X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam super urode i mam córke,i rzygałm w ciazy 1 raz jak nazarłam sie rosołu na noc bo mnie szwagierka podkusiła jak przywiozła z pracy bo robiła w restauracji.za to ona 1 ciaze rzygała całe mc a z pozostała 2 nie wiem bo juz była oddzielnie a ma 3 synów

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah te zabobony :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona przybijam piątkę, bo ja wyglądam jak kupa w ciąży....
    Wymiotowałam okropnie, mdłości straszne.
    Słaba jak cholera, totalnie mi nie służy ten stan :(

Sama nie wiem co z tego brzuszka wyskoczy, może niebawem się dowiem.

• KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w klubie :/ mnie mdłości budzą nawet w nocy. Wczoraj kupiłam w aptece jakieś tabletki do ssania dla dzieci na chorobę lokomocyjną. Na chwilę pomogły, na obiad w knajpie zjadłam pół żurku w chlebie i walczyłam, żeby nie pójść zwymiotować :( straszne to jest. Z Manią 4,5 miesiąca taki stan mi się utrzymywał 😱 oby teraz przeszło szybciej bo się wykończę.

010ihgqsegoetpqq.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny oby Wam te mdłości szybko przeszły.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .
    Kasia no to jest okropne niestety, Ja widzisz lada chwila 5 miesiac rozpoczyna a nadal mam mdlosci I wymiotuje lecz po tych lekach co biore mdlosci sa slabsze . Dzis rano wstalam , umylam zeby I paw poszedl jak tralala ... a dawno juz nie wymiotowalam I dzis mam taki mdliwy mega dzien ;(
    Po zwyklej wodzie mnie cofa :( wiec bankowo bedzie jak z synem do samego konca . Dlatego Ja nie bede miala wiecej dzieci na 99%! Ja po prostu nie umiem chodzic w ciazy bo przechodza Ja za kazdym.razem coraz gorzej .

Ruda okaze sie niebawem :D Ja obstawiam I tak synka ale zobaczymy . W 12 tug jak mialas usg to jeszcze do konca sie nie wyrobily narzady takze to takie wrazenie z fusow. Zobaczymy

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Manią też po wodzie rzygu rzygu robiłam. Dzisiaj jest niebo lepiej. Ale oczywiście po 6 obudziły mnie mdłości 😤 o 7 zasnęłam i o 8 pobudka bo dzisiaj pilnowałam męża siostry 5-cio miesięczną Miśkę :-)

ZakręconaOna, werni lubią tę wiadomość

010ihgqsegoetpqq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaSz32 wrote:
    Ja z Manią też po wodzie rzygu rzygu robiłam. Dzisiaj jest niebo lepiej. Ale oczywiście po 6 obudziły mnie mdłości 😤 o 7 zasnęłam i o 8 pobudka bo dzisiaj pilnowałam męża siostry 5-cio miesięczną Miśkę :-)
    Ooojjj , toz to takie malenstwo *_*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziecko to anioł :-) dostała troszkę bananka ze słoiczka, posiedziała w foteliku, „pogadała” po swojemu po czym zaczęła kwękać, więc ją do łóżeczka, suszarka w ruch, pokołysałam łóżeczko i 2 godziny spała :-) do powrotu matki 😂

werni lubi tę wiadomość

010ihgqsegoetpqq.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry patent z suszarką 😊😊

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi suszarka niejednokrotnie ratowała życie :-) teraz jest miś szumiś, też daje radę :-)

010ihgqsegoetpqq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uratowac zycie moze , raz na jakis czas nie ma problemu. Gorzej jak dziecko sie.przyzwyczai spac z suszarka a raczej jej dzieckiem to juz pozniej chujnia ... ale kazdy robi jak uwaza ;)

Jejku ale mam mdly dzien. Ciagle mnie mdli I ciagnie do rzygania :/ przespalam sir troche w dzien , max pomyl okna mi na parterz3 . Teraz idzie malego myc bo dalismy dzis mu posiedziec dluzej , wstalismy o 10 to wiecie . :) a my tez.zaraz kapiel I.do lozeczka polezec przed filmem jakims . Upal dzisiaj biesamowity wiec ledwo czlowiek zyje

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście nie było problemu. Bo do zasypiania miała włączoną, a jak wyłączaliśmy z Michałem to nie budziła się na szczęście :)
    Nażarłam się tak tostów, że skończy się to kiblem. Jutro na 7 do pracy 😱 dżizas jak mnie się nie kce :-)

010ihgqsegoetpqq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaSz32 wrote:
    U nas na szczęście nie było problemu. Bo do zasypiania miała włączoną, a jak wyłączaliśmy z Michałem to nie budziła się na szczęście :)
    Nażarłam się tak tostów, że skończy się to kiblem. Jutro na 7 do pracy 😱 dżizas jak mnie się nie kce :-)
    My mamy dlugi weekend . :D jutro jeszcze wolne bo bank holiday jest

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj wieczorem dopiero wróciłam z domu rodzinnego, bo byliśmy z mężem, a to od nas 200 km.
    Zepsuła się nam klimatyzacja w samochodzie i myślałam, że nie dojadę -. - dramat, spocone miałam wszystko i przyklejona do fotela.

Odwiedziny, odwiedzinami, miałam do zaliczenia jeszcze urodziny 7letniego chrześniaka, dodatkowo spotkałam się chwilę z kuzynką, no i zapłaciliśmy zaliczkę za salę na wesele, zaliczkę na orkiestrę i rozmawialiśmy z fotografem, więc załatwień w "CH" i trochę.
    Termin mamy 21 sierpnia 2021, więc od lutego sobie chyba schdnę przez 1,5 roku do sukienki.

Jak tam poniedziałek? Ja sobie jeszcze leżę w łóżku :D

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ;)
    Ruda ukrop jest niesamowity i u Nas ... dzis w nocy prawie nie spala. Nie dosc ze nago to czkowiek przy wiatraku a i tak upocony jak swinia .
    Ja dzis mam wolne z mezem tez bo jest bank holiday u Nas wiec lenimy sie na ogrodzie w basenie . Snisdanie dopiero zjedlismy tez bo tak goraco az sie jesc nie chce . Pranko wstawilam , posciele posciagalam do zmiany i ziemniaki obieram na obiad :) pije herbatke i ooo .

Jutro juz do pracy znow . W weekend bylismy nad morzem , bylo.cudownie ! Az patrzylismy na domy tam :P zakochalismy sie w tej miejscowosci nad morskiej a nasz syn to juz w ogole . Marzenie tam sie przeniesc . Musimy na prace popatrzec jeszcze bo to najwazniejsze .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do slubu to zdazysz :) jak zaczniesz odrazu , zepniesz sie na maksa to bedziesz laska jak tralala po porodzie hehe .
    Macie jeszcze fajnie sporo czasu na zalatwianie ale dobrze , ze juz sie wzieliscie bo terminy sa okropne i w ogole jest dramatycznie duzo zalatwiania . Ja osobiscie nigdy wiecej ! Serio , nawet gdybym sie rozwiodla . To NIE dla Mnie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, a najgorsze jest to, że nie zdawałam sobie sprawy z kosztów z jakimi się to je.
    Robimy i planujemy wszystko bez tzw. POMPY, ale wychodzi na to, że żeby zrobić to w takiej wersji podstawowej na 80-100 osób, bez fajerwerków minimum 50 tys. to lekko.

Terminy są dramatyczne, w jednym lokalu już nie było terminów na 2021 rok, czaicie?

A orkiestra na 2021 już ma rozpisane 12 weekendów! Nam strasznie zależało na sierpniu, bo teściowa ma wtedy miesiąc urlopu, bo pravuje w placówce szkolno-wychowawczej.

To chyba dzisiaj się już lepiej czujesz? Ja jutro na badania z krwi i moczu, a później może basen?
    Już mam dosyć siedzenia na dupie, a przez to wesele to chodzę naburmuszona i się z moim starym kłócimy cały czas, o jakieś noclegi dla gości itp.
    Jeszcze wyszła taka sprawa z przeszłości o której nie wiedziałam i spina na całego jest, dzisiaj jak wróci z pracy to sobie musimy podyskutować konkretnie.
    Dodatkowo do wesela wtrącają się rodzice od męża, co mnie niemalże wku**wia, bo niby chcą nam pomóc finansowo, a mają jakieś wymagania. Moi to nie robią takich problemów, też powiedzieli, że trochę nam pomogą, ale już nie narzucają co ma być, a co nie. Powiedziałam mężowi, że jak tak mają mi się wtrącać to niech nie pomagają nic, bez łaski.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka jak Ty tam?

• KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Mój mąż też dzisiaj miał bank holiday i jak przyszłam do domu to nie poznałam go, tak wysprzątał całą chatę, że szok. Chyba wynagrodzę Go dziś sowicie bo wczoraj biedny liczył, a ja jak zwykle zasnęłam 😂

010ihgqsegoetpqq.png
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ