X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • Dori1811 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahha wariatki :P jak w piątek nie dostane okresu to obiecuje ze robię test :D <3

Szczęśliwa_Mama, Parodka, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się przy gorącej herbatce z cytrynką ;)
    Ja nadal przeziębiona :/
    Na szczęście odpukać dzieci już zdrowe.
    Oby tak na razie zostało, bo w przyszłym tygodniu mam zamiar z nimi iść na bilans dwulatka i czterolatka i Kornelkę zaszczepię przeciw grypie.

Rano zimno wrrrr tylko 4 stopnie...
    Na obiad gotuje się rosołek mniam mniam ;)

A tak w ogóle coś długo czekamy na kolejną fasolkę :)
    Także staraczki nie obijać się, tylko się bzykać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 11:12

Parodka lubi tę wiadomość

• Parodka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umrę z niepewności no ale jak sobie chcesz haha :-P to testujesz tego samego dnia co Katti ma wizytę. :-)
    Ja już zaczynam czuć brzuch tak jak na @, taki pełny spuchniety, Matko nienawidzę tego. W ogóle jak na złość ostatnio mam szybko to uczucie pełnego brzucha przed okresem, bo to dopiero za tydzień

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. U nas dzisiaj zimno jak diabli. Za 2 godziny mam usg doppler prawej nogi. Trzymajcie kciuki za pozytywny wynik.

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Witam się przy gorącej herbatce z cytrynką ;)
    Ja nadal przeziębiona :/
    Na szczęście odpukać dzieci już zdrowe.
    Oby tak na razie zostało, bo w przyszłym tygodniu mam zamiar z nimi iść na bilans dwulatka i czterolatka i Kornelkę zaszczepię przeciw grypie.

Rano zimno wrrrr tylko 4 stopnie...
    Na obiad gotuje się rosołek mniam mniam ;)

A tak w ogóle coś długo czekamy na kolejną fasolkę :)
    Także staraczki nie obijać się, tylko się bzykać :P
    Mamuśka jeżeli chodzi o mnie i bzykanko, to ja maraton ciagne już od niedzieli xD hahaha jeszcze mam w planach dzisiaj :D mąż pomału wymieka hehe. Ale może w końcu się uda :p
    Emi trzymam kciuki. A co to dokładnie jest? Doppler mi się coś z zakrzepami kojarzy.

Kattii, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Mamuśka jeżeli chodzi o mnie i bzykanko, to ja maraton ciagne już od niedzieli xD hahaha jeszcze mam w planach dzisiaj :D mąż pomału wymieka hehe. Ale może w końcu się uda :p
    Emi trzymam kciuki. A co to dokładnie jest? Doppler mi się coś z zakrzepami kojarzy.
    Chcę sprawdzić, czy wszystko jest w porządku, bo boli mnie noga. W tamtym roku przez 3 miesiące brałam tabletki antykoncepcyjne celem zmniejszenia endometriozy bo mam w bliźnie po cc taki guzek. Po kilku tabletkach zaczęła mnie boleć noga. Męczyłam się 3 miechy na tych tabletkach,bolała mnie noga, było mi duszno. A guzek się nie zmniejszył nawet o milimetr. Rzuciłam je w cholerę mimo, iż gin mówił że mogę mieć ogniska endo też w gdzieś w jamie otrzewnej,jajnikach i jajowodach i może być to przyczyną niepłodności za jakiś czas. Jak odstawiłam tabletki ból nogi ustał. Poprawiły mi się też parametry krzepniecia krwi. Teraz dostałam niedawno Duphaston i po tygodniu się zaczęło...w nocy obudził mnie ból nogi. Dzisiaj boli chyba już 4 czy 5 dzień i czuje ciągle w różnych miejscach jak pulsuje mi tętno w nodze. Wiem że to jeszcze nie zakrzepica, ale usg pokaże stan żył, przepływ krwi itd. Jeśli coś wyjdzie nie tak, będę miała podkładkę dla gina żeby bardziej kontrolować u mnie krzepliwość. Wiem, że niektóre kobiety biorą w ciąży zastrzyki przeciwzakrzepowe i Acard. Być może i ja potrzebuję. A zakrzepy mogą się zrobić nawet w naczyniach łożyskowych więc to ważne. Niektórzy mają wrodzoną skłonność do zakrzepów, tzw trombofilie ale na to potrzeba badań genetycznych, a na nfz mi nie przysługuje bo to chyba trzeba mieć poronienia w wywiadzie. A prywatnie to majątek. Nie stawiam oczywiście sobie już diagnozy że na pewno coś ze mną nie tak, ale te zbiegi okoliczności z tymi tabletkami, ten sam objaw w postaci bólu nogi jest dla mnie mocno zastanawiający. Za godzinę zrobię dopplera a jutro jeszcze mam w planach ddimery z krwi i zobaczymy. Przy normie do 500 w tamtym roku miałam 670 i nie kazano mi z tym nic robić. Ale teraz w ciąży i jeszcze biorąc Duphaston czuję, że muszę je zbadać dla swojego i fasolki bezpieczeństwa. Najwyżej zmarnuje kasę jak wyjdzie wszystko ok

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Chcę sprawdzić, czy wszystko jest w porządku, bo boli mnie noga. W tamtym roku przez 3 miesiące brałam tabletki antykoncepcyjne celem zmniejszenia endometriozy bo mam w bliźnie po cc taki guzek. Po kilku tabletkach zaczęła mnie boleć noga. Męczyłam się 3 miechy na tych tabletkach,bolała mnie noga, było mi duszno. A guzek się nie zmniejszył nawet o milimetr. Rzuciłam je w cholerę mimo, iż gin mówił że mogę mieć ogniska endo też w gdzieś w jamie otrzewnej,jajnikach i jajowodach i może być to przyczyną niepłodności za jakiś czas. Jak odstawiłam tabletki ból nogi ustał. Poprawiły mi się też parametry krzepniecia krwi. Teraz dostałam niedawno Duphaston i po tygodniu się zaczęło...w nocy obudził mnie ból nogi. Dzisiaj boli chyba już 4 czy 5 dzień i czuje ciągle w różnych miejscach jak pulsuje mi tętno w nodze. Wiem że to jeszcze nie zakrzepica, ale usg pokaże stan żył, przepływ krwi itd. Jeśli coś wyjdzie nie tak, będę miała podkładkę dla gina żeby bardziej kontrolować u mnie krzepliwość. Wiem, że niektóre kobiety biorą w ciąży zastrzyki przeciwzakrzepowe i Acard. Być może i ja potrzebuję. A zakrzepy mogą się zrobić nawet w naczyniach łożyskowych więc to ważne. Niektórzy mają wrodzoną skłonność do zakrzepów, tzw trombofilie ale na to potrzeba badań genetycznych, a na nfz mi nie przysługuje bo to chyba trzeba mieć poronienia w wywiadzie. A prywatnie to majątek. Nie stawiam oczywiście sobie już diagnozy że na pewno coś ze mną nie tak, ale te zbiegi okoliczności z tymi tabletkami, ten sam objaw w postaci bólu nogi jest dla mnie mocno zastanawiający. Za godzinę zrobię dopplera a jutro jeszcze mam w planach ddimery z krwi i zobaczymy. Przy normie do 500 w tamtym roku miałam 670 i nie kazano mi z tym nic robić. Ale teraz w ciąży i jeszcze biorąc Duphaston czuję, że muszę je zbadać dla swojego i fasolki bezpieczeństwa. Najwyżej zmarnuje kasę jak wyjdzie wszystko ok
    Mnie ciagle prawa noga rwie i boli ... nie wiem co jest tego powodem.. boli mnie na @ i na ciąże a jak zaciażyłam miałam takie dni że spac nie mogłam... zawsze uważałam to za normalne ale po tym co ty piszesz to może też mam jakiś problem hm

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lepiej zrób. bo skoro masz podejrzenie to lepiej je rozwiac niz sie meczyc

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Mnie ciagle prawa noga rwie i boli ... nie wiem co jest tego powodem.. boli mnie na @ i na ciąże a jak zaciażyłam miałam takie dni że spac nie mogłam... zawsze uważałam to za normalne ale po tym co ty piszesz to może też mam jakiś problem hm
    Kattii u Ciebie może być inny powód, może rwa kulszowa? Ja u drugiej nogi mam rwę kulszową. Jak prąd nieraz przejdzie przez pośladek to masakra. Ale u tej drugi to zupełnie inny bol mam

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Kattii u Ciebie może być inny powód, może rwa kulszowa? Ja u drugiej nogi mam rwę kulszową. Jak prąd nieraz przejdzie przez pośladek to masakra. Ale u tej drugiej nogi to zupełnie inny bol mam

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie dziewczyny lepiej takie rzeczy sprawdzać dla dobra swojego i dzidziusia. Warto zobaczyć co się dzieje niż później żałować i cierpieć..
    Emi kochana koniecznie daj znać później jak tam. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok. :*

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi trzymam kciuki za te badanie i koniecznie daj znać ;)
    No zimno dzisiaj u nas ;)

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zimnica i pada :/

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Kattii u Ciebie może być inny powód, może rwa kulszowa? Ja u drugiej nogi mam rwę kulszową. Jak prąd nieraz przejdzie przez pośladek to masakra. Ale u tej drugi to zupełnie inny bol mam
    mnie nawala krzyż z prawej strony i ciagnie mnie do nogi jak pusci w krzyżu to noga dlugo jeszcze boli i rwie i jest to tylko prawa strona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 17:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zas gorąco dzisiaj... na krutkich latają...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniu. Początek niewydolności zastawkowo żylnej. To znaczy że zastawki źle pracują i predysponuje to do żylaków i zakrzepów w przyszłości. Zakrzepicy nie ma na ten moment. Teraz pozostaje czekać na wizytę u gin i jego decyzję czy włączamy leki na rozrzedzenie krwi profilaktycznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi czyli dobrze, że to badanie zrobiłaś.
    Zobaczymy co dr Sokół powie.

Co porabiacie?
    Ja poskładałam pranie, wstawiłam zmywarkę i leżę z dzieciakami i oglądamy Strażaka Sama he he i głowa mnie bardzo boli :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 10:26

19ewelaaa89, emi_90 lubią tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi dobrze ze nie wyszła ta zakrzepica. No ale też dobrze ze zrobiłaś to badanie, bo jednak coś tam się dzieje. My też bajki oglądamy ;) czekamy na Jasia fasole i do spania klade młodzieńca :D już też poserduchowalam i czekam na rezultaty :D

emi_90, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:

Nie wiem czy to jakieś pocieszenie ale bralam anty i tez bolała mnie po nich prawa noga. W koncu poszłam do lekarza, kazal natychmiast odstawić i też zaraz robiłam Dopplera, okazało się że wszystko ok a ból minął jak ręką odjął (po odstawieniu)

emi_90 lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz doczytałam forum dalej bo nadrabiam od rana i widzę że już odezwalas sie po wizycie. Czyli wyniki nie najgorsze. Ważne ze zakrzepicy nie ma bo to niebezpieczne cholerstwo

emi_90 lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ