X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:
    No ale warto walczyć o lepsze. Ja gdyby nie to że do pracy mam 300m, mam dziecko i planuje drugie to tez bym juz uciekala. Nie po to studiowałam 5 lat i mam dosyć odpowiedzialne stanowisko żeby zarabiać parę groszy powyżej najniższej. I u nas tez starsi stazem mają jedynie trochę więcej ode mnie, parodia ;-)
    No dokładnie.. przeciez ty musisz na oku miec wszystko a jak cos sie stanie to kto winny oczywiscie że ty bo kto inny...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wieści od Szczęśliwej Mamusi. I zdjęcie usg :)

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Czekam na wieści od Szczęśliwej Mamusi. I zdjęcie usg :)
    No ja czekam od rana i odswieżam i cisza jak narazie...nie wiadomo o której miała tam przyjsc własnie :/

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przepraszam, że się nie odzywam od rana, ale mam dzisiaj zamotany dzień.
    Wróciłam z przychodni, ale niestety nie wcisnęli mnie.
    Dobra wiadomość jest taka, że zwolnił się termin za tydzień o 13... ale będę musiała jechać z Maćkiem... koło 13.30 dopiero mąż go przejmie ;)

19ewelaaa89, Kattii lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobitki.
    Wrocilam z pracy niedawno i wlasnie gotuje obiad . Powiem wam ze dzisiaj mnie tak stopy bola jak nigdy :/ marze o goracej kapieli jak maly zasnie ... pozniej m jak milosc i spac. D na noc do pracy a ojvzym do 23 wiec sami z Oskim i z Mama siedzimy znow.

Dzis na obiad mizeria , frytki i kurczak pieczony .
    Tak pieknie cieplo u nas dzis a my tacy przeziebieni. Oskar caly goracy ...D jak sie trzymal zdrowy jako jedyny juz z goraczka dzis wrocil z roboty. Cudownie wszyscy chorzy i wszyscy pracuja do tego bo musza ...

Kattii to Twoj zarabia najnizsza stawke . 7.83 dokladnie ... tak jak ja . Dramat kurwa zeby 7 lat robic i tyle zarabiac. Nieszanowanie pracownika . Moj D pracuje 2 lata w firmie jednej i w ciagu roku dostal 3 f podwyzki . Z 9 f zarabia 12 na godzine juz i to sie nazywa firma porzadna . !

Kattii, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Kochane przepraszam, że się nie odzywam od rana, ale mam dzisiaj zamotany dzień.
    Dobra wiadomość jest taka, że zwolnił się termin za tydzień o 13... ale będę musiała jechać z Maćkiem... koło 13.30 dopiero mąż go przejmie ;)
    O to mamy obie wizyty tego samego dnia :-) Ty na 13, a ja śmigam na 18:30 ;-)

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u meza licza nadgodziny ?
    Bo np. U Mnie 1.3 :/ a u mojego D 2. I on na nadgodziny idzie i ma 24 f za godzine a Ja np. Bym dostala 10 f rowne . Dramat normalnie ale no ... wazne ze jest praca i dodatkowa pensja . To zawsze vardzo pomaga .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Czesc kobitki.
    Wrocilam z pracy niedawno i wlasnie gotuje obiad . Powiem wam ze dzisiaj mnie tak stopy bola jak nigdy :/ marze o goracej kapieli jak maly zasnie ... pozniej m jak milosc i spac. D na noc do pracy a ojvzym do 23 wiec sami z Oskim i z Mama siedzimy znow.

Dzis na obiad mizeria , frytki i kurczak pieczony .
    Tak pieknie cieplo u nas dzis a my tacy przeziebieni. Oskar caly goracy ...D jak sie trzymal zdrowy jako jedyny juz z goraczka dzis wrocil z roboty. Cudownie wszyscy chorzy i wszyscy pracuja do tego bo musza ...

Kattii to Twoj zarabia najnizsza stawke . 7.83 dokladnie ... tak jak ja . Dramat kurwa zeby 7 lat robic i tyle zarabiac. Nieszanowanie pracownika . Moj D pracuje 2 lata w firmie jednej i w ciagu roku dostal 3 f podwyzki . Z 9 f zarabia 12 na godzine juz i to sie nazywa firma porzadna . !
    No to sobie wyobras on jako jedyny pracuje i musi nas utrzymac a pracuje 4 dni na 4 dni wiec 4 dni ma wolne wiec chyba nie musze pisac ile zarabia ...dlatego załatwiłam mu te doróbki i w dni kiedy ma wolne idzie dorobic na 2-3 dni ale przez to podwójnie podatek ma brany dlatego ustalilismy ze jak bedzie okazja to zahaczy sie na tych doróbkach jako prace na stale a tą swoja prace rzuci w pizdu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 18:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Szkoda :( bylam pelna nadzieji na wiesci a tu taki klops... dziwne ze nie mogl cie wcisnac ...az taki tlok byl ?

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    No to sobie wyobras on jako jedyny pracuje i musi nas utrzymac a pracuje 4 dni na 4 dni wiec 4 dni ma wolne wiec chyba nie musze pisac ile zarabia ...dlatego załatwiłam mu te doróbki i w dni kiedy ma wolne idzie dorobic na 2-3 dni ale przez to podwójnie podatek ma brany dlatego ustalilismy ze jak bedzie okazja to zahaczy sie na tych doróbkach jako prace na stale a tą swoja prace rzuci w pizdu.
    No dramat . A zaraz 5 osoba na utrzymaniu ... benefity napewno dostajecie jakies ale to sa psie grosze :/
    Chociaz gdyby nie one dodatkowo pewnie byscie tapete zarli . Nie dziwie sie i bardzo dobrze myslisz ... taka prace powinien rabmac w trzy dupy i isc tam gdzie lepiej placa.

Kattii lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi no tego samego dnia ;) fajnie

Kattti no było sporo ludzi... i opóźnienie... a za tydzień już pewne, że mnie przyjmie, więc luz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No dramat . A zaraz 5 osoba na utrzymaniu ... benefity napewno dostajecie jakies ale to sa psie grosze :/
    Chociaz gdyby nie one dodatkowo pewnie byscie tapete zarli . Nie dziwie sie i bardzo dobrze myslisz ... taka prace powinien rabmac w trzy dupy i isc tam gdzie lepiej placa.
    Wiesz ja nie należe do takich co rozrzucają kase nawet jak mamy wiecej to ja odkladam już mam taki nawyk ale wiadomo lepiej jest miec wiecej niż mniej... te benefity troche są smiechu warte bo mielismy na mieszkanie ale za to że zaczął dorabiac to nam zabrali bo uznali że za duzo zarabia wiec dla nich lepiej aby np nie miec za co zaplacic za mieszkanie niż isc dorobic albo nie jesc bo za duzo zarabia aby dostac benefit na mieszkanie :D Gdzie tak naprawde z tych doróbek ma wiecej do wypłaty ale nie są to jakieś mega kokosy aby uznać że nagle nam sie mega super finansowo powodzi no ale ....Najlepiej jakby siedział w domu bez pracy wtedy wsio za darmo i kase jeszcze by dawali lepiej sie wyjdzie niż jak sie chodzi do pracy... mieszka tu paru takich co mają po 4-5 dzieci oboje nie pracuja a powodzi sie jakby pracowali za bog wie jakie pieniadze tyle dostają od państwa za siedzenie w domu wiec o czym tu mowa...

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pracuje po 32 godziny tygodniowo i mam 10zl za godzine.mój chłop ma 12 i pracuje srednio po 10 godzin dziennie plus ok, 6 w sobote i ostatnio po 5 6 w niedziele gdzie ma wiecej płacone za nia.duzo nie zarabiam ale sie ciesze że zawsze cos wpadnie bo oplaty leki moje córki i wizyty wszystko cisgnie kkase i to niemała

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie że trzeba się cieszyć z tego co się ma. Bez tych moich groszy byłoby czasami kiepsko bo mój mąż miał swoją działalność, teraz gospodarstwo więc nie ma stałego dochodu - raz na wozie raz pod wozem. No a moja pensja to mało ale zawsze pewne pieniądze co miesiąc :-)

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • Natuś89 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję na dwa etaty w sumie 14 godzin dziennie. Tyle,że w Polsce to na 5 etatów się nie zarobi porządnych pieniędzy. Mój m też pracuje na dwa fronty. Generalnie zapierniczamy jak dwa woły... Lekko nie jest ale się daje radę.

• Parodka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doroto, testuj :-P

Dori1811, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
  • Dori1811 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj temp wyskoczyła, bo gorączka, dzisiaj już spadła i chyba przeziębienie odpuszcza :) niestety dzisiaj spadła poniżej moich temperatur nawet z przed choroby wiec czekam na @ w piętek:) pozostaje mi jeszcze październik i listopad, trzymać na maxa mocno kciuki za mnie! :D

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale testu nie robilas? Ja bym nie wytrzymała, chociaż nie mam nadziei na ten cykl to i tak zatestuje haha

19.08.2013 <3 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też bym testowała bo co mialabym do stracenia po za zużytym testem ? nic tak naprawde... kazdy tak bardzo kieruje sie temp że aż do rzygania naprawde...jakby temp miała mówic o ciąży to nie potrzebne by były testy ciążowe ...:D

Parodka, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    ja też bym testowała bo co mialabym do stracenia po za zużytym testem ? nic tak naprawde... kazdy tak bardzo kieruje sie temp że aż do rzygania naprawde...jakby temp miała mówic o ciąży to nie potrzebne by były testy ciążowe ...:D
    Dokładnie tak jak mówi Katiii. Dorka testuj!! :D wszyscy tu czekajo noo :D

Parodka lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ