X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My siedzimy sobie teraz przed tv. A w ciągu dnia robiłam makaron z sosem pieczarkowym na obiadek, zapisałam się do fryzjera na jutro na 11 podciąć włosy. Zrobiłam test czułość 10 i kreska jeszcze mocniejsza niż z rana :-) zastanawiam się czy jutro robić bete i sprawdzić potem przyrost po 48h czy dać sobie spokój. Z małym nie robiłam bety, tylko ze 3-4 testy ciążowe by sprawdzić czy kreska ciemnieje i po prostu zapisałam się na wizytę u gina i czekałam. Teraz zastanawiam się czy nie zrobić tak samo hmm...

Szczęśliwa_Mama, Kattii, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti no strasznie jutro zamotany dzień. Nalatasz się...

Dori no ładnie na naszym wątku ciężaróweczek przybywa, bardzo ładnie ;)
    Miłej zabawy na weselu, jesteś świadkową? ;)

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    My siedzimy sobie teraz przed tv. A w ciągu dnia robiłam makaron z sosem pieczarkowym na obiadek, zapisałam się do fryzjera na jutro na 11 podciąć włosy. Zrobiłam test czułość 10 i kreska jeszcze mocniejsza niż z rana :-) zastanawiam się czy jutro robić bete i sprawdzić potem przyrost po 48h czy dać sobie spokój. Z małym nie robiłam bety, tylko ze 3-4 testy ciążowe by sprawdzić czy kreska ciemnieje i po prostu zapisałam się na wizytę u gina i czekałam. Teraz zastanawiam się czy nie zrobić tak samo hmm...
    Zrób jak uważasz ,albo jak podpowiada ci serducho tak najlepiej ;) Jesli czujesz że sprawdzenie bety cie uspokoi to ją zrób a jesli nie czujesz takiej potrzeby to możez zrobic kilka testów przez 2-3 dni .
    Jaka reakcja partnera na wiesci ?

emi_90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi daj sobie spokój z betą...
    Zapisz się do gina i tyle ;)
    Zobacz wszystkie czekamy na tą pierwszą wizytę i na <3
    Powiedziałaś mężowi?

emi_90, Kattii lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Kattti no strasznie jutro zamotany dzień. Nalatasz się...

Dori no ładnie na naszym wątku ciężaróweczek przybywa, bardzo ładnie ;)
    Miłej zabawy na weselu, jesteś świadkową? ;)
    Dokładnie dobrze o tyle ze odstep czasu nie jest az taki mały wiec spokojnie spacerkiem i nie musze biegac aby potem nie żałować że znowu przesadziłam z czymś. Tak dzwnie bede miała jutro,piątek i poniedziałek.

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti w tej samej minucie napisałyśmy do Emi he he

Kattii, emi_90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Kattti w tej samej minucie napisałyśmy do Emi he he
    Łee patrzaj nie zwróciłam uwagi no na bank jestesmy blizniaczkami oddane do sierocińca i nas osobno adoptowano a my nic o tym nie wiemy bo nas zwyczajnie kłamią ot co xD
    To blizniaki jak nic bedą xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 21:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti he he mówisz... ;)
    Przekonamy się już 19 września :D

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie jestem tak sceptycznie nastawiona do tej bety. Bardzo mnie stresuje oczekiwanie zawsze na jakiekolwiek wyniki. Przy pierwszej ciąży nie zrobiłam i dałam jakoś radę obyć się bez tego badania. Kurczę może właśnie jeszcze poprostu zrobię jutro i pojutrze jakiś test i tyle. Z synkiem zrobiłam pierwszy test dopiero w 29 dc i były dwie tłuste krechy. Teraz pewnie będzie podobnie, bo dzisiaj dopiero 25 dc. A co do męża - z początku totalny szok, że udało się za pierwszym razem :D o synka staraliśmy się 9 cykli. No ale cieszy się, cieszy :-) zmartwiony tylko żeby wszystko dobrze było, po ostatnich przejściach z pierwszej ciąży ;-)

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Kattti he he mówisz... ;)
    Przekonamy się już 19 września :D
    No jestes przede mną wiec pierwsza bedziesz musiala mi tutaj powiedziec ze to blizniaki haha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    No ja właśnie jestem tak sceptycznie nastawiona do tej bety. Bardzo mnie stresuje oczekiwanie zawsze na jakiekolwiek wyniki. Przy pierwszej ciąży nie zrobiłam i dałam jakoś radę obyć się bez tego badania. Kurczę może właśnie jeszcze poprostu zrobię jutro i pojutrze jakiś test i tyle. Z synkiem zrobiłam pierwszy test dopiero w 29 dc i były dwie tłuste krechy. Teraz pewnie będzie podobnie, bo dzisiaj dopiero 25 dc. A co do męża - z początku totalny szok, że udało się za pierwszym razem :D o synka staraliśmy się 9 cykli. No ale cieszy się, cieszy :-) zmartwiony tylko żeby wszystko dobrze było, po ostatnich przejściach z pierwszej ciąży ;-)
    Mówi sie że o kolejną ciąże nie jest tak cieżko jak o pierwszą i rzekomo znacznie łatwiej jest zajsc w kolejne ciąze jesli juz ma się pierwszą za soba ale nie u każdej to sie sprawdza ... mysle że dużą role gra odstep czasu miedzy jednym porodem a planowaną drugą i kolejna ciąże... zwykle porosciej zajsc w odstepie do 5l niż powiedzmy 10l bo to ogromna różnica i organizm jest już zupelnie inny.

emi_90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi ustawiłaś suwaczek :D piękny

Kattti wyjdę tylko z gabinetu i od razu dam znać...
    Oby szybko zleciało do naszych wizyt ;)

Kattii, emi_90 lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi Ja bym olala robienie bety. Dodatkowy stres , na ch*** Ci to :p
    Bedzie napewno dobrze . Musi !:D

Wiecie ze wzielam ketonal normalnie i mi cholera nie przeszla . Zasnac nie moge i tak sie wierce.

No nasze forum rozwija sie ze hoho. Z dnia na dzien mozna powiedziec co rusz nowe ciezarowki ♡

Kattii, emi_90, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa piękny ten wasz domek.

Kattii jesteś niesamowita haha :-)

Ja już padam styrana po całym dniu. Obejrzałam na wspólnej na playerze bo na 20.15 prawie nigdy nie jestem wyrobiona i chyba niedługo się położę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 22:02

Kattii, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:

nie zleci szybko :/ zawsze tak jest ze jak sie na cos czeka to sie wlecze...no masakra jakas... mi juz sie ciągnie a co to bedzie 5 dni przed wizyta :/
    No ja to dopiero jak wróce do domu bo nie mam neta w tel gdyz go nie ładuje bo nie uzywam,nie potrzebuje itd

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:

Wiecie ze wzielam ketonal normalnie i mi cholera nie przeszla . Zasnac nie moge i tak sie wierce.

No nasze forum rozwija sie ze hoho. Z dnia na dzien mozna powiedziec co rusz nowe ciezarowki ♡
    Ty to powinnas w nocy zyc w dzień spac kurde... nie ma dnia aby nie bylo widać w nocy posta od ciebie hah :D
    Jesli ty masz tyle w sobie energi zapierdalajac cale dnie na szmacie ogarniajac dzieci zaliczam do tego jeszcze jakeis tam zwierzaki psy chyba o ile dobrze pamietam to ja nie wiem podrzuce ci moją dwójkę bo i tak na luzie ogarniesz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 22:07

emi_90, ZakręconaOna, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:
    Szczesliwa piękny ten wasz domek.

Kattii jesteś niesamowita haha :-)

Ja już padam styrana po całym dniu. Obejrzałam na wspólnej na playerze bo na 20.15 prawie nigdy nie jestem wyrobiona i chyba niedługo się położę
    moja mloda nie chce spac a synek padł juz dosc dawno.
    e tam zwyczajnie jestem szczera... a po co ma mi ktos taki tu siedziec xD

emi_90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:

Oj tak, cieszy oko taki suwaczek hehe ❤ Ja jutro zadzwonię do gina umówić się na wizytę i podam Szczęśliwej Mamusi do wpisania na pierwszą stronkę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 22:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:

Kochana nie wiem, czy kiedykolwiek stosowałaś, ale na ból głowy/migrenę świetna jest Solpadeina, zwłaszcza ta w tabletkach musujących. Mnie ratował zawsze tylko ten lek. Polecam Ci bardzo jak kiedyś będziesz miała potrzebę wziąć coś :-)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi slyszalam o tym ale nigdy nie stosowalam bo malo co na moje bole dziala , mowie no dzis az ketonal wzielam i klapa . Rozpiera az Mnie w skroniach.
    Bede za tydzien w Polsce to sobie kupie i zabiore do uk wyprobuje w razie mocnego bolu.

Kattii mysle ze bym ogarnela haha . Tak mam psa jednego :)
    Od zawsze mowilam ze moje zycie dopiero zaczyna sie w nocy hahahaha .

Nie no nie wiem czemu mam taka bezsennosc serio :( strasznie mnie to meczy . Melatonina nawet w podwojnej dawce nie dziala , meliski sriski itp tez ... a nie mam lekkow uspokajajaco nasennyvh typu hydroxyzyna wiec dupa . Nie mam sie czym ululac :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ