X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunka87 wrote:
    Dzieki, nadal nie trace nadzieji bo @ sie jeszcze nie pojawila.
    Jak nadal sie nie pojawi to we wtorek tak jak planowalam zatestuje jeszcze raz.
    Dzien dobry.
    Szkoda ale masz racje . Nie ma co tracic nadzieji poki okresu nie ma :)

Jak tam dziewczyny ? Jakie plany na niedziele ... u Nas pada co jakis czas mocno . Zaraz bede przesadzac kwiaty z Tesciowa na ogrodzie bo akurat chwila bez deszczu . Wezme sie za obiad niebawem .

Pomylam lodowke i cala kuchnie ale zaraz znow czeka mnoe sprzatanie dolu . Boze syfi sie jak cholera :/ dzien w dzien mycie i odkurzanie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak jak ostatnio pisalam ze moja Mama ma w odwiedziny przyleciec tak bede miala ich kilka ladnych miesiecy ! *_* a dziecko bedzie z dziadkami ktore widuje raz na kilka miesiecy . Cholernie sie ciesze a zarazem boje , ze bedziemy sie z Mama zrec bo obje mamy charaktery mocne wybuchowe i nawet moj maz sie tego obawia a jednak bardzo chcemy zeby posiedzieli u Nas . Damy rade , duzo napewno mijac sie bedziemy bo robota ale jednak milej duzo bedzie . :)
    Lece do Polski na tydzien i 18 wrzesnia wracaja ze mna juz ♡

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dzien dobry.
    Szkoda ale masz racje . Nie ma co tracic nadzieji poki okresu nie ma :)

Jak tam dziewczyny ? Jakie plany na niedziele ... u Nas pada co jakis czas mocno . Zaraz bede przesadzac kwiaty z Tesciowa na ogrodzie bo akurat chwila bez deszczu . Wezme sie za obiad niebawem .

Pomylam lodowke i cala kuchnie ale zaraz znow czeka mnoe sprzatanie dolu . Boze syfi sie jak cholera :/ dzien w dzien mycie i odkurzanie
    U nas dzisiaj też sprzątanie...a po południu pójdziemy na spacerek

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj z domu sie nie ruszam . :) obiad gotuje , sprzatam a Tesciowa malego zabrala na spacer wiec chwila ciszy :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Niunka87 Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Nas dzisiaj zimmo bawimy sie modelina potem po obiedzie pewnie bedzie spacerek :)

Szczesliwa mama 2015 :)
    staramy sie o drugie
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niby zimno ale w dlugim rekawie jest ok .
    Tak mnie dzis po kawie zoladek zaczal bolec ze teraz z mieta siedze bo drugiej kawy przelknac lyka nawet nie moglam i poszla w zlew .
    Poogarniane to matka zasiadla przed tv na jumanji :D

Co macie dzis na obiad babeczki ?
    Ja dzis robie ryz z warzywami ala risotto i do tego beda paleczki z kurczaka na ostro-slodko upieczone ale wszystko razem zmieszane jako jedna potrawka.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    U nas niby zimno ale w dlugim rekawie jest ok .
    Tak mnie dzis po kawie zoladek zaczal bolec ze teraz z mieta siedze bo drugiej kawy przelknac lyka nawet nie moglam i poszla w zlew .
    Poogarniane to matka zasiadla przed tv na jumanji :D

Co macie dzis na obiad babeczki ?
    Ja dzis robie ryz z warzywami ala risotto i do tego beda paleczki z kurczaka na ostro-slodko upieczone ale wszystko razem zmieszane jako jedna potrawka.
    Warzywa z patelni i makaron rurki ;-)

• chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    U mnie cieplutko. Nie mam czasu nawet zajrzec bo caly swoj czas poswiecam malemu w szczegolnosci ze caly weekend sami jestesmy a moj syn ma jakis lek seperacykny. Nawet sama w spokoju nie moge isc sie wysikac bo beczy.
    Ja dzis na latwizne poszlam bo kupilam gotowy sos sphagetti ,mieso mielone i zrobilam sphagetti . Z reszta dla samej siebie mi sie nie chce stac prxy garach. Nie wspomne ,z pierwszy raz w zyciu w niedziele mam mega syf w domu :/

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanko, właśnie wróciliśmy po weekendzie od rodzinki ;) wchodze, czytam..co jest, Nikt nie tęskni za mną, smuteczek :( na dodatek przyszła dziś małpa co do dnia, tak jak mi wyliczył kalendarzyk. No cóż mówi sie trudno i jedzie się dalej :D
    Matko jak było cudnie piękna pogoda, uwielbiam czasami wyjechać sobie na taką prawdziwą wioche. Mały z płaczem wyjeżdżał, bo tam ma brata ciotecznego pół roku młodszego i mnóstwo atrakcji. A to wielki basen, a to pełno zabawek, trampolina która zrobiła największą furorę :D ja też wypoczelam przede wszystkim psychicznie. Aż nie chce się jutro do pracy wracać i do tej szarej rzeczywistości.. Młody padł praktycznie od razu, ja też jeszcze z pół godzinki, ponadrabiam forumowe i fejsikowe zaległości i spać xD

emi_90, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma to jak dostac w niedzielny wieczór @.ps.znów dziwny długi cykl sie zrobił bo az 36 dni nie wiem czemu

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj, to kto został z testujących przede mną? Niunka raz jeszcze, Szczęśliwa Mama i....już ja? :D

• Dori1811 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zależności od tego jak/ czy w ogóle wyznaczy mi owulacje to tez będę testować z Szczęśliwa mama :) ale narazie się nie wpisuje bo nie mam pojęcia kiewy wypadła mi owulacja i czy będzie sens sie wpisywać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 22:35

emi_90 lubi tę wiadomość

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Goście się rozeszli, posprzątałam, obejrzałam swój serial i weszłam się zameldować ;)
    Mało nas tu dzisiaj było :P
    Impreza się udała ;)

U mnie raczej testowania nie będzie, bo owulacja 15 dc, a tylko jedno przytulanie było 10 dc he he

Ten cykl należy do Kattti ;)

Ewelaa czyli wrzesień będzie nasz :D

Niunka jeszcze wszystko może się zdarzyć. Z córką test pozytywny dopiero dzień po terminie @, a z synkiem 2 dni przed terminem ;)

Zakręcona patrzę, że masz spoko tą teściówkę naprawdę :) A z mamą to wiesz, nawet jak się z czymś nie zgadzasz, to mama to zawsze mama i idzie się jakoś dogadać ;)

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Hejka. Goście się rozeszli, posprzątałam, obejrzałam swój serial i weszłam się zameldować ;)
    Impreza się udała ;)

U mnie raczej testowania nie będzie, bo owulacja 15 dc, a tylko jedno przytulanie było 10 dc he he

Niunka jeszcze wszystko może się zdarzyć. Z córką test pozytywny dopiero dzień po terminie @, a z synkiem 2 dni przed terminem ;)

Zakręcona patrzę, że masz spoko tą teściówkę naprawdę :) A z mamą to wiesz, nawet jak się z czymś nie zgadzasz, to mama to zawsze mama i idzie się jakoś dogadać ;)
    Tak jest :D może we wrześniu się uda hehe ;) wstaje zaraz ogarniam się do pracy, zapowiada się kolejny piękny dzień. Tylko coś glowa mnie boli od rana i brzuch już :/ ale dam rade. Do później dziewuszki :*

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • Dori1811 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Impreza się udała ;)

15 sc wyszedł Ci pozytywny test czyli masz jeszxze około 2 dni na działania do owulacji :) może jeszcze uda się zaserduszkowac :)
    Mi w końcu wyznowaczylo owulacje, kamień z serca, bo co dlugo czekałam :P

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) My wczoraj byliśmy w zoo, ja z mężem po tej wycieczce kompletnie padliśmy, synek oczywiście miał pełno energii :D Ja próbuję się nie stresować, czy wszystko w porządku z ciążą, ale te tygodnie są dla mnie ciężkie, bo na podobnym etapie straciłam pierwszą ciążę i pomimo wszystkich wysiłków z pozytywnym myśleniem strach jednak siedzi z tyłu głowy :/

A co do Waszej dyskusji o byciu za starą na bliźniaki, to tylko powiem, że gdzieś czytałam, że prawdopodobieństwo ciąży mnogiej wzrasta z wiekiem matki :P

Szczęśliwa_Mama, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez to czytałam i nawet rozmowe z lekarzem na ten temat ogladałam.
    szczesliwa super że imprezka sie udała tak jak planowałas.jak dzieci

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuku.
    Szczesliwa ciesze sie ze imprezka wyszla tak jak chcialas :)

Co do Tesciowej to tak. Jest naprawde fajna babka ale Mama to jednak Mama . Mame mam taka sama generalnie a nawet lepsza haha z tym ze zbyt duzo sie czepia o nic i mega czasem prowokuje do awantur :( to najgorsze jest no ale moj D stety / niestety powiedzial jej wprost ze bardzo chce ja w domu ale nie zyczy sobie moich i jej awantur wspolnych.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiak dzieciaki szczęśliwe ;) i zmęczone he he

Zakręcona nie ma co się dziwić mężowi :P W sumie nikt nie lubi awantur ;)

Dori tak wiem, ale przy pozytywnym teście owulacyjnym mamy synka, a ja bardzo pragnę jeszcze jedną córcię, więc celuję przytulanko przed owu. Wiem, że różnie bywa i najważniejsze, aby zdrowe, ale może akurat uda się córcia ;)

Dori1811, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś sikańca sobie zrobiłam . I...biel vizira . Pocieszam się tym że jeszcze 10dni do okresu :)

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ