Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ale się wystraszylam. Jakieś takie dziwne bóle miałam,kłująco piekące. Czasami tak miałam ale z jednej str jak syn coś uciskal. A tu jakoś tak łapało, trzymalo ileś minut i puszczało. Myślałam że skurcze ale zbyt długo to trwało i brzuch przy tym miękki. Już miałam wizję odklejonego łożyska. Wzięłam na raz trzy magnezy ale przeszło zanim zaczął działać. Boże ja osiwieje do czasu porodu. Mąż już chciał na IP ale ja mówię że pojedziemy jak nie przejdzie. Syn się rusza normalnie, narazie spokój..
-
Hej.
Julitk4 mam nadzieję, że uspokoiło się i jest ok.
Ja mam czasem takie jakby kolkowe bóle po bokach brzucha, tak jakby na linii jajników, bez twardego brzucha.
U mnie dziś 32+2, trochę czuje dziś jak częściiwo brzuch mi twardnieje, nie wiem dalej czy to skurcze, czy co...
Jeszcze ciut ponad 4 tygodnie i donoszona 😊 oby wytrzymać.
Spokojnego weekendu Dziewczeta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2020, 19:26
MamaTrojeczki -
Julitk4, termin mam na 10.10 😊 mam nadzieję, że dolegliwości przeszły i nie straszą Cię dłużej 😊
Maddelainen, sama jestem zdziwiona wagą córki bo do tej pory też była z tych mniejszych 😊
Mamatrojeczki, 4 tygodnie zlecą szybko 😊Mamatrojeczki lubi tę wiadomość
-
Mama trojeczki takie kolkowe bóle miałam z córką pamiętam. O to już niedługo zostało, dotrwasz napewno 🙂
Wowka to ja jednak mam późniejszy tp bo 21 październik.
Dziękuję dziewczyny. Przeszło i się nie powtórzyło na szczęście.. Jeszcze tydzień do wizyty, mam nadzieję że wszystko ok.Mamatrojeczki lubi tę wiadomość
-
Kciuki za nas wszystkie dzis wizytujace 😄☺😘
Trine jak tam juz w domku? Jak sie czujecie?
Phoebe co u Cb nadal w dwupaku?
ticia9 lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Tak, miałam wizytę ale na NFZ w sprawie zastrzyku, bo mam krew ujemna. Lekarz powiedział, że już za późno na ten zastrzyk, a po drugie jest zbędny. Sprawdził mi od razu szyjkę przez powłoki brzuszne i ma 2.7 cm, dwa tygodnie temu miała 2.3 cm. Zastanawiam się, bo w szpitalu sprawdzali wyłącznie dopochwowo czyli rozumiem, że szyjkę po pessarze ile ma. To jeszcze wyjdzie, że moja szyjka ma ponad 3 cm 😂 Ale, że ten lejek mam to mimo wszystko mam leżeć.
Oczywiście kciuki za wizyty!
ticia9 lubi tę wiadomość
👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
https://www.tickerfactory.com] -
Juz po wizycie.
Z dzidzia wszystko ok, ma 5.83cm.
Szyjka nadal krotka, oddzielenie kosmowki nadal jest ale się nie powiększyło. Dodała mi leki teraz jeszcze dopochwowo. Wizyta teraz za 3tyg. Lezec i oszczędzać sie musze poki co do 20tyg ciazy minimum. Potem zobaczy co dalej.Mamatrojeczki lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Ja też przynoszę wieści z wizyty. Mamy 1.7cm człowieka z pikającym serduszkiem. I tem mały człowiek uparcie chce mnie doprowadzić do załamania, bo zrzuca na mnie chyba wszelkie możliwe objawy, a szczyt przypada na przedpołudnie.
Co do szwu, to narazie o szyjka super, 4cm. Obserwujemy, wizyty co 2 tygodnie.Mamatrojeczki, ticia9, Wowka lubią tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Hej dziewczyny
Staram się śledzić wpisy na bieżąco, bo jestem ciekawa co u Was i przede wszystkim trzymam kciuki za wszystkie wizyty no i czekam na informację od Phoebe i za chwilkę Ticia nam się będzie rozpakowywać 🥰
My już od wczoraj w domku, straszyli mnie rano, że nie wyjdę, bo mam za dużą anemie, ale okazało się, że hemoglobina podskoczyła do poziomu, który kwalifikował mnie do wyjscia i cieszymy się już sobą w domku 🥰
Coraz lepiej wychodzi nam karmienie, ale synek jest tak absorbujący, że moje życie totalnie się zmieniło. Cały czas chce być przy mamusi i to jest tak cudowne, choć czasem nie mam kiedy napić się wody. Widok takiego aniołka wynagradza trudy ciąży, porodu i połogu. Tatuś taki zakochany, że cały czas go nosi, buja, przewija. Dzisiaj w nocy dzięki temu udało mi się przespać łącznie jakieś 4h 🙏🏻ticia9, Maddelainen, Wowka lubią tę wiadomość
Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
-
Dziewczyny, ja jeszcze w dwupaku. Byłam dziś u mojej doktor na ktg, od razu szyjkę sprawdziła. Nic więcej się rozwarcie nie rusza, mimo sprzatania, chodzenia po schodach i robienia zakupów 🤣. W środę idę do szpitala, akurat moja ginka ma dyżur 24h i będziemy poród wywoływać. Trzymajcie kciuki!
Bardzo się cieszę, że same dobre wiadomości po wizytach 😘
Trine cudnie, że wyszliscie. W domu jednak najlepiej 😘😘 -
Phoebe, aż się wierzyć nie chce jaka ta Twoja szyjka przewrotna 🙈 No ale w następny weekend Ty też będziesz miała córcię przy sobie ❤️
Dziewczyny, a jeszcze tak na przyszłość jeśli przy porodzie będziecie miały nacięcie lub pęknięcie to bardzo polecam psikać ranę Tantum Rosa. Ja zaczęłam dopiero na drugi dzień po porodzie, ale dzisiaj już prawie nic mnie nie boli, a mam bardzo duże szycie.
No i jeszcze co mogę doradzić w kwestii pobytu w szpitalu z maluszkiem to weźcie sobie jakąś butelkę z wolnym przepływem, bo w szpitalu mają jednorazowe mm i jednorazowe smoczki do tych butelek z których leci jak z kranu.Phoebe_8, Wowka, Maddelainen lubią tę wiadomość
Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)