Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ja już schizy dostaje. Byliśmy dziś w ojcowskim parku narodowym i przez jakies 25 min szlismy dosc ostro pod górkę. Starałam się robić częste przerwy, bo dostalam paskudnej zadyszki. Tętno mi skoczyło, spróbowałam zmierzyć aplikacją na telefonie, to wyskoczyło ok 120. No i jak tylko usiadłam w samochodzie to zaczęły mi się dość silne kłucia w macicy. Już tak kłuje od godziny, choć teraz troszke mniej. Myślicie, że mogłam sobie zaszkodzic tym "spacerem"? Do tej pory nic mnie nie kłuło...
I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018) -
Kat, mnie na początku poprzedniej ciąży bolał brzuch przy większym wysiłku. Szczególnie po pracy go odczuwałam, jak cały dzień byłam w żłobku na nogach. Teraz czuję od czasu do czasu lekkie kłucia, ale takie jakby bardziej piekące?
Weź sobie może magnez i no spę, połóż się i odpoczywaj Macica się na pewno rozciąga i wszystko jest dobrzeLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Kat_ wrote:Dziewczyny, ja już schizy dostaje. Byliśmy dziś w ojcowskim parku narodowym i przez jakies 25 min szlismy dosc ostro pod górkę. Starałam się robić częste przerwy, bo dostalam paskudnej zadyszki. Tętno mi skoczyło, spróbowałam zmierzyć aplikacją na telefonie, to wyskoczyło ok 120. No i jak tylko usiadłam w samochodzie to zaczęły mi się dość silne kłucia w macicy. Już tak kłuje od godziny, choć teraz troszke mniej. Myślicie, że mogłam sobie zaszkodzic tym "spacerem"? Do tej pory nic mnie nie kłuło...
Też tak miałam, to norma, ciśnienie wzrasta przy wysiłku, ukrwienie się zwiększa, macica rozciąga - norma. Pomyśl, że kiedyś kobiety do 9 miesiąca orały w polu i to był standard, a dzieci się rodziły
Alex gratuluję ciąży! Na pewno tym razem będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 21:06
Kat_ lubi tę wiadomość
-
Kat zrelaksuj sie, odpocznij i przejdzie,napewno nie zaszkodzilas spacerem. Kolatania serca mialam na poczatku ciąży nawet bez wysilku, a do różnych bólow brzucha musisz sie przyzwyczaic bo przez pierwsze tygodnie to tez normalne, pozniej tez bedzie bolal ale czlowiek juz lepiej poznaje ten bol i sie przyzwyczaja.
Oglnie to chyba jest cos w tym ze szczescia/nieszczescia chodza parami wiec mam nadzieje Alex, ze jutro zglosisz kolejną dobra nowinęNiecierpliwaOna lubi tę wiadomość
-
Kropka,czy Ty wiesz,że to już połowa? Masakra
Ja sobie siedzę w labolatorium po wypiciu glukozy i czekam na kolejne kłuciaWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze bety
NiecierpliwaOna, też teraz siedzę w przychodni i czekam na kłucia. Dzisiaj prolaktyna z obciążeniem. Razem było by raźniej
Już półmetek? Tak się cieszę dziewczyny i jednocześnie trochę zazdroszczę mam nadzieję że i ja niedługo będę rozkminiać w spokojnej ciąży jak ten czas szybko lecistarania od 2016r. -
Niecierpliwaona, nein ja też siedze na glukozie, pierwsze 40min to byla masakra myślałam ze zemdleje, zwymiotuje i ogolnie umre tam, teraz juz lepiej. Polecam ta pomaraczowa glukoze, do polowy byla jak mirynda pozniej juz gorzej bo poprostu nie oumiem wlac w sienie tyle plynu na raz.
NiecierpliwaOna lubi tę wiadomość
-
Kat_ wrote:Ok, już sie uspokoiłam jakaś panika mnie dopadła. No nic czekam do środy na usg.
Violet, ja nie ide dziś na betę to Alex sprawdza!
A jak Ty się czujesz, po spacerach już ok? -
Violet, po spacerach ok, ale nigdy więcej już nie będę wchodzić pod górę jak coś to Stary będzie mnie musiał wziąć na barana
Bóle minęły, nie pojawiło się na szczęście żadne plamienie, ale swoje się nadenerwowałam. Histeria chyba przez te hormony.
Dzis od rana za to walczę, żeby pawia nie puścić. Z tego się akurat cieszę, to chyba dobry znak
Alex, kiedy wyniki?
I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018) -
Kat_ wrote:Violet, po spacerach ok, ale nigdy więcej już nie będę wchodzić pod górę jak coś to Stary będzie mnie musiał wziąć na barana
Bóle minęły, nie pojawiło się na szczęście żadne plamienie, ale swoje się nadenerwowałam. Histeria chyba przez te hormony.
Dzis od rana za to walczę, żeby pawia nie puścić. Z tego się akurat cieszę, to chyba dobry znak
Alex, kiedy wyniki?
Bardzo się cieszę, że wszystko ok u Ciebie.
Alex no właśnie, daj znać jak wyniki! -
Byłam na becie dopiero o 15 bo rano była meeega kolejka i nie zdążyłam przed pracą. Dzisiaj dzień dziecka utraconego Kochane. Moje do mnie wróciło Beta 14,4
Nynka86, NiecierpliwaOna, Violet Flower, Lubieswieczki, ewa22062005, Panna_Justyna, SiSi111, Daniela, nien, Kat_ lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵