2019 będzie nasz :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa wczoraj miałam wizytę i lekarz mi powiedział, że w 100% kwalifikuje się do cc i inaczej nie będzie, po zabiegach mam zbyt duże blizny na macicy. Sama nie wiem co gorsze czy cc czy sn.
Cc już mniej więcej wiem z czym się je, bo miałam laparotomię, a to takie samo cięcie. Mam pół roku, żeby się nastawić psychicznie. -
Powiem Ci ze tez się zastanawiam co lepsze. Do cc i operacji mam już też doświadczenie. Tylko byłam gdzie indziej operowana. Ginka wcześniej też mówiła o cc a teraz im bliżej porodu to przestała o tym wspominać. Może dlatego że wyniki są ok. Zobaczymy jak teraz będzie na usg i czy jest ok u małego.
W nocy wogole nie mogłam spać. Jak nie musiałam iść do łazienki to brzuch mi dokuczal i wszystko mnie bolało. -
Hej.
Ja osobiscie uwazam , ze cc to jest ok jak jest musem a nie z wyboru no ale to kazdego osobista sprawa i nie mnie kogos oceniac .
Ruda z om mi polozna wyliczyla plus tak wlansie mi karte ciazy zalozyla na 22.01 ale wiem , ze ciaza z 2 tyg jest mlodsza wiec ok 7.02 .
22 lipca teraz mam pierwsze usg a to juz prenatalne wiec dowiem sie o dacie porodu . Takto snuje domysly. -
nick nieaktualny
-
Troszke zaczyna . Zaokraglil sie troszke i niestety w ZADNE spodnie nie zapne sie juz . Majtki za male wszystkie prawie i o ... juz ostatnio kupilam rozmiar wieksze jeansy. Takto dresy badz leginsy.
⁰
Przypomnij mi na kiedy masz tp .?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 01:05
-
nick nieaktualnyNo ja mam 24 luty, ale lekarz mi powiedział, że pewnie to będzie z dwa tygodnie wcześniej z uwagi na cc.
Ja się jeszcze mieszczę w spodnie, ale wszystkie mam takie na styk, więc muszę sobie kupić chyba z kilka par takich getrów. Mam już 3 kg na plusie -
nick nieaktualnyZakręcona, ja czuję niestety, ze przytyje sporo...
Ale powiem Ci, ze my to się ładnie zesynchronizowalyśmy, ale tak było zakładane
Taki było planowo, że mamy w jednym czasie
No a ja miałam nadzieję, ze dwa za jednym zamachem, ale lekarz zdementował, że na 100% jedno!
Kurde, nie wiem czy to normalne, bo wiadomo, że pleć nieważna, byleby było zdrowe, ale intuicja mi tak podpowiada, że jestem niemalże pewna. Może za miesiąc się już dowiem, co tam siedzi
Masz może tak, albo miałyście, że coś wam wewnętrznie podpowiada czym będzie dzidziuś ?
A tak w ogóle dziewczyny, bo zapomniałam się zapytać ginekologa we wtorek.
Czy wy też macie dużo takiego galaretkowatego śluzu?
Ja mam tak od początku... Aż mnie trochę to przeraża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 13:55
-
Tak od poczatku taki śluz trochę galaretowaty czasami wodnisty.
W 1 trymestrze i czasami w 2 miałam koszmary a teraz to prawie wcale nie śnie.
Tej nocy udało mi się usnac.
Ruda ty masz wtedy prenatalne a ja mogę wtedy rodzic -
Ruda no My zgrane idealnie 😂
Taaak , ja mam raz sluz galarete a raz lejacy sie az takze wiesz ...
No moze i sie dowiesz ale to nie bedzie takie pewne . 12 tc to mega wczesnie i dopiero pozniej potwierdzac beda ewentualnie.
A co Ci tam glowa podpowiada ?
Ja w pierwszej ciazy tej mnogiej czulam , ze to beda dziewczynki ale no niestety nie dano mi sie dowiedziec . Z malym bardzo chcialam miec corke na poczatku ale czulam ze bd syn na 70%.
Teraz niby czuje dziewczynka , ze bedzie . Tak bardzo , na jakies 80 procent hahaha ale w glowie mam tez ze moze chlopak ?! Nienastawiam sie , co bd to bd juz teraz wiec moze to podswiadomosc nie pozwala mi sie nakrecac na dana plec. -
nick nieaktualnyNo to ja dzisiaj jak na bieliźnie zauważyłam ile tej galarety to się przeraziłam, a leje się ze mnie non stop.
Mi głowa podpowiada syna. Po prostu mam takie przeczucie, że jakoś łatwiej mi sobie wyobrazić chłopca niż dziewczynkę. Jak będzie inaczej, to będę mocno zaskoczona, bo czuję to tak wewnętrznie. A jak się uda to gram w totka!
Choć niech będzie co chce, ale zdrowe! Bo wiadomo, matka kocha od dwóch kresek ❤️ -
Zakręcona jak dobrze pamiętam to chyba Twój by chciał mieć dziewczynkę Ewelina wywroży hehe
Co do śluzu to zmieniam wkładki na dzień dużo. Musze właśnie kupić bo się kończą. -
werni wrote:Zakręcona jak dobrze pamiętam to chyba Twój by chciał mieć dziewczynkę Ewelina wywroży hehe
Co do śluzu to zmieniam wkładki na dzień dużo. Musze właśnie kupić bo się kończą.werni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Urodziły trzy dziewczyny po za Katii ja jestem następna w kolejce
Tez byśmy chcieli drugą dziewczynkę. Ale wątpię jak ze strony mojego sami chłopaki się rodzą przynajmniej starszy będzie miał z kim się bawićWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 10:15
-
nick nieaktualnyno to ładnie! gratulacje w takim razie dla dziewczyn!
no i Werka czekamy na Twojego dzidziusia
Dodatkowo jeszcze wcześniej przede mną i Zakręconą, Madzia będzie też miała maleństwo
Ale fajnie się ułożyło, że wszystkim niemalże z wątku się udało!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 11:03
werni, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
U Magdy to dziewczynka będzie jest juz w 20tc ale ten czas leci
Dziś ogarniam mieszkanie, pranie, poprasuje ubranka i popakuje w torebki strunowe. Jeszcze kupic wodę z dziubkiem i papier ręcznikowy i walizka spakowana na koniec tylko papiery zostaly.