze i to w tym samym szpitalu, ktorzy robią drugi posiew. Po szwie jeszcze przez kilka dni dostawałam Gynalgin. Teraz został mi tylko Lactovaginal.
Natkaaaa lubi tę wiadomość
-
Nadzieja, ja jak leżałam w szpitalu z zamiarem założenia szwu to robili mi posiew moczu, ale nie wiem czy to nie taka standardowa procedura u nich, bo leżałam na sali z dziewczyną, która miała cholestazę, a też posiew jej robili. Najważniejszy i tak jest posiew z szyjki, ale jeśli coś masz w moczu to wydaje mi się, że powinnaś dostać antybiotyk, a przy infekcji powinnaś też mieć leukocyty w badaniu ogólnym moczu i to jest taki pierwszy wyznacznik.
Wowka, czekam na wieści ;*
Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
-
Nadzieja, może zaufaj lekarzowi? On raczej wie co robi. Moja gin np jeszcze przed wynikiem posiewu przepisała mi antybiotyk w razie bakterii żeby dłużej nie czekać jak coś, a jak się okazało, że jest czysto to po prostu przestałam brać. Dokładnie co lekarz to opinia.
Wowka, jak tam? ❤
-
Jestem!
Daleko od domu ten lekarz, całą Warszawę trzeba przejechać i to w korkach 😐
Ale najważniejsze. Szyjka przez te kilka dni sumiennego leżenia nieznacznie się wydłużyła, do niecałych 2,5cm. Ale pessar założony, to najważniejsze. Nawet lepiej, że założony na jeszcze dobrą szyjkę, bo ją wzmocni na wyższym poziomie. W zaleceniach oszczędny tryb życia, ale nie leżenie plackiem 😃
Mam brać teraz 3 dni pod rząd macmiror, a później co trzeci dzień.
Nadzieja, jestem zdania jak dziewczyny. Trzeba zaufać lekarzowi, no bo komu? Jeśli mówi Ci, że i tak szew założy, a później dostaniesz antybiotyk, to tak będzie. A ten posiew można zrobić jeszcze raz, skoro w badaniu ogólnym nic się nie działo. Ja miałam sytuację odwrotną-w badaniu ogólnym wyszły liczne bakterie, w posiewie ich już nie było 😃Trine91, Phoebe_8, ticia9, Mamatrojeczki, Nadzieja90 lubią tę wiadomość
-
Wowka, super, że już jesteś zabezpieczona
No i pessar na taką szyjkę na pewno da trochę więcej swobody, aż zazdroszczę 🙈
Ja już mam taki kryzys leżenia, patrzę tylko w ten kalendarz i mam nadzieję, że od 1.07 będę mogła wstać, bo wtedy skończę 35tc. Korci mnie żeby wstać przespacerować się chociażby po mieszkaniu, zjeść jak człowiek na siedząco, a z drugiej strony boje się strasznie, że przez moje widzimisie mogłyby mi odejść te wody i synek urodziłby się za wcześnie. Ciężki ten nasz szyjkowy los..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 19:07
Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)