Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
Monys2588 wrote:Parę dni po zakończeniu krwawienia może być skoro u mnie było.. to zależy od ciąży im starsza tym dłużej chyba spada i od tego czy się wszystko samo oczyscilo..bo czasem nawet jak zostanie kawałeczek np łożyska to beta może byc i wtedy chyba albo tabletki albo zabieg..z tego co mi mówił lekarz2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Monys2588 wrote:Martula ty chyba byłaś dalej niż ja więc może krwawienie trwać dłużej.. głupio to zabrzmi ale widziałaś jakieś części tkanek podczas krwawienia?Czy aby krew i skrzepy?
kochana... ja to widzialam wszystko łącznie z moim dzieckiem, malutkim zarodkiem... mialam już tak duże skurcze w domu, weszłam pod prysznic, krwawiłam i przy tak silnym skurczu wypadło to ze mnie.. potem juz bolało mniej. teraz cały czas widzę takie jakby niteczki ale coraz mniej...2006 Kubuś
tak być może to toxo... mieszkamy w swoim domu, mamy kota ale ja nie sprzątam jego kuwety.to taki kot podworkowy, mieszka w garażu, chodzi wlasnymi scieżkami. jednakże właśnie w listpadzie mial młode- wydaliśmy je, parę razy bralam je na ręce...
Natomiast uwielbiałam zawsze tatara, owoce prosto z krzaka, jablko wytarłam o spodnie i jadlam bez mycia...
dziwne jest to, że nie zachorowałam na to wczesniej tylko akurat w listopadzie... niska awidność i wtsoki poziom przeciwciał świadczy jednak o tym...
Dziś rozmawiałam z koleżanką. mówi, że jej bratowa urodziła chlopca 5 lat temu, nastepnie byla 2 razy w ciąży i obydwie poroniła a następnie pare miesięcy temu urodziła chłopca. i uwaga! lekarz stwierdził, że jej organizm odrzuca płody żeńskie... szok co?2006 Kubuś
Ja to już trochę zrobiłam z genetycznych kariotypy i trombofilia badanie nasienia posiew z pochwy,bialko C i s ,przeciwciała antykardiolipinowe,antykoagulant tocznia a teraz tez zrobię jeszcze raz tsh,homocysteina,kwas foliowy i witamine b12..no najgorsze że często właśnie po ciąży lub w czasie ciąży lubi się kićkaćmonia29
-
Dwa tygodnie temu w badaniach genetycznych wyszły mi dwie mutacje jedna MTHFR c677t. Przy tej mutacji podobno organizm nie przyswaja syntetycznego kwasu foliowego tylko w formie metylowanej. Ja przez pół roku jak nie więcej brałam zwykły i chciałam sprawdzić poziom przed włączeniem tego metylowanwgo.Jeszcze za dużo nie wiem wizytę u genetyka mam 4 lutego.Duzo wyczytałam tu na forum.monia29