Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dziś plamienie ustalo... Wczoraj było.najmocniejsze a dzisiaj cisza jak narazie. Myślicie że jeśli było to implantacyjne to jak zrobię test 30tego to już by coś pokazał? czy za wcześnie?
Kat czekamy na info po wizycie! Będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 08:51
Panna_Justyna lubi tę wiadomość
-
Lubieswieczki, ciężko stwierdzić. Jeśli implantacyjne to możliwe, że już coś wykaże. Ja to niecierpliwa jestem i miewałam różne fazy, raz testowanie od 10 dpo, ale później się trochę uspokoiłam i robiłam najwcześniej na dzień przed terminem @. Ale może lepiej od razu na betę pójśc 30tego? Będziesz miała pewność
I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018) -
Lubieswieczki wrote:U mnie dziś plamienie ustalo... Wczoraj było.najmocniejsze a dzisiaj cisza jak narazie. Myślicie że jeśli było to implantacyjne to jak zrobię test 30tego to już by coś pokazał? czy za wcześnie?
Kat czekamy na info po wizycie! Będzie dobrze
Kup test z czułością 10mU/ml
U mnie pokazał bladą kreskę prawie tydzień przed okresem -
Lubieswieczki ja bym z testem zaczekala tak do 12 dpo. A najlepiej to bym na betę poszła wtedy. Nieźle, myślę że mogło to być plamienie implantacyjne
Kat kciuki za wizytę! Dobrze będzie! Czekamy na info
Ja mam w weekend zjazd na uczelni, więc mi zleci. A jeszcze w sobotę impreza urodzinowa synka, więc nie będę miała czasu myśleć o głupotach...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 09:26
-
Lubieswieczki, ja w ciąży z dziewczynką miałam plamienie koło 14:00 a już koło 20 test pokazał delikatna druga kreskę.
Z chłopcem po dobie beta była 24. Więc wydaje mi się, że juz coś powinno być widać
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Dziewczynki jesteśmy po polowkowym, o płeć nie zapytałam wiec nadal nie wiem kto mieszka w brzuszku. Podczas badania lekarz znalaz zmianę w płucu, twierdzi ze trzeba wnikliwie obserwować bo może zniknąć na tym etapie lub tez się powiększyć ;( póki co jestem przerażona ;(
-
Kropka rozumiem zmartwienie ale musisz nastawic sie pozytywnie, ze zmiana zniknie, znam osobiście wiele przypadkow akurat bardziej zmian w glowie ale kazda skończyła sie dobrze, wszytko sie wchlanialo. Bedzie dobrze Kochana! Ja sie cieszę ze z Twoim Maluchem ok, chodz nie ukrywam ze szkoda ze nie znasz plci.
Dziewczyny jak wspomne moje poczatki ciąży, to mam.dreszcze to ogromny stres przetrwac poczatki bo stratach paralizuje, teraz gdzy Mała sie ruszu nadal sie boje ale napewno dyzo latwiej. Dotrwacie i wy do tego etapu!
Kat czekamy na info,
ALEX wierze ze bedzie ok,
LUBIESWIECZKI czuly test możesz zrobic ale jak bedzie biel to poczekaj dwa dni i powtórz bo ja tak mialam ze pierwszy byl za wczesnie i nawet cienia nie bylo wiec dopóki @ nie przyjdzie jest nadzieja.
A ja dziewczyny rosne i chce juz aby byl styczen/luty zeby Mala przyszla na świat szczesliwie, kobiety to musza byc cierpliwe cale zycie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 10:20
-
Kropka, musisz wierzyć, że będzie dobrze ♡ Zmiana na pewno się wchłonie. Trzymam za to mocno kciuki. Kiedy następna kontrola? I czy ze stresu nie zapytałaś o płeć, czy po prostu nie chcesz wiedzieć?
Kropka trzeba wierzyć że będzie dobrze.
Zapewne to nic groźnego i wkrótce się wchłonie. Ale rozumiem stres. Postaraj się być dobrej myśli. Trzymam kciuki za Was:* -
Ohhh Kropka, rozumiem. Stres potrafi skutecznie zablokować myślenie. Ja sobie na wszelki wypadek zapisze na kartce co chce powiedziec dziś nowej doktorce i o co chcę ją zapytać, bo masakra, już mi się wszystko plącze ze stresu a kiedy masz następną wizytę?
Kropka musi być dobre, wierzę w to! Nasz Kubuś w brzuszku miał przepuklinę, czy "bańkę" na pleckach w okolicach kręgosłupa, ale to było na bardzo wczesnym etapie. Na kolejnym USG nie było już śladu, czego i Wam zyczę - rozumiem Twój stres bardzo dobrze
Alex jak sytuacja na froncie?
Dziewczyny dostałam dzisiaj pismo z ZUS - na podstawie zebranych dowodów uznają postępowanie za bezzasadne i umarzają je w całości
Co oznacza, że wszystkie wypłacone mi do tej pory zasiłki mi sie należały, że zapłacą mi zaległy zasiłek chorobowy za wrzesień i będą nadal płacić za L4 i macierzyńskie Mogę spokojnie rozejrzec się za wózkiem
A jeśli w przyszłości dziewczyny będą miały jakieś tiki nerowoe, czy będa ogólnie znerwicowane, to podam ZUS do sądu za koszty leczenia dziewczyn Jednak 4 tyg.w stresie musiał się na nich odbić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 15:30
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Dzięki dziewczyny, właśnie mam w domu test z czułością 10. Ale trochę boję się tej bieli inne wiem czy zrobię ten test czy poczekam. Ja dziś miałam tyle pracy ze z nerwów boli mnie mega brzuch. Czekam już wytrwale na weekend.
Kropka, nie dziwie się stresu ale na pewno na następnych usg nie będzie po tym śladu;) Musimy w to wierzyć, za tydzień może już się wyjaśni l.
Niecierpliwa... Rewelacja! W końcu się opamietali.. Dobrze ze wszystko się skończyło. Dziewczynki będą od urodzenia źle nastawione do Zusu
Kat!! Jak wizyta??? Już po??? -
NiecierpliwaOna super! W końcu masz to za sobą. Dobrze że możesz odetchnąć
Kat czekamy na wieści od Ciebie
Lubieswieczki mnie też korcilo w tym cyklu by zrobić test szybciej, ale nie chcąc rozczarowania zbyt szybko wytrzymałam z testem o czułości 10 do 27 dnia cyklu.
Czułam że u mnie owulacja była około 12-13 dc, wiec było około 14 dpo i wyszedł mi od razu test z moczu. Bledzioch, ale jednoznaczny
Trzymam kciuki by i u Ciebie miało to takie zakończenieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 16:01
-
Violet, bije się ciągle z myslami czy zrobić go czy nir, czy iść we wtorek na betę czy nie.. Jeszcze trochę czasu więc pozastanawiam sie będzie to 12 dni po owulacji o 5 po zakończeniu plamienia. No zobaczę
Alex dobrze ze plamienie ustalo. Będzie dobrze Trzymamy jutro kciuki:) -
Lubieswieczki ciężka sprawa jak zrobisz test za wczesnie, to będziesz mogła myśleć, że ta biel to tylko dlatego, ze jest za wczesnie, a z drugiej strony, jakby już coś wyszło, to można byłoby zacząć świętować wczesniej Wszystkie znamy te dylematy :)ja w dniu @ miałam biel vizira (test czułości 25), a dwa dni później solidna krecha. Oczywiście ta biel dla mie wcale nie zonaczała braku ciązy, nie dopuszczałam do siebie takiej wiadomości wmawiaałam sobie, że to MUSI być za wczesnie widocvznie, owulacja była później, może implantacja się przesunęła
EDIT patrzyłam właśnie na swój wykres, bo przypomniało mi się, ze w tym cyklu też plamiłam po owulacji po raz pierwszy chyba w zyciu i rzeczywiście plamiłam 4 dni po owulacji, a test negatywny wyszedł mi chyba 8 dni po tym plamieniu, dopiero nastepny był pozytywnyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 17:20
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Lubieswieczki wrote:Violet, bije się ciągle z myslami czy zrobić go czy nir, czy iść we wtorek na betę czy nie.. Jeszcze trochę czasu więc pozastanawiam sie będzie to 12 dni po owulacji o 5 po zakończeniu plamienia. No zobaczę
Alex dobrze ze plamienie ustalo. Będzie dobrze Trzymamy jutro kciuki:)
Rób sikany, bo ja już się doczekać nie mogę