Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny chyba się udało, nie wytrzymałam i zrobiłam test owulacyjny (tylko taki miałam w domu) - pokazały się 2 mocne kreski wiec pojechaliśmy do apteki i kupiliśmy Ciazowy i pojawila się blada druga kreska. Jutro powtórzę z porannego moczu (mam jeszcze 2) ale z tego co mi wiadomo to ciążowe raczej się nie myła i co najgorsze jestem przerażona ....... myślałam ze będzie euforia a mnie strachsparaliżował, nie wiem jak przeżyje najbliższe tygodnie do czasu wizyty u lekarza....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 20:14
Kat_, nien, Anet85, NiecierpliwaOna, Violet Flower, Av lubią tę wiadomość
-
Kropka, cudowna wiadomość! Myślę kochana, że już śmiało mogę Ci gratulować!!! Ale się cieszę, że kolejne dziewczyny z tej grupy zachodzą w ciążę ♡ dajecie ogromną nadzieję uhhh z tym strachem to mamy przerąbane, a już w ogole najgorsze jest to czekanie... jak na złość w takich momentach czas wolniej płynie, ale prędzej czy później i tak by nadszedł ten moment także życzę Ci kropeczko abyś oswoiła się z tym, ze dzidziusia zobaczysz dopiero za 8 miesięcy mam nadzieję, że strach szybko Cie opuści. Rośnijcie zdrowo!! :*
I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018) -
Kropka! Jaka piękna wiadomość! Niesamowicie się cieszę i z całego serca wierzę,że jutro test się potwierdzi i będziesz spokojniejsza ;*
Strach jest normalny, ale nie martw się niepotrzebnie i bądź dobrej myśli.
To forum ma naprawdę mocstarania od 2016r. -
Kropka ja też myślę, że to tylko kwestia potwierdzenia ciąży przez betę Ja tak miałam z drugia ciążą, lekko różowa druga kreska ( test cułość 25) nastepnego dnia poleciałam na betę i wynosiła 132 ). Trzymam kciuki. Strach będzie niestety towarzyszył każdej z nas...., ale trzeba patrzeć w przyszłość bo stres i nerwy nie służą małej fasolce.
Kat mam nadzieję, że @ nie przyjdzie.... ja jeszcze muszę czekać z 9 - 10 dni, dobrze, że w pracy zapier.... to czas szybko minie.NiecierpliwaOna, Kat_ lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Kropka, serdecznie gratuluję rośnijcie zdrowo, nudnej ciąży i walentynkowego dzidziusia
Ja też w tym cyklu ciążę wyktywałam owulakiem dopiero następnego dnia robiłam ciążowyWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Boże, Dziewczyny, ja już sama nie wiem co mam myśleć. Oszaleje.. rano objawy jak na @, a teraz ani sladu. Nic nie boli, zadnych plamień. Rano trochę przesadziłam ze stwierdzeniem o plamieniu, w zasadzie przy myciu tylko cos tam bladoróżowego zauważyłam, wielkości paznokcia małego palca. Pod wieczór to samo, z tym, że odcień brązowy. I tyle. Wkurza mnie, ze po poronieniu nie jestem w stanie odczytać sygnałów własnego organizmu, wszystko sie rozregulowalo. Nie wiem nawet czy słusznie podejrzewam, ze powinnam dostać ten cholerny @ właśnie jutro a może wszystko się poprzesuwało przez przeziębienie? No nic, czas pokaże. Zmykam spać, może jutro zagadka się rozwiąże. Dobrej nocy kochane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 22:42
Kat, ja po przeziebiuniu miałam bieli vizira w dniu @. Dopiero dwa dni później pozytywny owulak i kolejnego dnia dwie krechy na ciązowym. BYłam pewna, że nici z cyklu
Broń Boże Cię nie nakręcam! Po prostu tak to wyglądało u mnieKat_ lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Ja powtórzyłam rano i są wyraźne 2 kreski! Muszę teraz się uspokoić i nastawić pozytywnie bo panikuje strasznie ;( dzwoniłam do lekarza i polecił przyjść za 2,5 tygodnia, nie wiem jak wytrzymał do tego czasu...... Trzymam mocno kciuki za resztę z Was, mam nadzieje ze szybko dołączycie do mnie i razem będziemy się stresować
Kat_, nien, NiecierpliwaOna, Violet Flower, Anet85 lubią tę wiadomość
-
Mysiulka, biedactwo... ja pierwsze 2 dni zawsze na prochach. Pierwszy @ po poronieniu też tak miałam. A wzięłaś sobie coś przeciwbólowego? czy walczysz bez tabletek?
U mnie cisza. Lekko tylko podbrzusze pobolewa, ale inaczej niż zazwyczaj. Test sobie rano odpuściłam, stwierdziłam, że jak dziś @ nie przyjdzie to od jutra testuję.
Narobiłam sobie strasznej nadziei ale jednak część mnie krzyczy, że to @, tylko się jakoś długo zbiera. No nic, dobrze, że dziś poniedziałek, zajmę się pracą to szybciej czas zleciWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 10:28
Kropka, wspaniale!! Poukładaj sobie wszystko w głowie i powtarzaj, że stres może zaszkodzić! Chociaż nie wiem, czy takie rady coś dają, bo ja też już szaleję, tylko dlatego, że nie wiem co się dzieje, czy to @ czy może jednak nie Tak czy inaczej, będziemy Cię tu wspierać w oczekiwaniu na wizytę ;*
kropka123 lubi tę wiadomość
Ja dzisiaj dostałam od rodzinnej skierowanie na badania, idę jutro zrobić. Mam morfologię z rozmazem, CRP, progesteron, betę, mocz, ANA 1, przeciwciała antykardiolipidowe, przeciwciała przeciwko beta 2 glikoproteinie, p.p. fosfatydyloserynie, antytrombina II, białko C i białko S, żelazo, kwas foliowy, wit B12, CMV IgM i IgG. Do tego skierowanie do alergologa, bo on musi stwierdzić, co trzeba konkretnie zbadać (uczulenie na narkozę).Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Witam się po męczącym weekendzie robiliśmy córeczce 2 latka wszystko się udało jedynie rodzina M się do nas nie odzywała wcale nawet nie wiem po co przyszli chyba tylko na przeszpiegi. Przyszła szwagierka z maleństwem 2 tyg. już mnie tak nardzo nie rusza i nie jest smutno bo zaczęła się owulacja szczęśliwa jestem z tego powodu mega .
Jedynie jest to smutne że teściowa przyszłą do wnuczki na urodziny a nawet jej nie wzięła na ręce czy nie zainteresowała się Hania, wolała dzieci od drugiego syna no cóż bywa i tak nie pokazała klasy tylko jedynie ludzką nienawiść zawiść bezduszność a wszystko dla tego że syn się jej przeciwstawił
życzę miłego dnia a ja idę robić kolacje bo dziś serduszka21.06.2016 Córeczka
14.05.2018 Aniołek (6tc)
8.07.2018 ostatnia miesiączka ( ciąża) -
jak to kiedys mówiła moja koleżanka - "są ludzie i taborety"
owocnych serduszek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 18:33
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Hej nien, 2 dni przed to wczesnie, spróbuj jeszcze jutro i za 2 dni!! myślę, że jest szansa ;* u mnie tez negatyw. I mam straszne myśli, dlatego jak mi się uda wyrwac z pracy to skoczę na betę, bo to powinien być mój drugi cykl po poronieniu, dziś jest 28 dc, przed poronieniem miałam regularne 26 dni a pierwszą @ po dostałam po 31 dniach. Więc nie wiem kiedy mam się spodziewać sądnego dnia. Ogólnie jestem pewna, że @ przyjdzie, ale martwią mnie te bóle podbrzusza i plamienia w szyjce. Już bym naprawdę chciała @... i wiedzieć, że zaczęłam nowy cykl. Dam na pewno znać A Tobie życzę jutro lub pojutrze dwóch kreseczek!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 08:05
Kat,Nien ja dalej trzymam kciuki, dopóki nie przyszła @ to zawsze jest nadzieja ja pomału zaczynam oswajać się z myślą ale stres jest ogromny. Dzisiaj trochę boli mnie gadlo( pewnie od klimy w pracy) a ja naczytałam się o infekcjach na pozatku ciąży wiec doszedł kolejny stres. Byleby szybko minal czas do 1 wizyty