2019 będzie nasz :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Wróciłam z urlopu Pogoda dopisała, odpoczęliśmy. Warto było jechać i trochę się oderwać. No i szkoda mi było wracać. Dziś muszę nas rozpakować, poprać wszystko, ogarnąć i porobić zakupy bo nic nie zostawiliśmy. A co tam u Was?
Szczęśliwa_Mama, 19ewelaaa89, Parodka, Weroneczka lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Cześć moje kochane baby
Ja ostatnio trochę mniej aktywna ale to dlatego, ze po pierwsze miałam mało czasu a po drugie dowiedziałam się od narzeczonego ze raczej go nie będzie w przyszłym tyg (czyli w moje dni płodne) i trochę straciłam zapał do wszystkiego co związane z staraniami o bobasa na szczęście już mi chyba przeszło, i znowu wróciłam do myślenia „ jak będzie odpowiedni czas na dziecko to to dziecko się pojawi, najwyżej troszkę później niż bym chciała „ niestety pracy narzeczonego nie przeskoczę, a ktoś musi biznesu pilnować, wiec cierpliwie czekam na koniec sezonu, od września powinien być już częściej w domu to pewnie łatwiej będzie się zgrać ja dzisiaj już zakończyłam okres wiec wracam do świata żywych xD
A jak u Was? Szykuje się ktoras na testowanie w najbliższym czasie?
Widzę ze testy owulacyjne narazie są w ruchu, i bardzo dobrze- gorący okres na xDParodka lubi tę wiadomość
-
Ja póki co czekam na okres. Jakoś wątpię, że coś tam się udało w tym miesiącu, więc już wolę, żeby przyszedł szybko okres bo będzie można zacząć od nowa Mam nadzieję, że nie przedłuży mi się znowu cykl za mocno.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyDori czyli od września działacie pełną parą z dzidziusiem
Na 1 stronce wpisane testowanka nasze, możesz zerknąć ja często zerkam he he
Frida super, że urlop się udał. Tak powinno być.
My chyba przez budowę nad morze nie pojedziemy w tym roku. Dzieciakom będzie musiał wystarczyć duży basen na podwórku
Emi do starań za duże. Ja mam 1.5. Teraz nie wiem czy masz iść do gina czy do endykrologa z tym wynikiem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 11:35
-
nick nieaktualnySzczęśliwa Mama, a pojęcia nie mam Próbowałam dodzwonić się do gina, ale nie odbiera. Wysłałam więc sms, może odpisze. To ordynator więc ma sporo na głowie i przeważnie nie odbiera, ale odpisuje na smsy i meile. Czekam co odpisze. Ale się zdenerwowałam
-
nick nieaktualny
-
Szczęśliwa mama mam nadzieje ze od września będzie nam to wychodziło bardziej regularnie bo teraz to kiepsko na 5 cykli na 100% trafiliśmy 2 razy wiec trudno to nazwać staraniami nawet, dlatego w moim przypadku pozytywne podjescie i nie nakręcanie to kluczowa sprawa
Ja właśnie łapie słoneczko u siostry na leżaczku ale jest tak gorąco ze czuje, ze za długo nie wytrzymam z tym opalaniem :p19ewelaaa89, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwa_Mama wrote:Frida a kiedy @ powinna przyjść?
Emi spokojnie. Wszystko się unormuje. Czekamy co Ci odpisze lekarz.
Chyba już zaraz, bo w poniedziałek 2 tygodnie temu miałam zastrzyk z Ovitrelle, nie wiem kiedy po tym i czy była owulacja, no ale chyba po 2 tygodniach mniej więcej powinien być okres. Tylko ja mam długie i dość nieregularne cykle, więc ze mną nigdy nic nie wiadomoCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Siemaneczko! własnie z pracy wróciłam, młody wstanie zjemy obiad i śmigamy nad jeziorko z siostrą i jej narzeczonym dziś piękna pogoda cieplutko ale nie za gorąco, tak optymalnie rzeklabym :p kurdee nie wiem jak z tą moją owulka w tym miesiacu. Dzisiaj mój śluz już jest taki mocno galaretowaty, takie gęste gile xD(sory za doslownosc, ale przy was czuje się bardzo swobodnie i wiem że mogę sobie na to pozwolic) hahaha. Zazwyczaj wiem kiedy owu występuje, bo mam takie klucia jajników a teraz nie wylapalam żadnego bólu podbrzusza, ani kłuć. Hmm...
Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość
-
19ewelaaa89 wrote:Siemaneczko! własnie z pracy wróciłam, młody wstanie zjemy obiad i śmigamy nad jeziorko z siostrą i jej narzeczonym dziś piękna pogoda cieplutko ale nie za gorąco, tak optymalnie rzeklabym :p kurdee nie wiem jak z tą moją owulka w tym miesiacu. Dzisiaj mój śluz już jest taki mocno galaretowaty, takie gęste gile xD(sory za doslownosc, ale przy was czuje się bardzo swobodnie i wiem że mogę sobie na to pozwolic) hahaha. Zazwyczaj wiem kiedy owu występuje, bo mam takie klucia jajników a teraz nie wylapalam żadnego bólu podbrzusza, ani kłuć. Hmm...
Gile chyba zwiastują owulację. Fajnie masz że zazwyczaj kłują Cię jajniki. Ja zanim zaczęłam się starać to nawet nie wiedziałam czy w ogóle mam owu (długie cykle) więc prawie od razu wystartowałam z testami. I niby wiem że sam skok LH o niczym nie świadczy ale sam fakt że mialam ten test pozytywny sprawil że jestem trochę spokojniejsza.19.08.2013 synek
Czekamy na drugiego maluszka -
Szczęśliwa_Mama- my też niedawno wybieraliśmy blachodachówkę i rynny. Teraz wszystko czeka w hurtowni. Zakładają nam więźbę, więc nasza budowla niedługo będzie wyglądała jak domek
Denerwuje mnie, że mojego M. jak zwykle nie ma w płodne. Nie wiem czy te testowanie opłaca się robić... Ehh.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 15:29
10.2015 - start starania
10.2016 - nasienie ok
09.2017 - AMH 1,12
12.2017 - histerolaparoskopia (endometrioza II st, jajowody drożne)
11.2018 - HSC (polip macicy)
12.2018 - krzywa cukrowa,insulinowa, meta
1.2019 -dieta IG
2020- starania?
Niepłodność idiotyczna, endomenda II st., IO, LUF -
nick nieaktualny
-
A my właśnie wróciliśmy niedawno z placu zabaw, wzięłam prysznic, wykapalam młodego, zjedlismy kolacje i już sobie lezakujemy w łóżeczku przed tv. Ostatnie bajki na dobranoc i ide go usypiac. A co mama będzie robić? Hmm sama nie wiem, mąż pojechal na nocke do pracy.. Chyba tocp zwykle tv i forum ovufriend.pl xD haha
Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość
-
A my wróciliśmy z zakupów i wstawiłam sobie bulion i zakwas na chleb Ogólnie staram się w miarę zdrowo ostatnio odżywiać, ale na urlopie to pofolgowaliśmy sobie trochę z fast-foodami Ja długo nie mogę jeść takiego żarcia, bo zaraz to odczuwam i aż z jednej strony cieszyłam się, że wracam do swojej rutyny
Szczęśliwa_Mama, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyMy dopiero do domu weszliśmy. Mały dzisiaj ma pechowy dzień, warga rozcięta, kolana pozdzierane i guz na głowie
Do tego wkurzył mnie teść, już drugi raz mi wypomniał, że przytyłam a sam brzuchol jak w 9 miesiącu ciąży ma. Chyba mam lustro w domu i wiem jak wyglądam... jak byłam szczupła, super laska, to miłego słowa nie usłyszałam... tylko jak przytyłam, to dowala
Dobra dziewczyny lecę wykąpać dzieciaki, kolacja, położę ich, bajkę przeczytam, sama wskoczę pod prysznic i się odezwę... ale pewnie już Was nie będzie o 22Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 20:40
19ewelaaa89, Kattii, Parodka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczęśliwa_Mama wrote:My dopiero do domu weszliśmy. Mały dzisiaj ma pechowy dzień, warga rozcięta, kolana pozdzierane i guz na głowie
Do tego wkurzył mnie teść, już drugi raz mi wypomniał, że przytyłam a sam brzuchol jak w 9 miesiącu ciąży ma. Chyba mam lustro w domu i wiem jak wyglądam... jak byłam szczupła, super laska, to miłego słowa nie usłyszałam... tylko jak przytyłam, to dowala
Dobra dziewczyny lecę wykąpać dzieciaki, kolacja, położę ich, bajkę przeczytam, sama wskoczę pod prysznic i się odezwę... ale pewnie już Was nie będzie o 22Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczęśliwa_Mama wrote:My dopiero do domu weszliśmy. Mały dzisiaj ma pechowy dzień, warga rozcięta, kolana pozdzierane i guz na głowie
Dobra dziewczyny lecę wykąpać dzieciaki, kolacja, położę ich, bajkę przeczytam, sama wskoczę pod prysznic i się odezwę... ale pewnie już Was nie będzie o 22
O kurde, co za gość Takie teksty rzucać. Też bym się wkurzyła.
U nas guzy na głowie u małego z biegiem czasu coraz rzadziej, ale pamiętam ile to razy nie spałam po nocach jak był młodszy i gdzieś przyfasolił tylko siedziałam i obserwowałam, przy tym net straszył niemiłosiernie samymi czarnymi scenariuszami.Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEh dopiero się ogarnęłam
Odpowiedziałam mu, że tatuś też dobrze wygląda i się zamknął... ale już podniósł mi ciśnienie.
Po 3 dziecku na pewno będę ćwiczyć, chociaż 2 razy w tygodniu z Chodakowską i będzie ok.
Teraz szczerze mówiąc olałam to jak wyglądam.. w ciąży schudnę, bo wymioty na bank przez kilka miesięcy będę miała, więc na początku waga mi spada...
Z Maćkiem już dawno spokojnie było, bo kiedyś to jeden guz dziennie to standard, a dzisiaj ooo
Coś nasza ciężaróweczka się nie odzywa
Kehlana gdzie jesteś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 23:24
emi_90 lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwa_Mama wrote:Eh dopiero się ogarnęłam
Odpowiedziałam mu, że tatuś też dobrze wygląda i się zamknął... ale już podniósł mi ciśnienie.
Po 3 dziecku na pewno będę ćwiczyć, chociaż 2 razy w tygodniu z Chodakowską i będzie ok.
Teraz szczerze mówiąc olałam to jak wyglądam.. w ciąży schudnę, bo wymioty na bank przez kilka miesięcy będę miała, więc na początku waga mi spada...
Z Maćkiem już dawno spokojnie było, bo kiedyś to jeden guz dziennie to standard, a dzisiaj ooo
Coś nasza ciężaróweczka się nie odzywa
Kehlana gdzie jesteś?
A mieszkasz z teściami? My "pod" teściami przez co często się widzimy no i czasem mnie czymś zdenerwują ale to chyba bardziej mój czepialski charakter jest winny a oni nie mają złych intencji (chyba ). W każdym razie to i tak jest super w porównaniu z tym jak mieszkaliśmy razem krótko po ślubie. Zawsze swój kąt z własną lazienka i kuchnią to takie minimum prywatności
A z tą figura to bie ma się czym przejmować dopoki same siebie akceptujemy.Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość
19.08.2013 synek
Czekamy na drugiego maluszka