X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My siedzimy sobie teraz przed tv. A w ciągu dnia robiłam makaron z sosem pieczarkowym na obiadek, zapisałam się do fryzjera na jutro na 11 podciąć włosy. Zrobiłam test czułość 10 i kreska jeszcze mocniejsza niż z rana :-) zastanawiam się czy jutro robić bete i sprawdzić potem przyrost po 48h czy dać sobie spokój. Z małym nie robiłam bety, tylko ze 3-4 testy ciążowe by sprawdzić czy kreska ciemnieje i po prostu zapisałam się na wizytę u gina i czekałam. Teraz zastanawiam się czy nie zrobić tak samo hmm...

Szczęśliwa_Mama, Kattii, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti no strasznie jutro zamotany dzień. Nalatasz się...

Dori no ładnie na naszym wątku ciężaróweczek przybywa, bardzo ładnie ;)
    Miłej zabawy na weselu, jesteś świadkową? ;)

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    My siedzimy sobie teraz przed tv. A w ciągu dnia robiłam makaron z sosem pieczarkowym na obiadek, zapisałam się do fryzjera na jutro na 11 podciąć włosy. Zrobiłam test czułość 10 i kreska jeszcze mocniejsza niż z rana :-) zastanawiam się czy jutro robić bete i sprawdzić potem przyrost po 48h czy dać sobie spokój. Z małym nie robiłam bety, tylko ze 3-4 testy ciążowe by sprawdzić czy kreska ciemnieje i po prostu zapisałam się na wizytę u gina i czekałam. Teraz zastanawiam się czy nie zrobić tak samo hmm...
    Zrób jak uważasz ,albo jak podpowiada ci serducho tak najlepiej ;) Jesli czujesz że sprawdzenie bety cie uspokoi to ją zrób a jesli nie czujesz takiej potrzeby to możez zrobic kilka testów przez 2-3 dni .
    Jaka reakcja partnera na wiesci ?

emi_90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi daj sobie spokój z betą...
    Zapisz się do gina i tyle ;)
    Zobacz wszystkie czekamy na tą pierwszą wizytę i na <3
    Powiedziałaś mężowi?

emi_90, Kattii lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Kattti no strasznie jutro zamotany dzień. Nalatasz się...

Dori no ładnie na naszym wątku ciężaróweczek przybywa, bardzo ładnie ;)
    Miłej zabawy na weselu, jesteś świadkową? ;)
    Dokładnie dobrze o tyle ze odstep czasu nie jest az taki mały wiec spokojnie spacerkiem i nie musze biegac aby potem nie żałować że znowu przesadziłam z czymś. Tak dzwnie bede miała jutro,piątek i poniedziałek.

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti w tej samej minucie napisałyśmy do Emi he he

Kattii, emi_90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Kattti w tej samej minucie napisałyśmy do Emi he he
    Łee patrzaj nie zwróciłam uwagi no na bank jestesmy blizniaczkami oddane do sierocińca i nas osobno adoptowano a my nic o tym nie wiemy bo nas zwyczajnie kłamią ot co xD
    To blizniaki jak nic bedą xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 21:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti he he mówisz... ;)
    Przekonamy się już 19 września :D

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie jestem tak sceptycznie nastawiona do tej bety. Bardzo mnie stresuje oczekiwanie zawsze na jakiekolwiek wyniki. Przy pierwszej ciąży nie zrobiłam i dałam jakoś radę obyć się bez tego badania. Kurczę może właśnie jeszcze poprostu zrobię jutro i pojutrze jakiś test i tyle. Z synkiem zrobiłam pierwszy test dopiero w 29 dc i były dwie tłuste krechy. Teraz pewnie będzie podobnie, bo dzisiaj dopiero 25 dc. A co do męża - z początku totalny szok, że udało się za pierwszym razem :D o synka staraliśmy się 9 cykli. No ale cieszy się, cieszy :-) zmartwiony tylko żeby wszystko dobrze było, po ostatnich przejściach z pierwszej ciąży ;-)

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Kattti he he mówisz... ;)
    Przekonamy się już 19 września :D
    No jestes przede mną wiec pierwsza bedziesz musiala mi tutaj powiedziec ze to blizniaki haha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    No ja właśnie jestem tak sceptycznie nastawiona do tej bety. Bardzo mnie stresuje oczekiwanie zawsze na jakiekolwiek wyniki. Przy pierwszej ciąży nie zrobiłam i dałam jakoś radę obyć się bez tego badania. Kurczę może właśnie jeszcze poprostu zrobię jutro i pojutrze jakiś test i tyle. Z synkiem zrobiłam pierwszy test dopiero w 29 dc i były dwie tłuste krechy. Teraz pewnie będzie podobnie, bo dzisiaj dopiero 25 dc. A co do męża - z początku totalny szok, że udało się za pierwszym razem :D o synka staraliśmy się 9 cykli. No ale cieszy się, cieszy :-) zmartwiony tylko żeby wszystko dobrze było, po ostatnich przejściach z pierwszej ciąży ;-)
    Mówi sie że o kolejną ciąże nie jest tak cieżko jak o pierwszą i rzekomo znacznie łatwiej jest zajsc w kolejne ciąze jesli juz ma się pierwszą za soba ale nie u każdej to sie sprawdza ... mysle że dużą role gra odstep czasu miedzy jednym porodem a planowaną drugą i kolejna ciąże... zwykle porosciej zajsc w odstepie do 5l niż powiedzmy 10l bo to ogromna różnica i organizm jest już zupelnie inny.

emi_90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi ustawiłaś suwaczek :D piękny

Kattti wyjdę tylko z gabinetu i od razu dam znać...
    Oby szybko zleciało do naszych wizyt ;)

Kattii, emi_90 lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi Ja bym olala robienie bety. Dodatkowy stres , na ch*** Ci to :p
    Bedzie napewno dobrze . Musi !:D

Wiecie ze wzielam ketonal normalnie i mi cholera nie przeszla . Zasnac nie moge i tak sie wierce.

No nasze forum rozwija sie ze hoho. Z dnia na dzien mozna powiedziec co rusz nowe ciezarowki ♡

Kattii, emi_90, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa piękny ten wasz domek.

Kattii jesteś niesamowita haha :-)

Ja już padam styrana po całym dniu. Obejrzałam na wspólnej na playerze bo na 20.15 prawie nigdy nie jestem wyrobiona i chyba niedługo się położę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 22:02

Kattii, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:

nie zleci szybko :/ zawsze tak jest ze jak sie na cos czeka to sie wlecze...no masakra jakas... mi juz sie ciągnie a co to bedzie 5 dni przed wizyta :/
    No ja to dopiero jak wróce do domu bo nie mam neta w tel gdyz go nie ładuje bo nie uzywam,nie potrzebuje itd

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:

Wiecie ze wzielam ketonal normalnie i mi cholera nie przeszla . Zasnac nie moge i tak sie wierce.

No nasze forum rozwija sie ze hoho. Z dnia na dzien mozna powiedziec co rusz nowe ciezarowki ♡
    Ty to powinnas w nocy zyc w dzień spac kurde... nie ma dnia aby nie bylo widać w nocy posta od ciebie hah :D
    Jesli ty masz tyle w sobie energi zapierdalajac cale dnie na szmacie ogarniajac dzieci zaliczam do tego jeszcze jakeis tam zwierzaki psy chyba o ile dobrze pamietam to ja nie wiem podrzuce ci moją dwójkę bo i tak na luzie ogarniesz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 22:07

emi_90, ZakręconaOna, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:
    Szczesliwa piękny ten wasz domek.

Kattii jesteś niesamowita haha :-)

Ja już padam styrana po całym dniu. Obejrzałam na wspólnej na playerze bo na 20.15 prawie nigdy nie jestem wyrobiona i chyba niedługo się położę
    moja mloda nie chce spac a synek padł juz dosc dawno.
    e tam zwyczajnie jestem szczera... a po co ma mi ktos taki tu siedziec xD

emi_90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:

Oj tak, cieszy oko taki suwaczek hehe ❤ Ja jutro zadzwonię do gina umówić się na wizytę i podam Szczęśliwej Mamusi do wpisania na pierwszą stronkę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 22:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:

Kochana nie wiem, czy kiedykolwiek stosowałaś, ale na ból głowy/migrenę świetna jest Solpadeina, zwłaszcza ta w tabletkach musujących. Mnie ratował zawsze tylko ten lek. Polecam Ci bardzo jak kiedyś będziesz miała potrzebę wziąć coś :-)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi slyszalam o tym ale nigdy nie stosowalam bo malo co na moje bole dziala , mowie no dzis az ketonal wzielam i klapa . Rozpiera az Mnie w skroniach.
    Bede za tydzien w Polsce to sobie kupie i zabiore do uk wyprobuje w razie mocnego bolu.

Kattii mysle ze bym ogarnela haha . Tak mam psa jednego :)
    Od zawsze mowilam ze moje zycie dopiero zaczyna sie w nocy hahahaha .

Nie no nie wiem czemu mam taka bezsennosc serio :( strasznie mnie to meczy . Melatonina nawet w podwojnej dawce nie dziala , meliski sriski itp tez ... a nie mam lekkow uspokajajaco nasennyvh typu hydroxyzyna wiec dupa . Nie mam sie czym ululac :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ