1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Matleena dla takich wykładowców , jak Ty wracam na studia
Agniesja bardzo szybko masz ta wizytę u endo. U nas na NFZ w tym roku nie ma już wolnych terminów a na przyszły ponoć nie zapisują. Wiec konsultuj, bierz leki a potem dzieciaczek .
Olka ale masz fajnie, że taki mały chrześniak Moja jedyna chrześnica ma 14 lat, prawie mnie przerosła i zaczyna chodzić na "randki" (czy jak to teraz się nazywa )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 23:54
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Może do zapłodnienia doszło później. Przecież z tego co kojarzę OF nie wyznaczył Ci owulacji a z liczeniem od @ wiadomo jak to jest min. 2 tygodnie więcej jest podawane, a Twój cykl był długi. Trzymaj się cieplutko :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 14:56
mon!ta^ lubi tę wiadomość
29.10.2014 biochemiczna
Ja też trzymam kciuki Kochana Tak jak Nuffeq napisała, niestety ale taką mamy służbę zdrowia i jak nie dasz w łapę, nic Ci sami z siebie nie zrobią
Anastazja, to jest właśnie zaleta prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego, na specjalistę czeka się zdecydowanie duuuuuużo krócej Na NFZ do endo chciałam zapisać się w sierpniu i już wtedy mówili, że do końca roku nie ma wolnych terminów. Kurde, nie wiem dlaczego TSH tak podskoczyłomon!ta^ lubi tę wiadomość
-
Monita ja będę się modlić za Was żeby było dobrze. Chore to jest, a gdzie przysięga którą składają lekarze? Chyba portfele im ja przyslaniaja
Słuchajcie, zmienię temat. Mąż miał racj.rację. Cyce jak donice. Ubralam dziś mój ślubny biustonosz. 2 tygodnie temu był spoko, potem go nie nosiłam aż do dziś. Biust mi z niego wypływa. Teraz pytanie tygodnia, czy jestem w ciąży z mężem, czy z najbliższą restauracją Zgaga mi przechodzi, natomiast nie smakują mi ostatnio papierosy. Jak mam wybór zjeść albo zapalić to rzucam się na jedzenie. Wcześniej było odwrotnie. Ale najlepsza akcja była wczoraj. Byliśmy u mojej mamy i jak wróciliśmy do domu, myślałam że jest koło 22. Dzisiaj mieliśmy jechać do teściowej (już jesteśmy) i pomyślałam, że trzeba przeglądnąć lodówkę, żeby nic nie wyrzucać jak wrócimy. No i patrze a tam pieczarki, które nie dotrwaja do poniedziałku. To pokroilam i zaczęłam gotować zupę. Mój mąż stwierdził, że ożenił się z wariatka, bo okazało się, że nie jest 22, tylko 23:30. A ja o północy w najlepsze wszamałam sobie moją pieczarkową. -
Matleena ponoć kobiety różnie przechodzą pierwsze dni ciąży. Mi to bardziej albo coś z jedzenia smierdzialo albo pachniało .
Agniesja, ale ogólnie miałaś kiedyś problemy z tarczycy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 16:01
29.10.2014 biochemiczna
To w końcu która dziś się bawi i spożywa jakiś alkohol?
29.10.2014 biochemiczna
Na razie to ja nawet o ciąży mówić nie mogę bo jeśli doszło do zapłodnienia to dopiero w przyszłym tygodniu może się zarodek zagniezdzac. Postanowiłam zrobić reset weekendowy i już nawet na te klucia wszystkie nie zwracam uwagi. Może nawet spróbuję nie mierzyć temperatury
-
Ja dzisiaj z siostrzencami baluje jeden lat 5 drugi lat 3 i bez alkoholu... a co do tych smaków to ja tak tydzień przed spodziewaną @ zabiłabym za sucha kiełbasę z musztardą odrazu wiedziałam że coś się święci za pierwszym i drugim razem było identycznie
Anastazja85 lubi tę wiadomość
-
Anastazja85 wrote:Matleena ponoć kobiety różnie przechodzą pierwsze dni ciąży. Mi to bardziej albo coś z jedzenia smierdzialo albo pachniało .
Agniesja, ale ogólnie miałaś kiedyś problemy z tarczycy?
No właśnie nie. Pierwszym razem jak badałam TSH wynosiło 2,4 w poprzednim cyklu 2,04 a teraz taka akcja. Nie wiem skąd taka różnica Muszę to skonsultować z endo.
Bawcie się dobrze dziewczyny. Ja dzisiaj w domu drinkuję Miłego wieczoru!
Miłego i owocnego leżenia mon!ta^
A tak w ogóle, jakby dopiero teraz dochodziło do zapłodnienia u mon!ty, możliwy byłby pozytywny test ciążowy ponad tydzień temu? -
Nie. Bardziej chodziło mi o fakt, iż ciążę liczy się od daty ostatniego okresu. O ile ktoś ma cykle regularne np tak jak ja co 28 dni a owulacja wypada 14 czy 15 dc łatwo określić kiedy mniej więcej doszło do zapłodnienia a później do zagnieżdżenia. Jeśli ktoś ma cykle nieregularne lub nie wykrywa owulacji wtedy można wnioskować, że sama ciąża jest młodsza.
Stąd tylko umowne 2 tygodnie różnicy między ostatnim dniem okresu a owulacja.
Mam nadzieję, że nie zagmatwane
29.10.2014 biochemiczna
agniesja wrote:No właśnie nie. Pierwszym razem jak badałam TSH wynosiło 2,4 w poprzednim cyklu 2,04 a teraz taka akcja. Nie wiem skąd taka różnica Muszę to skonsultować z endo.
Bawcie się dobrze dziewczyny. Ja dzisiaj w domu drinkuję Miłego wieczoru!
Miłego i owocnego leżenia mon!ta^
A tak w ogóle, jakby dopiero teraz dochodziło do zapłodnienia u mon!ty, możliwy byłby pozytywny test ciążowy ponad tydzień temu?
Ja jak miałam tsh 2,7 to ginekolog skierowała mnie do endo , a to było jakieś 4 lata temu powiedziała mi że jej się to nie podoba , bom mimo że w normie to jak na mój wiek za dużo, a endo stwierdziła że to początek niedoczynności tarczycy i wtedy dała mi euthyrox N25. Teraz w przeciągu tych czterech lat mimo leków tsh wzrastało i zwiększała mi dawkę i obecnie jestem od poniedziałku do piątku na 100 a weekend 125 i tsh mam w granicach 1-1,6 i jak twierdzi endo to jest dobry wynik do starań. I tak sobie chodzę co trzy miesiące na kontrole i łykam te tabletki ehhh . Pewnie endo zapisze Ci tabletki i raz dwa spadniesz poniżej 2 , a w zamian dostaniesz II na teście:D