X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Dzisiejszy dzień to tragedia. Płacz, lament jestem zdruzgotana :( mój kochany psiak się utopil... Niby tylko pies i aż pies. Był dla nas jak członek rodziny. Kto nie miał psa ten nie zrozumie. Nie mam dzisiaj sił na nic.. Raczej prędko dziś nie zasne :(:(

Bardzo Ci współczuję.

Ja wczoraj zaprowadziłam synka na mini wakacje do moich rodziców (mieszkamy niedaleko) i dopiero teraz mnie mąż obudził bo wybieramy się dzisiaj nad jezioro. Jak nie ma młodego to tak jakoś bardziej bezstresowo śpię, bo z nim każdego dnia pobudka 5.45 :-P Przyzwyczaił się bo wstaje w tygodniu do przedszkola jak idę do pracy, w weekend nie ma taryfy ulgowej.

Też się boję jak sobie poradzę z dwójką - praca, dom, przedszkole itd... Mojego męża nie ma calymi dniami więc wszystkie obowiązki domowe spadają na mnie. Już teraz nie starcza mi czasami dnia żeby wszystko zrobić i mam wyrzuty sumienia że mam mało czasu dla syna.

Miłego dnia Wam życzę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 07:57

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaaa okropna strata :( trzymaj się

Kehlana kiedy masz teraz wizytę u gina? Chcę wpisać na 1 stronkę :) Jak się czujesz kochana?

Kattti widziałam na wykresie, że działacie :D

Parodka synek zaraz 5 lat skończy ;) a 2 za nim się urodzi to 6 lat różnicy... to sporo... a tak jak u mnie i u Kattti przypuśćmy 5 latek, 3 latek i noworodek he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 11:15

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    largos wrote:
    Anusiak5 czy w trakcie drugiej ciazy cos sie dzialo, czy podano tobie ten zastrzyk????bo zaczynam sie powoli martwic, czy jest refundowany?
    niestety do tej pory nie udało mi sie zajsc w 2 ciaze

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusiu dlaczego tam na pierwszej stronie, gdzie jest miejsce na wpisanie "naszych dzieciaczkow" jest pusto? :p tak z ciekawości pytam hehe :D

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia, bo tak pomyślałam, żeby tam wpisywać dzieci, które się urodzą ;)
    Np. Kehlana urodzi i tam właśnie wpiszę dziewczynka/chłopczyk, może imię, waga i wzrost :)
    A później kehlana z pozycji staraczek awansuje na spełnioną staraczkę he he
    Tak wymyśliłam... ale w sumie nie wiem czy fajnie :P

19ewelaaa89, Aduszka83 lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie przykra sytuacja z tym psiaczkiem :(

Kati to dzialajcie , oby pozytywnie. :D

Ja mysle , ze z roznica 4-6 lat to dużo latwiej juz z dwojka dzieci . Inna mowa jak rok po roku sa np. U Nas roznica bedzie min 4 lata takze :)
    Ale dokladnie , ja tez mam caly dom na glowie , dziecko wszystkie obowiazki a jak bedzie drugie to wiadomo 2 razy wiecej ale famy radke

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Ewelcia, bo tak pomyślałam, żeby tam wpisywać dzieci, które się urodzą ;)
    Np. Kehlana urodzi i tam właśnie wpiszę dziewczynka/chłopczyk, może imię, waga i wzrost :)
    A później kehlana z pozycji staraczek awansuje na spełnioną staraczkę he he
    Tak wymyśliłam... ale w sumie nie wiem czy fajnie :P
    Idealnie !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa no bo myślałam że aktualne dzieciaczki też będziesz wpisywać :D
    Zakrecona no daj spokoj do teraz nie moge dojść do siebie :/ próbuje sobie tłumaczyć że to tylko zwierzak, że ludzie mają dużo gorsze problemy ale.. To jest silniejsze ode mnie. Bardzo kochałam tą naszą sunie i ona nas...

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela strasznie mi przykro z powodu pieska. Trzymaj się
    Ja dzis bylam na usg piersi. Znalazl jakis maly guzek w prawej piersi.
    Do kobtroli za 3 miesiace.

...marzenia się spełniają, tylko mocno w nie wierz...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaaa nasze dzieciaczki wypisane mamy w staraczkach, a tam wpiszę maluszka o którego się teraz staramy ;)
    Kehlanie wpisałam, że jest w ciąży z 2 :)

Aduszka hmmm a coś więcej lekarz nie powiedział? Żadnego badania nie zlecił?

Zakręcona dzięki. Staram się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 17:07

• Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdzil ze nie ma zmian zapalnych i mam przyjsc za 3 miesiace aby porownac. Eg jiego nie wyglada to groznie.

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aduszka a to ty miałaś takie kontrolne usg czy mialas jakieś dolegliwości? Na pewno wszystko jest ok ;)

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aduszka83 wrote:
    Stwierdzil ze nie ma zmian zapalnych i mam przyjsc za 3 miesiace aby porownac. Eg jiego nie wyglada to groznie.
    Podniose Cie na duchu. Mialam przed ciazami to samo , mialam usg piersi i guzek 3 cm az w lewej piersi. Wyczuwalny bardzo przy dotyku i uczucie dziwne biby bolalo a jednak nie dokonca. Pozniej zniknelo okazalo sie ze to gruczol mleczny taki powiekszony byl i sam zmniejszyl sie. Podobno w czasem w niektorych okresach cyklu moga sie powiekszyc i nie odrazu znikna badz sie zmniejsza. :) napewno to nic zlego kochana

19ewelaaa89, Parodka, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin mnie nowy wyslal kontrolnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweela,współczuję Ci bardzo. Ja nie mam pieska, ale wyobrażam sobie że to ogromna strata i ból. Kiedyś miałam królika - Pusię, jak odeszła przepłakałam dobre parę dni.
    Aduszka, na pewno nic groźnego, nie martw się
    Ja dzisiaj umieram wręcz od tych upałów, już za dużo, za długo :/ Jeszcze cały dzień sprzątania za mną, bo jutro robimy taką małą parapetówkę dla rodziny. 2 miesiące temu się przenieśliśmy do nowego mieszkania i w końcu wypadało już zaprosić

19ewelaaa89, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi hej :) u nas też cały czas upały ale przed chwilą w końcu troche popadalo. Ja już mam dość tego gorąca ileż można..
    Widze że twój synus jest w wieku mojego Szymka, ten sam rocznik ;)

emi_90 lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis dola strasznego . Caloksztalt mojej osoby mi sie nie podoba... od lat mam problem w zaakceptowaniu siebie tak n.a. 100% ale dzis mega kryzys nastal:/
    Nie moge nawet jesc z tego wszystkiego.
    Dzis wypilam 2 kawy I przy gotowaniu ok 18 dopiero sprobowalam 3 pierogi . Tyle...

No... to sie wyzalilam.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Mnie tez dzis goraco... Ja juz sie wykapalam I leze w lozku z ksiazka kolejna. : )
    Maly spi , dzis wstal 5.50. Jak nigdy haha I tyle godzin na nogach hahaha , dwa spacery zabawy n.a. ogrodzie. Skad te dzieci biora sily. :o

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaaa, właśnie widzę, super ;) Mój z końca maja, ale generalnie to miał być lipcowy dzieciaczek, niestety los sprawił, że przyszedł na świat w 34 tc. Swoje przeszliśmy, na szczęście wszystko się dobrze skończyło i po wcześniactwie ani śladu.

19ewelaaa89, Szczęśliwa_Mama, Parodka lubią tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Ewelaaa, właśnie widzę, super ;) Mój z końca maja, ale generalnie to miał być lipcowy dzieciaczek, niestety los sprawił, że przyszedł na świat w 34 tc. Swoje przeszliśmy, na szczęście wszystko się dobrze skończyło i po wcześniactwie ani śladu.
    No to najważniejsze że wszystko dobrze sie skończyło :)
    Zakręcona eee nie gadaj na pewno aż tak źle nie jest :D i weź mi tu jedz normalnie, żadnych glodowek proszę nie stosować bo dostaniesz po głowie! Hehe :p

emi_90 lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ