X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    Kasia gratulacje

Dziękuję :)

010ihgqsegoetpqq.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh jak można się obrazić 😊😊

Ruda powiedz ze to hormony i dajcie sobie buziaka :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On stwierdził, że jest już stary i mu dobrze tak jak jest :) i że na wakacje nie pojedzie :-)
    Mańka odchowana i sama koło siebie zrobi już niektóre czynności, dlatego taki mały płaczący człowieczek to obowiązek jakich mało. Ale już mu przeszło i ostatnio głaskał mnie po brzuszku :) i bardzo chciałby drugą córeczkę :)

werni lubi tę wiadomość

010ihgqsegoetpqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak mocno czułam, że będziemy mieć Stasia tak teraz mam mętlik w głowie, że to jednak będzie Helenka.
    Wiadomo, dziewczynki fajniejsze, kokardki, laleczki, opaski, sukienki ❤️ sama się będę mogła poczuć jak mała dziewczynka!

A chłopiec? Mnie to chyba najbardziej przeraża to, że przy myciu trzba mu dokładnie czyścić siusiaka, haha.

Werka, wczoraj byłam nafuczona na niego, ale zaczął mnie zaczepiać i skończyło się na więcej niż buziaku ❤️ ten to zawsze znajdzie swoje sposoby!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 12:03

werni lubi tę wiadomość

• KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To naciąganie siusiaka też mnie przeraża 😱

010ihgqsegoetpqq.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Ja tak jak mocno czułam, że będziemy mieć Stasia tak teraz mam mętlik w głowie, że to jednak będzie Helenka.
    Wiadomo, dziewczynki fajniejsze, kokardki, laleczki, opaski, sukienki ❤️ sama się będę mogła poczuć jak mała dziewczynka!

A chłopiec? Mnie to chyba najbardziej przeraża to, że przy myciu trzba mu dokładnie czyścić siusiaka, haha.

Werka, wczoraj byłam nafuczona na niego, ale zaczął mnie zaczepiać i skończyło się na więcej niż buziaku ❤️ ten to zawsze znajdzie swoje sposoby!

hahahahaha ja mam panikę na samą myśl o myciu siusiaka :D Kiedyś mieliśmy rozmowę z M, że jak będzie chłopczyk, to on się będzie zajmował oporządzaniem sprzętu :D

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Ja juz po pracy , po spotkaniu z polozna i zakupach . Po dzisiejszym zapierdolu w robocie ledwo na nogach stoje , tak mnie piety bola ;(
    A juz znow sie szykuje do wyjscia bo na usg lece , 2 h podrozy prawie w jedna strone a na dworze 29 stopni w cieniu i mega slonce ... takze tego ;)
    Wroce i szykuje nas na jutro z ciuchami, zarciem i jedzieny nad morze . Fakt tylko na jeden dzien pozwiedzac ale z 3.5 latkiem trzeba byc na wszystko przygotowanym ;)

Dam Wam znac po usg napewno :)

Co do plci to maz dzis powiedzial ze jak by byla corka to nie dotyka sie przy myciu bo boi sie se cos uszkodzi bo nie umie " obslugiwac " malego dziecka dziewczynki. A co do chlopca to uwierzcie , ze nie ma sie co bac . Noworodkowi nie sciagajcie calego napletka i nie za czesto ... dopiero ok roku dziecku mozecie probowac caly. ;) ja tak z synem robilam i ma wszystki pieknie tam i czysciutko lekarz powiedzial . :) tylko delikatnie a bedzie ok .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia I Ruda dobrze ze się dogadaliście ze swoimi facetami :)

Ostatnio na sierpniowych ale na fb któraś z dziewczyn dala wątek o napletkach. Jedne mówią ze wogole tego nie robiły inne ze właśnie po roku czasu. I wes tu bądź mądry. Ja jak byłam kiedyś nIana to tylko chłopcami się zajmowałam. Ja bym miała oby co do dziewczynki hehe

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po . Nie uwierzycie ! 😂 bedzie drugi chlopiec .
    Taki cudowny jest . Normalnie usmiechnal sie nam . Mam fotke ❤❤❤❤❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 20:15

werni lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona gratulki :-) zobaczymy jaka płeć będzie górą w naszej grupie :)

ZakręconaOna, werni lubią tę wiadomość

010ihgqsegoetpqq.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy juz dwóch chłopców :) :)
    Gratuluję drugiego synka 😍😍

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, ale cudownie❤️❤️❤️

Ja byłam przekonana, że u mnie będzie chłopak, ale teraz to już mam w ogóle mętlik, choć ja to mam w tej ciąży tak jak i Ty, albo bardzo podobnie, więc może i u mnie syn się pojawi :)

Werka, a Tobie się tydzień kończy, a mały dalej w brzuszku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 08:36

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. My juz w drodze nad morze :)

Ruda Ja mam ta ciaze absolutnie inna niz z synem . Bez kitu :D
    Ja tak myslalam o dziewczynce al3 jakos z tylu glowy mialam , ze to bankowo chlopiec . I nie mylilam sie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja też miałam jechać na weekend z Manią i dziewczynami z pracy, ale przez migrenę odrezerwowałam pokój. Mój mąż nienawidzi jeździć nad morze, a ja uwielbiam, ale sama z dzieckiem i bólem głowy nie chce mi się wsiadać do auta.
    My mamy blisko bo 1,5 godziny i jesteśmy.
    Może w tygodniu wezmę wolne.
    Zakręcona bo nie pamiętam, też wymiotowałaś teraz i w poprzedniej ciąży?

010ihgqsegoetpqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei biorę swojego starego i jedziemy do moich rodziców na weekend :)

My mamy daleko nad morze, 700 km.
    W zeszłym roku byliśmy na urlopie, w tym roku też mieliśmy, ale nie wyszło, bo Tomek nie dostał urlopu w lecie i byliśmy w maju w Bieszczadach, a teraz pojedziemy sobie jeszcze na kilka dni chyba do Białki Tatrzańskiej.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaSz32 wrote:
    Hej. Ja też miałam jechać na weekend z Manią i dziewczynami z pracy, ale przez migrenę odrezerwowałam pokój. Mój mąż nienawidzi jeździć nad morze, a ja uwielbiam, ale sama z dzieckiem i bólem głowy nie chce mi się wsiadać do auta.
    My mamy blisko bo 1,5 godziny i jesteśmy.
    Może w tygodniu wezmę wolne.
    Zakręcona bo nie pamiętam, też wymiotowałaś teraz i w poprzedniej ciąży?
    W obu rzyganko I mdlosci . Do dzis je mam choc biore leki wiec sa ciutke mniejsze ale sa a w ciazy z synem bez lekow dzien w dzien noc w noc do dnia przed porodem a co tam ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my w tym roku dla odmiany bylismy w górach w zakopanym.bo tak zawsze morze.nie załuje chodz nie byłam przekonana ze wzgledu na córke.ale było zajebiscie.pozwiedzalismy.bylismy na szczytach gdzie z moim lekiem wysokosci to było cos.teraz jak widze co sie stało w zakopanym jestem wdzecznia że nic nam sie nie stało bo tam pogoda zmiennia jest.na jednej trasie w lesie tez grzmiało i mówiłam mężowi żę mam nadzieje że zdążymi zejsc przed burza ale nie było jej.skonczyło sie na grzmieniu i deszczu czasowym.bylismy 1 raz i 1 raz sie wspinalismy

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Ja z kolei biorę swojego starego i jedziemy do moich rodziców na weekend :)

My mamy daleko nad morze, 700 km.
    W zeszłym roku byliśmy na urlopie, w tym roku też mieliśmy, ale nie wyszło, bo Tomek nie dostał urlopu w lecie i byliśmy w maju w Bieszczadach, a teraz pojedziemy sobie jeszcze na kilka dni chyba do Białki Tatrzańskiej.
    My w tym roku na urlopie bylismy ale w styczniu . Grudzien zakopane , wrocilismy I na nastepny dzien lecielismy na teneryfe dlatego teraz jednodniowy wypad tylko robimy bo nadganialismy z praca , urlopu wiecej nie bylo to wykorzystalismy teraz weekend dlugi bo dopiero we wtorek idziemy do pracy :) takto urlop czeka nas dopiero w lipcu nastepnego roku ale to caly miesiac robimy I jedziemy na tydzien do Berlina I z Berlina ze znajomymi z dziecmi ( oni tez maja 2 synkow ) nad polskie morze na calw dwa tygodnie . Pozniej wszyscy do Lodzi na pare dni bo wszyscy z niej pochodzimy. Nawet znajomi ;) takie o to plany heheh

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak pytam z ciekawości o to rzyganko bo dziewczyny z pracy mi mówią, że na chłopca się nie rzyga 😂 a poleć jakieś tabsy, które złagodzą napady mdłości i wymiotów bo ja się wykończę, nawet w nocy budzą mnie mdłości, a rano jak wstanę z łóżka to od razu kibel i bekam nad nim i nic nie leci jak to po nocy 😂

010ihgqsegoetpqq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaSz32 wrote:
    A tak pytam z ciekawości o to rzyganko bo dziewczyny z pracy mi mówią, że na chłopca się nie rzyga 😂 a poleć jakieś tabsy, które złagodzą napady mdłości i wymiotów bo ja się wykończę, nawet w nocy budzą mnie mdłości, a rano jak wstanę z łóżka to od razu kibel i bekam nad nim i nic nie leci jak to po nocy 😂
    Nie polece Ci bo Ja dostalam juz od lekarza na recepte specjalne w uk . W po mi nie chxial nic dax a meczylam sie mega . Ta na chlopca sie nie rzyga
    ... rzyga ale nie jakos okropnie bynajmniej Ja. Za to okropne to mam mdlosci Allen to okropne !!! Pozatym powiem tak . Kazdy organizm inny I ciaza :) a nie jakies zabobony hehe . Ja juz w takie te smaki na plec , wyglad itp nie wierze . Jestem brzydko jak noc listopadowa w tej ciazy a co ? Bede miala drugiego synka a nie coreczka ktora podobno odbiera urode hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 11:10

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ