X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja również trzymam mocno kciuki, musi być dobrze, wierzę, że parę tyg jeszcze wytrzymasz:)
    Mysza całe szczęście, że u Ciebie lepiej.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówili jakiej długości bo nie było usg ale 8 mam wizytę u mojej lekarki i ją poproszę o zmierzenie

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za wszystkie kciuki kochane jesteście! Mysza cieszę się że u Ciebie trochę lepiej :*

Ola31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Dziewczyny Was tak zapytam choć mój problem to pewnie nic ale czy macie bóle brzucha w okolicach żeber? nie wiem jak to opisać, mam wrażenie, że wszystko mnie ciągnie, tak jakby mięśnie nie wiadomo co, tak mnie ciekawi czy to normalne na tym etapie bo brzuch spory

• eta Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola na pewno wszystko w tym brzuchu jest na ścisk stąd te dolegliwości, ja jak usiade to mnie zaraz pod zebrami gniecie, dopiero jak brzuch by opadł porzadnie to wtedy jest lepiej.

Sylwia i Mysza lezec, leżeć i leżeć i dacie radę dziewczyny :-*

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Eta:) ciekawe kiedy ten brzuch opadnie

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi dokucza ból pod żebrami. To maluszek się rozpycha. Dzisiaj nawet kopniaka tam dostałam, naprawdę urocze... ;) bolało jak cholera! :)

• Magdula Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie te kopniaki jakoś w ogóle nie bolą. Owszem, czuję dyskomfort ale bólu nie. Albo jestem gruboskórna albo moja mała ma mało siły ;)

Sylwia i Mysza, wyleżcie się teraz za wszystkie czasy, później nie będziecie mieć wiele okazji :*

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym zasnąć i obudzić się za 5 tygodni. No nic, wielkie odliczanie czas zacząć a przy okazji dziękować Bogu za każdy nowy tydzień!

eta, Ola31 lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Sylwia, kazdy jeden dzień przybliża nas do celu, a czas płynie, wiec tydzień za tygodniem będą uciekać.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bolu pod zebrani nie mam, ale jak się nie ruszala rano tak od 14 mam wrażenie że mi brzuch eksploduje-tak się rozciąga ze mnie całą skóra boli..
    Dzisiaj zaliczyłam trzeci spacer i stwierdzam, ze moim przyjacielem jest zdecydowanie lozko

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Chciałabym zasnąć i obudzić się za 5 tygodni. No nic, wielkie odliczanie czas zacząć a przy okazji dziękować Bogu za każdy nowy tydzień!
    Przyłączam się do marzenia aby już było 5 tygodni pózniej :)) W okolicach 26 tygodnia mam iść do szpitala na sterydy na płucka więc jak je dostanę będę trochę spokojniejsza.

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 5 nie spie :(. Mialam teraz ktg, sa jakies skurcze, malo tego leci ze mnie od wczoraj. Myslalam ze to taka wydzielina ale jest bardzo rzadka ... Jak woda. Zglaszalam poloznej wieczorem to kazala czekac do rana na mojego lekarza. Wiec poszlam spac, bo brzuch nie bolal, ja tez czulam sie ok. obudzilam sie i oczywiscie majtki mokre, nawet legginsy. Zmienialam wkladki ze 2-3 razy i ciagle cos leci. Z ogromnym niezadowoleniem zbadal mnie jakis lekarz, zadal bolu od diabla i kazal czekac dalej na moja lekarke. Mam nadzieje ze zaraz bedzie :(. Polozna mowi ze moga byc wody bo mocno plynne i glownie leci jak leze.
    Poplakalam sie, nie mam juz sily. Jesli to beda wody to musza mnie przetransportowac do innego szpitala, kaza sie nie martwic zeby skurcze sie nie nasilily. Ale jak tu byc spokojnym, to dopiero 29 tygodni. :(
    W glebi duszy cos ciagle mi mowilo ze to moze jednak wydzielina, ktorej niby sporo po pessarze ... Teraz to juz nic nie wiem. Wiec czekam.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza a to nie mogą dać Ci wkładki na sprawdzenie czy to wody? W szpitalach i tak robią... Dostałaś sterydy na rozwój płuc maluszka? Bo nie pamiętam. Upomnij się o nie jeżeli nie dostałaś bo ryzyko jest duże. Mi też w 29tc podali jak trafiłam do szpitala. Nie martw się kochana musi być dobrze trzymam mocno za Was kciuki.. Pisz do nas jak się czujesz :*

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialy takie papierki ale polozne nawet nie wiedzialy jak tego uzyc. Tylko mowily ze cos sie odbarwia ale one nie wiedza ze to dobrze czy nie.... Masakra. Ciagle czekaja na lekarke :/
    Dostalam teraz magnez w kroplowce.
    Tak, wczoraj dostalam rano druga dawke sterydow ale to nawet i tak za wczesnie zeby dzialac zaczely :(

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza kobieto nie masz numeru telefonu do swojego lekarza prowadzacego?? Czy Twoj mąż nie moze zrobić awantury?! Ja Ciebie rozumie że Ty mozesz nie miec sily na to wszystko bo psychicznie nie dajesz rady, ale gdzie jest ktoś z rodziny? Kochana tu nie ma na co czekać musisz dzis jechać do wojewódzkiego! Bez dyskusji! No jak czytam te cuda o pracy w tym szpitalu to sie aż wkurw... na prawde, co to za ciemnogród, co to za znieczulica, jak oni nic nie zrobia bez Twojej lekarki to juz srylion razy powinni do niej zadzwonić!! Po instrukcje jak takie pipy z nich, poza tym co to za lekarka że w tak kryzysowej sytuacji nie zadba o swoja pacjentke :-\ mysza blagam dla dobra Twojego dziecka ŻĄDAJ transportu DZIŚ do wojewódzkiego szpitala! Przepraszam że tyle wykrzyknikow ale jestem wściekła na bagatelizowanie sprawy przez te szpital, bo u Ciebie jest 29 tydzień i Twoje dziecko ma 100 % szans na zycie normalne tylko potrzebuje odpowiedniego zaplecza medycznego.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta pięknie to napisałaś. Ja też się wkurzam tutaj na to jak naszą biedną Mysze traktują... Nawet mój mąż się wkurza na to jak mu opowiadam! Dziewczyno kochana zrób coś dla dobra swojego dzidziusia...

• eta Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym nagle okazuje sie że ktg sie znalazło i mozna Ci zrobic w 29 tygodniu, i magnez w kroplowce sie znalazl, sprawa kwalfikuje sie do zaniedbania lekarskiego, oni kompletnie nie wiedza co robić, pamietaj zabrac wszystkie papiery z tego pobytu.i daj znac proszę co dalej bo sie denerwuje razem z Tobą :-*

Sylwia91, Ola31 lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to prawda, też mnie to śmieszy że nagle ktg jest i magnez jest, a jak ze skurczami trafiłaś to trzeba było czekać Bóg wie na co... Sprawę bym im założyła chyba, a mój mąż to już na pewno.

• Sis Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza dla pocieszenia Ci tylko powiem że dwa czy trzy dni z rzędu po założeniu pessara tak samo ze mnie leciało. Chodziłam w podpaskach bo wkładka była na chwile! Byłam przerażona że do końca ciąży tak bedzie.. Nie były to wody tylko wlasnie organizm bronił sie przed ciałem obcym i tyle tego produkował. Pózniej to sie unormowało i teraz normalnie chodzę we wkładkach i nie sa wcale mokre. Czasem poczuje ze ze mnie troche pocieknie ale to nic wielkiego.
    Nie zmienia to faktu że szpital powinien Ci sprawdzić czy to nie są wody.. Jak nie wiedzą jak to niech się dowiedzą od jakiegos lekarza..
    Trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieje że postanowią Cie przewieźć gdzieś indziej bo tu ewidentnie nie są przygotowani na takie sytuacje..

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ