Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Agata patrze na ten twój suwaczek i sie zastanawiam kiedy to zlecialo :)
    Samaa sie Wera zastanawiam , uwierz .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to dopiero pamiętam jak z Zakręconą byłyśmy razem na wątku Testujemy w czerwcu 😂

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak wspominamy to jutro wypada rok jak zatestowalam 😊 jak dziewczyny a szczegolnie Magda namawiala mnie do testu. I jak wkoncu go zrobiłam to aż byłam w szoku jak zobaczyłam dwie kreski. A teraz ten mały lobuziak śpi kolo mnie :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak dziewczyny wrzuciły tu Twój test ❤️

werni lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda noooo , najpierw ten watek wspolnie bylysmy a pozniej przerzucilysmy sie na czerwcowe testowanie bo a smialysmy , ze jeszcze radzem vedziemy tego samego miesiaca rodzic . I jak na zawolanie 😂😂😂😂😂

werni lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam info po wizycie, decyzja o moim wypisie padnie 17.12., trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze, malutka urosła i żebym 18.12 już była w domu!

werni, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak było. Żeby juz nic złego nie wykazywało.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .

Emdar chcialam Ci zyczyc wszystkiego dobrego , duzo zdrowka i pomyslnego porodu . Bys przeszla to szybciutko i " bezbolesnie " 😂❤
    Wszystkiego najlepszego kochana ;*

emdar lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Jestem tu nowa. Niestety nie dałam rady przeczytać całego tego forum. Gratuluję tym kobietkom, którym się udało :) i witam te, które nadal walczą i przyłączam się do was. U mnie leci 8 miesiąc odkąd się staramy. 2 miesiące temu dowiedziałam się, że mam PCOS. Przyjmuje teraz castangus, ovarin, metformax i duphaston od 16dc przez 10 dni (tak wiem duphaston może blokować owulację, ale dostałam go przede wszystkim na bardzo niski progesteron + krwawienia międzymiesiączkowe). Jadę na tych lekach 2 miesiąc i czuję się świetnie. Dodatkowo od miesiąca jestem na diecie pod PCOS i ćwiczę. Nie mam nadwagi, jestem szczupłą osoba, ale dzięki diecie i ćwiczeniom zrzuciłam 3kg. Wizyti kontrolna u ginekologa po 3 miesięcznej kuracji lekami mam pod koniec stycznia i zobaczymy co dalej :) mam jednak pytanie czy jest tu jakaś szczęściara ,która również ma PCOS i udało jej się zajść w ciążę lub nadal walczy? Pozdrawiam!

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi witaj .
    Po 1 . Dupek nie hamuje owulacji , to glupi mit praktykowany ciagle :) wiec spokojnie

Tak , Ja mam pcos od 17 roku zycia plus wiele wiele innych chorob . Brak naturalnych owulacji mialam wiele lat , jechalam na sterydach ,mialam cykle stymulowane po ktorym raz zaszlam w ciaze ( trojaczki ) lecz poronilam . Pozniej przestala dzialac tablica medelejewa na moj organizm . Wsciekla przestalam brac leki po czasie sama z siebie , chcialam odsapnac i co ??? Naturalna owulacja po odstawieniu lekow przyszla . Mam z tej cudnej owulacji synka 4 letniego . Choroba nasilila sie ponownie 2 lata temu , ginekolog dal 7 procent szans na drugie dziecko . Na pierwsze dawali 3 i chcieli kierowac na in vitro bo lata owulacji nie mialam nawet jak napisalam wyzej .
    W kwietniu tego roku owylacja naturalna przyszla ale ok 30 dc gdzie Ja juz czekalam na okres z tym , ze miesiaczki mam co 35-90 dni nawet wiec wiadomo ... mogla mi sie.spoznic a tu zonk . Okazalo sie , ze jestem w ciazy ;) aktualnie 33 tc leci :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, dziękuję bardzo za życzenia ❤️

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona dziękuję za odpowiedź :* co do tego duphastonu to faktycznie można się pogubić...różne już opinie czytałam i ponoć brany w małej dawce niczego nie blokuje. Jestem oczywiście dobrej myśli i wierzę, że i mi się uda mieć dzidzię i, że nie będę musiała walczyć o to latami. Ale zobaczymy co przyniesie los. Tobie mocno gralutuje! :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Zakręcona dziękuję za odpowiedź :* co do tego duphastonu to faktycznie można się pogubić...różne już opinie czytałam i ponoć brany w małej dawce niczego nie blokuje. Jestem oczywiście dobrej myśli i wierzę, że i mi się uda mieć dzidzię i, że nie będę musiała walczyć o to latami. Ale zobaczymy co przyniesie los. Tobie mocno gralutuje! :)
    Dziekuje .
    Ja staralam sie ponad 24 cykle o pierwsze dziecko , tym razem poszla calkowita " wpadka " :) wiec wszystko sie moze zdarzyc .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jak dawno mnie tu nie było.Avatar zakrecona cudny i juz taki swiateczny

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona myślę, że ważne też jest to żeby "odblokować" głowę i nie nakręcać się tak na ciążę. Ja nawet nie obserwuje u siebie temperatury, śluzu i innych objawów. Robiłam to przez ostatnie miesiące do diagnozy. Jak usłyszałam, że mam PCOS to wyłączył się wewnątrz mnie taki guziczek "ciąża za wszelką cenę" a włączył taki "moje zdrowie przede wszystkim" i aktualnie na tym się skupiam :) leczę się i dbam o siebie z myślą o sobie, bez nastawienia, że to wszystko dla dzidzi. Chociaż wiadomo, że też o to chodzi, ale czuję się o wiele lepiej psychicznie jak się tak nie nakręcam k na nic nie zwracam uwagi ;)

ZakręconaOna, werni lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Sisi dobrze napisalas. Lepiej tak sie nie spinac do ciazy. Moj maz to samo mowil zanim zaszlam zeby na luzie, na spokojnie i go posluchalam. On zrobil badania i byly ok ja chciałam powtórzyć wszystkie badania bo mialam przerwe i zrobic hsg ale zanim to zrobilam okazalo sie ze jestem w ciąży. :)
    Tez jestem bardzo szczupla i myslalam ze przez moja niedowage nie moge zajsc ale na szczęście co innego bylo chyba powodem ze nie moglam a byl nim stres i presja przez ex.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidka czesciej zagladaj :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam przygotowania do świąt ?:)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystkie zapracowane.
    Ja nie robię nic. Zamawiam i uszka i krokiety u kolegi.
    Może sernik zrobię i tyle.

010ihgqsegoetpqq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Mnie procz ubranej choinki i ozdobionego domu w srodku to nic narazie nie szykuje .
    Gotowac bede w poniedzialek i wtorek w wigilie bo 1 dzien swiat u nas dopiero . Na wigilie idziemy do mojej Mamy i Ona robi wigilie sama a Ja pierwszy dzien swiat sama .
    Szwagier przylatuje z Polski w piatek juz ma ze mna ciasta piec :) nie bede sie rozpisywac co gotuje bo troche tego bedzie ale z ciast to On jakies robi swoje popisowe , Ja robie sernik z czekolada i pavlova z owocami ;)

Takto wrocilam dzis do pracy po zwolnieniu na zapalenie oskrzeli to wiesz Werka , pisze bo laski nie wiedza . Miesiac jeszcze przede mna i juz koniec . W 38 tygodniu a raczej poczatku 39 odchodze z pracy na macierzynski juz i bedziemy czekac na bobaska .

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ