X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Usg dobre i słabe wyniki krwi = zła Pappa. Proszę o radę!
Odpowiedz

Usg dobre i słabe wyniki krwi = zła Pappa. Proszę o radę!

Oceń ten wątek:
  • Olalala1997 Debiutantka

Wysłany: 18 kwietnia, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulaaa wrote:
    Cześć Dziewczyny
    proszę Was o pomoc, bo już wariuje. wczoraj byłam na badaniach prenatalnych ( 13 tc), usg wyszło dobrze, przezierność karkowa 2,6 mm lekarz powiedział, że w normie ale to górna granica normy, CRL 66,3 mm. Lekarz miał problem z dostrzeżeniem kości nosowej , co prawda mówił że ją widzi, ale nie potwierdził tego kolejny raz przy usg, tak jak inne narządy dziecka. Miało być samo usg, dostałam zalecenie na test papp-a .
    Wyniki testu to:
    beta 58 iu/l
    pappa 2861 mlU/l
    Lekarz jeszcze nie opracował tych wyników i juz nie wiem co mam mysleć.....
    I jak wiesz coś więcej?

• Asiulaaa Nowa

Wysłany: 18 kwietnia, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalala1997 wrote:
    I jak wiesz coś więcej?

Niestety nie... Mam czekać na opracowane wyniki. Moze któraś z Was miała podobne wyniki ?

• Olalala1997 Debiutantka

Wysłany: 18 kwietnia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulaaa wrote:
    Niestety nie... Mam czekać na opracowane wyniki. Moze któraś z Was miała podobne wyniki ?
    Moje przeliczenie:
    przy becie 55,1 iu/l wyszło 1,404 Mom
    Pappa 1,620 iu/l wyszło 0,809 Mom

• Janette Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko w internecie znalazlam ze o zespole down moga swiadczyc wyniki pappa ponizej 0.5mom i beta powyzej 2.5 mom

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
    Wszystko ok, 366 gram
    TP: 25 lipiec
  • Asiulaaa Nowa

Wysłany: 18 kwietnia, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janette wrote:
    Ja tylko w internecie znalazlam ze o zespole down moga swiadczyc wyniki pappa ponizej 0.5mom i beta powyzej 2.5 mom

Tak, też szukałam wszelkich norm i nieprawidłowości.... Wczorajszy dzień był ciężki , dzisiaj powtarzam sobie że za dużo analizuję, co mi i tak nic nie daje...bo inaczej zwariuję czekają za opisem wyników. Już żałuję że te testy zrobiłam

• M1363l Debiutantka

Wysłany: 18 kwietnia, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalala1997 wrote:
    Mam podobne wyniki do ciebie beta 1,404 mom pappa 0,809 nt 2, DV pi 1,56. Trochę się załamałam po twojej wiadomości. Wczoraj robiłam sanco. Czekam i umieram ze strachu. Trzymam za was kciuki oby wszystko wyszło dobrze.

Dziękujemy i trzymam również kciuki będzie dobrze musi być 😌

‹‹ 2 3 4 5 6
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ