X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Usg dobre i słabe wyniki krwi = zła Pappa. Proszę o radę!
Odpowiedz

Usg dobre i słabe wyniki krwi = zła Pappa. Proszę o radę!

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja9 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Jagoda, tu nic nie jest powyżej normy. Norma jest do 2.5 MOM. To są prawidłowe wyniki.

aleksandrax lubi tę wiadomość

• aleksandrax Nowa

Wysłany: 21 września, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    12tyg + 3
    Mam 24 lata, pierwsza ciąża
    W środę robiłam badanie z krwii a usg prenatalne w piątek. Wynik z krwii beta 77,1 czyli 2,571 MoM
    PAPP-A 1,13 czyli 0,495 MoM.
    Ryzyko Trisomii 21- 1:968 skorygowane do 1:307. 
    Przeziernosc karku 1,8
    USG prawidłowe mimo to jeszcze dziś wybrałam się na USG genetyczne prywatnie, bo wydawało mi się że dość poomacku zostało wykonane w piątek. Dzis lekarz dokładnie obejrzał dziecko, widział też te wyniki z ryzykiem i potwierdził że wszystko jest w porzadku i nic go niezapokoilo. Czy któraś miała podobnie? Zdecydowałam się na FeliaTest, idę na pobranie w poniedziałek. Bardzo mnie to zestresowało i mam ogromną nadzieję że jednak wszystko będzie dobrze 😣

• Dest-Majka Nowa

Wysłany: 23 września, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, proszę o pomoc, mam 30 lat.
    Zrobiłam ostatnio badania prenatalne 12 tydzień.
    USG wyszło idealnie (przezierność 1,18, kość nosowa widoczna), ale za to biochemia dramat.
    beta 3,7 MON a Pappa 0,29 MON.
    Idę na dodatkowy test, czy ktoraś miała podobne wyniki ? Ryzyko duże 1:70 przez wyniki z krwi

‹‹ 5 6 7 8 9
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ