Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne '97 - mlode staraczki
Odpowiedz

'97 - mlode staraczki

Oceń ten wątek:
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,mialyscie w 6-7 tygodniu takie bole w pchwinach,takie jakby ciagnace ? Ja mam tak tylko z jednej strony ,czytalam ze to niby wiezadla macicy czy jakos tak,ale nie wiem czy sie niepokoic czy nie. Zadnych plamien nie mam a od 4 dni tak.mnie rwie.. a wizyta w pn dopiero

sallvie lubi tę wiadomość

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • diana11 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebardzobycmama, czytałam gdzieś, że tak może być, ale nie wiem, bo ja póki co czegoś takiego nie mam. Jedyne co było to bóle podbrzusza, które mam coraz rzadziej, co mnie cieszy :) Myślę, że nie ma się czym niepokoić, ale lekarzowi jak najbardziej powiedz, będziesz miała 100% pewność.

Mój dzisiejszy dzień pełen gości, najpierw jedna przyjaciółka teraz kolejne dwie, także w końcu się ne nudzę <3
    Do tego mój ukochany dał mi spóźniony prezent na Walentynki, którym jest telefon, złoty taki jaki chciałam, zaskoczył mnie jak nigdy :D
    Także dzisiejszy dzień zaliczam do jak najbardziej udanych. Do tego mdłości mi przeszły i w końcu czuję się dobrze.

Miłego popołudnia laseczki :*

klz9tv73jtvcr2zp.png

Aniołek luty 2016 [*] (10tc.)
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama Bóle w pachwinach mam dopiero teraz tak od 2 tygodni ale tak 6-7 tydzien mialam takie jakby skurcze brzucha jak na @. I tak trwaly do 15 tygodnia :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym już rodzić , serio.. bo przez te 9 miesięcy się nerwicy nabawię :)

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama Ja tez juz bym chciala urodzic ! Raz ze mala bylaby przy mnie to dwa. Niby nie mam zagrozonej ciazy ani nic w tym stylu ale kazde zaklucie, inny sluz, leniwszy dzien malej a ja juz umieram ze strachu. Nie potrafie sie w 100% cieszyc ciaza bo ciagle sie czegos doszukuje czyms sie ciagle denerwujem wiec Cie kochana rozumiem !!

iv09jw4z732yf0w9.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    Jesli konsystencji kremu to raczej kremowy:)
    Kremowy czy lepki to bez roznicy no jest on I tak nieplodny

No wlasnie wszedzie pisza ze kremowy to ma byc jak balsam i taki mialam przed dniami plodnymi i zaraz po, dzisiaj juz trzeci dzien mam taki jak budyn z wczoraj, albo wlasnie jak krem spf 50 (kto nie musial sie meczy z wsmarowaniem go nie zrozumie), najlepiej jeszcze przeterminowany xD

Nie wiem czy to u mnie objaw czy wina jedzenia (chociaz prawie nic nie jadlam) ale zlapaly mnie takie mdlosci ze mi sie nogi uginaly.

Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
    PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta, co u Was?

Ja od paru dni czuję taką niemoc, że szok. Całe dnie spędzam w łóżku razem z synkiem. Swoją drogą mały kończy jutro roczek :)
    Mdłości już nie dokuczają, aż tak :/

Miałam Was nadrobić i każdej coś odpisać więc zaczynamy :)

Diana nie przejmuj się tą tarczycą. W ciąży hormony szaleją, a jeśli nie wyszła jakoś super wysoka to tylko się cieszyć, że to tylko minimalna różnica. Lekarz wdroży leczenie i będzie dobrze :)

Sallvie ja w poprzedniej ciąży też byłam bardzo zapominalska na tym etapie co ty. Chciałabym cię pocieszyć, ale.. Zostało mi to też po porodzie. Nie pamiętam o wielu rzeczach, nie umiem się skupić :/ Poza tym nie mogę się już doczekać Twojego porodu i malutkiej :D
    Ahh i zapomniałabym piękny brzuszek :)

Liluy nie warto teraz rezygnować z mierzenia temp. Kup testy owulacyjne i zrób tak jak już pisały Ci dziewczyny. Lepiej poznasz swój cykl i później będzie Ci się łatwiej wstrzelić w dni płodne jeśli teraz nic nie wyszło, chociaż nie wydaje mi się.. Temperatura spadła i ładnie odbiła w górę :D Czekam na pozytywny test ciążowy u Ciebie bo na prawdę wygląda to obiecująco, szczególnie, że temp trzyma się powyżej linii :)

chcebardzobycmama bóle w pachwinach mogą być spowodowane rozciąganiem się więzadeł i macicy. Póki nie ma żadnych krwawień i innych niepokojących objawów to nie warto się przejmować :)

Ktos wie co się dzieje z Van? Przeleciałam wątek od momentu gdy mnie nie było i widziałam, że gdzieś zaginęła..

U mnie wagowo 2kg na minusie. W sumie cieszy mnie to.
    Podobno, że mój gruby brzuch zrobił się inny niż zazwyczaj :P Więc może coś tam zaczyna być już powoli widać. Nie zdziwiłabym się. Druga ciąża i to jeszcze bliźniacza.

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa Kochana jakoś sobie poradzę z tym zapominaniem bylebym nie zapomniała jak się nazywam haha :)
    Co do Twojej wagi to moja ciocia jest teraz na tym samym etapie ciąży co ja, dzieli nas tylko 8 dni :) i ona właśnie też na początku schudła przez wymioty 4kg, potem zaczęła tyć i przytyła tylko 3kg na razie czyli nadal ma -1kg od wagi startowej :)
    Także tylko wam pozazdrościć, ja mam +18kg od początku. W tym od zeszłego czwartku mi 2,5kg przybyło :D
    Lekarz to mnie chyba zabije bo na ostatniej wizycie ważyłam 63,8kg a dzisiaj mam 67,7kg a do wizyty jeszcze 6 dni mi zostało. Jak tak dalej będzie to będę miała jakieś 6kg do przodu przez trzy tygodnie :D

iv09jw4z732yf0w9.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa Ja nie chcialam calkiem zrezygnowac tylko w tym cyklu bo teraz to nic by nie zmienilo, ale na szczescie dzisiaj zmiewrzylam i poszlo jeszcze o 0,05 w gore wiec jest dobrze :)

Dzieki za cieple slowa i Twoja wiare, ja ciagle watpie w ten cykl, chociaz po tym jak moja twarz zazela wygladac jak u 15- latki , a moj chlopakzauwazyl ze mi urosly piersi i otoczka zrobila sie ciemniejsza, zaczelam wierzyc w to ze cos w tym moze byc. Nawet przyjaciolka mi mowi ze wygladam i zachowuje sie inaczej niz zwykle.

A co do testow owulacyjnych to powiem szczerze ze poza sprawdzeniem czy w ogole mam owulacje to nie beda nam potrzebne bo my <3 mamy co 1-3 dni wiec z tym nie ma problemu.

Zloz synkowi jutro zyczenia od cioci z internetu :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 17:40

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liluy Kochana a kiedy masz w planach testować w razie w? :)
    Faktycznie te Twoje objawy takie dziwne są :)
    Kurcze ale bym się cieszyła jakby Ci się udało. W ogóle z każdej waszej ciąży się cieszę, jakbym to ja sama na nowo w ciążę zaszła :)

LilyEvans lubi tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Liluy Kochana a kiedy masz w planach testować w razie w? :)
    Faktycznie te Twoje objawy takie dziwne są :)
    Kurcze ale bym się cieszyła jakby Ci się udało. W ogóle z każdej waszej ciąży się cieszę, jakbym to ja sama na nowo w ciążę zaszła :)
    22.02

Dzieki za mile slowo, duzo cieplej mi na serduchu <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 17:40

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja nie widzę innej opcji jak dwie kreseczki :) Ja kochana wizytuję 22.02 więc to dzień na same dobre wiadomości musi być :D

LilyEvans lubi tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    No to ja nie widzę innej opcji jak dwie kreseczki :) Ja kochana wizytuję 22.02 więc to dzień na same dobre wiadomości musi być :D

Trzymam Cie za slowo <3 ;*

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • diana11 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily,czekam z niecierpliwością na testowanie. Również mam nadzieję na dwie kreseczki. ❤

Mania, jak fajnie ze w końcu wpadłaś. :) Wszystkiego co najlepsze dla małego z okazji urodzin ❤

Dzisiaj czuje się okropnie. Mdłości non stop,do tego co chwila rycze z byle powodu.. jeszcze idę do lekarza załatwić wizytę u endokrynologa i po wyniki. Nie wiem jak ja dojdę, mam chociaż nadzieję, że nie zwymiotuje na środku chodnika..

klz9tv73jtvcr2zp.png

• LilyEvans Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana11 wrote:
    Lily,czekam z niecierpliwością na testowanie. Również mam nadzieję na dwie kreseczki. ❤

Mania, jak fajnie ze w końcu wpadłaś. :) Wszystkiego co najlepsze dla małego z okazji urodzin ❤

Dzisiaj czuje się okropnie. Mdłości non stop,do tego co chwila rycze z byle powodu.. jeszcze idę do lekarza załatwić wizytę u endokrynologa i po wyniki. Nie wiem jak ja dojdę, mam chociaż nadzieję, że nie zwymiotuje na środku chodnika..

Ja wczoraj jedyne czgeo pragnelam to nie zwymiotowac na korytazu, na chodniku juz bym mogla.

A tak poza tym to dzieki za dobre slowa, ja trzymam kciuki za dobre nowiny u Endo, na pewno bedzie git :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 17:39

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynyyyy na prawym cycku widze powoli zyly (ale mi sie to czasem zdarzalo nawet jak sie o ciaze nie staralam) :D Moj tez mowi ze prawy wyglada "gorzej" niz lewy ale oba sa opuchniete i duze ciemne otoczki maja. Jedna zyla nawet wystaje taka co jest nad otoczka zaraz. <3 <3 <3 :D :D :D
    Jeszcze przedwczoraj plakalam ze nie ma szans, a dzisiaj juz zacyznam wierzyc ze sie udalo

sallvie, diana11 lubią tę wiadomość

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • diana11 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze kochana zobaczysz <3

Dziewczyny, dostałam dzisiaj wyniki do ręki.. i moje TSH serio nie jest tragiczne..
    Normy to 0,51-4,30 a ja mam 4,11 :)
    Widzę też betę i na 10 lutego miałam wynik 2414,0. Byłam wtedy w 4tc.+ 5dni, myślicie, że wynik okej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 17:26

klz9tv73jtvcr2zp.png

• Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, Liluy dziękuję za życzenia w imieniu Tośka ;) Przekaże mu na pewno :)

Diana widzisz nie jest tak źle. Jest podwyższona, ale mieści się w normie, a to dobrze :) Diana tu masz normy:

Normy beta hCG dla tygodni ciąży, licząc tygodnie od ostatniej miesiączki:
    3. tydzień            5 - 50 mIU/ml
    4. tydzień            5 - 426 mIU/ml
    5. tydzień            18 - 7,340 mIU/ml
    6. tydzień            1,080 - 56,500 mIU/ml
    7. - 8. tydzień            7, 650 - 229,000 mIU/ml
    9. - 12. tydzień            25,700 - 288,000 mIU/ml
    13. - 16. tydzień            13,300 - 254,000 mIU/ml
    17. - 24. tydzień            4,060 - 165,400 mIU/ml
    25. - 40. tydzień            3,640 - 117,000 mIU/ml
    Jak dla mnie wygląda okej :)

Liluy czasem przychodzą takie dni, że wątpimy i dobrze jest mieć w tedy kogoś kto podniesie na duchu chociaż dobrym słowem :) Co do objawów to ja i tak wiem swoje, że to już :P A jak się okaże, że faktycznie mam rację to zostanę
    czarownicą ;)

I tak co do 22.02. Liluy trzymam już kciuki za to co ma się stać :D (dalej jestem pewna na 100%)
    Sallvie trzymam kciuki za wizytę :)

Ja swoją mam dzień później i będziemy poruszać temat prenatalnych. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Zależy mi na tym badaniu, no ale..

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liluy Ja tam Cię podziwiam, że jeszcze nie skusiło Cię zrobić test !! Masz takie objawy, kurcze :D Ja to już bym chyba do apteki leciała :)

Maniaaaa No to ja trzymam kciuki za Twoją wizytę :D Maluszki już pewnie będzie ładnie widać :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa wrote:
    Diana, Liluy dziękuję za życzenia w imieniu Tośka ;) Przekaże mu na pewno :)

Liluy czasem przychodzą takie dni, że wątpimy i dobrze jest mieć w tedy kogoś kto podniesie na duchu chociaż dobrym słowem :) Co do objawów to ja i tak wiem swoje, że to już :P A jak się okaże, że faktycznie mam rację to zostanę
    czarownicą ;)

I tak co do 22.02. Liluy trzymam już kciuki za to co ma się stać :D (dalej jestem pewna na 100%)
    Sallvie trzymam kciuki za wizytę :)

Ja swoją mam dzień później i będziemy poruszać temat prenatalnych. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Zależy mi na tym badaniu, no ale..

W takim razie pani czarownico wyczaruj mi fasolke w brzuchu bo zaraz sfixuje :o :o :o

Dzisiaj mama dzwonila i powiedziala ze ma ostatnio jakies glupie sny i zapytala czy nie jestem w ciazy xD
    Ja powiedziala ze zakladam ze nie bo wiem ze by nie chcieli a nie ma sensu ich nakrecac bez potwierdzenia.

Ale Sallvie u mnie w kuchni mam 2 testy od 2 miesiecy nie musze nigdzie leciec. Trenuje silna wole. Poza tym 2 dni od implantacji to zdecydowanie za wczesnie. Poczekam do @ to mniejsza szansa na negatywny, o ile wgl jest szansa na pozytywny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 18:37

PCOS
    Endometrioza
    9cs
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ