X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według ktg też "nie rodziłam". A bolało i rozwarcie szło 😂

Trine, niech posprawdzają wszystko. A jakieś inne kroplówki też dostajesz, czy samą oxy? Smutno się czyta, że czujesz się słabo, ale poród to wielki wysiłek, a Ty dałaś radę po tylu miesiącach leżenia. Będzie tylko lepiej, ciało się zregeneruje 😊

Phoebe, to teraz kciuki za szybką akcję u Ciebie 😊

Ticia, o Ciebie jestem spokojna. Ty dasz radę więcej niż te kilka dni 😀

ticia9 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie! Byłam w toalecie z położną, zemdlałam tam 3 razy i raczej będę musiała oddać małego na noc, bo nie jestem w stanie wziąć go sama na ręce :( Serce mi pęka, bo myslalam, że z porodem miną wszystkie trudy z jakimi trzeba było się zmierzyc, a to co się teraz dzieje z moim organizmem to szok :(

Po obchodzie będą decydowac czy jest potrzeba przetoczenia krwi :( Kroplówkę mam na razie tylko z oxy.

mhsvjw4zrmx08mca.png
    Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine gratulacje! Obyś szybko wrociła do sił.

Ja też pamiętam jak mi sie prawie skurcze nie pisały ( czulam jako bezbolesne twardnienia) a rozwarcie pomimo tokolizy poszło na 7cm. A max skurczy to 3-4 o wartości 50 w ciągu całej nocy.
    Która kolejna do rozpakowania?

Trine91 lubi tę wiadomość

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine91 wrote:
    Dzięki za wsparcie! Byłam w toalecie z położną, zemdlałam tam 3 razy i raczej będę musiała oddać małego na noc, bo nie jestem w stanie wziąć go sama na ręce :( Serce mi pęka, bo myslalam, że z porodem miną wszystkie trudy z jakimi trzeba było się zmierzyc, a to co się teraz dzieje z moim organizmem to szok :(

Po obchodzie będą decydowac czy jest potrzeba przetoczenia krwi :( Kroplówkę mam na razie tylko z oxy.
    Kurcze to nie fajnie, z jednej strony radosc bo masz juz synka ze sobą. A z drugiej nie najlepiej z sama Toba. Moze wlasnie lepiej jakby przetoczyli krew, moze lepiej się poczujesz.
    Maz mógł być przy porodzie? I jakie imię wybrałaś dla skarba ☺

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Kurcze to nie fajnie, z jednej strony radosc bo masz juz synka ze sobą. A z drugiej nie najlepiej z sama Toba. Moze wlasnie lepiej jakby przetoczyli krew, moze lepiej się poczujesz.
    Maz mógł być przy porodzie? I jakie imię wybrałaś dla skarba ☺

Mąż był z nami od początku, tylko musiał zaczekać 40min na wynik testu na covid. W sumie zanim zaczęły się u mnie jakiekolwiek skurcze to już byliśmy razem na porodówce. Tam ktg, na skurczach głównie siedziałam, jak tylko wstałam to czułam skurcze co minutę- poza tym skurcze totalnie nieregularne, co minutę, co trzy, co pięć. Cieszę się, że odeszły te wody, bo nie skojarzylabym, że to mogą być skurcze porodowe. Przy wyciągnięciu pessara, szyjka jeszcze była mocno odgięta do kości krzyżowej, a później poszło ekspresem. Jak poczułam pierwsze parte, to byliśmy sami w sali i od przyjęcia ani razu nie zdążyły sprawdzić rozwarcia. Mąż zawołał położną, a ona w szoku, że to już porod. No ale później już tak łatwo nie było :(

Imię dla synka w tej ciąży wybierał mąż i jest jeden z miliona Antosiów, ale jest cudowny 🥰
    Mam nadzieje, że jutro będę w lepszej formie, będę w stanie sama wstać i zająć się synkiem, bo to mnie najbardziej teraz boli :( koleżanka z sali przyjechała 3h po mnie i pięknie śmiga, od razu sama pod prysznic, a ja znów jak kłoda :(

Inaa89 lubi tę wiadomość

mhsvjw4zrmx08mca.png
  • Lililove Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine! Gratuluję maluszka ❤ i doskonale Cię rozumiem. Ja w pierwszej ciąży też ostatnie 4 m-ce lezalam i po porodzie nie miałam sił zajac się córeczka bo ręce mi się trzesly z wysiłku i ledwo stalam a obok mamusie w pełni korzystały że swojego szczęścia. Źle się to odbiło na mojej psychice. Ale teraz bym już inaczej do tego podeszła i nie brała tak tego do siebie bo to są rzeczy na które nie mamy wpływu

w5wqjw4ztew8tr3m.png
    8p3ougpjn79q0i9u.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine nie patrz na siebie w takich kategoriach. Jesteś bardzo silna kobieta, wytrzymałaś bardzo dużo.Zrobiłaś wszystko, żeby synek przyszedł na świat w bezpiecznym terminie. To, że teraz czujesz się gorzej a koleżanka obok śmiga nie ma żadnego znaczenia. Z każdym dniem będzie lepiej, daj sobie czas. Porod to wielki wysiłek a po leżeniu to już w ogóle. Pamiętaj że jesteś wielka ❤️

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine i jak tam się czujesz? Lepiej troszke?😘

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Trine i jak tam się czujesz? Lepiej troszke?😘

Wczoraj wieczorem położna pomogła mi wziąć prysznic i po nim trochę się poprawiło. Dzisiaj już normalnie śmigam, poza okropnym bólem rany wszystko jest super, a synek został ze mną na noc, straszny z niego przytulas 🥰 niestety jest na mm, bo z karmieniem u nas na razie bardzo kiepsko. Próbowałam coś podziałać laktatorem, ale pokazały się tylko marne krople, liczę na to, że z każdym dniem będzie lepiej, a po powrocie do domu pójdziemy do CDL.

Dzisiaj miał badania po pierwszej dobie, też wszystkie wyszły bardzo ładnie, także liczę na to, że w niedziele puszczą nas do domku żeby zwolnić miejsce, bo codziennie po naście porodów mają 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2020, 10:59

Maddelainen, Phoebe_8, Inaa89, ticia9, Wowka lubią tę wiadomość

mhsvjw4zrmx08mca.png
  • Phoebe_8 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine, ale się cieszę. Wczoraj cały dzień o Tobie myślałam 😘. I zazdroszczę, że już tulisz swoje maleństwo 😁. Mnie dziś strasznie boli spojenie, łudze się, że może coś się wydarzy w weekend.

• Trine91 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phoebe, u mnie totalnie nic nie zapowiadało, że coś się wydarzy, a jednak. Trzymam kciuki żebyś już za chwilkę tuliła córeczkę ❤️
    1,5h przed odejściem wód jeszcze byłam w toalecie i nic mnie nie bolało, a później nagle się obudziłam i poczułam, że się zalewam 🙈

mhsvjw4zrmx08mca.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine, cieszę się że już lepiej, a poprawa będzie postępować 😊

Kroplami mleka nie przejmuj się. Po pierwsze, dobrze, że w ogóle próbujesz. Po drugie, Antoś jeszcze nie potrzebuje za dużo. Po, trzecie, luzik-jak wrócisz do domu, wszystko będzie spokojniejsze. Można skorzystać z cdl, a zaraz i tak nadejdzie nawał 😊

Najważniejsze, że Antoś zdrowy i Ty też lepiej się czujesz. Oby szybko Was wypuścili 😊

Phoebe, liczę na to, że u Ciebie też coś się wydarzy niespodziewanego 😉

Betty, daj znać co u Was.

A ja poproszę kciuki za jutrzejszą wizytę 🙂 mam nadzieję że nic mnie nie zaskoczy 😊

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine91 wrote:
    Dziewczyny, dzięki za kciuki, ale do wizyty nie dotrwałam 😂😂😂
    Już tulę synka, jest tak śliczny i cudowny, jestem zakochana 🥰

O 2 w nocy odeszły mi wody, o 4 zaczęły się skurcze, o 7 już miałam pełne rozwarcie i skurcze parte. Niestety parte były za słabe i podłączyli mi kroplówkę z oxy. Godzinę później udało się urodzić. Byłam nacinana, ale i tak pękłam i podobno mam sporą ranę i szycie. Boli bardzo. Miałam już próbę wstania z łóżka, ale za słaba jeszcze jestem, bo straciłam dużo krwi i dalej odpoczywamy.

Oczywiście mam problemy z przestawianiem do piersi. Mały nie bardzo umie chwycić i przez to się denerwuje, a ja nie umiem powstrzymać łez i to nie wiem czy ze szczęścia, że to już, czy hormony tak szaleją.

3400gr, 55cm i 10 punktów. W szpitalu odstrojono go od stop do głów na różowo 🙈
    Gratuluje 😍😍😍😍😍

• Maddelainen Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, kciuki zaciśnięte! Na pewno będzie wszystko dobrze 🙂
    Mam nadzieję, że u Betty wszystko w porządku. Dawno się nie odzywała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2020, 06:08

Wowka lubi tę wiadomość

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png
  • ticia9 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, kciuki za wizytę ✊✊✊

Wowka lubi tę wiadomość

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, trzymam kciuki za wizytę, ale na pewno będzie wszystko dobrze ❤️

U nas z karmieniem coraz lepiej, jeszcze się wspomagamy mm ale to dlatego, że laktacja jeszcze się nie rozkręciła na tyle na ile potrzebuje maluszek, ale oboje już się nauczyliśmy przystawiać i jestem dobrej myśli, a poza tym najważniejsze dla mnie żeby był najedzony i szczęśliwy, wierzę, że z kp z każdym dniem będzie lepiej :) Dzisiaj wieczorem mamy ostatnie badania i jak będzie wszystko w porządku to jutro wracamy do domku :)

Inaa89, ticia9, Phoebe_8 lubią tę wiadomość

mhsvjw4zrmx08mca.png
  • Phoebe_8 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka trzymam kciuki 😘

Trine super! Teraz z dnia na dzien bedzie coraz lepiej 😘. My jutro zaczybamy 40 tc, chyba, że córcia ma inny plan 😁

Wowka, Trine91 lubią tę wiadomość

• julitk4 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka kciuki 🙂

Trine super wieści❤️

Phoebe nieźle 😁Tak te szyjki straszą, a potem zmieniają zdanie. U mnie było dokładnie tak samo, ciekawe jak w tej ciąży się potoczy.

Phoebe_8, Wowka lubią tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Szyjka ładnie objęta pessarem, aż wystaje 😊 Mała już ma 1374g. Tyle, że cały czas miednicowo sobie leży, ale mam nadzieję, że jeszcze zmieni zdanie 😊

Phoebe, mam nadzieję że szybko Ci już zleci ta końcówka ciąży 😊

Trine, świetne informacje 😊 bardzo się cieszę, ze u Was wszystko idzie ku dobremu.

ticia9, Mamatrojeczki, Phoebe_8, Trine91 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka super wieści.Moj też dalej miednicowo.Na kiedy masz tp? Pamiętam, że podobnie chyba jak ja.

Wowka lubi tę wiadomość

‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ