X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulola moze razem urodzimy. U Ciebie to pewne ja nadal czekam.

• Sis Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa powodzenia :)! Trzymam kciuki, lekkiego porodu życzę :)

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • ulola Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola i jak tam ;) ??? Ruszyło ??

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • eta Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam bo myślałam że może Kaarolaa juz urodziła :-)

Ja dzis do poradni cukrzycowej na wizyte ide. Zobaczymy na kiedy ktg pierwsze mi wyznacza, bo przy cukrzycy to jest wcześniej niż normalnie.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulola powodzenia i kciuki:)
    Karola za Ciebie również kciuki za szybki lekki poród:) nie ma Cię więc moze się zaczęło?;)

Eta daj znać co tam w poradni i co z ktg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 09:02

• ttuska Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulola trzymam kciuki!! :)

w4sqkrnt373m17ix.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie tam, uparta ta moja szyjksa. Ale lekarz mowil ze po zdjeciu szwu czy pessara szyjki sie leniwe robia. Takze czekamy dalej a mamy dzisiaj 39+0 do terminu zostal tydzien

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulola juz pewnie tulisz maluszka, jak bedziesz w stanie to napisz co i jak...

• ulola Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Zosienka przyszla na świat o 12 48. Malutka 2680 i 51 cm - przez lozysko które bylo juz czarne ... Jest przesłodka <3 <3 <3
    Samo ciecie super ale wstanie dla mnie koszmar.... I jeszcze prawie zemdlałam pod prysznicem :/ ... Mam nockę żeby dojść do siebie bo Zosia wróci do mnie koło 7 rano

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 22:12

kaarolaa, Pysiaczek89, Galeona, eta, Ola31, Magdula lubią tę wiadomość

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulola super, to super ze cc bylo w czas zrobione, malusia ale szybko urosnie :)
    u mnie juz tez lozysko robi sie niewydolne i tak troszke sie boje oczekiwania

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulola gratuluję córeczki :)

Karola teraz czekamy na Twojego skarba :)

Ja jestem w domu juz z synkiem, bardzo szczęśliwa że wszystko przebiegło dobrze :) laktacja już mi się fajnie rozkręciła, szwy się goją, rodzina gratuluje :)

kaarolaa, eta, Pysiaczek89, Magdula lubią tę wiadomość

1tnvuq7.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulola gratuluję Zosi; ) moja córeczka też będzie Zosia ♡

Galeona to teraz Cię czekają najpiękniejsze chwilę w życiu ;)

w4sqkrnt373m17ix.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulola wielkie gratulacje :-) :-) :-)!!! Ciesze sie że poszło dobrze, ciesz się coreczka :-* :-*

Kaarolaa do boju ! ;-) na tym etapie co jestes łożysko juz fizjologiczne robi sie "stare" to juz norma, znak że organizm do porodu sie szykuje, wiec na pewno niebawem cos się zacznie :-)

Galeona z tego co pamiętam masz juz jednego malucha w domu, jak radzisz sobie z dwojka? Pomaga Ci ktos teraz?

Ktg mam za dwa tygodnie, cukry dobre. Wiec okej wszystko :-) :-)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulola gratulacje:) z każdym dniem po cięciu będzie lepiej, rodziłam w środę a w niedzielę już się baardzo dobrze czułam. Pewnie w piątek będziecie w domciu:)

Galeona cieszę się Waszym szczęściem, aż łezki szczęścia lecą bo chciałoby się już mieć malucha przy sobie całego i zdrowego:)

Karola cały czas trzymam kciuki:)

Eta super, że z cukrami wszystko ok:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwólcie że do Was dołącze. Jetem w 23 tygodniu 2 ciąży. I wczoraj niestety na badaniu lekrz stwierdził że szyjka na jego gust miękka. Długość na usg 34mm. 2 tyg temu było tyle samo więc narazie sie nie skraca, tyle że za miękka. Dzieć mój baaardzo nisko sie usadowił w połozeniu pośladkowym i tyłkiem mi tą szyjke molestuje. Do tego twardnienia brzuszka;/ Za 2 tygodnie kontrola i decyzja czy zakładamy pessar. Narazie wiadomo odpoczynek i leżenie - ale w domu 2 dziecko i cóż wiadomo jak jest.

• Magdula Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulola, gratulacje!! :* To Zosia ma już jeden dzień :) Ale te dzieci szybko rosną ;)

Galeona, dla Was również wielkie gratulacje!! Dobrze, że już jesteście w domu i możecie cieszyć się sobą :* Jak mały kawaler ma na imię? :)

Kaarolaa, teraz czekamy na Was :)

Jej, to już mamy dwa maleństwa wątkowe a zaraz będzie trzecie :)
    A potem to już chyba kolej na mnie i chwilę później ttuska w kolejce ;)
    Przerażające, a ja dalej nie mam komody ;)

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula tak właśnie coś mi sie wydawało, że Ty następna w kolejce;) Pysiaczek jeszcze tu zaglądała ona chyba coś podobnie do Ciebie:)
    chantel witaj, moje małe ciągle pośladkami w dół, w piątek się dowiem czy się obrócił;) na szczęście pupa nie masakruje szyjki( przynajmniej do tej pory) i stawiania brzucha ciągle mam.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• Magdula Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak, masz rację Ola :) Pysiaczek jest "młodsza" o dwa dni :)

Witaj chantel :) Dobrze, że się szyjka nie skraca. Masz w domu kogoś do pomocy, żebyś mogła więcej poleżeć i poodpoczywać?

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was ma taki problem? Moja dzidzia od 3 dni zsunela się nisko w kanał rodny.. Każdy jej ruch odczuwam z wielkim bólem :( nawet czkawke czuję na wysokości kości łonowej. Mam założony pessar ale bardzo się martwię czy to aby nie za wcześnie na takie niskie ułożenie? :( jesteśmy w połowie 29tc...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia- a moze tak ci sie tylko wydaje. A moze po prostu fiknela juz i tak to teraz odczuwasz. Ale jeśli masz jakieś watpliwości to moze zadzwoń do swojego lekarza.

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ