1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Matleena dla takich wykładowców , jak Ty wracam na studia
Agniesja bardzo szybko masz ta wizytę u endo. U nas na NFZ w tym roku nie ma już wolnych terminów a na przyszły ponoć nie zapisują. Wiec konsultuj, bierz leki a potem dzieciaczek.
Olka ale masz fajnie, że taki mały chrześniakMoja jedyna chrześnica ma 14 lat, prawie mnie przerosła i zaczyna chodzić na "randki" (czy jak to teraz się nazywa
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 23:54
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Może do zapłodnienia doszło później. Przecież z tego co kojarzę OF nie wyznaczył Ci owulacji a z liczeniem od @ wiadomo jak to jest min. 2 tygodnie więcej jest podawane, a Twój cykl był długi. Trzymaj się cieplutko :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 14:56
mon!ta^ lubi tę wiadomość
29.10.2014 biochemiczna
Ja też trzymam kciuki Kochana
Tak jak Nuffeq napisała, niestety ale taką mamy służbę zdrowia i jak nie dasz w łapę, nic Ci sami z siebie nie zrobią
Anastazja, to jest właśnie zaleta prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego, na specjalistę czeka się zdecydowanie duuuuuużo krócejNa NFZ do endo chciałam zapisać się w sierpniu i już wtedy mówili, że do końca roku nie ma wolnych terminów. Kurde, nie wiem dlaczego TSH tak podskoczyło
mon!ta^ lubi tę wiadomość
-
Monita ja będę się modlić za Was żeby było dobrze. Chore to jest, a gdzie przysięga którą składają lekarze? Chyba portfele im ja przyslaniaja
Słuchajcie, zmienię temat. Mąż miał racj.rację. Cyce jak donice. Ubralam dziś mój ślubny biustonosz. 2 tygodnie temu był spoko, potem go nie nosiłam aż do dziś. Biust mi z niego wypływa. Teraz pytanie tygodnia, czy jestem w ciąży z mężem, czy z najbliższą restauracjąZgaga mi przechodzi, natomiast nie smakują mi ostatnio papierosy. Jak mam wybór zjeść albo zapalić to rzucam się na jedzenie. Wcześniej było odwrotnie. Ale najlepsza akcja była wczoraj. Byliśmy u mojej mamy i jak wróciliśmy do domu, myślałam że jest koło 22. Dzisiaj mieliśmy jechać do teściowej (już jesteśmy) i pomyślałam, że trzeba przeglądnąć lodówkę, żeby nic nie wyrzucać jak wrócimy. No i patrze a tam pieczarki, które nie dotrwaja do poniedziałku. To pokroilam i zaczęłam gotować zupę. Mój mąż stwierdził, że ożenił się z wariatka, bo okazało się, że nie jest 22, tylko 23:30. A ja o północy w najlepsze wszamałam sobie moją pieczarkową.
-
Matleena ponoć kobiety różnie przechodzą pierwsze dni ciąży. Mi to bardziej albo coś z jedzenia smierdzialo albo pachniało
.
Agniesja, ale ogólnie miałaś kiedyś problemy z tarczycy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 16:01
29.10.2014 biochemiczna
To w końcu która dziś się bawi i spożywa jakiś alkohol?
29.10.2014 biochemiczna
Na razie to ja nawet o ciąży mówić nie mogę bo jeśli doszło do zapłodnienia to dopiero w przyszłym tygodniu może się zarodek zagniezdzac. Postanowiłam zrobić reset weekendowy i już nawet na te klucia wszystkie nie zwracam uwagi. Może nawet spróbuję nie mierzyć temperatury
-
Ja dzisiaj z siostrzencami baluje jeden lat 5 drugi lat 3 i bez alkoholu...
a co do tych smaków to ja tak tydzień przed spodziewaną @ zabiłabym za sucha kiełbasę z musztardą odrazu wiedziałam że coś się święci za pierwszym i drugim razem było identycznie
Anastazja85 lubi tę wiadomość
-
Anastazja85 wrote:Matleena ponoć kobiety różnie przechodzą pierwsze dni ciąży. Mi to bardziej albo coś z jedzenia smierdzialo albo pachniało
.
Agniesja, ale ogólnie miałaś kiedyś problemy z tarczycy?
No właśnie nie. Pierwszym razem jak badałam TSH wynosiło 2,4 w poprzednim cyklu 2,04 a teraz taka akcja. Nie wiem skąd taka różnicaMuszę to skonsultować z endo.
Bawcie się dobrze dziewczyny. Ja dzisiaj w domu drinkujęMiłego wieczoru!
Miłego i owocnego leżenia mon!ta^
A tak w ogóle, jakby dopiero teraz dochodziło do zapłodnienia u mon!ty, możliwy byłby pozytywny test ciążowy ponad tydzień temu? -
Nie. Bardziej chodziło mi o fakt, iż ciążę liczy się od daty ostatniego okresu. O ile ktoś ma cykle regularne np tak jak ja co 28 dni a owulacja wypada 14 czy 15 dc łatwo określić kiedy mniej więcej doszło do zapłodnienia a później do zagnieżdżenia. Jeśli ktoś ma cykle nieregularne lub nie wykrywa owulacji wtedy można wnioskować, że sama ciąża jest młodsza.
Stąd tylko umowne 2 tygodnie różnicy między ostatnim dniem okresu a owulacja.
Mam nadzieję, że nie zagmatwane
29.10.2014 biochemiczna
agniesja wrote:No właśnie nie. Pierwszym razem jak badałam TSH wynosiło 2,4 w poprzednim cyklu 2,04 a teraz taka akcja. Nie wiem skąd taka różnica
Muszę to skonsultować z endo.
Bawcie się dobrze dziewczyny. Ja dzisiaj w domu drinkujęMiłego wieczoru!
Miłego i owocnego leżenia mon!ta^
A tak w ogóle, jakby dopiero teraz dochodziło do zapłodnienia u mon!ty, możliwy byłby pozytywny test ciążowy ponad tydzień temu?
Ja jak miałam tsh 2,7 to ginekolog skierowała mnie do endo , a to było jakieś 4 lata temu powiedziała mi że jej się to nie podoba , bom mimo że w normie to jak na mój wiek za dużo, a endo stwierdziła że to początek niedoczynności tarczycy i wtedy dała mi euthyrox N25. Teraz w przeciągu tych czterech lat mimo leków tsh wzrastało i zwiększała mi dawkę i obecnie jestem od poniedziałku do piątku na 100 a weekend 125 i tsh mam w granicach 1-1,6 i jak twierdzi endo to jest dobry wynik do starań. I tak sobie chodzę co trzy miesiące na kontrole i łykam te tabletki ehhh . Pewnie endo zapisze Ci tabletki i raz dwa spadniesz poniżej 2 , a w zamian dostaniesz II na teście:D