2019 będzie nasz :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesliwa Ty sie nie denerwuj !!!
Kattii bardzo mi przykro , bardzo ...
Oczyscisz sie sama napewno . To wczesny tydzien byl .
Wcale sie nie dziwie ze odpuscic chcesz chec posiadania trojki ... ale czuje ze los wam da to trzecie dziecko . Predzej czy pozniej da :*
Przemysl starania jeszcze ... moze po nowym roku i zaczniesz ze mna ? Teraz odpocznij Ty i Twoj organizm bo dwa poronienia w przeciagu 3-4 miesiecy to duzo
Trzymaj sie kochana , mocno Cie tule. Zrob test za tydzien zeby sprawdzic czy beta spada czy nie bo jak nie to do lekarza idz bo albo musza cie oczyscic albo ciaza sie utrzymala mimo krwawienia . Wtedy lepiej sprawdzic . -
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:Szczesliwa Ty sie nie denerwuj !!!
Kattii bardzo mi przykro , bardzo ...
Oczyscisz sie sama napewno . To wczesny tydzien byl .
Wcale sie nie dziwie ze odpuscic chcesz chec posiadania trojki ... ale czuje ze los wam da to trzecie dziecko . Predzej czy pozniej da :*
Przemysl starania jeszcze ... moze po nowym roku i zaczniesz ze mna ? Teraz odpocznij Ty i Twoj organizm bo dwa poronienia w przeciagu 3-4 miesiecy to duzo
Trzymaj sie kochana , mocno Cie tule. Zrob test za tydzien zeby sprawdzic czy beta spada czy nie bo jak nie to do lekarza idz bo albo musza cie oczyscic albo ciaza sie utrzymala mimo krwawienia . Wtedy lepiej sprawdzic .Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 13:45
-
Boże Katiii tak mi przykro aż mi się łza w oku zakrecila.. Nawet nie wiem co powiedzieć... Przytulamy cię wszystkie bardzo mocno :*:* jesteś silna, dzielna babeczka! Nie dziwie się wcale że teraz nie chcecie starać się o trzecie. Daj sobie teraz spokój, odpoczywaj i co ma być to będzie!
-
A słuchajcie u mnie dzisiaj 15 dc, zrobiłam ostatniego owulaka i znowu mocna druga krecha! Ja już nie kumam od soboty testowa ciemniejsza od kontrolnej to możliwe że owulacja trwa tak dlugo? Wiem dokładnie że była w sobotę bo mnie podbrzusze nachrzania ło.. A może ten hormon LH tak długo się w organizmie utrzymuje? Nie ogarniam... Zaraz wam wrzuce fotke zobaczcie same
-
Ja miałam testy z allegro, była do nich dołączona instrukcja i było tam napisane, żeby po pozytywnym teście już więcej nie robić i po 24-36h pojawi się owulacja.
Więc nie wiem jak długo się utrzymuje ten hormon bo zawsze po pozytywnym już więcej nie robiłam... I u mnie się to sprawdzało że następnego dnia była owulacja bo potem po 14 dniach była @Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 14:20
19ewelaaa89 lubi tę wiadomość
19.08.2013 synek
Czekamy na drugiego maluszka -
nick nieaktualnyParodka wrote:Ja miałam testy z allegro, była do nich dołączona instrukcja i było tam napisane, żeby po pozytywnym teście już więcej nie robić i po 24-36h pojawi się owulacja.
Więc nie wiem jak długo się utrzymuje ten hormon bo zawsze po pozytywnym już więcej nie robiłam... I u mnie się to sprawdzało że następnego dnia była owulacja bo potem po 14 dniach była @ -
Kattii nie ma co Cie nakrecac i nie robie tego bron boze ale jest nadzieja jeszcze jak nic juz nie leci.
Moze naczynko jakies peklo i krwawilas albo nadzerka sie zrobila cos . Chust wie na dobra sprawe ale moze nie wszystko stracone .
Jakby nie patrzec wiele kobiet ma dosc czesto krwawienia w ciazy w okolicach okresowych / pookresowych . Wiadomo kazde krwawienie powinno sie skonsultowac z lekarzem ale tu cholera nir ma takiej mozliwosci
Sluchaj a moze Ty bys pojechala fo szpitala i opisala sytuacje . Moze jednak zrobia usg jak juz raz kiedys poronilas .. -
Wiecie co ? Ja wlasnie strasznie sie boje drugiej ciazy , ze moge nie daj bog poronic jak przy pierwszej . Tu lekow na podtrzymanie nie dadza wiec w grudniu jak bede w Polsce ide do ginekologa po duphaston lub luteine na podtrzymanie ewentualne . Ja od poczatku w ciazy bralam progesteron po poronieniu szczegolnie dla bezpieczenstwa . Wiadomo ze jezeli zarodek chory bo tak w 90% sie zdaza i organizm go wydala wlasnoe stad wczesne takie poronienia sa to i tak organizm sie pozbedzie ale jednak dla bezpieczenstwa i swojego spokoju zalatwie sobie te leki zeby miec chociaz na pierwsze trzy miesiace a pozniej to pojade i tak na wakacje do Pl to zalatwie wiecej . Bez nich sie boje ze organizm sobie moze sam nie poradzic a nigdy nie badalam progesteronu swojego i nie wiem jaki posiadam w danyn okresie czy udaloby sie samemu ciaze utrzymac bez lekow.
Kattii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:Kattii nie ma co Cie nakrecac i nie robie tego bron boze ale jest nadzieja jeszcze jak nic juz nie leci.
Moze naczynko jakies peklo i krwawilas albo nadzerka sie zrobila cos . Chust wie na dobra sprawe ale moze nie wszystko stracone .
Jakby nie patrzec wiele kobiet ma dosc czesto krwawienia w ciazy w okolicach okresowych / pookresowych . Wiadomo kazde krwawienie powinno sie skonsultowac z lekarzem ale tu cholera nir ma takiej mozliwosci
Sluchaj a moze Ty bys pojechala fo szpitala i opisala sytuacje . Moze jednak zrobia usg jak juz raz kiedys poronilas .. -
Kattii wrote:Nie mam z kim jechac jestem sama w domu z dziecmi. Nie ma co sie nakrecac masz racje mi znajoma tez napisala że tak moze byc jak napisałas i ona ma znajomą co 4 miesiace krwawila. Ale wiadomo nie ma co sie tez na nic nastawiac ,trzeba czekac zobaczyc co bedzie dalej.
Kattii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:Wiecie co ? Ja wlasnie strasznie sie boje drugiej ciazy , ze moge nie daj bog poronic jak przy pierwszej . Tu lekow na podtrzymanie nie dadza wiec w grudniu jak bede w Polsce ide do ginekologa po duphaston lub luteine na podtrzymanie ewentualne . Ja od poczatku w ciazy bralam progesteron po poronieniu szczegolnie dla bezpieczenstwa . Wiadomo ze jezeli zarodek chory bo tak w 90% sie zdaza i organizm go wydala wlasnoe stad wczesne takie poronienia sa to i tak organizm sie pozbedzie ale jednak dla bezpieczenstwa i swojego spokoju zalatwie sobie te leki zeby miec chociaz na pierwsze trzy miesiace a pozniej to pojade i tak na wakacje do Pl to zalatwie wiecej . Bez nich sie boje ze organizm sobie moze sam nie poradzic a nigdy nie badalam progesteronu swojego i nie wiem jaki posiadam w danyn okresie czy udaloby sie samemu ciaze utrzymac bez lekow.
-
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:Dokladnie Kattii . Jestem z Toba i pomodle sie az za Was . Licze ze wszystko skonczy sie dobrze jednak . A teraz krwawisz czy ustalo ? Nie masz cholera progesteronu nie ?
ze sluzem krew mam jak wycieram ale krzyże mnie bolą bardziej mysle ze to sie dopiero rozkreca dlatego a ten zalew krwi byl zwyczajnie znakiem dla mnie abym nie wychodzila z domu dzisiaj juz i założyła podpaske -
nick nieaktualnyKattti bardzo mnie to przybiło
Była mowa wcześniej o snach ze zmarłymi.
Mojej mamie jak śnił się jej tata to na dobre, czyli że jak miała jakiś problem to zawsze sobie poradziła. Natomiast jak przyśniła się mama, to zawsze na przestrogę... za jakiś czas zawsze coś złego w rodzinie się stało.
Mi ostatnio przyśnił się mój tata, ale źle wyglądał w tym śnie, miał sińce czarne pod oczami i mówił mi coś na ucho, ale ja nic nie mogłam usłyszeć... po tym śnie bardzo się boję i źle sypiam.
Mamy męża nie poznałam, wiem tylko ze zdjęcia jak wyglądała i jak byłam w ciąży z Kornelką to mi się przyśniła i pocieszała, że będzie dobrze. Nie rozumiałam wtedy o co chodziło... jednak za kilka dni się dowiedziałam... oj ciężki czas dla mnie wtedy był, miałam bardzo dużo problemów, zmartwień, wylałam morze łez.
Cały czas odczuwam delikatny ból podbrzusza i nie wiem czy to dobrze... to taka wczesna ciąża dopiero...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 15:50
Kattii, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczęśliwa_Mama wrote:Kattti bardzo mnie to przybiło
Była mowa wcześniej o snach ze zmarłymi.
Mojej mamie jak śnił się jej tata to na dobre, czyli że jak miała jakiś problem to zawsze sobie poradziła. Natomiast jak przyśniła się mama, to zawsze na przestrogę... za jakiś czas zawsze coś złego w rodzinie się stało.
Mi ostatnio przyśnił się mój tata, ale źle wyglądał w tym śnie, miał sińce czarne pod oczami i mówił mi coś na ucho, ale ja nic nie mogłam usłyszeć... po tym śnie bardzo się boję i źle sypiam Cały czas odczuwam delikatny ból podbrzusza i nie wiem czy to dobrze...
Mnie podbrzusze też pobolewało jakis czas ale niby to normalne bo wszystko sie w srodku rozciąga. -
nick nieaktualny
-
Katti sytuacja napewno bardzo stresowa dla Ciebie, nawet nie umiem sobie tego wyobrazić ale nie piszmy jeszcze najczarniejszych scenariuszy, moja bratowa miała krawawienia przez pierwsze 3 miesiące takie ze nawet nie pomyslala ze jest w ciąży a ciaza się utrzymała. Wiec może to jakiś jednorazowy „wypadek” i z maleństwem mimo wszystki jest dobrze. Najgorsze jest to ze nie będziesz miała jak tego sprawdzić i będziesz musiała żyć jakiś czas w niepewności. Jak to w ogóle jest? Ze jeśli wszystko będzie okej to testy poprostu nadal będą pokazywać ciąże? Czy jak to sprawdzic samemu?
Kattii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDori1811 wrote:Katti sytuacja napewno bardzo stresowa dla Ciebie, nawet nie umiem sobie tego wyobrazić ale nie piszmy jeszcze najczarniejszych scenariuszy, moja bratowa miała krawawienia przez pierwsze 3 miesiące takie ze nawet nie pomyslala ze jest w ciąży a ciaza się utrzymała. Wiec może to jakiś jednorazowy „wypadek” i z maleństwem mimo wszystki jest dobrze. Najgorsze jest to ze nie będziesz miała jak tego sprawdzić i będziesz musiała żyć jakiś czas w niepewności. Jak to w ogóle jest? Ze jeśli wszystko będzie okej to testy poprostu nadal będą pokazywać ciąże? Czy jak to sprawdzic samemu?
Sprawdzic mogłabym dopiero 20wrzesia jesl ido tego czasu bym wytrzymala i moze w tej polskiej klinice dostałabym w razie wu jakies leki cos...no ale do tego czasu musialabym wytrwac z fasolką...
Może to przeciążenie bo ciezkie zakupy w plecaku niosłam i ogólnie czesto noszę... moze to po seksie wczorajszym ? Człowiek slepy i nic nie wie.Dobrze ze mąż jutro wolne to bede lezec i odpoczywac a od odprowadzi córkę do przedszkola i odbierze. -
nick nieaktualny