X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • Dori1811 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahha wariatki :P jak w piątek nie dostane okresu to obiecuje ze robię test :D <3

Szczęśliwa_Mama, Parodka, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się przy gorącej herbatce z cytrynką ;)
    Ja nadal przeziębiona :/
    Na szczęście odpukać dzieci już zdrowe.
    Oby tak na razie zostało, bo w przyszłym tygodniu mam zamiar z nimi iść na bilans dwulatka i czterolatka i Kornelkę zaszczepię przeciw grypie.

Rano zimno wrrrr tylko 4 stopnie...
    Na obiad gotuje się rosołek mniam mniam ;)

A tak w ogóle coś długo czekamy na kolejną fasolkę :)
    Także staraczki nie obijać się, tylko się bzykać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 11:12

Parodka lubi tę wiadomość

• Parodka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umrę z niepewności no ale jak sobie chcesz haha :-P to testujesz tego samego dnia co Katti ma wizytę. :-)
    Ja już zaczynam czuć brzuch tak jak na @, taki pełny spuchniety, Matko nienawidzę tego. W ogóle jak na złość ostatnio mam szybko to uczucie pełnego brzucha przed okresem, bo to dopiero za tydzień

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. U nas dzisiaj zimno jak diabli. Za 2 godziny mam usg doppler prawej nogi. Trzymajcie kciuki za pozytywny wynik.

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Witam się przy gorącej herbatce z cytrynką ;)
    Ja nadal przeziębiona :/
    Na szczęście odpukać dzieci już zdrowe.
    Oby tak na razie zostało, bo w przyszłym tygodniu mam zamiar z nimi iść na bilans dwulatka i czterolatka i Kornelkę zaszczepię przeciw grypie.

Rano zimno wrrrr tylko 4 stopnie...
    Na obiad gotuje się rosołek mniam mniam ;)

A tak w ogóle coś długo czekamy na kolejną fasolkę :)
    Także staraczki nie obijać się, tylko się bzykać :P
    Mamuśka jeżeli chodzi o mnie i bzykanko, to ja maraton ciagne już od niedzieli xD hahaha jeszcze mam w planach dzisiaj :D mąż pomału wymieka hehe. Ale może w końcu się uda :p
    Emi trzymam kciuki. A co to dokładnie jest? Doppler mi się coś z zakrzepami kojarzy.

Kattii, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Mamuśka jeżeli chodzi o mnie i bzykanko, to ja maraton ciagne już od niedzieli xD hahaha jeszcze mam w planach dzisiaj :D mąż pomału wymieka hehe. Ale może w końcu się uda :p
    Emi trzymam kciuki. A co to dokładnie jest? Doppler mi się coś z zakrzepami kojarzy.
    Chcę sprawdzić, czy wszystko jest w porządku, bo boli mnie noga. W tamtym roku przez 3 miesiące brałam tabletki antykoncepcyjne celem zmniejszenia endometriozy bo mam w bliźnie po cc taki guzek. Po kilku tabletkach zaczęła mnie boleć noga. Męczyłam się 3 miechy na tych tabletkach,bolała mnie noga, było mi duszno. A guzek się nie zmniejszył nawet o milimetr. Rzuciłam je w cholerę mimo, iż gin mówił że mogę mieć ogniska endo też w gdzieś w jamie otrzewnej,jajnikach i jajowodach i może być to przyczyną niepłodności za jakiś czas. Jak odstawiłam tabletki ból nogi ustał. Poprawiły mi się też parametry krzepniecia krwi. Teraz dostałam niedawno Duphaston i po tygodniu się zaczęło...w nocy obudził mnie ból nogi. Dzisiaj boli chyba już 4 czy 5 dzień i czuje ciągle w różnych miejscach jak pulsuje mi tętno w nodze. Wiem że to jeszcze nie zakrzepica, ale usg pokaże stan żył, przepływ krwi itd. Jeśli coś wyjdzie nie tak, będę miała podkładkę dla gina żeby bardziej kontrolować u mnie krzepliwość. Wiem, że niektóre kobiety biorą w ciąży zastrzyki przeciwzakrzepowe i Acard. Być może i ja potrzebuję. A zakrzepy mogą się zrobić nawet w naczyniach łożyskowych więc to ważne. Niektórzy mają wrodzoną skłonność do zakrzepów, tzw trombofilie ale na to potrzeba badań genetycznych, a na nfz mi nie przysługuje bo to chyba trzeba mieć poronienia w wywiadzie. A prywatnie to majątek. Nie stawiam oczywiście sobie już diagnozy że na pewno coś ze mną nie tak, ale te zbiegi okoliczności z tymi tabletkami, ten sam objaw w postaci bólu nogi jest dla mnie mocno zastanawiający. Za godzinę zrobię dopplera a jutro jeszcze mam w planach ddimery z krwi i zobaczymy. Przy normie do 500 w tamtym roku miałam 670 i nie kazano mi z tym nic robić. Ale teraz w ciąży i jeszcze biorąc Duphaston czuję, że muszę je zbadać dla swojego i fasolki bezpieczeństwa. Najwyżej zmarnuje kasę jak wyjdzie wszystko ok

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Chcę sprawdzić, czy wszystko jest w porządku, bo boli mnie noga. W tamtym roku przez 3 miesiące brałam tabletki antykoncepcyjne celem zmniejszenia endometriozy bo mam w bliźnie po cc taki guzek. Po kilku tabletkach zaczęła mnie boleć noga. Męczyłam się 3 miechy na tych tabletkach,bolała mnie noga, było mi duszno. A guzek się nie zmniejszył nawet o milimetr. Rzuciłam je w cholerę mimo, iż gin mówił że mogę mieć ogniska endo też w gdzieś w jamie otrzewnej,jajnikach i jajowodach i może być to przyczyną niepłodności za jakiś czas. Jak odstawiłam tabletki ból nogi ustał. Poprawiły mi się też parametry krzepniecia krwi. Teraz dostałam niedawno Duphaston i po tygodniu się zaczęło...w nocy obudził mnie ból nogi. Dzisiaj boli chyba już 4 czy 5 dzień i czuje ciągle w różnych miejscach jak pulsuje mi tętno w nodze. Wiem że to jeszcze nie zakrzepica, ale usg pokaże stan żył, przepływ krwi itd. Jeśli coś wyjdzie nie tak, będę miała podkładkę dla gina żeby bardziej kontrolować u mnie krzepliwość. Wiem, że niektóre kobiety biorą w ciąży zastrzyki przeciwzakrzepowe i Acard. Być może i ja potrzebuję. A zakrzepy mogą się zrobić nawet w naczyniach łożyskowych więc to ważne. Niektórzy mają wrodzoną skłonność do zakrzepów, tzw trombofilie ale na to potrzeba badań genetycznych, a na nfz mi nie przysługuje bo to chyba trzeba mieć poronienia w wywiadzie. A prywatnie to majątek. Nie stawiam oczywiście sobie już diagnozy że na pewno coś ze mną nie tak, ale te zbiegi okoliczności z tymi tabletkami, ten sam objaw w postaci bólu nogi jest dla mnie mocno zastanawiający. Za godzinę zrobię dopplera a jutro jeszcze mam w planach ddimery z krwi i zobaczymy. Przy normie do 500 w tamtym roku miałam 670 i nie kazano mi z tym nic robić. Ale teraz w ciąży i jeszcze biorąc Duphaston czuję, że muszę je zbadać dla swojego i fasolki bezpieczeństwa. Najwyżej zmarnuje kasę jak wyjdzie wszystko ok
    Mnie ciagle prawa noga rwie i boli ... nie wiem co jest tego powodem.. boli mnie na @ i na ciąże a jak zaciażyłam miałam takie dni że spac nie mogłam... zawsze uważałam to za normalne ale po tym co ty piszesz to może też mam jakiś problem hm

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lepiej zrób. bo skoro masz podejrzenie to lepiej je rozwiac niz sie meczyc

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Mnie ciagle prawa noga rwie i boli ... nie wiem co jest tego powodem.. boli mnie na @ i na ciąże a jak zaciażyłam miałam takie dni że spac nie mogłam... zawsze uważałam to za normalne ale po tym co ty piszesz to może też mam jakiś problem hm
    Kattii u Ciebie może być inny powód, może rwa kulszowa? Ja u drugiej nogi mam rwę kulszową. Jak prąd nieraz przejdzie przez pośladek to masakra. Ale u tej drugi to zupełnie inny bol mam

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Kattii u Ciebie może być inny powód, może rwa kulszowa? Ja u drugiej nogi mam rwę kulszową. Jak prąd nieraz przejdzie przez pośladek to masakra. Ale u tej drugiej nogi to zupełnie inny bol mam

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie dziewczyny lepiej takie rzeczy sprawdzać dla dobra swojego i dzidziusia. Warto zobaczyć co się dzieje niż później żałować i cierpieć..
    Emi kochana koniecznie daj znać później jak tam. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok. :*

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi trzymam kciuki za te badanie i koniecznie daj znać ;)
    No zimno dzisiaj u nas ;)

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zimnica i pada :/

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Kattii u Ciebie może być inny powód, może rwa kulszowa? Ja u drugiej nogi mam rwę kulszową. Jak prąd nieraz przejdzie przez pośladek to masakra. Ale u tej drugi to zupełnie inny bol mam
    mnie nawala krzyż z prawej strony i ciagnie mnie do nogi jak pusci w krzyżu to noga dlugo jeszcze boli i rwie i jest to tylko prawa strona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 17:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zas gorąco dzisiaj... na krutkich latają...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniu. Początek niewydolności zastawkowo żylnej. To znaczy że zastawki źle pracują i predysponuje to do żylaków i zakrzepów w przyszłości. Zakrzepicy nie ma na ten moment. Teraz pozostaje czekać na wizytę u gin i jego decyzję czy włączamy leki na rozrzedzenie krwi profilaktycznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi czyli dobrze, że to badanie zrobiłaś.
    Zobaczymy co dr Sokół powie.

Co porabiacie?
    Ja poskładałam pranie, wstawiłam zmywarkę i leżę z dzieciakami i oglądamy Strażaka Sama he he i głowa mnie bardzo boli :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 10:26

19ewelaaa89, emi_90 lubią tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi dobrze ze nie wyszła ta zakrzepica. No ale też dobrze ze zrobiłaś to badanie, bo jednak coś tam się dzieje. My też bajki oglądamy ;) czekamy na Jasia fasole i do spania klade młodzieńca :D już też poserduchowalam i czekam na rezultaty :D

emi_90, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:

Nie wiem czy to jakieś pocieszenie ale bralam anty i tez bolała mnie po nich prawa noga. W koncu poszłam do lekarza, kazal natychmiast odstawić i też zaraz robiłam Dopplera, okazało się że wszystko ok a ból minął jak ręką odjął (po odstawieniu)

emi_90 lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz doczytałam forum dalej bo nadrabiam od rana i widzę że już odezwalas sie po wizycie. Czyli wyniki nie najgorsze. Ważne ze zakrzepicy nie ma bo to niebezpieczne cholerstwo

emi_90 lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ