Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
taka ja wrote:Witaj kochana. Kojarze Cie z watku i bardzo Ci współczuję ja mam za sobą poronienie przy pierwszej ciąży w 2014 roku więc wiem przez co teraz przechodzisz, musisz uzbroić się w cierpliwość (wiem... teraz ciężko pogodzić się z sytuacją)
w 2014 to już trochę temu. Chciałas tak długo odczekać po poronieniu czy zalecenie lekarza?2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Martula dokładnie też tak myślę biorą aby 500 plus pala piją i normalnie rodza i to zdrowe dzieci:(A jest leczenie jeśli chodzi o tą toxoplazmoze? Natalka ciężko w takiej sytuacji ja już czasem się zastanawiałam czy nie skończyć tego cały czas aby słucham jak dzwoni albo patrzę jak jeździmy i to strasznie boli:( musi się udać dziewczyny tylko szkoda że tyle musimy się ocierpieć zanim to nadejdzie:( wiem że o wiek kobiet się nie pyta ale ile macie lat?z jakich województw jesteście? ja mam już 29 i jestem z lubelskiego:)
PannaJoanna lubi tę wiadomość
monia29 -
Monys2588 wrote:Martula dokładnie też tak myślę biorą aby 500 plus pala piją i normalnie rodza i to zdrowe dzieci:(A jest leczenie jeśli chodzi o tą toxoplazmoze? Natalka ciężko w takiej sytuacji ja już czasem się zastanawiałam czy nie skończyć tego cały czas aby słucham jak dzwoni albo patrzę jak jeździmy i to strasznie boli:( musi się udać dziewczyny tylko szkoda że tyle musimy się ocierpieć zanim to nadejdzie:( wiem że o wiek kobiet się nie pyta ale ile macie lat?z jakich województw jesteście? ja mam już 29 i jestem z lubelskiego:)
Monia proszę Cię... już 29... ja mam 39! Masz kochana jeszcze tyle czasu, że głowa mała , naprawdę. Spójrz na mnie. Pracuję na codzień z młodzieżą, uczę w liceum, więc jakoś się trzymam ale to już 40cha na karku....
toxo? leczenie tak- rovamycyna antybiotyk ale u mnie nawet nie zdązyli jej mi zapodać. zresztą tak naprawdę nie jest pewne czy to była przyczyns. w kązdym razie, w marcu kiedy znowu będę się starać toxo juz nie będzie stanowiła zagrożenia.
aaa i jestem z krakowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 18:38
2006 Kubuś
Przez prace tyle odkladalas drugą ciążę?Może i dużo i może jak bym miała chociaż jedno do tego wieku to bym inaczej myślała..najgorsze jest to że nie raz wszystkie badania wychodzą dobrze a i tak są te poronienia i nie ma konkretnej przyczyny..lekarz kazał czekać 3 miesiące że względu na toxo?monia29
-
Monys2588 wrote:Przez prace tyle odkladalas drugą ciążę?Może i dużo i może jak bym miała chociaż jedno do tego wieku to bym inaczej myślała..najgorsze jest to że nie raz wszystkie badania wychodzą dobrze a i tak są te poronienia i nie ma konkretnej przyczyny..lekarz kazał czekać 3 miesiące że względu na toxo?
nie przez pracę. pracuję w jednej szkole od zawsze, mam bardzo fajną dyr.
dlaczego odkładałam? bo wszystko było ważniejsze- figura, wygląd, potem wakacje, budowa domu, nowe auto... i ciągle coś.... bardzo kocham mojego synka i nie odczuwałam potrzeby posiadania drugiego dziecka. aż do listopada. a teraz chcę tego o stokroć bardziej. ironia losu.
Mój lekarz mowi, że najbezpieczniej odczekać 3 miesiące, żeby wszystko tam się zregenerowało. bo toxo już tak naprawdę jest niegroźna, najgroźniejsza była w listopadzie.... ale badania oczywiście zrobię..2006 Kubuś
Monys2588 wrote:Martula78 a Ty jak się czujesz??krwawisz jeszcze??kiedy masz kontrolne usg?2006 Kubuś
Ja właśnie jestem po pierwszej miesiączce ..krwawienie przy poronieniu trwało tydzień a 5 dni po miałam betę 2 więc się samo oczyscilo..w miarę szybko pewnie dlatego że wczesna ciąża..po pierwszym miałam poronienie zatrzymane i niestety zrobili zabieg..cos Natala się nie odzywa:/monia29
-
Parę dni po zakończeniu krwawienia może być skoro u mnie było.. to zależy od ciąży im starsza tym dłużej chyba spada i od tego czy się wszystko samo oczyscilo..bo czasem nawet jak zostanie kawałeczek np łożyska to beta może byc i wtedy chyba albo tabletki albo zabieg..z tego co mi mówił lekarzmonia29
-
Hej dziewczyny, nie pisałam wczesniej bo dziś mój A miał urodziny, przyjechała do nas koleżanka więc cały dzień z dala od kompa Wróciłam właśnie z USG. Widoczny był pęcherzyk ciążowy 18 mm i żółtkowy. Dzidzi nie było jeszcze widać. Poza tym wszystko w porządku. Po krwawieniu nie ma śladu. Rano zrobiłam betę, ale nadal nie ma wyników z Luxmedu
Martula78 lubi tę wiadomość