Usg dobre i słabe wyniki krwi = zła Pappa. Proszę o radę!
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiulaaa wrote:Cześć Dziewczyny
proszę Was o pomoc, bo już wariuje. wczoraj byłam na badaniach prenatalnych ( 13 tc), usg wyszło dobrze, przezierność karkowa 2,6 mm lekarz powiedział, że w normie ale to górna granica normy, CRL 66,3 mm. Lekarz miał problem z dostrzeżeniem kości nosowej , co prawda mówił że ją widzi, ale nie potwierdził tego kolejny raz przy usg, tak jak inne narządy dziecka. Miało być samo usg, dostałam zalecenie na test papp-a .
Wyniki testu to:
beta 58 iu/l
pappa 2861 mlU/l
Lekarz jeszcze nie opracował tych wyników i juz nie wiem co mam mysleć..... -
Ja tylko w internecie znalazlam ze o zespole down moga swiadczyc wyniki pappa ponizej 0.5mom i beta powyzej 2.5 momJa 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystkie inne badania ok
2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
Wszystko ok, 366 gram
TP: 25 lipiec -
Janette wrote:Ja tylko w internecie znalazlam ze o zespole down moga swiadczyc wyniki pappa ponizej 0.5mom i beta powyzej 2.5 mom
Tak, też szukałam wszelkich norm i nieprawidłowości.... Wczorajszy dzień był ciężki , dzisiaj powtarzam sobie że za dużo analizuję, co mi i tak nic nie daje...bo inaczej zwariuję czekają za opisem wyników. Już żałuję że te testy zrobiłam -
Olalala1997 wrote:Mam podobne wyniki do ciebie beta 1,404 mom pappa 0,809 nt 2, DV pi 1,56. Trochę się załamałam po twojej wiadomości. Wczoraj robiłam sanco. Czekam i umieram ze strachu. Trzymam za was kciuki oby wszystko wyszło dobrze.
Dziękujemy i trzymam również kciuki będzie dobrze musi być 😌 -