2019 będzie nasz :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry kochane .
Chcialabym Wam zyczyc na nadchodzacy rok duzo milosci , zdrowka i spelnienia wszystkich marzen ! Niech ten rok bedzie pomyslny dla kazdej z Nas i ciezarowka zycze udanego , zdrowego ! I jak najmniej bolesnego ( o ile sie tak da ?! ) porodu 😛
A tak w ogole co slychac ???
Ja od rana bylam dzis w pracy, dzis krocej tylko 6 h . Potem zakupki male na jutrzejszy obiad i pieczywko bo jutro pozamykane wszystko i takto wypoczywam w domu . Sylwester mamy z dwojka wiec leniuchowanie bedzie w pidzamach i z kanapkami heheheh -
nick nieaktualnyWracam do was dziewczyny, nadrobiłam zaległości!
Mam nadzieję, że Sylwester i Nowy Rok spędziłyście lepiej niż ja!
Ja miałam okropne wahania ciśnienia i czułam się okropnie.
20 stycznia mam umówioną konsultację przed cesarskim cięciem, wtedy wyznaczą mi termin, ale wstępnie pewnie jakieś 2 tygodnie po, bo nie będą mnie długo trzymać z takim ciśnieniem, więc raczej za miesiąc już dzidzia będzie ze mną!
Aaaa i wczoraj miałam w domu wizytę położnej na spisane umowy itp., we wtorek idziemy też że starym do szkoły rodzenia.werni lubi tę wiadomość
-
U mnie lekarka przez jedno oczko więcej na krzywej cukrowej zdiagnozowała cukrzycę 🤦🏼♀️ Tylko przez to, że w pierwszym wyniku na czczo miałam 93, a norma jest do 92 i przez to jedno pieprzone oczko jestem ciężarówką z cukrzycą. Te dwa pozostałe wyniki idealne, a dzień wcześniej zaszalałam ze słodkościami 😤 20 stycznia mam diabetologa i będę pewnie się kłuć musiała. Wiem, że nie mam tej cukrzycy, ale ona mówi, że mają teraz nowe normy i dla każdego gina będę miała cukrzycę. Nie zamierzam trzymać żadnej diety bo nic mi nie jest Zdrowa jestem jak rydz. Ale przez to, że mam stwierdzone to gówno to kładą mnie do szpitala w 39tyg. żeby obserwować tętno malucha i wywołać poród. Męża będę codziennie ujeżdżać od 38 tygodnia, żeby nie iść do szpitala na tak długo już raz miałam indukowany poród i nigdy więcej kuwa nigdyyy!
-
Kasia co znaczy indukowany?
Ruda super ze wrocilas do nas. Widzę że u Ciebie dużo się dzieje.
Mi się właśnie okres kończy. I dobrze. -
nick nieaktualny
-
Indukowany to znaczy, że będą wywoływać lekami (oksytocyna) i tego bym nie chciała bo to jeszcze gorszy ból bo cały poród Jest sztucznie wywoływany. Ja bym chciała, żeby wszystko samo naturalnie „poszło”.
Ruda okres u każdej w innym terminie przychodzi. Moja szwagierka jest 9 miesięcy po porodzie i jeszcze nie dostała. Także to mega indywidualna kwestia
-
Ruda roznie , Ja np. Dostalam okres po 7 tygodniach od porodu , inne maja po roku a niektore nawet po 2 latach a inne jak Ja prawie odrazu . Mozesz dostac rowniez okres pierwszy i pol roku znow cisza bo tam wszystko w srodku musi dojsc do siebie .
-
Co do okresu to tak jak dziewczyny napisały. Tez wczesniej moze byc kiedy konczysz kp.
To ja mialam test z oksy. Ale nie podzialalo. Dopiero pomoglo z balonikiem. -
nick nieaktualny
-
Dla mnie początki były strasznie trudne. Po 17 tygodniu skończyły się mdłości i wymioty, a zaczęły bóle podbrzusza i w pachwinach. Teraz nie ma tragedii, aczkolwiek jak za dużo chodzę boli mnie krzyż. Ale i tak jest lepiej niż w ciąży z Manią bo z Manią ból krzyża towarzyszył mi do samego końca i w dodatku zgaga niemiłosierna, teraz póki co zgagi nie mam i oby nie przyszła właśnie wrzuciłam ciuszki do prania bo kupiliśmy w piątek komodę w Ikei ❤️
-
nick nieaktualnyW ogóle dziewczyny czy to normalne, ale od kilku dni mam dużo takiej wodnistej wydzieliny?
Jaki człowiek w tej pierwszej ciąży jest głupi, nie wiem nic czy to normalne czy nie, u dr Googla raczej nie chcę się leczyć, bo tam to z pewnością wszystko co najgorsze. -
Ruda normalnie moze byc , Ja mam taka wydzieline wlasnie ciagle . Dzis w nocy np. To co chwila chodzilam wycierac sie bo jakbym popuszczala ale wody mi nie szly . Cala ciaze mam wydzieline wodnista dlatego ostatnio jak odszedl mi glut dlugosci dloni , gruby , zbity 10 razy bardziej niz jajko kurze czulam na 90 % , ze to czop !
W googlach moze nam pokazac , ze to wody . Kiedy masz jakas wizyte ? Jak masz duze plamy zostawione na bieliznie badz wkladka mokra to pojechalabym sprawdzic bo wtedy nic nie wiadomo.
Nk czlowiek " glupi " przy pierwszej ciazy bo sie nie zna , przezywa dopiero to . Uwierz , ze przy drugiej tak samo prawie sie jesc glupim bo kazda ciaza jest inna
Pare rzeczy pamietasz , odroznisz a wiele takich typu wlasnie sluz , czopy sropy itp to wszystkl moze byc inne . Teraz mi.odszedl bez krwi , wielki kolos a z synem mialam z krwia , troche na papierze i za kilkanascie godzin mi.wody odeszly -
Moj brzuch duzy nie jest , napewno nie na 9 miesiac
Ja bardziej utylam w udach i tylku chociaz zrobilo mi sie plaskodupie totalne .
Ja sie juz doczekac nie moge az bedzie po wszystkim , nienawidze ostatniego miesiaca ciazy bo Ja nienawidze czekac na nic