1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też nie musze ściemniać, bo samam mam niedoczynność tarczycy haha więc jestem pod stałą kontrolą endo plus leki, tsh 0,947 wiec piękne ale chciałam zrobić więcej badań sobie i mężowi bo w sumie mamy to w pakiecie w luxmed i nie musimy dodatkowo płacić.
Anastazja85, Matleena lubią tę wiadomość
-
Ja będę miała taki pakiet (luxmed i wiele innych) od listopada, więc planuję wtedy porobić różne inne badania.
Ola, proponuję Ci zmienić lekarza. Ja trafiłam na takiego gina na NFZ, że podczas 4 cs dał mi skierowanie na badania hormonalne. Teraz powinnam iść do niego z wynikami, powiedział że będziemy działać dalej Póki co, złego słowa o nim nie mogę powiedzieć i będę się poważnie zastanawiać, czy zmienić go na prywatne wizyty u innego.
Dziewczyny, dopadł i mnie ten wstrętny wirus Leżę w łóżku i ledwo zipię, pół nocy nie spałam przez ból gardła Ehhh, jak ja tego nie znoszę! -
No właśnie się tak zastanawiam nad zmianą lekarza,ta do której chodzę jest super prowadziła dwie ciąże moich koleżanek i zawsze była bardzo pomocna, tylko ostatnio tak jakoś jej się poprzestawiało pomyśle może dam jej jeszcze jedną szanse:-D moje kochane zdrówka Wam życzę :-*
-
Ja też podjęłam decyzję o zmianie lekarza. Lubię swoją lekarkę, ale termin wizyty trzeba umawiać na kilka miesięcy wcześniej. Obok akademika mam scanmed, podobno w ramach programu Akademik przysługuje mi darmowa wizyta u specjalisty, a opinie dwóch ginekologów stamtąd są obiecujące.
-
Ja mam swojego dentystę, tylko do niego mam zaufanie i tylko do niego chodzę leczyć zęby Chyba, że skaling czy inne lekkie zabiegi. Raz na jakiś czas, odkładam kilka stówek i idę do niego zrobić kilka zębów. Zostały mi do leczenia tylko 3 dziurki i mam nadzieję, że to załatwi na następnej wizycie i będę mogła spokojnie zachodzić w ciążę
Tak samo mam w przypadku fryzjerki, nie eksperymentuję i przy większych zmianach, chodzę tylko do jednej
Matleena, a konflikt serologiczny nie zachodzi przy każdej ciąży? Wydawało mi się, że jak kobieta ma minusową grupę krwi, z góry skazana jest na ten konflikt. -
Nie, to jest tak, że kiedy jesteś w pierwszej ciąży to nie ma problemu, bo nie ma jeszcze antyciał. Dopiero poród jest początkiem ich wytwarzania. Dlatego dopiero druga ciąża może być zwalczana przez organizm matki. W sumie to źle się wyrazilam - konflikt jest tylko nie ma złego wpływu na dziecko. Teraz nie ma problemu, bo po 1 dziecku podają Ci specjalne leki, ale wiadomo jak było w latach 90'... Mojej mamie po porodzie kazali imię dla dziecka wybierać, bo brat nie przyjmował krwi przy przetaczaniu i w razie czego byłby chrzest.
-
Dziewczyny kto może niech drukuje, podpisuje i daje znajomym do podpisu.
Zbieramy podpisy między innymi o zmianę ustawy obniżającej wiek szkolny. Nie chcemy żeby 6 latki musiałam rozpoczynać edukację w Polskiej szkole. Chcemy żeby decyzję o wcześniejszym wysłaniu dziecka, pozostawiono rodzicom.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e30aaf6b85b4.png
-
Żyjemy, żyjemy Długo mnie nie było. Masakryczna ta jesień. Jak wstałam rano na termometrze -10. Tylko czekać aż przyjdzie śnieg i mrozy.
Co tam u Was nowego dziewczyny?
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia