Ciąża po usunięciu przegrody w macicy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dopiero w tym tyg zostały zdiagnozowane. Lekarz prZepisał jeszcze dodatkowe badania. Jak będę miała ich wyniki mam wysłać mu je i mamy umówić się na wizytę w celu ustalenia dalszego postępowania. Jak będę po wizycie napisze Ci co lekarz zalecił.Mthfr heterozygota 1298, nk 15% i aktywność ponad normę, allo 34,5, kiry bx ze wszystkimi implementacyjnymi, mąż ok. Dwuetapowe usunięcie przegrody. 3 ciąże biochemiczne.
-
Piszę, by podzielić się z Wami dobrą wiadomością. Prawie cztery lata temu usunęłam przegrodę. Wcześniej przeszłam poronienie. Mam stwierdzony zespół antyfosfolipidowy. Jestem mamą 2.5 letniego cudownego Synka. Całą ciążę byłam na Clexanie. Dziś znowu jestem w ciąży. Udało się w pierwszym cyklu starań i jestem dobrej myśli.
Założycielka wątku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 18:15
kasiarzyna, Patti_MG lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Hej, ja robiłam z krwi - oczywiście prywatnie, mi wyszły niestety dwa razy dodatnie beta 2 glikoproteinie i raz dodatni a raz ujemny antykoagulant tocznia. Dostałam skierowanie po poronieniu, a potem jeszcze raz powtarzałam badania po pół roku. Lekarz stwierdził, że to częstsza przyczyna poronień niż wady macicy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 18:31
Magnosia wrote:Hej, ja robiłam z krwi - oczywiście prywatnie, mi wyszły niestety dwa razy dodatnie beta 2 glikoproteinie i raz dodatni a raz ujemny antykoagulant tocznia. Dostałam skierowanie po poronieniu, a potem jeszcze raz powtarzałam badania po pół roku. Lekarz stwierdził, że to częstsza przyczyna poronień niż wady macicy.
-
Kasionek, Kasiarzyna, dziękuję. Kasiarzyna, cieszę się, że masz już swój Skarb przy sobie. Kasionek, Ty też się doczekasz. Po to tu jesteśmy, by się wspierać i dodawać sił,a wtedy wszystko łatwiej przychodzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 23:00
Patti_MG lubi tę wiadomość
Kasionek, doczytałam sobie, że w ostatniej ciąży nie brałaś heparyny. To tak jak ja. Na Clexanie było wszystko w porządku. Warto też poszukać lekarza, który prowadzi takie ciąże. Nie wiem, gdzie mieszkasz, bo w Warszawie mogłabym Ci kogoś polecić.Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Magnosia wrote:Kasionek, doczytałam sobie, że w ostatniej ciąży nie brałaś heparyny. To tak jak ja. Na Clexanie było wszystko w porządku. Warto też poszukać lekarza, który prowadzi takie ciąże. Nie wiem, gdzie mieszkasz, bo w Warszawie mogłabym Ci kogoś polecić.
-
Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję. Lekarz też mi powiedział ze zrosty można usunąć. Niestety każdy zabieg to nowe zrosty. Widać ja mam tendencję. Boję się że jedne usuną a drugie się zrobią zobaczymy. Leczenie u dr Ludwina jest bardzo kosztowne niestety. Ja miałam dużą przegrodę. Mam mieć teraz SIS i potem lekarz zdecyduje co dalej.
-
Miamia ja miałam żel podczas zabiegu.
Dziewczyny po jakim czasie od ostatniego balonu miałyście sis? Czekałyście do nastepnej miesiączki? Mi dzis dr powierdział że trzeba je zrobić na początku cyklu jak ustanie krwawienie...wszystko sie tak odwleka że najwcześniej w sierpniu zaczniemy się sarać, a zabieg był w kwietniu.Kondziomama -
Kasionek wrote:Magnosia dziękuję.Ja jestem z Gdańska,także daleko:) No mój maluszek nie zmarł przez przegrodę tylko przez krzepliwość.Ale nie potrafiłam zajść w kolejną ciążę wiedząc,że mam tą wadę.Także jak tylko dostanę zielone światło od lekarza, to działam ostro
U mnie też w pierwszej ciąży przyczyną poronienia była prawdopodobnie nadkrzepliwość, ale pewności nie mam. Zrobiłam więc zabieg i kolejną ciążę byłam na heparynie i udało się. Najważniejsze, to znać przyczyny, żeby skutecznie walczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 22:07
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.