X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje zastój moczu u płodu II trym.
Odpowiedz

zastój moczu u płodu II trym.

Oceń ten wątek:
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę się doszkoliłam- można to leczyć antybiotykami lub poprzez amnioinfuzję (czyli inaczej uzupełnienie ilości płynów)-ale to pewnie lekarz Ci już powiedział

i jeszcze to: Dobrą wiadomością dla kobiet w ciąży dotkniętych małowodziem jest fakt, że w większości wykrytych i leczonych przypadków (93-96%) nie dochodzi do zaburzeń wzrostu płodu ani innych anomalii. A finał kończy się urodzeniem dziecka o prawidłowym wzroście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 19:53

mhsvi09k4211dm8g.png

• Agsha Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ale te optymistyczne wiesci sa dla tych którym wody odplywaja.

Z Maluszkiem to jest tak ze pije wody i...niewysikuje
    Dlatego znikaja

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli najlepiej byłoby jak najszybciej tego szunta założyć malemu

mhsvi09k4211dm8g.png

• Agsha Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Jesli nerki pracuja to tak...

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak Claudiuszek dzisiejsza wizyta?

f2wll6d8iksjyby0.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, dopiero teraz wróciłam- Staś waży już 330 g i od ostatniej wizyty miedniczki się nie powiększyły- lewa 7mm prawa 6mm- napisane mam pielektazja obustronna- lekarz powiedział, że to bedziemy dokładnie obserwować bo jak się powiększy do 10 mm to szunt. Jejku troche mi ulżyło, tak strasznie się bałam, że one już mają 10 mm :( Oby to już nie rosło...
    A jak Twoje usg? Co powiedział lekarz?

Agsha lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• Agsha Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, cieszę się i gratuluję. A ile minęło od ostatniego badania?
    U mnie jedna nereczka ma zastój już 19mm :(:(:( Masakra. Druga się zmniejszyła do 5mm....
    Jest plus bo AFI wzrosło do 9,5 :) Nie jest to dużo, ale jednak :)

Czyli dziś dzień dobrych wieści.

Mój klocek ma już ponad 600g!!! JAk to możliwe???

f2wll6d8iksjyby0.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osttanie badanie miałam 10 dni temu, następne dopiero 9 maja - lekarz powiedział, że one nie rosną w szybkim tempie i wystarczy za 3 tyg.
    Super, że jedna przynajmniej w normie-i to tak łądnie sie zmiejszyła ;-)
    Widzisz i wody się zwiekszają ;-) Jest dobrze ;-)
    Czym Ty go karmisz, ze taki byczek z niego? ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• Agsha Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie się martwię czy nie mam cukrzycy ciążowej - chociaż na czczo cukry idealne a glukometrem po normalnym jedzeniu też ok - ale cholera wie. Z tydzień nie mierzyłam a on w tydzień tak "dowalił" :P

Tak spokojnie, mi też mówili że 3 tygodnie przy takich wymiarach to dobry termin. Teraz nabrało tempa bo i stan jest gorszy. 3mam za Was mocno kciuki!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli cukry w normie to chyba cukrzyca odpada. Na wrześniówkach tez takie duże dzieciaki dziewczyny mają-dlatego ja lekarza pytałam czy mój jest w normie, ale okazało się ze nie jest zle ;-)
    Ja też mocno trzymam za Was kciuki, od niedzieli już będziecie w najlepszych rękach!!! ;-)
    Chyba zjem czekoladę, skoro Staszek taki chudy to chyba mogę ;-) ;-)

Agsha lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• Agsha Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w stresie :-( Za 44h będę na oddziale... :-( Nienawidzę tego szpitala....

f2wll6d8iksjyby0.png
  • ulola Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha śledzę Waszą historię od jakiegoś czasu, myślę o Was cieplutko i mocno trzymam kciuki :)

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha, dla synka przetrwasz wszystko!!! Nie denerwuj się bo jedziesz tam by pomóc Olusiowi, bedziesz miała opiekę 24/h. Czas w szpitalu szybko minie, a zdrowie malucha najważniejsze! Trzymaj się i odezwij od czasu do czasu (zresztą jak się bedziesz nudzić w szpitalu to pisz-zaradzimy nudzie, stresom, lękom i innym takim ... ;-) )!

Agsha lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• Agsha Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    Agsha, dla synka przetrwasz wszystko!!! Nie denerwuj się bo jedziesz tam by pomóc Olusiowi, bedziesz miała opiekę 24/h. Czas w szpitalu szybko minie, a zdrowie malucha najważniejsze! Trzymaj się i odezwij od czasu do czasu (zresztą jak się bedziesz nudzić w szpitalu to pisz-zaradzimy nudzie, stresom, lękom i innym takim ... ;-) )!

Dzięki :-)

Czas nie minie szybko bo pewnie będę długo :(
    A jak byłam ostatnio to przyjechałam w niedzielę, a wyszłam we wtorek po 13 a miałam wrażenie że jestem tam WIEKI....

No bo co robić w takim szpitalu. Matka Polka jeśli chodzi o warunki jest chyba najgorsza EVER. Była 3 dni (a może dłużej, tylko ja wyszłam?) awaria prysznicy... W pokoiku który w normalnym szpitalu byłby jedynką - MAX dwójką (jak ktoś się uprze) to tam to była trójka. Przejście między łóżkami że ledwo się wchodziło, o wyjęciu walizki z ciuchami spod łóżka nie było mowy. Zero stolika, krzesełka w pokoju - nic...
    Więc taki survival. Nawet papier toaletowy trzeba mieć własny.
    I na CAŁY (!) szpital jeden bufet z jedzeniem najbardziej złym na świecie - podgrzane w mikrofali rzeczy bez smaku. I to nie moja opinia a wszystkich :-) także ten.... lekko nie będzie... A raczej tym razem (jeśli będzie dobrze i nerki będą pracować - oby!) to zabawię bardzo długo....

f2wll6d8iksjyby0.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha, jak już znajdziesz chwilkę to napisz co u Was- w szpitalu czas się dłuży, ale może nie bedzie tak zle jak opisywałaś wyżej!
    Daj znać jak nereczki. Pamiętaj, że trzymam kciuki bardzo mocno!

mmalibu lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• Agsha Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na usg....i padam ze strachu oczywiscie

f2wll6d8iksjyby0.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy razem z Tobą...

relg6iyem5hi69f7.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak usg?

mhsvi09k4211dm8g.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo kochane :)
    u mnie po wizycie ok zastój zniknoł całe szczeście
    ale pojawilo sie ciśnienie :( dzis 155/80 dzwonilam do lekarza kazał zwiekszyc lek ... jesli nie minie bede miec inna date porodu wczesniejsza boje sie z leksza;/

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamienkaa cieszę się, że zastój zniknął!! Kiedy dowiedziałaś się o zastoju?I czy on się jakoś powiększał do 29 tygodnia?
    Kurcze skąd to ciśnienie? myślę, że lekarz wie co robi i ureguluje Ci ciśnienie. Nic się nie boj!

mhsvi09k4211dm8g.png

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ