X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ułożona główką w dół już od dawna, ale nie była tak nisko a teraz czuję ją w kroczu dosłownie :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu do pomocy to tak średnio - ale przedpoludniami dziec w przedszkolu, a popoludniu jest na tyle grzeczna że duzo czytmy ksiazeczek na lezącą, dużo tez sie sama bawi. Tyle że ten obiad treb zrobic jakieś pranie. Ale staram sie jak tylko mogę to leżeć. Zobaczymy czy cos to da czy bedzie jednak potrzebna interwencja. O tyle dobrze że kontrole mam co 2 tygodnie, więc lek. powinien wyłapać jakby coś faktyczie zaczelo sie dziac

• eta Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantel to cale szczęście że maluch Twoj do przedszkola chodzi, tylko wtedy nie bierz sie do roboty tylko leż! A to coreczka?ile ma? Obiad gotuj sobie na dwa dni, może wieczorami mąż Ci mieso zrobi, coś pomrozi, albo ktoś z bliskich Ci ogarnie coś, musisz leżeć, przeżyć nawet bałagan i olać wszystko, bo jednak miekka szyjka nie jest fajna.ale jak masz kontrole niedlugo to sie sytuacja wyjasni. Będzie dobrze :-) :-)

Sylwia ale to że dzidzius jest nisko w kanale rodnym to Ci lekarz po badaniu powiedział czy to Twoje odczucia?

Magdula ogarniaj predzej tą komode bo Cię 40 tydzien zastanie ;-) a poprane poprasowane to masz ??;)

Ja juz mam ogarniete ubranka bo stracha mialam i na koniec nie chcialam tego zostawiac.

Ulola a jak karmienie Ci idzie?

Magdula lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Mialam nadzieje na w miare normalne funkcjonowanie ake jeszcze 2 tyg musze lezec-do 36 tc. Szyjka bez zmian nafal 26 mm ale znowu zrobilo sie rozwarcie tym razem na 5 mm :/ ostatnio mialam na 8 mm i niby po 2 dniach się zamknelo.
    Oswiadczam-już mam dosyć leżenia :(

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje odczucia.. No i do tego skurcze na ktg się piszą więc jesteśmy na oddziale

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy pessarze tez macie takie "wycieki" śluzu? Lekarka podczas zakładania mówiła zeby sie nie przejmować bo będzie zwiekszona ilośc wydzieliny i zeby sie nie martwić, ze to na przykład wody. Ale ja idę i czuje nagle chlup. Ciagle wymieniam wkładki bo mam mokro.. Niby jestem spokojna ze tak ma byc ale jestem w szoku ze jest tego aż tyle.

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis, to całkowicie normalne :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizytę u mojego prowadzącego... Ciekawe co powie na szyjkę.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulola, gratulacje :) Karola, jak tam?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Jutro kończę 35 tc, ale powiem Wam, ze mam częste twardnienia brzucha od dwóch dni i sie stresuje, czy nic sie nie zacznie dziać :( jeszcze ten szew mnie stresuje, ze mi cos tam porozrywa... A tak bardzo chciałabym wytrzymac jeszcze te dwa tygodnie, zeby Marcel nie był wcześniakiem :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Magdula Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    Magdula ogarniaj predzej tą komode bo Cię 40 tydzien zastanie ;-) a poprane poprasowane to masz ??;)

Nie mam bo nie mam komody i nie mam gdzie układać :D
    Ale już się zdecydowałam i jutro jedziemy na zakupy. Tyle, że TŻ będzie jeszcze musiał ją pomalować bo to lite drewno. Ale od poniedziałku biorę się za pranie i prasowanie :) Już mi się nie chce ;)

eta lubi tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na sierpniowki i Karola napisała ze urodziła Kornela :) ale super juz ma swojego bobaska :D ogromnie jej zazdroszczę :)

eta lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Tami Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) jeeej, a tak gadała ze niby nic sie nie zapowiada :D a tu rach ciach :D

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no super następne Dzieciątko:) Wy też się nie możecie tak doczekać? :)
    Ttuska 2 tyg to nic szybko zleci zobaczysz:)
    Pysiaczek na tym etapie co jesteś to juz chyba nie jest typowy wcześniak także nie martw się i na pewno dociągniesz do 37 jak i nie dłuzej:)
    Magdula ja czekam na szafę ale wygospodarowałam 2 półki u córki w szafie przykryłam wszystko pieluchą i jestem spokojniejsza:) muszę jeszcze torbę do szpitala spakować ale to raczej moje rzeczy bo u nas dla Malucha tylko chusteczki nawilżające i bepanthen trzeba zabrać.
    Polkosia daj znać co z szyjką

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola
    Wiem, ze na pewno dałby sobie radę, jakby cos sie teraz wydarzyło, ale ja tak bardzo chce jeszcze zeby posiedział te dwa tygodnie w brzuchu :( poza tym musi tam zostać, bo ja nic nie wypralam, torby nie spakowałam. Jestem zupełnie nie przygotowana na szpital i poród teraz, wiec Marcel nie ma wyboru, musi posiedzieć jeszcze minimum dwa tygodnie :)

Ola31 lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek i na pewno posiedzi:)nie ma wyjścia musi przecież być wszystko przygotowane;)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Wczoraj o 14:55 sn urodzilam Kornelka. 3 kg i 54cm. Wszystko opisze jak wrocimy do domu. Tutaj ciezko mi posty pisac bo zasieg kiepski.

Pysiaczek89, Ola31, polkosia, eta, Sylwia91, ulola lubią tę wiadomość

• ttuska Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola gratuluję! Wszystkiego dobrego :*

kaarolaa lubi tę wiadomość

w4sqkrnt373m17ix.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola gratulacje:) trzymajcie się :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, też się nie mogę doczekać, a tu dopiero połowa ciąży ;)

Ola31 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ