X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża po usunięciu przegrody w macicy
Odpowiedz

Ciąża po usunięciu przegrody w macicy

Oceń ten wątek:
  • Zuduarineczka Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym mieć do tak „blisko”😔 to będzie 5 dzień przy tabletkach więc mam nadzieję że już końcówka :) Na ostatnie badanie SIS pojadę z przyjemnością więc nie liczę 😁 a Krakowa będę miała dosyć na następne 5 lat😊

• Martyneczka Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się już tak przyzwyczaiłam do wycieczek do Krakowa, że jak w tą niedzielę nie jechałam to mi nawet tego brakowało 😅

• Elizz Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyneczka wrote:
    Dużo się wydłużyły cykle?

U mnie tak 3/4 dni, oprócz tego bardziej obfite

Mi ostatni balon został + wizyta końcowa (nareszcie) 😃

• Martyneczka Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elizz wrote:
    U mnie tak 3/4 dni, oprócz tego bardziej obfite

Mi ostatni balon został + wizyta końcowa (nareszcie) 😃

Zazdroszczę 😁 a jak ostatnie balony, były bolesne? Bo wcześniej pisałaś, że któryś jeden był bolesny, początkowe nie.

• Elizz Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyneczka wrote:
    Zazdroszczę 😁 a jak ostatnie balony, były bolesne? Bo wcześniej pisałaś, że któryś jeden był bolesny, początkowe nie.

Ten trzeci był najgorszy, reszta do zniesienia 😃 a u Ciebie jak?

• Martyneczka Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elizz wrote:
    Ten trzeci był najgorszy, reszta do zniesienia 😃 a u Ciebie jak?

Na razie miałam 4 i ten 4 był właśnie bolesny, pozostałe nie. W niedzielę idę na 5 i się zastanawiam jaki będzie.

Wysłany: 11 kwietnia, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wam profesor mówił, że po zabiegu czy w trakcie balonów nie można uprawiać seksu?

• Martyneczka Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuduarineczka wrote:
    Dziewczyny a Wam profesor mówił, że po zabiegu czy w trakcie balonów nie można uprawiać seksu?

Tak, w szpitalu po operacji mówił, że zakaz współżycia i kąpieli w wannie.

• Elizz Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyneczka wrote:
    Tak, w szpitalu po operacji mówił, że zakaz współżycia i kąpieli w wannie.

Wow mi też profesor nic nie mówił.
    Odnośnie współżycia wiedziałam z tego forum, a kąpieli w wannie nie doczytałam tutaj i np. się kąpałam 😣

• Martyneczka Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elizz wrote:
    Wow mi też profesor nic nie mówił.
    Odnośnie współżycia wiedziałam z tego forum, a kąpieli w wannie nie doczytałam tutaj i np. się kąpałam 😣

Nie wiem na jak długo ten zakaz kąpieli w wannie, możliwe, że na jakieś parę dni po zabiegu. Nie dopytałam o to.

• Martyneczka Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą, skoro prof nie jest zbyt wylewny w rozmowach, mógłby dawać wytyczne na jakichś ulotkach czy coś.

Wysłany: 11 kwietnia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie. Przydałby się taki informator. Ogólnie to fajnie by było założyć grupę prywatną na F dla pacjentek np Ludwinki i tam byśmy mogły rozwiewać takie wątpliwości.

• Martyneczka Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możemy założyć 😊 nie ma zbyt dużo grup o takiej tematyce.

• Martyneczka Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile u was trwały miesiączki po zabiegu? U mnie już 5 dzień, początkowo bardzo skąpo, ale teraz mam wrażenie, że się rozkręca zamiast się kończyć i nie wiem jak będzie w niedzielę, a mam balona. Ogólnie mam mniej obfitą niż wcześniej, ale przed zabiegiem miałam naprawdę bardzo, bardzo obfite, z wielkimi skrzepami i strasznym bólem brzucha. Teraz jest dosyć obfita, ale i tak nieporównywalna do poprzednich, gdzie bałam się kichać, kaszlnąć, albo wstać po dłuższym siedzeniu. No i najważniejsze nic nie boli.

Wysłany: 12 kwietnia, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyneczka u mnie dzisiaj 4 dzień i jest bardziej intensywnie niż na początku ale nie tak jak kiedyś. Wcześniej miałam tak jak Ty skrzepy i bardzo mocne krwawienia. Leciało ciurkiem. W pracy bałam się kichnąć . I w niedzielę też idę na balon. Mam nadzieję że profesor i tak zrobi balona i nie będzie to przeciwwskazaniem. W sumie to na poprzednich dwóch też miałam krwawienie i balon był normalnie. Ciekawa jestem tylko czy bardziej nie boli podczas okresu.

• Martyneczka Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam na recepcję. Jeśli będzie miesiączka to nie zrobi prof balonów. Chyba, że już końcówka z lekkim krwawieniem to wtedy można. W razie czego pani kazała wysłać smsa z informacją, że nie będzie się na balonie.

Wysłany: 12 kwietnia, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm… no ja mam trochę większe krwawienie niż na dwóch pozostałych a w niedzielę to będzie 6 dzień to już w sumie chyba końcówka. Chyba jednak pojadę

• Martyneczka Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zobaczę jak będzie w niedzielę rano, mam nadzieję, że już będzie lekkie plamienie tylko, bo to już by był 7 dzień.

• Juliaa Znajoma

Wysłany: 14 kwietnia, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czasowo wyszło wam cale balonowanie?. Zabieg mialam 9.03, odliczając miesiączkę, te dwa weekendy co nie ma profesora to wychodzi, że skończę dopiero pod koniec maja. Niby 7 a przez te przerwy rozeszło się w czasie. Jaką miałyście najwiekasza przerwę między balonami ? Teraz 21 nie ma profesora, kolejny weekend planowo wypada mi miesiączka a następny po majówce znowu nie ma profesora i nie wiem czy to nie za długa przerwa będzie.

Wysłany: 14 kwietnia, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak Martyneczka byłaś dzisiaj? Ja właśnie wracam pociągiem do domu. Dzisiaj mój 3 balon był i był bardzo bolesny, jakby miało mi coś tam w środku pęknąć. Trwało to z 10 sekund ale kręciłam się na tym fotelu… co do przerw to dziewczyny pisały niektóre że nawet 3 tygodnie nie miały balona. Ja za tydzień nie mam bo mi w piątek nie pasowało, później mam 28 a później przerwa na majówkę i po majówce znowu balon. Ta przerwa na majówkę mi pasuje bo pojadę nad morze zresetować głowę :)

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ