1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aj Monita, mam nadzieję że wrzucisz nam tu zdjęcia bobasa, co? A jak się czujesz? Jak końcówka? Ciężko?
Izolec, Tobie to ja się wcale nie dziwię. Trzeba się starać żyć normalnie, a ciąża w końcu się pojawi. A nie chcesz zaryzykować i nie przerywać starań?
Ja dziś fatalnie się czuję. Boli głowa, gardło, stan podgorączkowy a jutro mieliśmy do Zakopanego pojecha.. Chyba nic z tego nie będzie. -
Anastazja, Nuffeq - gratuluję Wam połowy ciąży Zostawiają Cię na weekend Nuffeq?
Monita, jak się nic nie będzie wcześniej działo, to potną Cię dopiero za jakieś 4-5 tygodni, tak? Na kiedy masz termin?
Mi nie raz takie sytuacje pokrzyżowały plany Matleena. Do teściów wybieraliśmy się już kilka razy i ciągle coś, albo za wysokie ciśnienie, albo upały, albo złe samopoczucie A po co do Zakopanego? Weekendowy relaksik? Masz już wakacje?Anastazja85, Nuffeq lubią tę wiadomość
-
Jeszcze jeden egzamin przede mną. Ale już chyba z rok nigdzie sami nie byliśmy bo ciągle coś wyskakiwało, a od nas blisko do Zakopanego, więc szykowała się fajna opcja. No cóż. W zamian za to pouczę się do egzaminu
Nuffeq, zobaczysz, że jeszcze przyjdzie taki dzień kiedy wspomnisz jak to fajnie było jak dziecko było w brzuchu - cisza, spokój i relaks -
U mnie jest ok dobrze sie czuje nie puchne, nie nawala mnie maly nie wiadomo jak po zebrach itd tylko musialam za duzo porobic dwa dni temu i dlatego szyjka kula wczoraj. A dzisiaj spoko tylko chlac mi sie chce jakbym na kazcu caly czas byla xD
termin 24.07 i wtedy mam sie zjawic w szpitalu na CCAnastazja85 lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
My mamy właśnie taka mala szkole życia z sunią. I coraz milej się robi. Mimo, że jest sikanie na dywan, gryzienie wszystkiego i wszystkich, wyszukiwanie na spacerze "brudów" do zjedzenia i wiele innych. Ale jak mała zaczyna patrzeć na człowieka niewinnie to serce mięknie. I dokładnie tak jak z dzieckiem, gdy mała śpi, ja mam czas na inne sprawunki m
in. gotowanie czy ucięcie sobie drzemki
Matleena tez mamy blisko do Zakopanego, ale ostatni raz byłam tam mając 18 lat
Agniesja juz a może dopiero połowa. Teraz to mi się włączył apatyt i zachcianki
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
nick nieaktualnyMatleena- jeśli okaże się, że tym razem się nie udało to zrobimy sobie przerwę- to tylko kilka miesięcy a wolę nie ryzykować, że po pierwsze zostaniemy z jedną pensją a po drugie, że po macierzyńskim nie będę miała gdzie wrócić do pracy. Oczywiście jakoś sobie poradzimy jeśli nam się teraz udało, ale wolałabym oszczędzić sobie i mężowi takich stresów...
BTW - moja lekarka stwierdziła, że jeśli po przerwie w ciągu 2-3 cykli nie uda nam się zajść to przygotuje nam papiery niezbędne do in vitro, bo to może być dla nas jednak sensowna opcja. Tak więc póki co czekamy jeszcze z tydzień, żeby zatestować i zobaczymy co dalej -
Wiem o czym mówisz. My stanęliśmy teraz w obliczu końca ciąży i porodu bez żadnej pensji, bo mój promotor wymyślił sobie, że nie ma co cisnąć z doktoratem i pójdę sobie na urlop. Urlop oczywiście jest macierzyński, w trakcie którego wstrzymane jest stypendium. Dodatkowo jeśli nie otworzę przewodu, na którym nagle mojemu promotorowi przestało aż tak zależeć, to mają prawo całkiem zawiesić mnie. Ogólnie lipa na całego.
A mąż kończy doktorat i nie wiadomo czy mu dadzą umowę czy nie. Wszystko rozwiąże się w październiku dopiero.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 17:24
-
nick nieaktualny
-
Spoko, nie jest najgorzej. Mąż szuka pracy, w razie czego mamy też oszczędności. Co prawda miały iść na wkład własny na kredyt na dom/mieszkanie ale jak będzie trzeba to weźmiemy je. Mamy siebie, mamy rodzinę i będziemy mieć nasze maleństwo. Jestem pewna, że jakoś się nam ułoży.
Poza tym obydwoje jesteśmy wierzący i może to śmiesznie zabrzmi, ale Pan Bóg zawsze nam pomagał wtedy kiedy trzeba było i nigdy nas nie zostawił na lodzie. Jak chcieliśmy się pobrać to modliłam się o pieniądze na wesele i co prawda nie wygrałam w totka ale dostałam kontrakt w Szwajcarii i w 3 miesiące zrobiłam na to wesele mając w tym dwa tygodnie urlopu. Teraz też na pewno będzie dobrze.
Mąż wiadomo, głowa rodziny, kiepsko to znosi. Strasznie się stresuje i martwi. Ja staram się być spokojna. Nie chcę przenosić stresu na dziecko.
Ale dzięki dziewczyny za wsparcie, dobrze wiedzieć, że mogę tu liczyć na dobre słowo. -
We dwoje człowiek zawsze da radę
Izoleccc lubi tę wiadomość
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
No i już jedna dobra wiadomość. Cały lipiec i sierpień pracuję nad badaniam,, potem do grudnia mam z tego napisać artyku.. Obecny artykuł prawie skończony, we wrześniu otwarcie przewodu i zostaję na studiach - będzie stypendium
Potem 3 miesiące z dzieckiem i wracam. No i w tym semestrze nie muszę prowadzić zajęć, odrobię w przyszłym. Ale dobry dzień dziś byłNuffeq, Izoleccc, Anastazja85 lubią tę wiadomość