Ciąża po usunięciu przegrody w macicy
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo dziękuję za odpowiedź,dużo to dla mnie znaczy 🙏 wizytę mam na godzinę 8 więc mam nadzieję że nie będzie aż takich opóźnień ,nie ukrywam jednak że wolałabym aby to doktor mnie zbadał ale jestem w stanie zrozumieć ,że ma planowane zabiegi, operacje itd.. co do baloników też intensywnie biorę je pod uwagę,byleby były tego efekty. A co do terminu operacji,nie ustalili Ci jej od razu? Czy będą kontaktować się telefonicznie?
-
Zuduarineczka wrote:Dziewczyny jak radzicie sobie z tym, że przez tam długi okres nie można uprawiać seksu? U mnie już prawie miesiąc minął i dosłownie usychałam. Można w tym czasie bez stosunku mieć chociaż masturbacje- orgazm łechtaczkowy?
Ja sobie nie radzę 😅 a mam wrażenie, że po operacji libido wzrosło. U mnie już 1,5 miesiąca od operacji, a tu jeszcze się wszystko wydłuża.
Zakaz jest na współżycie, więc inne formy chyba dozwolone? -
Martyneczka wrote:Ja sobie nie radzę 😅 a mam wrażenie, że po operacji libido wzrosło. U mnie już 1,5 miesiąca od operacji, a tu jeszcze się wszystko wydłuża.
Zakaz jest na współżycie, więc inne formy chyba dozwolone? -
Kasia20 wrote:Bardzo dziękuję za odpowiedź,dużo to dla mnie znaczy 🙏 wizytę mam na godzinę 8 więc mam nadzieję że nie będzie aż takich opóźnień ,nie ukrywam jednak że wolałabym aby to doktor mnie zbadał ale jestem w stanie zrozumieć ,że ma planowane zabiegi, operacje itd.. co do baloników też intensywnie biorę je pod uwagę,byleby były tego efekty. A co do terminu operacji,nie ustalili Ci jej od razu? Czy będą kontaktować się telefonicznie?
Będą się kontaktować telefonicznie. -
Dziewczyny czy któraś z was miała cztery tygodnie przerwy w balonowaniu ? Tydzień temu nie było profesora, teraz ja dostałam miesiączkę, za tydzień znowu nie ma profesora i wychodzi ze miesiąc bez 2 dni byłabym bez balona. Trochę się cykam, że to za długo.
-
@Juliaa brzmi jakby nie było wyjścia, więc nie zamartwiaj się tym niepotrzebnie. To jest długo ale najgorsze co może się stać, to może zacząć powstawać jakiś zrost. A pamiętaj, że po to właśnie jest balonikowanie - jeśli coś powstanie, to kolejny balonik sobie z tym poradzi. Nie martw się, powodzenia 🤞
-
Cześć dziewczyny,
Jak z Waszym okresem po zabiegu i balonikowaniu? Ja przed zabiegiem miałam normalny okres, 1 dzień mocniejszy i później już coraz słabiej.
Po zabiegu okres się nie wydłużył ale krwawienie było dużo silniejsze, wręcz mnie zalewało momentami. Okres trwania bez zmian do 5 dni.
Zauważyłam teraz, że tak od około 3 cykli okres znowu stał się bardziej skąpy. Czy to normalne, że wrócił do stanu sprzed zabiegu? Dodam, że od grudnia staramy się z mężem o ciążę. Byłam nawet 2 razy u ginekologa przy okazji, który powiedział że mam idealną owulację i że przy intensywnym staraniu powinnam zajść w ciążę a mimo to się nie udało. Jak to u Was wygląda?4 x [*] 12 tc (2020r.) 7tc (2022r.), 9tc (2022r. puste jajo), 8tc (2023r.)
Usunięcie przegrody macicy w 07.2021 oraz w 08.2023(prof.Ludwin)
Mutacja MTHFR A1298C, V Leiden. -
Juliaa wrote:Dziewczyny czy któraś z was miała cztery tygodnie przerwy w balonowaniu ? Tydzień temu nie było profesora, teraz ja dostałam miesiączkę, za tydzień znowu nie ma profesora i wychodzi ze miesiąc bez 2 dni byłabym bez balona. Trochę się cykam, że to za długo.
Niektóre dziewczyny miały robione balony przez panią dr Ingę Ludwin, na tygodniu, nie w niedzielę. Może zadzwoń na recepcję i się zapytaj czy jest taka możliwość, bo nie chcesz mieć aż takiej długiej przerwy -
Dziewczyny w takich sytuacjach (za długiej przerwy ) Pan Profesor robi normalnie balonowanie podczas miesiączki. Właśnie wyszłam z gabinetu. W sobotę dostalam telefon, że jednak mam przyjechać normalnie na balonowanie. Doświadczenie nie jest komfortowe, bo jak tak bardzo krwawisz i jeszcze balon to jest bardzo dużo krwi, ale są plusy, przynajmniej nie bolało 😀 Może komuś przyszłościowo przyda się ta informacja i nie bedzie się tak stresować jak ja 🙈
-
Dzisiaj był mój 4 balon i był jak do tej pory najgorszy. Bolało mnie bardzo. Myślałam że odlecę na tym fotelu. Na dworzec szłam na automacie nogi same mnie niosły bo głowa została w gabinecie. Masakra… jeszcze 3. Mam wrażenie że doktor dzisiaj więcej soli fizjologicznej wstrzyknął bo aż normalnie to prysło.
-
Ten 5 i 6 bolał mniej niż 4? Czytałam wcześniej że każdy kolejny boli bardziej. Jak sobie o tym pomyślę to mam wrażenie że na dworzec nie dojdę kolejnym razem 🙈 Profesor mi potwierdził że będzie 7 balonów po tym okres no i w czerwcu sis.
Martyneczka lubi tę wiadomość
-
Zuduarineczka wrote:Ten 5 i 6 bolał mniej niż 4? Czytałam wcześniej że każdy kolejny boli bardziej. Jak sobie o tym pomyślę to mam wrażenie że na dworzec nie dojdę kolejnym razem 🙈 Profesor mi potwierdził że będzie 7 balonów po tym okres no i w czerwcu sis.
Ja dzisiaj miałam 5 i nie bolał wcale. A 4 tez bolał mnie najbardziej. -
Dziewczyny byłam dzisiaj w aptece i farmaceutka mi doradziła że jak już mam brać coś przeciwbólowego to w tym przypadku najlepiej pyralginę i nospe. Chciałam Ibuprom max ale mówiła że przez to będzie większe krwawienie więc nie poleca. Zostawiam to tutaj jakby ktoś szukał informacji kiedyś ja już dotarłam do Krakowa i czekam na jutrzejszą wizytę. Mam końcówkę okresu i mam nadzieję że doktor będzie tym razem bardziej delikatny, a jak tam u Was ?
-
Dziewczyny jak to było z wizyta kontrolna? Dobrze pamiętam, że po miesiączce? Teraz będę miała tak, że dostanę gdzieś w okolicach 24- 26 a wizytę mam umówiona na 2 i się zastanawiam czy to nie zawczesnie, bo mogę jeszcze delikatnie plamić. Teraz mi się wszytko poprzestawiało 🙈