2019 będzie nasz :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez nic nie robie bo jak zwykle swieta w rozjazdach.
Mam teścia w szpitalu ale podobno go juz na szczescie wypuszczaja w czwartek. Moj dzis do niego pojedzie i tez pogada z lekarzem.
Szybko zleci i maly bedzie na świecie -
U mnie od rana takie harce w brzuchu, że całe podbrzusze mam obolałe. Zastanawiam się kiedy to moje dziecię śpi. Bo co w nocy wstaje na siusiu to ona daje o sobie znać wczoraj Michała namiętnie kopała i ostatnio z Manią się droczyła, wystawiała coś twardego z prawej strony koło pępka i jak Mania dotykała to uciekała
Ja się najbardziej boję tego, że jak wyskoczy poza brzuch to jej tak zostanie ta aktywność całodobowa 😂 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak, po drodze wysypało się mnóstwo innych rzeczy, że moje nadciśnienie i szyjka to najmniejszy problem...
Nie mam już siły, nabawiłam się tu chyba tylko jakiegoś załamania czy nerwicy. Wczoraj przepłakałam cały dzień, psychicznie się posypałam i do tego cały czas martwię się o malutką.... -
Dlatego pytam co sie stalo , co to za nowosci sie posypaly ? Jesli nie chcesz pisac to ok . Wiem , ze to ciezkie siedziec tyle w szpitalu , nie byc na swieta w domu ... naprawde rozumiem Twoje lzy i wspolczuje ale kobieto ciesz sie , ze cokolwiek robia z toba i dzieckiem . Chociazby obserwuja bo Ja mam mase problemow w tej ciazy i co ? Nawet w szpitalu mnie dwa dni temu olali cieplym moczem mimo , ze z tylka krew mi sie lala jak z kranu odkreconego na maksa i to cala noc . takze serio zazdroszcze a zarazem wspolczuje .
W ogole zostalo mi 49 dni do porodu ! To jakas abstrakcja . Tak sie ciesze , ze to juz za chwile . -
nick nieaktualnyOkazało się, że mam małowodzie i przy okazji na usg widoczna jest deformacja główki, zostawiają nas na obserwacji z tą główką. A co do wód, będą mnie nawadniać, jeśli nie przybędzie to zostaję już do rozwiązania, musiałam wyrazić też zgodę na lek, który jest we fazie testów, bo może pomóc.
Bardzo się martwię.
Zakręcona, mi zostało 68, ale raczej rozwiążą mi ją sporo przed czasem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 11:58
-
RudaMaruda25 wrote:Okazało się, że mam małowodzie i przy okazji na usg widoczna jest deformacja główki, zostawiają nas na obserwacji z tą główką. A co do wód, będą mnie nawadniać, jeśli nie przybędzie to zostaję już do rozwiązania, musiałam wyrazić też zgodę na lek, który jest we fazie testów, bo może pomóc.
Bardzo się martwię.
Zakręcona, mi zostało 68, ale raczej rozwiążą mi ją sporo przed czasem.
Co do malowodzia to fakt , pewnie rozwiaza wczesniej ciaze ale dobrze ze cie nawadniaja . Pewnie z czasem dadza sterydy na plucka . Bedzie dobrze , trzymam za was kciuki .
Nie rozumiem tylko tego " musialam wyrazic zgode na lek w fazie tesowania " , przeciez nie musialas !!! Przede wszystkim nawadnianie , ty duzo pij po kilka l wody dziennie i mala sie dowadnia sama siusiajac i pijac wody . Wody same sie czesciowo uzupelniaja rowniez , ewentualnie robia to w szpitalu specjalistycznie ale leki na wody ???? -
nick nieaktualnyAgata, sterydy już też dostałam.
A ten lek to konsultowałam z moją panią doktor i ona mi poradziła, żebym podpisała tą zgodę, bo ten lek mi nie zaszkodzi, a może zwiększyć przepływy łożyska, tylko on nie jest stosowany w ginekologii i położnictwie, bo może to małwodzie jest wynikiem zmniejszonej wydolności łożyska. -
nick nieaktualnyZrobiłam wczoraj panikę, że mam upławy, ale badli mnie tymi patyczkami co się barwią na niebiesko lub żółto i trzy razy zabarwiły się na żółto, wychodzi na to, że nie.
W poniedziałek po tygodniu mnie zbadają i zobaczą, czy jest ich mniej czy więcej. -
RudaMaruda25 wrote:Zrobiłam wczoraj panikę, że mam upławy, ale badli mnie tymi patyczkami co się barwią na niebiesko lub żółto i trzy razy zabarwiły się na żółto, wychodzi na to, że nie.
W poniedziałek po tygodniu mnie zbadają i zobaczą, czy jest ich mniej czy więcej.
No nic , czekamy dalej na wiadomosci od Ciebie. Ile mala wazy ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jak sie czujecie ? Jak sylwester spedzacie ?
My mielismy w domu byc ale wczoraj zaprosil brat mojego do siebie. Ma tez byc trzeci brat z zona i dzieciakami i jeszcze kolega z żoną. Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie. -
nick nieaktualny