2019 będzie nasz :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTak jak wspomniałam każda z nas robi tak jak uważa . Ale ta metoda na dziewczynkę naprawdę kochane 2 dni przed owulacja nie wiecej bo to przesada jednak od 3 dni w góre są małe szanse na zajscie w ciąże a co dopiero na trafienie aby była to dziewczynka o która walczycie
Same wiece że nie ma wcale dużo ciąż które są serduszkowane powyżej 3 dni przed owulacją tak wiec na spokojnie jesli test owu pokaże wam pozytyw to serduszkujecie tego dnia jesli jeszcze macie ochotę a potem celibat przez conajmniej 3 dni i te 2-3 dni w zupełnosci starczy
Owulacja a córka
Podobno „łatwiej” jest począć dziewczynkę, bo „żeńskie” plemniki, czyli te z chromosomem X są silniejsze i żyją dłużej. Mogą zatem pokonać dłuższą drogę do komórki jajowej i doprowadzić do zapłodnienia w trudniejszych warunkach np. gdy nasienia jest mniej. Pary starające się o córkę powinny zatem współżyć na 2-3 dni przed owulacją, bo w śluzie przetrwają jedynie plemniki żeńskie, które w trakcie owulacji będą w stanie zapłodnić komórkę jajową.
Oczywiscie jesli to byłoby takie na 100% jak dowiedzono to nauka to każda matka planująca córke miałaby córke a prawda jest taka że :
Jak począć córkę? Znaczna część przyszłych rodziców marzy o dziewczynce i bardzo pragnie zaplanować poczęcie córki. Nie jest to jednak takie proste, bo płeć dziecka zależy głównie od czynników, na które nie ma się bezpośredniego wpływu. Mimo tego, w obiegu krążą rozmaite metody „na córkę”, z których chętnie korzystają przyszli rodzice.
Oczywiscie jak już powtórze po raz któryś każda z nas ma swoje przekonania i jesli ktos chce niech sobie probuje nic mi do tego -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczęśliwa_Mama wrote:Dobra dziewczyny kończmy ten temat he he
Niech każda się bzyka, w które dni chce i tyle
To jest temat rzeka i każdy ma prawo mieć swoje zdanie
Ale ty sie bój mnie tutaj ty ty nie przesadzaj z powyzej 3 dni oki oki ?Serio 2 dni przed starczy a nie 5-6 xD
Dostanę zawału przez ciebie i stresa jak tak bede czekac i czekac i czekac i jeszcze raz czekać aż zdarzy się cud i ten z 5-6dni cie raczy zapłodnic .
Ja tu chce zostac ciocią a nie ty tyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 11:52
-
nick nieaktualnySiedze na 2 herbatach dzisiaj.. musze kawe ograniczyc kurka grrr
Czekam czy dzisiaj kurier dostarczy mi dla młodej buty bo nawet nie znam numeru aby sprawdzic na stronie gdzie obecnie sie znajdująa zawsze byl link podany i siedze i czekam na czuja...
Moje plany co do prywatnej kliniki zblizaja sie ku końcowi w sprawie zalatwiania ale o szczegołach jutro jak dopnę ostatni guzik.
A własnie dziewczyny czy znacie jakis dobry magnez i wapno w ciazy aby mozna było na spokojnie brac ? Może macie cos sprawdzonego ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 11:59
-
Kattii wrote:Tak jak wspomniałam każda z nas robi tak jak uważa . Ale ta metoda na dziewczynkę naprawdę kochane 2 dni przed owulacja nie wiecej bo to przesada jednak od 3 dni w góre są małe szanse na zajscie w ciąże a co dopiero na trafienie aby była to dziewczynka o która walczycie
Same wiece że nie ma wcale dużo ciąż które są serduszkowane powyżej 3 dni przed owulacją tak wiec na spokojnie jesli test owu pokaże wam pozytyw to serduszkujecie tego dnia jesli jeszcze macie ochotę a potem celibat przez conajmniej 3 dni i te 2-3 dni w zupełnosci starczy
Owulacja a córka
Podobno „łatwiej” jest począć dziewczynkę, bo „żeńskie” plemniki, czyli te z chromosomem X są silniejsze i żyją dłużej. Mogą zatem pokonać dłuższą drogę do komórki jajowej i doprowadzić do zapłodnienia w trudniejszych warunkach np. gdy nasienia jest mniej. Pary starające się o córkę powinny zatem współżyć na 2-3 dni przed owulacją, bo w śluzie przetrwają jedynie plemniki żeńskie, które w trakcie owulacji będą w stanie zapłodnić komórkę jajową.
Oczywiscie jesli to byłoby takie na 100% jak dowiedzono to nauka to każda matka planująca córke miałaby córke a prawda jest taka że :
Jak począć córkę? Znaczna część przyszłych rodziców marzy o dziewczynce i bardzo pragnie zaplanować poczęcie córki. Nie jest to jednak takie proste, bo płeć dziecka zależy głównie od czynników, na które nie ma się bezpośredniego wpływu. Mimo tego, w obiegu krążą rozmaite metody „na córkę”, z których chętnie korzystają przyszli rodzice.
Oczywiscie jak już powtórze po raz któryś każda z nas ma swoje przekonania i jesli ktos chce niech sobie probuje nic mi do tegoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 12:05
Kattii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny19ewelaaa89 wrote:A czasami jest tak że facet ma tylko gamety X albo tylko Y i nawet jakby skały srały to i tak w tym przypadku będzie tylko jedna plec haha
i na tym sie zatrzymali już nic nie planują bo mimo kochania sie tylko w dniu owulki potwierdzonej podkresle i tak wychodziły dziewczyny wiec napewno cos w tym jest
19ewelaaa89 lubi tę wiadomość
-
Kattii magne b6. Jest mega dobry albo zamow sobie ten magnez do kapieli - petarda !
Ja dzisiaj tez czekam na kuriera , jeden ma zabrac paczke do Polski dla Tescia a drugi ma mi przywiezc zamowione lapacze snow.
Jeden dla naszego dziubka do pokoju a drugi fla Tesciow jako maly dodatek do sypialni na nowe mieszkanieKattii, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość
-
Kattii wrote:A taka znajoma co mieszka w innej miejscowosci ta co byla ze mna w szpitalu kiedy z sepsą wylądowałam co była tłumaczem...
Nikt nie wiedział o tym że jestem w ciąży teraz i od 2 dni mamy temat tych klinik i ona cały czas myslala ze ja chce wiesz pojechac na badania itp...i juz wczoraj zaczela cos tam gadac ze ona na moim miejscu to i to i tamto .. ile mozna a dzisiaj jej powiedziałam ze ja nie szukam kliniki w celu zbadania sie tylko w celu wczesnego usg w ciązy i że nikt o tym nie wie i jest jedyna której powiedziałam aby dotarło do niej że ja szukam wczesnego usg i zaczeła się jadka jaka to ja głupia jestem że mózgu nie mam i w ogole bluzgi i krytyka poszła i gdyby tego bylo malo to twierdzi że jestem egoistyczna bo mysle tylko o sobie a nie mysle o dzieciach bo jak mi sie cos stanie to zostaną same.. ogolnie ona taka wiecie nic pozytywnie sam negatyw zamiast mnie wesprzec w tych chwilach czego ja potrzebuje najbardziej to mi pojechała po całosci a liczyłam chociaż że ona jako jedyna ktora wie juz o wszystkim no ze zwyczajnie mnie bedzie wspierac...dużo by pisac ile dzisiaj sie od niej naczytałam jaka to ja nie jestem...i jaki to moj maz tez głupi jest .
Chyba czas zakonczyc z nia znajomosc . Wydaje mi się ,że ta bluzganie to nie z troski ,a moze zazdrosc ? Moze za dobrze ci sie na chwile obecna uklada ? Abo po prostu kolezanka przed okresem.Kattii lubi tę wiadomość
grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Kattii wrote:Ja mam koleżanke z która chodziłyśmy razem do klasy i ma same dziewuszki i to aż 4
i na tym sie zatrzymali już nic nie planują bo mimo kochania sie tylko w dniu owulki potwierdzonej podkresle i tak wychodziły dziewczyny wiec napewno cos w tym jest
Kattii, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość
-
chcebardzobycmama wrote:Chyba czas zakonczyc z nia znajomosc . Wydaje mi się ,że ta bluzganie to nie z troski ,a moze zazdrosc ? Moze za dobrze ci sie na chwile obecna uklada ? Abo po prostu kolezanka przed okresem.
Tez uwazam ze to bezsensowna znajomosc -
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:Kattii magne b6. Jest mega dobry albo zamow sobie ten magnez do kapieli - petarda !
Ja dzisiaj tez czekam na kuriera , jeden ma zabrac paczke do Polski dla Tescia a drugi ma mi przywiezc zamowione lapacze snow.
Jeden dla naszego dziubka do pokoju a drugi fla Tesciow jako maly dodatek do sypialni na nowe mieszkanie -
nick nieaktualnychcebardzobycmama wrote:Chyba czas zakonczyc z nia znajomosc . Wydaje mi się ,że ta bluzganie to nie z troski ,a moze zazdrosc ? Moze za dobrze ci sie na chwile obecna uklada ? Abo po prostu kolezanka przed okresem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 12:23
-
Kattii wrote:Można to w ciąży ? i to jak dziala kąpiesz sie w tym ?
Wtedy wsypujesz to do kapieli i wsio . Dostarcza w 100 sie magnez a nie w ilus tam procentach jak supleKattii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle zaraz ja nigdy nic takiego nie napisałam, że na dziewczynkę to 5-6 dni przed owu.
Ja z Kornelką zaszłam przytulając się 3 i 2 dni przed testem owulacyjnym pozytywnym.
W tym cyklu tak wyszło, że przytulanie tylko w 10 dc, bo albo mąż po pijaku nie chciał, albo dzieciaki nie dały i ooo
U nas 4 dziewczyny są i lekarz powiedział mamie, że to od męża predyspozycji zależy.
I mam sąsiadkę co ma 4 córki, ale ona będzie jeszcze próbować 5 raz, żeby synek wyszedł
Wśród najbliższych znajomych i w rodzinie ta metoda się sprawdziła.
Ale natura to natura, wszystko jest możliwe
W ogóle to marzy mi się taka niespodzianka co do płci.
Że się rodzi i lekarz mówi ma pani córkę albo syna
Ale chyba by mnie ciekawość zjadła... do tego połówkowego usg ledwo wytrzymać można... a całe 9 miesięcy he he
Kattii, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczęśliwa_Mama wrote:Ale zaraz ja nigdy nic takiego nie napisałam, że na dziewczynkę to 5-6 dni przed owu.
Ja z Kornelką zaszłam przytulając się 3 i 2 dni przed testem owulacyjnym pozytywnym.
W tym cyklu tak wyszło, że przytulanie tylko w 10 dc, bo albo mąż po pijaku nie chciał, albo dzieciaki nie dały i ooo
U nas 4 dziewczyny są i lekarz powiedział mamie, że to od męża predyspozycji zależy.
I mam sąsiadkę co ma 4 córki, ale ona będzie jeszcze próbować 5 raz, żeby synek wyszedł
Wśród najbliższych znajomych i w rodzinie ta metoda się sprawdziła.
Ale natura to natura, wszystko jest możliwe
W ogóle to marzy mi się taka niespodzianka co do płci.
Że się rodzi i lekarz mówi ma pani córkę albo syna
Ale chyba by mnie ciekawość zjadła... do tego połówkowego usg ledwo wytrzymać można... a całe 9 miesięcy he he
Ooo tak ta ciekawosc niestety wytrzymac te 9 miesiecy ciezko chociaz ja wole wiedziec bo wtedy wiem co kupic i tak zwykle kupuje neutralne na początek bo lekarz na usg tez czlowiek i moze sie pomylic tak jak u mojego brata mowil ze na 100% dziewczynka a wyszedł chłopakSzczęśliwa_Mama, Parodka lubią tę wiadomość
-
Tez mam znajoma taka co do dnia porodu mieli miec corke Oliwie a urodzila syna Oliwiera. I to 5 lat temu gdzie technologia jest naprawde dobrze rozbudowana .
haha pomylki sie zdarzaja ale nie chcialabym takiej u siebie haha cala wyprawka wszystko a tu zonk ... do wymiany polowa.
Ja tez nie raz myslalam by nie poznac plci ale jednak ciekawosc by mnie zjadla hahaSzczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo ja też właśnie lubię coś wcześniej zawsze kupić
Oprócz tego, że ja marzę o córeczce, to i Kornelka mówi, że chce siostrzyczkę. Ja sama mam 3 siostry i wiem jak się cieszę, że je mam
Kochana ja też chcę zrobić z Was e-ciocie
Jak się zapiszesz na usg, to daj znać wpiszę na 1 stronkę.
A i po rozmowie z dyrektorką, Kornelka jak i wszystkie inne dzieci zostaną przyjęte. Teraz jest taki przepis, że jak dziecko nie dostanie się do przedszkola, to wójt/burmistrz ma obowiązek znaleźć miejsce w innym przedszkolu i jak te przedszkole znajduje się więcej jak 5 km musi zapewnić dojazd temu dzieckulub zwrócić koszt transportu... więc łaski nie robią he he
Kattii, ZakręconaOna, 19ewelaaa89, Parodka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczęśliwa_Mama wrote:No ja też właśnie lubię coś wcześniej zawsze kupić
Oprócz tego, że ja marzę o córeczce, to i Kornelka mówi, że chce siostrzyczkę. Ja sama mam 3 siostry i wiem jak się cieszę, że je mam
A i po rozmowie z dyrektorką, Kornelka jak i wszystkie inne dzieci zostaną przyjęte. Teraz jest taki przepis, że jak dziecko nie dostanie się do przedszkola, to wójt/burmistrz ma obowiązek znaleźć miejsce w innym przedszkolu i jak te przedszkole znajduje się więcej jak 5 km musi zapewnić dojazd temu dzieckulub zwrócić koszt transportu... więc łaski nie robią he he
No to działajcie i róbcie mnie tu ciocią hehe
Ja mam dwie siostry jedna przybrana i wolalabym nie miec w ogole siostr bo po co mi one jak i tak wyglada sprawa tak że jakby ich w ogole nie bylo wiec no...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 12:56
Szczęśliwa_Mama, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwa_Mama wrote:No ja też właśnie lubię coś wcześniej zawsze kupić
Ja tez tak marze o coreczce , Damian tez i Oskar vhce siostre i brata takze hahaha .
Kattii, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość