2019 będzie nasz :)
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaSz32 wrote:W czwartek mam egzamin na nauczyciela mianowanego 😱 i uczę się tych pieprzonych rozporządzeń i innych ciekawych rzeczy 😂
Ja w czwartek wracam do pracy juz , wiecej nie moge pozwolic sobie na siedzenie na zwolnieniu . Placa mi doslownie 1, 5 dniowki na caly tydzien za zwolnienie zaden szal ... pozatym troche lepiej juz sie czuje . Mam nadzieje , ze podolam . Czwartek 8.5 h , piatek 7 i jakos damy rade . Nastepnie we wtorek dopiero do pracy bo poniedzialek jest bank holiday wiec wszyscy odgornie wolne mamy musze dac rade jakos . No musze trzymajcie za mnie kciuki a Ja Kasia za Ciebie. -
nick nieaktualnyNo to ja mam ten komfort, że mogę już nie wracać do pracy, oczywiście ucierpię na tym zwolnieniu tyle, że dostaję czystą wypłatę bez premii itp.
A do pracy i tak już nie wrócę.
Chociaż chciałabym chociażby między ludzi wyjść, bo w domu dosyć się nasiedzę, a ja zawsze byłam człowiekiem pracy. -
RudaMaruda25 wrote:No to ja mam ten komfort, że mogę już nie wracać do pracy, oczywiście ucierpię na tym zwolnieniu tyle, że dostaję czystą wypłatę bez premii itp.
A do pracy i tak już nie wrócę.
Chociaż chciałabym chociażby między ludzi wyjść, bo w domu dosyć się nasiedzę, a ja zawsze byłam człowiekiem pracy.
Jestem umowiona na dodatkowe usg na piatek juz sie doczekac nie moge .Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 08:42
-
nick nieaktualnyNo ja się już zapisałam na połówkowe na 11 października, to będzie 20tc+4d, to chyba akurat.
No i mam zlecone te wszystkie badania z krwi na 2 trymestr, więc po skończonym 14tc zacznę je robić.
No i dodatkowo mam do zrobienia po raz kolejny posiew moczu, cały czas wychodzą mi bakterie, za każdym razem inne, a do tego boli mnie przy sikaniu tak trochę. Cały czas biorę urosept.
Mówię mamie o tych badaniach, a ona do mnie z tekstem: Ja jak byłam w ciąży to poszłam do ginekologa w 5tym miesiącu. I tekst, że teraz to tylko męczą badaniami.
No ale 20 czy prawie 30 lat temu to chyba było inaczej. -
Kasia powodzenia na egzaminie nauczyciel mianowany to jaki to jest ? Jestem w tym zielona Hehe
Agata super ze się udało zamówić usg zobaczymy kto siedzi w brzuszku trzymam kciuki byś wytrzymała w pracy.
Ruda dobrze ze nie wracasz do pracy odpoczniesz sobie.
W ciąży często są infekcje moczu i moja ginka za bardzo na to nie patrzyła chyba że właśnie mnie coś bolało. Nerki pracują intensywnie i trzeba dużo pić. Lepiej też robić posiew bo mogą też być grzybki. -
Jejku . Mnie nic nie boli , zalatwiam sie ok , nie swedzi a co chwila jakas infekcja 3 razy antybiotyk juz bralam ... masakra . Z synem w ciazy nie mialam ani jednej , doslownie ani jednej .
Ruda dokladnie . 30 lat temu bylo zupelnie inaczej niz teraz wiec co.to za tekst . Hm ...
No Ja mam polowkowe w 21 tyg . Wiec Twoje akurat super data
Ja w piatek o 14 mam polozna , badania , siuski a o 18 usg docz3kac sie nie moge . -
werni wrote:Dziś mój maly spokojny w porównaniu do poprzednich dni.
Aj co raz więcej mam stresu.werni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejka. Melduję się jako nauczyciel mianowany. Miałam cudowną i ciepłą komisję. Ale od 5 nie spałam, przez głowę przelatywały mi pytania jakie mogę dostać. Po egzaminie puściłam pawia i do końca dnia już mnie mdli.
Od przyszłego tygodnia zacznę robić badania, żeby się wyrobić na przyszły czwartek.Marylove, werni, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczor .
Kasiu kochana gratuluje !!!!!!! ❤
Ja wrocilam dzis do pracy po 8 tygodniowym zwolnieniu , myslalam , ze bedzie nie milo i nie przyjemnie ogolnie ale nie w sumie milo sie zaskoczylam ... nawet moja Pania menager . Ciezki czlowiek a potrafi jednak miec serducho .
Takto wszystko ok procz tego , ze piety bolaly mnie tak ze hej . Do teraz czuje mimo kapieli w cieplej widzie choc wiadomo duzo mniej
Jutro powtorka i dopiero ide we wtorek bo mamy dlugi weekend przez bank holiday poniedzialkowy .
Jutro po pracy mam spotkanie z polozna , krew itp wiadomo a o 18 usg . Trzymajcie kciuki do juterka -
nick nieaktualnyZakręcona dawaj znać po!
Może Ty już będziesz wiedziała co tam masz
Kasia serdecznie gratuluję!
Choć nie wiem jak to wygląda z nauczycielami, jaka tam jest hierarchia, ale nauczyciel mianowany już pięknie brzmi.
Werka, teraz kciuki trzymamy za Ciebie!werni lubi tę wiadomość
-
Dziękuję pięknie. Jeszcze jeden stopień awansu mi został i więcej nie ma
Dziś mam taką migrenę, że nie dałam rady iść do pracy. Ale dzieciaków na dyżurze jest mało bo tylko 11 więc dziewczyny nie kazały mi przychodzić ❤️
Nie jestem w stanie wziąć żadnej tabletki bo po wszystkim wymiotuję dzisiaj. Nawet jak spaghetti robiłam to do zlewu rzygałam jak czułam czosnek o cebulę. Jak tak dalej będzie to się wykończę w pizdu 😱werni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasia, to ja mam ten etap już za sobą!
Musisz to przejść i za kilka tygodni będzie już lepiej
Ja mam od wczoraj ciche dni z mężem, mamy trochę małą spinę i to przeze mnie, bo znów z tych całych hormonów zaczęłam wypominać mu fakty z przeszłości. -
Ja po tym wypadku ze Starakiem stwierdziłam, że życie jest za krótkie, żeby się szarpać. Tym bardziej, że jednego narzeczonego, którego miałam przed moim obecnym mężem pochowałam, młody był, całe życie przed sobą i pech chciał, że zginął w pożarze domu
Dlatego doceniam co to mam teraz i jakiego wspaniałego męża mam, pomimo tego, że jak się dowiedział, że jestem w ciąży to obraził się na mnie 😂 i przez dwa dni nie odzywał 🤦🏼♀️werni lubi tę wiadomość