X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej u nas wczoraj wiało i padało.kiepsi szary dzien.a dzis wieje słonce świeci i tak troche przekropnie.wczoraj miałąm problem jadac do domu rowerem bo mnie spychal wiatr.a dzis rano jak jechałma po 7 autobusem do endokrynologa nowego to wiało ze leb chciało urwac.dzis miałysmy wolne w pracy to oprócz lekarza załatwiłAM KILKA SPRAW.teraz ogladam powtórke m a jak sie skonczy wyjde na pol godziny na dwór naszykowac do pieca a córka sie przewietrzy chociaz chwile.a potem trza by posprzatac i lekcje z mloda.a co wy porabiacie

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18a84b9c3d33.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8cefd136346a.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb6d791492da.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/457c4a0a1ce1.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd207e8cde31.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c76bbf295076.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e16c28e9663.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c3d80c09968.jpg

Do spacerówki nie zakładałam pasów i na oparcie pokrowca bo córka nie dała i uciekała mi wózkiem wiec tylko na szybko złozylam tyle ile dalam rade i szybko rozlozylam i schowałam bo życ by nie dała ;D

Staraczka 91, Ancyskowa, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• Staraczka 91 Debiutantka

Wysłany: 24 października 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak ja na początku ciąży rozglądałam się za wózkiem już mówiłam jaki kupię i wyszło jak wyszło :(dlatego teraz gdy zajde za jakieś pół roku poczekam aż do końca bo każdy dzień bez dla mnie walka :(
    Ja na początku nie byłam gotowa na 3cie dziecko ba okazało się na USG że pęcherzyki są dwa i miałabym nawet bliźniaki i laski płacz lament niestety po stracie jeszcze gorszy mówiłam że przecież dałabym sobie radę a jednak los chciał inaczej :(
    Teraz jestem pewna że chce to dziecko ale wiem że muszę czekać bo najchętniej to już bym zaczęła starania ale mam zakaz nawet od gina :( też jestem młoda ale jak już mieć to trzecie dziecko to do 30stki później chce się rozwijać dalej zawodowo no i nie chce by dzieci miały dużą różnicę wieku :)

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam inne podejście bo co ma być to i tak będzie tego nie zmieni zakup wózka czy też jego brak zakupu...wiadomo że nie kupilabym nie będąc po usg prenetralnym ...jestem na dworze i wkurza mnie pisanie z tel

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiii super, bardzo mi sie podoba :) a jak się prowadzi i jak z lekkością?

Kattii lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Katiii super, bardzo mi sie podoba :) a jak się prowadzi i jak z lekkością?
    tak i fajnie sie skreca :D wyglada na bardzo masywny a nie jest cieżki ;) kolor na zdj nie odpowiada w realu bo u mnie salon sloneczny i swiatlo daje taki kolor a jest w kolorze takim jak to
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0c62b3ebb85.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 18:18

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajny wózek

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ! I juz stawiam Cie do pionu kolezanko droga hahahah .

Ja fit hahahaha dobre . Kiedys moze , ostatnio sie zapuscilam z zarciem tak i trenigami ze az mi wstyd kurwa .!.!.!.!
    Dobrze ze maz i syn na tym nieucierpieli hahaha .
    Ale obiecuje poprawe i od jutra feniks powstake z popiolu :p habaha

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza wieczorową porą? xD

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj nadrabiałam zaległości książkowe, a potem padłam jak żaba. Nawet nie wiem kiedy minął dzień. Teraz się zbieram do pracy, wieczorkiem może basen.
    Miłego dnia wszystkim!!! ☺️☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal czekam aż Emi wejdzie na fo :D napisalam do niej na priv 2 dni temu ale jej do tej pory nie ma :D

Ja spałam zapewne dlatego mnie nie bylo...
    Dzisiaj musze isc na zakupy bo nie ma nic prawie w lodówce.
    Mojemu mężowi podoba sie praca w ktorej teraz jest a co najważniejsze został pochwalony i wyslali maila do tej ktora mu tą prace zalatwila z pochwałą. Powiedziała że pierwszy raz dostała takiego maila .Ogólnie jesli tam podoba sie pracownik to nawet po miesiacu dają kontrakt także może sie w końcu uda cos ;)
    U nas z rana zimno strasznie nawet ogrzewanie wł bo mam lodowate rece masakra :/
    Dziewczyny jakie pomysły macie na dzisiejsze obiady może od kogoś cos podkradnę bo ja mam totalna pustkę.
    Moja młoda wstała dopiero i wypiła mleko a z synem nie spie już od 5:40
    Zrobiłam sobie kawę .
    Od czasu kiedy uznalam ze nie bede sie klocic z tą moja znajoma to sie do siebie nie odzywamy nie wiem czy wam pisalam o co poszlo ale tak mnie wkurzyla ze przestalam jej odpisywac i do tej pory ona ani ja nie napisalysmy do siebie...
    Nikt nie ma prawa mnie obrażać czy też mojego męża... ja nie obrażam jej ani jej faceta wiec ona nie ma prawa też tego robic.
    Jakie plany na dzisiaj macie tak ogólnie...
    Jak emi się nie pojawi do jutra to bede musiała znowu wykorzystac Zakreconą
    Ja ogólnie chcialam isc z dziecmi na miasto tam na ten super plac zabaw przy morzu ale nie zapowiada się na to aby pogoda miala byc ladna.. a wczoraj tak fajnie cieplo slonecznie bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 08:57

• jags92 Debiutantka

Wysłany: 25 października 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale uroczy wózek

Kattii lubi tę wiadomość

Zuzanna 23.09.2012.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jags92 wrote:
    Ale uroczy wózek
    Dziękuję chociaż szkoda ze przez slonce w salonie zdjecia są brzydkiej jakosci no ale zawsze mozna na yt obejrzec filmik w calosci o tym wozku także jak ktos ciekawy moze sobie obejrzeć.

https://www.youtube.com/watch?v=evxcCnaL8y0

Ogólnie ten wózek ma inne kolory też do wyboru
    *beżowy czy tam kremowy zalezy jak kto na to patrzy :D
    *niebieski
    *czarny w całosci
    *emerald czyli ten który ja mam.

Czarnego nie chciałam bo jakos tak zauwazyłam że wozki czarne z reguły szybko blakną i ten czarny robi sie brzydki...znowu jasnego tez nie chcialam za bardzo no a niebieskiego nie wezmę bo potem jakbym chciala sprzedac to tak no kazdy patrzy że oo niebieski to dla chlopca wiec dla dziewczynki ktos kupic nie chciałby za bardzo.

Moja mloda podchodzi do mnie pokazuje na karton od wozka i glaska po brzuszku i mówi aja :D hehe bo jej tlumaczylam wczoraj że to dla dzidzi jest a synek mówił że na baby :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 09:05

• jags92 Debiutantka

Wysłany: 25 października 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie wiem co myśleć o tych wózkach 3w1. Ludzie narzekają, że są ciężkie i nie praktyczne. Przy córce też miałam 3w1 ale w sumie jak przyszło co do czego to i tak kupiłam osobną spacerówke-parasolke. Jeśli chodzi o obiad to ja się nigdy prawie nie martwię bo u nas gotuje mój mężczyzna ☺

Kattii, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

Zuzanna 23.09.2012.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jags92 wrote:
    W sumie nie wiem co myśleć o tych wózkach 3w1. Ludzie narzekają, że są ciężkie i nie praktyczne. Przy córce też miałam 3w1 ale w sumie jak przyszło co do czego to i tak kupiłam osobną spacerówke-parasolke. Jeśli chodzi o obiad to ja się nigdy prawie nie martwię bo u nas gotuje mój mężczyzna ☺
    Kochana to zalezy jaki :)
    Ja kocham wozki 3in1 pod warunkiem że z gondoli robisz spacerówkę w innym przypadku dla mnie wozki z kazda czescią osobno odpadają bo sa zwyczajnie ciezkie.
    Ten model ktory ja mam to wlasnie z gondoli robisz spacerówkę wiec jakby mialo sie 2 czesci a nie 3 ;) i jest wlasnie lekki ponieważ gondola jest przystosowana tak aby mozna bylo latwo zrobic spacerowkę z niej.
    Polecam obejrzec filmik dla wyjasnienia o co mi chodzi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To masz dobrze- moj w pracy od rana dzisiaj wiec no jestem zdana na siebie.
    A twój jest kucharzem czy zwyczajnie lubi gotowac ?
    Powiem ci że parasolke/spacerowke mam pierwszy raz w zyciu u corki i wcale nie jestem zadowolona- nie lubie strasznie takich wozków masakra :D
    U synka mialam 2in1 czyli ze byla spacerowka + fotelik montowany do niej wiec od urodzenia w foteliku potem w tym wozku jezdzil poki corka sie nie urodzila. Potem kupilismy podwojny ze dzieci siedzialy jedno za drugim bo moj mlody nie chcial jeszcze spacerowac na nogach wiec nie bylo opcji a tak bylo tez mi wygodniej. Kiedy synek zaczal jezdzic na rowerku biegowym to tamten podwojny sie zdazyl rozwalic bo byl kupiony uzywany wiec tylko dlatego kupilismy parasolke/spacerówke bo kazdy inaczej to nazywa i wcale nie jestem z tego zadowolona dla mnie do szajs :D
    Dlatego teraz chcialam wlasnie 3in1 z gondoli przerabiane na spacerówke i strasznie sie ciesze bo pierwszy raz bede miala wozek z gondolą hehe :D

• jags92 Debiutantka

Wysłany: 25 października 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    To masz dobrze- moj w pracy od rana dzisiaj wiec no jestem zdana na siebie.
    A twój jest kucharzem czy zwyczajnie lubi gotowac ?
    Powiem ci że parasolke/spacerowke mam pierwszy raz w zyciu u corki i wcale nie jestem zadowolona- nie lubie strasznie takich wozków masakra :D
    U synka mialam 2in1 czyli ze byla spacerowka + fotelik montowany do niej wiec od urodzenia w foteliku potem w tym wozku jezdzil poki corka sie nie urodzila. Potem kupilismy podwojny ze dzieci siedzialy jedno za drugim bo moj mlody nie chcial jeszcze spacerowac na nogach wiec nie bylo opcji a tak bylo tez mi wygodniej. Kiedy synek zaczal jezdzic na rowerku biegowym to tamten podwojny sie zdazyl rozwalic bo byl kupiony uzywany wiec tylko dlatego kupilismy parasolke/spacerówke bo kazdy inaczej to nazywa i wcale nie jestem z tego zadowolona dla mnie do szajs :D
    Dlatego teraz chcialam wlasnie 3in1 z gondoli przerabiane na spacerówke i strasznie sie ciesze bo pierwszy raz bede miala wozek z gondolą hehe :D

W sumie masz rację, mnie ta parasolka też drażniła hahaha, a co do 3w1 to 6 lat temu kupowałam więc do tego czasu pewnie już ulepszyli takie wózki. Jak już będę w ciąży to będę skrupulatnie szukać po internecie jakichś cudów

Kattii lubi tę wiadomość

Zuzanna 23.09.2012.
  • jags92 Debiutantka

Wysłany: 25 października 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie jest kucharzem, kompletnie inna branża ale lubi gotować i u niego w domu zawsze ojciec robił posiłki więc ma to po nim. I dobrze :)

Kattii lubi tę wiadomość

Zuzanna 23.09.2012.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jags92 wrote:
    W sumie masz rację, mnie ta parasolka też drażniła hahaha, a co do 3w1 to 6 lat temu kupowałam więc do tego czasu pewnie już ulepszyli takie wózki. Jak już będę w ciąży to będę skrupulatnie szukać po internecie jakichś cudów
    Dokładnie tyle lat temu wiele sie zmieniło a wybór jest mega duży wiec napewno wybierzesz cos odpowiedniego dla siebie jesli bedzie juz taka potrzeba ;)
    Wiadomo że każdy wybiera według swoich upodobań chociaż ta znajoma z która nie gadam twierdzi ze nie ma tutaj co do lubienia w sprawach wozka no jak to czytałam to nie wiedziałam czy mam ja wysmiac czy jak....
    Wiadome jest że każda z nas lubi coś innego,każda ma inne pod tym wzgledem wymagania... jedne wola to inne tamto wiec no za to tez ogolnie bylam krytykowana bo jak taki temat o wozkach mielismy to stwierdzila ze ja wymyslam i że tu nie ma nic do lubienia no ale ok.. .bo nie chcialam zrobic tak jak ona chciala abym zrobiła.

To co twój ukochany robi na obiadek w takim razie zapytam w taki sposob :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jags92 wrote:
    Mój nie jest kucharzem, kompletnie inna branża ale lubi gotować i u niego w domu zawsze ojciec robił posiłki więc ma to po nim. I dobrze :)
    To masz fajnie mój potrafi zrobic na obiad tylko pare dań hehe wiec ogolnie to ja robie chyba ze natchnie mnie na jego salatke która robi pyszną to wtedy on nie ma wyjscia i musi zrobic :D
    Mój ex był z zawodu kucharzem a nigdy w domu nic po za żurkiem nie zrobił a ja żurku nie lubie także tego no :D

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ