SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • kropka123 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba się udało, nie wytrzymałam i zrobiłam test owulacyjny (tylko taki miałam w domu) - pokazały się 2 mocne kreski wiec pojechaliśmy do apteki i kupiliśmy Ciazowy i pojawila się blada druga kreska. Jutro powtórzę z porannego moczu (mam jeszcze 2) ale z tego co mi wiadomo to ciążowe raczej się nie myła i co najgorsze jestem przerażona ....... myślałam ze będzie euforia a mnie strachsparaliżował, nie wiem jak przeżyje najbliższe tygodnie do czasu wizyty u lekarza....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 20:14

Kat_, nien, Anet85, NiecierpliwaOna, Violet Flower, Av lubią tę wiadomość

f2wl3e5eau6eja15.png
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, cudowna wiadomość! Myślę kochana, że już śmiało mogę Ci gratulować!!! Ale się cieszę, że kolejne dziewczyny z tej grupy zachodzą w ciążę ♡ dajecie ogromną nadzieję ;) uhhh z tym strachem to mamy przerąbane, a już w ogole najgorsze jest to czekanie... jak na złość w takich momentach czas wolniej płynie, ale prędzej czy później i tak by nadszedł ten moment :) także życzę Ci kropeczko abyś oswoiła się z tym, ze dzidziusia zobaczysz dopiero za 8 miesięcy :) mam nadzieję, że strach szybko Cie opuści. Rośnijcie zdrowo!! :*

hchy3e3kpv7xl40k.png
    I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
    II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka pieknie gratulacje☺

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nien Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka! Jaka piękna wiadomość! :D Niesamowicie się cieszę i z całego serca wierzę,że jutro test się potwierdzi i będziesz spokojniejsza ;*
    Strach jest normalny, ale nie martw się niepotrzebnie i bądź dobrej myśli.
    To forum ma naprawdę moc <3

starania od 2016r.
  • Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka gratulacje!! :) :* Wierzę że jutro też będą 2 kreseczki):)Bądź spokojna będzie wszystko dobrze:**

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ja też myślę, że to tylko kwestia potwierdzenia ciąży przez betę ;-) Ja tak miałam z drugia ciążą, lekko różowa druga kreska ( test cułość 25) nastepnego dnia poleciałam na betę i wynosiła 132 ;-)). Trzymam kciuki. Strach będzie niestety towarzyszył każdej z nas...., ale trzeba patrzeć w przyszłość bo stres i nerwy nie służą małej fasolce.
    Kat mam nadzieję, że @ nie przyjdzie.... ja jeszcze muszę czekać z 9 - 10 dni, dobrze, że w pracy zapier.... to czas szybko minie.

NiecierpliwaOna, Kat_ lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, serdecznie gratuluję :) rośnijcie zdrowo, nudnej ciąży i walentynkowego dzidziusia :)

Ja też w tym cyklu ciążę wyktywałam owulakiem :) dopiero następnego dnia robiłam ciążowy :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, Dziewczyny, ja już sama nie wiem co mam myśleć. Oszaleje.. rano objawy jak na @, a teraz ani sladu. Nic nie boli, zadnych plamień. Rano trochę przesadziłam ze stwierdzeniem o plamieniu, w zasadzie przy myciu tylko cos tam bladoróżowego zauważyłam, wielkości paznokcia małego palca. Pod wieczór to samo, z tym, że odcień brązowy. I tyle. Wkurza mnie, ze po poronieniu nie jestem w stanie odczytać sygnałów własnego organizmu, wszystko sie rozregulowalo. Nie wiem nawet czy słusznie podejrzewam, ze powinnam dostać ten cholerny @ właśnie jutro :D a może wszystko się poprzesuwało przez przeziębienie? No nic, czas pokaże. Zmykam spać, może jutro zagadka się rozwiąże. Dobrej nocy kochane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 22:42

hchy3e3kpv7xl40k.png

Wysłany: 17 czerwca 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, ja po przeziebiuniu miałam bieli vizira w dniu @. Dopiero dwa dni później pozytywny owulak i kolejnego dnia dwie krechy na ciązowym. BYłam pewna, że nici z cyklu

Broń Boże Cię nie nakręcam! Po prostu tak to wyglądało u mnie :)

Kat_ lubi tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat i Kropeczka jak u Was??? :)
    U mnie tak jak myślałam @sie rozkrecila.. Powiedzcie mi dziewczyny czy macie bolesne miesiączki czy nie? Ja 1 dzien umieram :/dzisiaj ze łzami w oczach pojechałam do pracy..

• kropka123 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powtórzyłam rano i są wyraźne 2 kreski! Muszę teraz się uspokoić i nastawić pozytywnie bo panikuje strasznie ;( dzwoniłam do lekarza i polecił przyjść za 2,5 tygodnia, nie wiem jak wytrzymał do tego czasu...... Trzymam mocno kciuki za resztę z Was, mam nadzieje ze szybko dołączycie do mnie i razem będziemy się stresować ;)

Kat_, nien, NiecierpliwaOna, Violet Flower, Anet85 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eau6eja15.png
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiulka, biedactwo... ja pierwsze 2 dni zawsze na prochach. Pierwszy @ po poronieniu też tak miałam. A wzięłaś sobie coś przeciwbólowego? czy walczysz bez tabletek?

U mnie cisza. Lekko tylko podbrzusze pobolewa, ale inaczej niż zazwyczaj. Test sobie rano odpuściłam, stwierdziłam, że jak dziś @ nie przyjdzie to od jutra testuję.
    Narobiłam sobie strasznej nadziei :D ale jednak część mnie krzyczy, że to @, tylko się jakoś długo zbiera. No nic, dobrze, że dziś poniedziałek, zajmę się pracą to szybciej czas zleci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 10:28

hchy3e3kpv7xl40k.png
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, wspaniale!! :) Poukładaj sobie wszystko w głowie i powtarzaj, że stres może zaszkodzić! Chociaż nie wiem, czy takie rady coś dają, bo ja też już szaleję, tylko dlatego, że nie wiem co się dzieje, czy to @ czy może jednak nie ;) Tak czy inaczej, będziemy Cię tu wspierać w oczekiwaniu na wizytę ;*

kropka123 lubi tę wiadomość

hchy3e3kpv7xl40k.png
  • Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka123 oj tak musisz się uspokoic i myśleć optymistycznie:) :* odpychaj te złe myśli od siebie..
    Kat a za Ciebie dalej trzymam kciuki:**

Kat_, kropka123 lubią tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dostałam od rodzinnej skierowanie na badania, idę jutro zrobić. Mam morfologię z rozmazem, CRP, progesteron, betę, mocz, ANA 1, przeciwciała antykardiolipidowe, przeciwciała przeciwko beta 2 glikoproteinie, p.p. fosfatydyloserynie, antytrombina II, białko C i białko S, żelazo, kwas foliowy, wit B12, CMV IgM i IgG. Do tego skierowanie do alergologa, bo on musi stwierdzić, co trzeba konkretnie zbadać (uczulenie na narkozę).

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MamaHani Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po męczącym weekendzie robiliśmy córeczce 2 latka wszystko się udało jedynie rodzina M się do nas nie odzywała wcale nawet nie wiem po co przyszli chyba tylko na przeszpiegi. Przyszła szwagierka z maleństwem 2 tyg. już mnie tak nardzo nie rusza i nie jest smutno bo zaczęła się owulacja szczęśliwa jestem z tego powodu mega :).

Jedynie jest to smutne że teściowa przyszłą do wnuczki na urodziny a nawet jej nie wzięła na ręce czy nie zainteresowała się Hania, wolała dzieci od drugiego syna no cóż bywa i tak nie pokazała klasy tylko jedynie ludzką nienawiść zawiść bezduszność a wszystko dla tego że syn się jej przeciwstawił

życzę miłego dnia a ja idę robić kolacje bo dziś serduszka

21.06.2016 Córeczka
    14.05.2018 Aniołek (6tc)
    8.07.2018 ostatnia miesiączka ( ciąża)

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to kiedys mówiła moja koleżanka - "są ludzie i taborety"

owocnych serduszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 18:33

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • nien Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, nie wytrzymałam i zrobiłam czuły test. Jest negatywny. Za dwa dni powinna przyjść @. Jest mi tak przykro :(
    Kropeczka, jak się czujesz? :)
    Kat, a u Ciebie? Testowałaś jeszcze raz?

starania od 2016r.
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nien, 2 dni przed to wczesnie, spróbuj jeszcze jutro i za 2 dni!! myślę, że jest szansa ;* u mnie tez negatyw. I mam straszne myśli, dlatego jak mi się uda wyrwac z pracy to skoczę na betę, bo to powinien być mój drugi cykl po poronieniu, dziś jest 28 dc, przed poronieniem miałam regularne 26 dni a pierwszą @ po dostałam po 31 dniach. Więc nie wiem kiedy mam się spodziewać sądnego dnia. Ogólnie jestem pewna, że @ przyjdzie, ale martwią mnie te bóle podbrzusza i plamienia w szyjce. Już bym naprawdę chciała @... i wiedzieć, że zaczęłam nowy cykl. Dam na pewno znać :) A Tobie życzę jutro lub pojutrze dwóch kreseczek!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 08:05

hchy3e3kpv7xl40k.png
  • kropka123 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat,Nien ja dalej trzymam kciuki, dopóki nie przyszła @ to zawsze jest nadzieja ;) ja pomału zaczynam oswajać się z myślą ale stres jest ogromny. Dzisiaj trochę boli mnie gadlo( pewnie od klimy w pracy) a ja naczytałam się o infekcjach na pozatku ciąży wiec doszedł kolejny stres. Byleby szybko minal czas do 1 wizyty ;)

f2wl3e5eau6eja15.png
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ