2019 będzie nasz :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam się przy gorącej herbatce z cytrynką
Ja nadal przeziębiona
Na szczęście odpukać dzieci już zdrowe.
Oby tak na razie zostało, bo w przyszłym tygodniu mam zamiar z nimi iść na bilans dwulatka i czterolatka i Kornelkę zaszczepię przeciw grypie.
Rano zimno wrrrr tylko 4 stopnie...
Na obiad gotuje się rosołek mniam mniam
A tak w ogóle coś długo czekamy na kolejną fasolkę
Także staraczki nie obijać się, tylko się bzykaćWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 11:12
Parodka lubi tę wiadomość
-
Umrę z niepewności no ale jak sobie chcesz haha to testujesz tego samego dnia co Katti ma wizytę.
Ja już zaczynam czuć brzuch tak jak na @, taki pełny spuchniety, Matko nienawidzę tego. W ogóle jak na złość ostatnio mam szybko to uczucie pełnego brzucha przed okresem, bo to dopiero za tydzień19.08.2013 synek
Czekamy na drugiego maluszka -
nick nieaktualny
-
Szczęśliwa_Mama wrote:Witam się przy gorącej herbatce z cytrynką
Ja nadal przeziębiona
Na szczęście odpukać dzieci już zdrowe.
Oby tak na razie zostało, bo w przyszłym tygodniu mam zamiar z nimi iść na bilans dwulatka i czterolatka i Kornelkę zaszczepię przeciw grypie.
Rano zimno wrrrr tylko 4 stopnie...
Na obiad gotuje się rosołek mniam mniam
A tak w ogóle coś długo czekamy na kolejną fasolkę
Także staraczki nie obijać się, tylko się bzykać
Emi trzymam kciuki. A co to dokładnie jest? Doppler mi się coś z zakrzepami kojarzy.Kattii, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny19ewelaaa89 wrote:Mamuśka jeżeli chodzi o mnie i bzykanko, to ja maraton ciagne już od niedzieli xD hahaha jeszcze mam w planach dzisiaj mąż pomału wymieka hehe. Ale może w końcu się uda :p
Emi trzymam kciuki. A co to dokładnie jest? Doppler mi się coś z zakrzepami kojarzy.Kattii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyemi_90 wrote:Chcę sprawdzić, czy wszystko jest w porządku, bo boli mnie noga. W tamtym roku przez 3 miesiące brałam tabletki antykoncepcyjne celem zmniejszenia endometriozy bo mam w bliźnie po cc taki guzek. Po kilku tabletkach zaczęła mnie boleć noga. Męczyłam się 3 miechy na tych tabletkach,bolała mnie noga, było mi duszno. A guzek się nie zmniejszył nawet o milimetr. Rzuciłam je w cholerę mimo, iż gin mówił że mogę mieć ogniska endo też w gdzieś w jamie otrzewnej,jajnikach i jajowodach i może być to przyczyną niepłodności za jakiś czas. Jak odstawiłam tabletki ból nogi ustał. Poprawiły mi się też parametry krzepniecia krwi. Teraz dostałam niedawno Duphaston i po tygodniu się zaczęło...w nocy obudził mnie ból nogi. Dzisiaj boli chyba już 4 czy 5 dzień i czuje ciągle w różnych miejscach jak pulsuje mi tętno w nodze. Wiem że to jeszcze nie zakrzepica, ale usg pokaże stan żył, przepływ krwi itd. Jeśli coś wyjdzie nie tak, będę miała podkładkę dla gina żeby bardziej kontrolować u mnie krzepliwość. Wiem, że niektóre kobiety biorą w ciąży zastrzyki przeciwzakrzepowe i Acard. Być może i ja potrzebuję. A zakrzepy mogą się zrobić nawet w naczyniach łożyskowych więc to ważne. Niektórzy mają wrodzoną skłonność do zakrzepów, tzw trombofilie ale na to potrzeba badań genetycznych, a na nfz mi nie przysługuje bo to chyba trzeba mieć poronienia w wywiadzie. A prywatnie to majątek. Nie stawiam oczywiście sobie już diagnozy że na pewno coś ze mną nie tak, ale te zbiegi okoliczności z tymi tabletkami, ten sam objaw w postaci bólu nogi jest dla mnie mocno zastanawiający. Za godzinę zrobię dopplera a jutro jeszcze mam w planach ddimery z krwi i zobaczymy. Przy normie do 500 w tamtym roku miałam 670 i nie kazano mi z tym nic robić. Ale teraz w ciąży i jeszcze biorąc Duphaston czuję, że muszę je zbadać dla swojego i fasolki bezpieczeństwa. Najwyżej zmarnuje kasę jak wyjdzie wszystko ok
-
nick nieaktualnyKattii wrote:Mnie ciagle prawa noga rwie i boli ... nie wiem co jest tego powodem.. boli mnie na @ i na ciąże a jak zaciażyłam miałam takie dni że spac nie mogłam... zawsze uważałam to za normalne ale po tym co ty piszesz to może też mam jakiś problem hm
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyemi_90 wrote:Kattii u Ciebie może być inny powód, może rwa kulszowa? Ja u drugiej nogi mam rwę kulszową. Jak prąd nieraz przejdzie przez pośladek to masakra. Ale u tej drugi to zupełnie inny bol mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 17:18
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa już po badaniu. Początek niewydolności zastawkowo żylnej. To znaczy że zastawki źle pracują i predysponuje to do żylaków i zakrzepów w przyszłości. Zakrzepicy nie ma na ten moment. Teraz pozostaje czekać na wizytę u gin i jego decyzję czy włączamy leki na rozrzedzenie krwi profilaktycznie.
-
nick nieaktualnyEmi czyli dobrze, że to badanie zrobiłaś.
Zobaczymy co dr Sokół powie.
Co porabiacie?
Ja poskładałam pranie, wstawiłam zmywarkę i leżę z dzieciakami i oglądamy Strażaka Sama he he i głowa mnie bardzo boliWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 10:26
19ewelaaa89, emi_90 lubią tę wiadomość
-
Emi dobrze ze nie wyszła ta zakrzepica. No ale też dobrze ze zrobiłaś to badanie, bo jednak coś tam się dzieje. My też bajki oglądamy czekamy na Jasia fasole i do spania klade młodzieńca już też poserduchowalam i czekam na rezultaty
emi_90, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość
-
emi_90 wrote:Chcę sprawdzić, czy wszystko jest w porządku, bo boli mnie noga. W tamtym roku przez 3 miesiące brałam tabletki antykoncepcyjne celem zmniejszenia endometriozy bo mam w bliźnie po cc taki guzek. Po kilku tabletkach zaczęła mnie boleć noga. Męczyłam się 3 miechy na tych tabletkach,bolała mnie noga, było mi duszno. A guzek się nie zmniejszył nawet o milimetr. Rzuciłam je w cholerę mimo, iż gin mówił że mogę mieć ogniska endo też w gdzieś w jamie otrzewnej,jajnikach i jajowodach i może być to przyczyną niepłodności za jakiś czas. Jak odstawiłam tabletki ból nogi ustał. Poprawiły mi się też parametry krzepniecia krwi. Teraz dostałam niedawno Duphaston i po tygodniu się zaczęło...w nocy obudził mnie ból nogi. Dzisiaj boli chyba już 4 czy 5 dzień i czuje ciągle w różnych miejscach jak pulsuje mi tętno w nodze. Wiem że to jeszcze nie zakrzepica, ale usg pokaże stan żył, przepływ krwi itd. Jeśli coś wyjdzie nie tak, będę miała podkładkę dla gina żeby bardziej kontrolować u mnie krzepliwość. Wiem, że niektóre kobiety biorą w ciąży zastrzyki przeciwzakrzepowe i Acard. Być może i ja potrzebuję. A zakrzepy mogą się zrobić nawet w naczyniach łożyskowych więc to ważne. Niektórzy mają wrodzoną skłonność do zakrzepów, tzw trombofilie ale na to potrzeba badań genetycznych, a na nfz mi nie przysługuje bo to chyba trzeba mieć poronienia w wywiadzie. A prywatnie to majątek. Nie stawiam oczywiście sobie już diagnozy że na pewno coś ze mną nie tak, ale te zbiegi okoliczności z tymi tabletkami, ten sam objaw w postaci bólu nogi jest dla mnie mocno zastanawiający. Za godzinę zrobię dopplera a jutro jeszcze mam w planach ddimery z krwi i zobaczymy. Przy normie do 500 w tamtym roku miałam 670 i nie kazano mi z tym nic robić. Ale teraz w ciąży i jeszcze biorąc Duphaston czuję, że muszę je zbadać dla swojego i fasolki bezpieczeństwa. Najwyżej zmarnuje kasę jak wyjdzie wszystko ok
Nie wiem czy to jakieś pocieszenie ale bralam anty i tez bolała mnie po nich prawa noga. W koncu poszłam do lekarza, kazal natychmiast odstawić i też zaraz robiłam Dopplera, okazało się że wszystko ok a ból minął jak ręką odjął (po odstawieniu)emi_90 lubi tę wiadomość
19.08.2013 synek
Czekamy na drugiego maluszka -
Teraz doczytałam forum dalej bo nadrabiam od rana i widzę że już odezwalas sie po wizycie. Czyli wyniki nie najgorsze. Ważne ze zakrzepicy nie ma bo to niebezpieczne cholerstwo
emi_90 lubi tę wiadomość
19.08.2013 synek
Czekamy na drugiego maluszka