Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMartula78 wrote:Asiek jak beta? Masz już wyniki? taaak mooooocno trzymam kciuki!!!
Leira pamiętam styczeń... byłąś mniej więcej w 20 tygodniu kiedy pierwszy raz napisalas do mnie dodajace otuchy słowa. a tu juz zaraz będziesz Mamą.
BOndzik płakałyśmy razem, a teraz Ty już 11 tydzień.
Serena, codziennie myślę o Tobie i wiem, czuję, że lada chwila dołączysz do oczekujacych.
Sissi Lubieświeczki na Was też przyjdzie kolej. bez obaw.
Violet przed Tobą ciężkie chwile, ale zaraz będzie już tylko lepiej. :*
SlepaCytryna trzymam kciuki. -
nick nieaktualnyWg to nie udało się i wygadałam się emkowi , postanowiliśmy troszkę odpuścić w sierpniu wracamy ze zdwojona siłą trochę ze względu na moje samopoczucie a troszkę ze względu na jego pracę ...teraz pójdziemy w lipcu na wesele moje kuzynki troszkę odpoczniemy na mini urlopie a w sierpniu ruszamy z lekami i stymulacja od 2 dnia cyklu
-
Asiek kochana nie dołuj się. przecież to dopiero 2 cykl po poronieniu. Uda się jak organizm będzie gotowy.
z suplementów w czasie starań prócz kwasu foliowego ( u mnie pregna plus") polecam wiesiołka- ja brałam od lutego do owulacji w 2 cyklach. Wiesiołek sprawia że śluz staje się bardziej "płodny ".2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Hey dziewczyny byłam odebrać wyniki
BTHCG 1,24
Cytomegalia 0,24
Więc wydaje mi się że super babki w rejestracji powiedziały że dobre wyniki jeszcze jeden wynik po 14:00
Od razu mam lepszy humor że beta spadła i mogę wznowić starania mam taką nadzieje21.06.2016 Córeczka
14.05.2018 Aniołek (6tc)
8.07.2018 ostatnia miesiączka ( ciąża) -
MamaHani wrote:Hey dziewczyny byłam odebrać wyniki
BTHCG 1,24
Cytomegalia 0,24
Więc wydaje mi się że super babki w rejestracji powiedziały że dobre wyniki jeszcze jeden wynik po 14:00
Od razu mam lepszy humor że beta spadła i mogę wznowić starania mam taką nadzieje
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Martula78 wrote:Ale cytomegalia igm Tak? Czyli ujemne to super. Jeśli igg masz dodatnie to znaczy że przechodziłas i masz przeciwciala.
Wiesz co teraz mnie zaskoczyłaś zapomniałam popatrzeć z wrażenia które to badanie, ale chyba ten igm bo pielęgniarka powiedziała że ujemny21.06.2016 Córeczka
14.05.2018 Aniołek (6tc)
8.07.2018 ostatnia miesiączka ( ciąża) -
SlepaCytryna wrote:Dzien dobry dziewczyny.
Wczoraj niby zaczelam mocniej krwawic ale jak tylko skonczylam pisac post to sie skonczylo. Dzisiaj rano znowu jakby ciut wiecej a teraz (4h pozniej) znowu mniej. Zaczynam sie bac czy nie bedzie jednak koniecznie lyzeczkowanie... Ide na bete 5 czerwca, ciekawe jak spada...
Nie martw się - u Ciebie może nie być spektakularnego "rozlewu krwi" bo miałaś bardzo niską wyjściową betę i młodziutką ciążę, pewnie było gdzie malusieńkie jajo - a takie coś organizm bez trudu usuwa.
Aczkolwiek oczywiście zrób betę i skontroluj sprawę.SlepaCytryna lubi tę wiadomość
-
MamaHani wrote:Hey dziewczyny byłam odebrać wyniki
BTHCG 1,24
Cytomegalia 0,24
Od razu mam lepszy humor że beta spadła i mogę wznowić starania mam taką nadzieje
SUPER !!!
To do boju -
Melduję ze powtorzylam bete.... uff ale dluzyl mi sie czas do wynikow. W srode beta byla-106, dzis-339 czyli 213%, niby w normie ale teraz myślę czy nie za wysoki. Liczylam na podwojenie a tu proszę....
NIECIERPLIWAONA a ty powtarzalas bete?
MamaHani powodzenia w staraniach:)
Slepacytryna tak to tak moze byc ze raz wieksze raz mniejsze krwawienie, i raczej nie zauwazysz jajeczka albo pomyslisz ze skrzep, cierpliwie musisz to wytrzymac.
Asiek rozumiem rozczarowanie miesiąc temu czulam to samo ale jak widac nie mozna odpuszczac.
LEIRA widze ze maleństwo woli brzuszek mamy od tych naszych upalowWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 16:04
-
Leira wrote:Nie martw się - u Ciebie może nie być spektakularnego "rozlewu krwi" bo miałaś bardzo niską wyjściową betę i młodziutką ciążę, pewnie było gdzie malusieńkie jajo - a takie coś organizm bez trudu usuwa.
Aczkolwiek oczywiście zrób betę i skontroluj sprawę.
Dziekuje! Potrzymujesz mnie na duchu Bete na bank zrobie
Bobo1 (05.06.18)
Bobo2 (21.07.18) -
SiSi111 wrote:Melduję ze powtorzylam bete.... uff ale dluzyl mi sie czas do wynikow. W srode beta byla-106, dzis-339 czyli 213%, niby w normie ale teraz myślę czy nie za wysoki. Liczylam na podwojenie a tu proszę....
NIECIERPLIWAONA a ty powtarzalas bete?
MamaHani powodzenia w staraniach:)
Slepacytryna tak to tak moze byc ze raz wieksze raz mniejsze krwawienie, i raczej nie zauwazysz jajeczka albo pomyslisz ze skrzep, cierpliwie musisz to wytrzymac.
Asiek rozumiem rozczarowanie miesiąc temu czulam to samo ale jak widac nie mozna odpuszczac.
LEIRA widze ze maleństwo woli brzuszek mamy od tych naszych upalow
213% - super!
Wysokie przyrosty mogłyby świadczyć o ciąży bliźniaczej - na pewno nie jest to powód do zmartwienia, zwłaszcza po poronieniu Aczkolwiek u Ciebie przyrost wydaje się być właściwy dla ciąży pojedynczej Zresztą - sama nam powiesz po wizycie Na kiedy masz termin?
A u mnie dalej cisza, mały się nie śpieszy -
nick nieaktualnyWitam.właśnie straciłam ciąże odebrałam wyniki beta 78.50 We środę byłam na wizycie to był 6i5 tyg.Pęcherzyk ciążowy miał 23 mm ciałko żółte było, ale zarodka brak lekarz kazal czekać do przyszłego tygodnia,no ale beta nie pozostawia wątpliwosći.Lekarz kazał przyjechać w poniedziałek do szpitala czy mam odstawić leki ?
-
Hej Evell, bardzo mi przykro. Widziałam Twój wątek o zarodku, ale nie odzywalam się, bo nie byłam optymistka.
Nie jestem lekarzem, ale ja bym odstawila progesteron, bo ciąża nie rozwija się, a on tylko ja podtrzymuje. Ale to ja. Zresztą ja wolałabym poronic samoistnie, a przy takiej wartości bety wydaje mi się to całkiem realne.
Ja bym starała się uniknąć zabiegu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 19:14
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
nick nieaktualnyDaniela wrote:Hej Evell, bardzo mi przykro. Widziałam Twój wątek o zarodku, ale nie odzywalam się, bo nie byłam optymistka.
Nie jestem lekarzem, ale ja bym odstawila progesteron, bo ciąża nie rozwija się, a on tylko ja podtrzymuje. Ale to ja. Zresztą ja wolałabym poronic samoistnie, a przy takiej wartości bety wydaje mi się to całkiem realne.
Ja bym starała się uniknąć zabiegu.
Ok dziękuję i jednak odstawię,Ja już byłam na to przygotowaną,bo wiedziałam,że z tej ciąży nic dobrego nie wyjdzie smutno mi ale trzeba żyć dalej.
kiedy mogę zacząć sie starać od nowa ? -
tez uważam jak Daniela ze chyba odstawic... i dać szanse naturze az sama zadziała. jeśli uda sie bez zabiegu a mysle ze jest szansa to do staran mozesz wrócic odrazu w pierwszym cyklu ale zawsze lepiej poprzedzic to wizyta u gin czy wszytko sie oczysciło prawidłowo, albo zbadac bete czy spadła do zera. ja ostatnio poroniłam w 13 tyg rozwoj zatrzymał sie na 9 tyg i udało sie bez zabiegu chodz krwawienie było dłuuugie i obfite. A smutno bedzie jescze długo i chyba zawsze na mysl o stracie nawet po latach ale dasz rade, wszytkie tu dajemy to ty tez dasz tylko wszystko w swoim czasie.
-
nick nieaktualny
-
Slepacytryna niestety z kobietami jest tak ze to co u jednej normalne u innej juz nie, i nie ma reguły, jesli to wczesna ciaza a beta nie byla duza to mysle ze tak moze byc, możliwe ze kolejna miesiączka bedzie bardziej obfita i reszta sie doczysci wtedy. Ale lepiej idz na kontrole do ginekologa on sprawdzi.
Evil tak po tabletak beda skurcze, dosyc bolesne ale mozna prosic o przeciwbólowe i wtedy da się wytrzymac ale wydaje mi sie ze przy porodzie sa wieksze bo macica jest wieksza i dziecko. Co do tego ile trwa to tez sprawa bardzo indywidualna umnie zaczelo ze po trzech godzinach od tabletki i trwalo ok 12 godzin. -
Evelle bardzo mi przykro z powodu Twojej straty.... U mnie było tak, ze dostałam 2 tab. poronne i później dostawałam kolejne w odstępie czasu ok. 6 h z przerwa nocną ( bardzo dużo ich przyjęłam, bo była duża szansa, że tylko tabletkami się uda). Bardzo bolał mnie brzuch, pierwszy moment jak zobaczyłam, że krwawię był bardzo traumatyczny - to było najgorsze... Ból był jak przy zdwojonej miesiączce ( a miesiączki mam bolesne), miałam kilka bolesnych skurczy. Następnego dnia przy usg okazało sie, że nie wszystko się wydaliło i miałam możliwość wyboru czy łyżeczkowanie czy nadal tabletki. Ponieważ bardzo chciałam uniknąc zabiegu zdecydowałam się na tabletki - niestety kolejnego dnia przy usg okazało się , że endometrium jest jeszcze grube i konieczny jest zabieg, poza tym pozostałości jaja płodowego zatrzymały się przy bliźnie po cięciu cesarskim.... Przed zabiegiem zakładają wkłucie, ostajesz krótkie znieczulenie dożylne, sam zabieg trwa ok 15-20 min i po nim przewożą Cie na Twoja salę. Po zabiegu wieczorem można jechać do domu.
Bądź silna!Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny