Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
Alex, cóż za piękny widok Wspaniale, cieszę się razem z Tobą
Pismak, witaj w tym naszym wątku, gdzie każda historia będzie mieć szczęśliwe zakończenie.
Onana, kto wie,może jednak. Nie puszczam kciukow
Kropka, jak tam? Działasz z wiesiolkiem?
Anka, powodzenia
Nynka, pamiętam o Was.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 21:51
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Dziewczyny, gratuluję wszystkim dobrych wiadomości
Mam pytanie, czy jest sens badać betę po łyżeczkowaniu? 3,5 tygodnia po zabiegu test ciążowy jest nadal pozytywny, miałam nadzieję, że to się może trochę szybciej unormuje... Zastanawiam się czy sprawdzać ten spadek bety, czy olać i cierpliwie czekać... -
Irvine90 wrote:Dziewczyny, gratuluję wszystkim dobrych wiadomości
Mam pytanie, czy jest sens badać betę po łyżeczkowaniu? 3,5 tygodnia po zabiegu test ciążowy jest nadal pozytywny, miałam nadzieję, że to się może trochę szybciej unormuje... Zastanawiam się czy sprawdzać ten spadek bety, czy olać i cierpliwie czekać...
Plamisz? Krwawisz? -
Irvine90 wrote:Dziewczyny, gratuluję wszystkim dobrych wiadomości
Mam pytanie, czy jest sens badać betę po łyżeczkowaniu? 3,5 tygodnia po zabiegu test ciążowy jest nadal pozytywny, miałam nadzieję, że to się może trochę szybciej unormuje... Zastanawiam się czy sprawdzać ten spadek bety, czy olać i cierpliwie czekać...
Ja bym poczekalni na spokojnie na okres, beta na pewno będzie powolutku spadać. Jeśli chcesz się starać od następnego cyklu to po @ możesz sprawdzić czy jest jeszcze dodania, żeby później Cie nie zamylila a jeśli planujesz poczekać to bym olałam ten temat sprawdzania.Irvine90 lubi tę wiadomość
-
Jeśli dostaniesz okres to znaczy że beta już spadła. Ja raz czekałam 33 dni a drugi chyba 40. Od 4 do 6 tygodni i powinna przyjść. Chyba że się staraliscie.
My odczekalismy 1 cykl po poronieniu w listopadzie a w grudniu już zaszłam w ciążę. Takie to niesamowite, że moje szczęście ma już 2.5 cm nigdy tak pięknie się nie rozwijała moja ciąża. Jestem tak szczęśliwa że mogę lataćIrvine90 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Irvine90 wrote:Dzięki dziewczyny
Na razie się nie staraliśmy, ale po pierwszej @ planujemy.
Alex, cudnie Teraz już będzie tylko dobrze :*
Po łyżeczkowaniu, zanim zaczniecie się starać, idź na kontrolę USG - sprawdź grubość endometrium. Powinna być w granicach 9-10 mm, jak będzie mniej (co jest normalne po zabiegu, organizm musi endometrium odbudować) to ja radziłabym się wstrzymać ze staraniami, do czasu regeneracji endometrium, bo może być znowu poronienie, bo jajo będzie miało za cienką ściankę do zagnieżdżenia się i może "odpaść". -
Leira wrote:Po łyżeczkowaniu, zanim zaczniecie się starać, idź na kontrolę USG - sprawdź grubość endometrium. Powinna być w granicach 9-10 mm, jak będzie mniej (co jest normalne po zabiegu, organizm musi endometrium odbudować) to ja radziłabym się wstrzymać ze staraniami, do czasu regeneracji endometrium, bo może być znowu poronienie, bo jajo będzie miało za cienką ściankę do zagnieżdżenia się i może "odpaść".
Dzięki śliczne za rady!!! -
Alex, piękny widok
Irvine, u mnie po 4 tyg od poronienia, przed samym @ beta wynosiła jeszcze powyżej 5, wiec do @ testy mają prawo wychodzić pozytywnie. Ja sprawdzałam tylko ze względu na zalecenie lekarza.
Kropka teraz czekamy na Ciebie od kiedy zażywasz tego wiesiołka? Ja nie miałam z nim nigdy styczności i moja lekarka nie mogła mi na jego temat nic powiedzieć. Mówicie z Danielą, ze może ułatwić poród?
Jak tam nasze świeżo upieczone mamuśki?
Alex, Lubieswieczki, Nynka, jak Wasze samopoczucie? Mdłości powoli mijają?
Irvine90, kropka123 lubią tę wiadomość
I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018) -
Ja dzisiaj mam mocne mdłości, wczoraj też mnie meczylo. Czasem jest spokój ale jak łapią to 24h na dobę. Jednak nie tak mocno że wymiotuję, to mnie omija cieszę się wczorajszym usg i to najważniejsze;) Teraz 27.02 idę na pappę a 4.03 mam USG prenatalneLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Onana ja i tak trzymam dalej Kciuki! @ nie ma więc szansa jeszcze jest
Alex ja brałam, ale nowa lekarka kazała odstawić że względu na żelazo. Więc sama mam jeszcze pół paczki Ja prenatalne mam 26.02
Kat, gdyby to były tylko mdłości to byłoby w miarę spoko Ja nadal wymiotuje codziennie, dziś wyjątkowo dobrze się czuje wymiotowalam tylko 3 razy i narazie jest fajnie Zobaczymy jak będzie dalej. Dziś zaczynam 12tydz więc liczę że już nie długo będę miała dużo sil:)
Kropka czekamy na dobre wieści jutro po wizycie
kropka123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny