Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wróciłam z urlopu :) Pogoda dopisała, odpoczęliśmy. Warto było jechać i trochę się oderwać. No i szkoda mi było wracać. Dziś muszę nas rozpakować, poprać wszystko, ogarnąć i porobić zakupy bo nic nie zostawiliśmy. A co tam u Was? :)

Szczęśliwa_Mama, 19ewelaaa89, Parodka, Weroneczka lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Dori1811 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć moje kochane baby <3
    Ja ostatnio trochę mniej aktywna ale to dlatego, ze po pierwsze miałam mało czasu a po drugie dowiedziałam się od narzeczonego ze raczej go nie będzie w przyszłym tyg (czyli w moje dni płodne) i trochę straciłam zapał do wszystkiego co związane z staraniami o bobasa :) na szczęście już mi chyba przeszło, i znowu wróciłam do myślenia „ jak będzie odpowiedni czas na dziecko to to dziecko się pojawi, najwyżej troszkę później niż bym chciała „ :P niestety pracy narzeczonego nie przeskoczę, a ktoś musi biznesu pilnować, wiec cierpliwie czekam na koniec sezonu, od września powinien być już częściej w domu to pewnie łatwiej będzie się zgrać :) ja dzisiaj już zakończyłam okres wiec wracam do świata żywych xD
    A jak u Was? Szykuje się ktoras na testowanie w najbliższym czasie? :)
    Widzę ze testy owulacyjne narazie są w ruchu, i bardzo dobrze- gorący okres na <3 xD

Parodka lubi tę wiadomość

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co czekam na okres. Jakoś wątpię, że coś tam się udało w tym miesiącu, więc już wolę, żeby przyszedł szybko okres bo będzie można zacząć od nowa ;) Mam nadzieję, że nie przedłuży mi się znowu cykl za mocno.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori czyli od września działacie pełną parą z dzidziusiem :)
    Na 1 stronce wpisane testowanka nasze, możesz zerknąć ;) ja często zerkam he he

Frida super, że urlop się udał. Tak powinno być.
    My chyba przez budowę nad morze nie pojedziemy w tym roku. Dzieciakom będzie musiał wystarczyć duży basen na podwórku ;)

Emi do starań za duże. Ja mam 1.5. Teraz nie wiem czy masz iść do gina czy do endykrologa z tym wynikiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 11:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mama, a pojęcia nie mam :/ Próbowałam dodzwonić się do gina, ale nie odbiera. Wysłałam więc sms, może odpisze. To ordynator więc ma sporo na głowie i przeważnie nie odbiera, ale odpisuje na smsy i meile. Czekam co odpisze. Ale się zdenerwowałam :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida a kiedy @ powinna przyjść?

Emi spokojnie. Wszystko się unormuje. Czekamy co Ci odpisze lekarz.

• Dori1811 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mama mam nadzieje ze od września będzie nam to wychodziło bardziej regularnie bo teraz to kiepsko :/ na 5 cykli na 100% trafiliśmy 2 razy wiec trudno to nazwać staraniami nawet, dlatego w moim przypadku pozytywne podjescie i nie nakręcanie to kluczowa sprawa :P
    Ja właśnie łapie słoneczko u siostry na leżaczku ale jest tak gorąco ze czuje, ze za długo nie wytrzymam z tym opalaniem :p

19ewelaaa89, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Frida a kiedy @ powinna przyjść?

Emi spokojnie. Wszystko się unormuje. Czekamy co Ci odpisze lekarz.

Chyba już zaraz, bo w poniedziałek 2 tygodnie temu miałam zastrzyk z Ovitrelle, nie wiem kiedy po tym i czy była owulacja, no ale chyba po 2 tygodniach mniej więcej powinien być okres. Tylko ja mam długie i dość nieregularne cykle, więc ze mną nigdy nic nie wiadomo ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemaneczko! :D własnie z pracy wróciłam, młody wstanie zjemy obiad i śmigamy nad jeziorko z siostrą i jej narzeczonym :) dziś piękna pogoda cieplutko ale nie za gorąco, tak optymalnie rzeklabym :p kurdee nie wiem jak z tą moją owulka w tym miesiacu. Dzisiaj mój śluz już jest taki mocno galaretowaty, takie gęste gile xD(sory za doslownosc, ale przy was czuje się bardzo swobodnie i wiem że mogę sobie na to pozwolic) hahaha. Zazwyczaj wiem kiedy owu występuje, bo mam takie klucia jajników a teraz nie wylapalam żadnego bólu podbrzusza, ani kłuć. Hmm...

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Siemaneczko! :D własnie z pracy wróciłam, młody wstanie zjemy obiad i śmigamy nad jeziorko z siostrą i jej narzeczonym :) dziś piękna pogoda cieplutko ale nie za gorąco, tak optymalnie rzeklabym :p kurdee nie wiem jak z tą moją owulka w tym miesiacu. Dzisiaj mój śluz już jest taki mocno galaretowaty, takie gęste gile xD(sory za doslownosc, ale przy was czuje się bardzo swobodnie i wiem że mogę sobie na to pozwolic) hahaha. Zazwyczaj wiem kiedy owu występuje, bo mam takie klucia jajników a teraz nie wylapalam żadnego bólu podbrzusza, ani kłuć. Hmm...

Gile chyba zwiastują owulację. ;-) Fajnie masz że zazwyczaj kłują Cię jajniki. Ja zanim zaczęłam się starać to nawet nie wiedziałam czy w ogóle mam owu (długie cykle) więc prawie od razu wystartowałam z testami. I niby wiem że sam skok LH o niczym nie świadczy ale sam fakt że mialam ten test pozytywny sprawil że jestem trochę spokojniejsza.

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • Weroneczka Moderator Forum

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama- my też niedawno wybieraliśmy blachodachówkę i rynny. Teraz wszystko czeka w hurtowni. Zakładają nam więźbę, więc nasza budowla niedługo będzie wyglądała jak domek :)

Denerwuje mnie, że mojego M. jak zwykle nie ma w płodne. Nie wiem czy te testowanie opłaca się robić... Ehh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 15:29

10.2015 - start starania
    10.2016 - nasienie ok
    09.2017 - AMH 1,12
    12.2017 - histerolaparoskopia (endometrioza II st, jajowody drożne)
    11.2018 - HSC (polip macicy)
    12.2018 - krzywa cukrowa,insulinowa, meta
    1.2019 -dieta IG
    2020- starania?

Niepłodność idiotyczna, endomenda II st., IO, LUF
  • Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa wyniki
    Nieporywajace ale zobaczymy co bedzie

...marzenia się spełniają, tylko mocno w nie wierz...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny głowy do góry ;)

Lecę na podwórko z dzieciakami.

Parodka lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie wróciliśmy niedawno z placu zabaw, wzięłam prysznic, wykapalam młodego, zjedlismy kolacje i już sobie lezakujemy w łóżeczku przed tv. Ostatnie bajki na dobranoc i ide go usypiac. A co mama będzie robić? Hmm sama nie wiem, mąż pojechal na nocke do pracy.. Chyba tocp zwykle tv i forum ovufriend.pl xD haha

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wróciliśmy z zakupów i wstawiłam sobie bulion i zakwas na chleb ;) Ogólnie staram się w miarę zdrowo ostatnio odżywiać, ale na urlopie to pofolgowaliśmy sobie trochę z fast-foodami :P Ja długo nie mogę jeść takiego żarcia, bo zaraz to odczuwam i aż z jednej strony cieszyłam się, że wracam do swojej rutyny ;)

Szczęśliwa_Mama, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero do domu weszliśmy. Mały dzisiaj ma pechowy dzień, warga rozcięta, kolana pozdzierane i guz na głowie :(
    Do tego wkurzył mnie teść, już drugi raz mi wypomniał, że przytyłam :/ a sam brzuchol jak w 9 miesiącu ciąży ma. Chyba mam lustro w domu i wiem jak wyglądam... jak byłam szczupła, super laska, to miłego słowa nie usłyszałam... tylko jak przytyłam, to dowala :(

Dobra dziewczyny lecę wykąpać dzieciaki, kolacja, położę ich, bajkę przeczytam, sama wskoczę pod prysznic i się odezwę... ale pewnie już Was nie będzie o 22 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 20:40

19ewelaaa89, Kattii, Parodka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    My dopiero do domu weszliśmy. Mały dzisiaj ma pechowy dzień, warga rozcięta, kolana pozdzierane i guz na głowie :(
    Do tego wkurzył mnie teść, już drugi raz mi wypomniał, że przytyłam :/ a sam brzuchol jak w 9 miesiącu ciąży ma. Chyba mam lustro w domu i wiem jak wyglądam... jak byłam szczupła, super laska, to miłego słowa nie usłyszałam... tylko jak przytyłam, to dowala :(

Dobra dziewczyny lecę wykąpać dzieciaki, kolacja, położę ich, bajkę przeczytam, sama wskoczę pod prysznic i się odezwę... ale pewnie już Was nie będzie o 22 :P
    A ty masz podobac sie tesciowi czy męzowi ? Ja mam gdzies opinie innych osob co do mojego wygladu... kazdy wyglada jak wyglada nikt wiecznie mlody nie bedzie a kobiety maja dodatkowo ciezej bo rodzą i cialka z reguly zostaje nam po tym. Niech ktos kto wytyka takie cos niech najpierw sam wyglada a potem komentuje proste.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:

O kurde, co za gość :O Takie teksty rzucać. Też bym się wkurzyła.
    U nas guzy na głowie u małego z biegiem czasu coraz rzadziej, ale pamiętam ile to razy nie spałam po nocach jak był młodszy i gdzieś przyfasolił tylko siedziałam i obserwowałam, przy tym net straszył niemiłosiernie samymi czarnymi scenariuszami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dopiero się ogarnęłam ;)

Odpowiedziałam mu, że tatuś też dobrze wygląda i się zamknął... ale już podniósł mi ciśnienie.
    Po 3 dziecku na pewno będę ćwiczyć, chociaż 2 razy w tygodniu z Chodakowską i będzie ok.
    Teraz szczerze mówiąc olałam to jak wyglądam.. w ciąży schudnę, bo wymioty na bank przez kilka miesięcy będę miała, więc na początku waga mi spada...
    Z Maćkiem już dawno spokojnie było, bo kiedyś to jeden guz dziennie to standard, a dzisiaj ooo :P

Coś nasza ciężaróweczka się nie odzywa :)

Kehlana gdzie jesteś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 23:24

emi_90 lubi tę wiadomość

• Parodka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Eh dopiero się ogarnęłam ;)

Odpowiedziałam mu, że tatuś też dobrze wygląda i się zamknął... ale już podniósł mi ciśnienie.
    Po 3 dziecku na pewno będę ćwiczyć, chociaż 2 razy w tygodniu z Chodakowską i będzie ok.
    Teraz szczerze mówiąc olałam to jak wyglądam.. w ciąży schudnę, bo wymioty na bank przez kilka miesięcy będę miała, więc na początku waga mi spada...
    Z Maćkiem już dawno spokojnie było, bo kiedyś to jeden guz dziennie to standard, a dzisiaj ooo :P

Coś nasza ciężaróweczka się nie odzywa :)

Kehlana gdzie jesteś?

A mieszkasz z teściami? My "pod" teściami przez co często się widzimy no i czasem mnie czymś zdenerwują ale to chyba bardziej mój czepialski charakter jest winny a oni nie mają złych intencji (chyba :-P ). W każdym razie to i tak jest super w porównaniu z tym jak mieszkaliśmy razem krótko po ślubie. Zawsze swój kąt z własną lazienka i kuchnią to takie minimum prywatności :-P

A z tą figura to bie ma się czym przejmować dopoki same siebie akceptujemy. :-)

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ