Czerwcowe mamusie 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mikusia2 wrote:ktora chętna na odp na moje wyzej zadane pytanko? z góry dziękuję
inessa lubi tę wiadomość
-
Mikusia2 wrote:wczoraj zaznaczyłam na wykresie ból lewego jajnika, w zasadzie to nie jestem pewna czy to był jajnik... jakieś 20 minut jak się położyłam na plecach bolalo mnie mocno- tzn. kłójąco-pulsujący ból po lewej stronie na wysokości kości biodrowej... czy to mógł być jajnik a jeśli tak to dlaczego mógł boleć skoro jestem po owu.?
"...mplantacja (zagnieżdżenie) zarodka jest to proces w którym zapłodniona komórka jajowa zagnieżdża się w macicy. Do zagnieżdżenia dochodzi zazwyczaj po około 7-10 dni od owulacji. Może to również nastąpić kilka dni wcześniej lub później. Zagnieżdżenie zazwyczaj zachodzi bardzo spokojnie i jest słabo bądź w ogóle niezauważalne przez większość kobiet. Objawy, które mogą być znakiem zagnieżdżenia to:
lekki ból implantacyjny – czasami kobiety w tym czasie odczuwają lekki ból / skurcze w macicy;
plamienie implantacyjne – mała ilość krwi (zazwyczaj bardzo jasnej) widoczna około 7-10 dni po owulacji;
drugi skok (wzrost) temperatur po około 7-10 dniach po owulacji;
pojedynczy spadek temperatury ciała , który trwa tylko jeden dzień, występujący również po około 7-10 dniach po owulacji.
Pamiętaj jednak, że mimo iż zaobserwowane objawy mogą wydawać się bardzo obiecujące, jedynym potwierdzeniem ciąży jest pozytywny wynik testu ciążowego (Kiedy najlepiej zrobić test ciążowy)....."Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2013, 17:38
inessa, Mikusia2 lubią tę wiadomość
-
ale taaka baaardzo bladaaa zrobie za 2 dni zeby miec pewnosc , ale czuje się tak dziwnie... pozyjemy zobaczymy ( no chyba ze wyobraznie płata mi figle) ale maz tez widział ze jakas tam kreska odbita jest ale on uzna test pozytywny jak beda dwie gruube krechy narazie się nie nastawiam
eunika, inessa, Miriam, kaarolaa, adzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
juicca wrote:ale taaka baaardzo bladaaa zrobie za 2 dni zeby miec pewnosc , ale czuje się tak dziwnie... pozyjemy zobaczymy ( no chyba ze wyobraznie płata mi figle) ale maz tez widział ze jakas tam kreska odbita jest ale on uzna test pozytywny jak beda dwie gruube krechy narazie się nie nastawiam
inessa lubi tę wiadomość
-
dokładnie a zrobiłam test przed planowaną @ która lada moment powinna się zjawić , pozatym wole wiedziec od razu bo mam pracę fizyczną , dzwigam ciezary a juz 2 razy jestem po stracie 14 mcy temu i 4 mce temu , nie cieszę się czasem testy też są wadliwe...
inessa, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kochana poczekamy kurcze no... oby to nie była moja wyobraznia hihi ale moj męzulek tez cos tam widział a moze to byc tylko zaznaczona kreska gdzie poprostu miała by sie ta krecha pojawic po wykryciu hcg ?? wiecie o co mi chodzi ??
eunika, inessa lubią tę wiadomość
-
na razie się nie nastawiam i normalnie bede funkcjonować praca dom...tylko postaram sie jak najmniej dzwigać
Miriam, eunika, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Miriam wrote:przestań już rozmyślać to ma być ciąża i już!!! ja chce zobaczyć u Ciebie zielooooooooność na wykresie
eunika, inessa lubią tę wiadomość