X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    A dla mnie nadal seks może nie istnieć he he

Kattti dopiero przeczytałam wiadomość od Aduszki...
    To chciałabyś drugiego synka? ;)

Oglądamy bajki na dobranoc i zaraz do łóżek. Normalnie kładę się razem z dzieciakami :P taka jestem padnięta... długo śpię, a i tak o 7 rano wstać nie mogę.
    Nowa aplikacja nie pokazuje migającej wiadomosci ale jak wchodzi sie na fooo to widac na starym jak miga.
    No ja od początku mówiłam że preferuje chłopca no ale wiadomo ważne aby zdrowe silne było i jak bedzie córcia to trudno bedzie drugi diabełek :D
    Ja zasypiam kolo 20-21 i spie do 6-7 max bo dzieciaki wstaja zwykle 6 czasem 6:30 i malo kiedy o 7 tak jak np dzisiaj ale ja spac nie moglam wiec już o 6:30 wstałam

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiii to witaj w klubie :D ja też zwykle wstaje 6-6.30. Budzi mnie mój mały prywatny "budzik" :D

Kattii lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Katiii to witaj w klubie :D ja też zwykle wstaje 6-6.30. Budzi mnie mój mały prywatny "budzik" :D
    Mój to przychodzi do sypialni kładzie sie koło mnie chwyta włosy i sie nimi bawi czekajac aż mama rzuci hasło " idziemy do salonu? " robi wielkie oczy i szeptem mówi Yes :D no i wtedy woła tablet oglada bajki i czeka aż tata wstanie jesli ma wolne aby isc potem do sypialni zamknac się ogladac bajki i sie bawic...czesto jest tak ze nie może sie doczekac az tatus wstanie wiec idzie go wykurzyc i mówi w j.angelskim że ma wyjsc haha :D

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Katiii fajnie tak mieć dwujęzyczne dzieci :D własnie miałam pytać w jakim języku tak rozmawiacie na codzień. Ty to polski of kors :D mąż pewnie też. A dzieci? One mówią po polsku czy angielsku w szkole/przedszkolu? Jak to u was z tym jest? :) ciekawa jestem

Kattii lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Kurcze Katiii fajnie tak mieć dwujęzyczne dzieci :D własnie miałam pytać w jakim języku tak rozmawiacie na codzień. Ty to polski of kors :D mąż pewnie też. A dzieci? One mówią po polsku czy angielsku w szkole/przedszkolu? Jak to u was z tym jest? :) ciekawa jestem
    My po polsku w domu bo nie bardzo angelski umiemy ale syn bardziej angelski jak czegos nie potrafi po polsku lub na odwrót to miesza w zdaniu 2 jezyki a córka obecnie uslyszalam u niej kilka słow niewyraznie bo ona jeszcze nie potrafi mowic jakby nie patrzec ale te slowka tez są angelskie bo zauwazylam ze powtarza za bratem... ona nie powie "tak" tylko " yes " wiec przypuszczam ze nasze dzieci polskiego nie beda w ogole chcialy uzywać bo jest zwyczajnie im za trudny .

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katii super jeśli będą znały dwa języki. Polskiego będą się uczyć od was, a angielskiego w szkole :) angielski to język międzynarodowy, dogadaja się później wszędzie ;)

Kattii lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Katii super jeśli będą znały dwa języki. Polskiego będą się uczyć od was, a angielskiego w szkole :) angielski to język międzynarodowy, dogadaja się później wszędzie ;)
    Tak wiem dlatego nie naciskam za bardzo aby umiały polski... ważne że na obecną chwilę rozumiem co do mnie mówią hehe Wole aby syn nauczyl sie porządnie mówic w jednym jezyku niż byle jak w obu tym bardziej ze ma problemy z mową.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 21:21

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katti u mnie nie mowy o bzykaniu.jeszcze mam malpe

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Moj syn jest dwujezyczny.
    Wiadomo na codzien mowi po polsku ale i potrafi wiele juz po angielsku rowniez takze napewno bedzie mu w zyciu latwiej .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Moj syn jest dwujezyczny.
    Wiadomo na codzien mowi po polsku ale i potrafi wiele juz po angielsku rowniez takze napewno bedzie mu w zyciu latwiej .
    Super :D też bym chciała żeby mój synek miał smykalke do nauki języków. No to tego.. Ja już poserduchowalam :D teraz oglądam top model i niedługo chyba spać

emi_90 lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się przy kawce z rana. :-)

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • Dori1811 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się jeszcze z lozka po ciężkiej nocy, miałam takie dreszcze zimna w nocy ze szok, teraz narzeczony z tata szykuje się na grzyby a mi niepozwala iść bo mówi ze chora jestem i mam leżeć, pewnie ka racje ale ja to tak nie lubię odpuszczać czegoś przez przeziębienie ze szok... ale chyba nie mam wyjścia bo do czwartku muszę stanąć na nogi i to na 100% bo wracam do pracy i cały gabinet będzie na mojej głowie bo mój szef/szwagier wyjeżdża na urlop, dzieci zostawiają u mamy wiec przy dziewczynkach moich kochanych tez muszę pomoc także w czwartek już muszę być zdrowiutka :D

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • Natuś89 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z nad kawy. Wczorajszy dzień był tragiczny dla chyba całej mojej rodzinki. Napierniczalo deszczem i zimnem cały dzień. Córka do majtek zmoczona ze szkoły wróciła. Matka też. Ja częściowo mimo że przechodzę tylko odcinek drzwi -samochod... A dzisiaj rano ku uciesze mojej miałam przymaznieta przednią szybę.... We wrześniu takie zło... Termometr dzisiaj o 6:20 jak wyjeżdżałam z domu pokazywał 4 stopnie.... Można na łeb dostać żeby jeszcze 3 dni temu było 30 stopni a teraz w dzień max 10-12.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 07:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam noc przechlapaną... młoda musiala spac ze mną o 22 sie obudzila z placzem taki katar i chyba gorączka byla bo byla rozgrzana ,ciezko jej było oddychac przez nos do tego bolał ją brzuszek a ona nic z syropu nie wezmie przeciwbólowego bo nawet mleka nie chciala wypic gdzie dodalam troche syropu wiec czopek przeciwgorączkowy i bólowy poszedł w ruch i dopiero po nim jako tako zasneła w miare. Z rana dałam jej mleko z syropem na kaszel i wypiła bo kaszle też już ładnie :/ posmarowałam jej plecki i klatke piersiową mascią na katarek. Mój dzisiaj ostatni dzień w pracy i robią mu pożegnanie z tego co mowił chociaż tak naprawde nie miał dzisiaj isc do pracy bo menadżer mojemu mezowi jak i 2 innym osobom wpisał offa w sensie że jutro nie pracują zrobił to ze złosci że się zwalniają i ludzie sie wkurzyli bo chcieli ich pożegnać i poszli do szefa z tym i tak zalatwili menadżera ze jego zdanie nie mialo tutaj zadnego znaczenia i mieli przyjsc do pracy ... ludzie byli zli bo pożeganie im szykują na dzisiaj a ten frajer offa im walnął. Dzisiaj pewnie szef tego działu bedzie sie pytał dlaczego odchodzą to mój wszystko wygarnie... no bo ile można pracuje 7l i ani razu wiecej mu nie dali do wypłaty a przychodzą nowi bez kursów nic nie potrafią i dostaja tyle co on.

Parodka lubi tę wiadomość

• Parodka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii to widzę że firma męża taka jak mój Urząd jeśli chodzi o płacenie. Jak mnie ktoś pyta ile zarabiam to mówię, nie mam z tym problemu. Przeważnie nie wierzą :-P więc dobrze że Twój stamtąd ucieka.

Kattii lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:
    Kattii to widzę że firma męża taka jak mój Urząd jeśli chodzi o płacenie. Jak mnie ktoś pyta ile zarabiam to mówię, nie mam z tym problemu. Przeważnie nie wierzą :-P więc dobrze że Twój stamtąd ucieka.
    Wiesz zycie jest coraz drozsze a jedyne co robią to tylko najniższa podwyższają kiedy muszą nic od siebie wiecej nie dają. Mój ma kursy zrobione a przyjdzie taki nowy co nic jeszcze nie potrafi i ma płacone tyle samo co mój po 7 latach pracy no wiec wybacz to jest przegięcie...

19ewelaaa89, Parodka lubią tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Wiesz zycie jest coraz drozsze a jedyne co robią to tylko najniższa podwyższają kiedy muszą nic od siebie wiecej nie dają. Mój ma kursy zrobione a przyjdzie taki nowy co nic jeszcze nie potrafi i ma płacone tyle samo co mój po 7 latach pracy no wiec wybacz to jest przegięcie...
    Kochana wiem doskonale o czym mówisz. Tak niestety jest wszędzie. Na swoim przykładzie.. U mnie w przedszkolu niektóre pomoce nauczyciela, które są rok-dwa,zarabiają więcej jak nauczyciel pracujący już x lat więc.. To już w ogóle pozostawiam bez komentarza

Kattii lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Kochana wiem doskonale o czym mówisz. Tak niestety jest wszędzie. Na swoim przykładzie.. U mnie w przedszkolu niektóre pomoce nauczyciela, które są rok-dwa,zarabiają więcej jak nauczyciel pracujący już x lat więc.. To już w ogóle pozostawiam bez komentarza
    mój dostaje 7f z groszem na godzine a na dorobkach jak byl w innej firmie dostawal 9f na godzine... to duza różnica

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle w których godzinach Szczesliwa miałaś być u tego gina aby cie wrzucił miedzy kolejkami ? Czekam na wiesci i zdjecie :D

Parodka, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• Parodka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale warto walczyć o lepsze. Ja gdyby nie to że do pracy mam 300m, mam dziecko i planuje drugie to tez bym juz uciekala. Nie po to studiowałam 5 lat i mam dosyć odpowiedzialne stanowisko żeby zarabiać parę groszy powyżej najniższej. I u nas tez starsi stazem mają jedynie trochę więcej ode mnie, parodia ;-)

Kattii lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ