X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe mamusie 2013 :)
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia28:( wrote:
    :( jestem juz naprawde zmeczona 17 cykl zaczelam, zebym chociaz raz zaszla z obecnym M to moze byloby inaczej a tu nic. Zaczynam myslec ze to z jego nasieniem cos cos nie tak tym bardziej ze kilka razy przechodzil zapalenie. nerek :(( boje sie isc z nim na badania bo on sie zalamie, ma bardzo slaba psychike. Moze niech bedzie jak jest mamy corke wprawdzie nie jego ale jak jego :) wczoraj moj byly M powiedzial ze chce sie zrzec corki. powiedzcie jak mozna byc takim czlowiekiem jak? Ona bardzo go kocha a on wogole sie nia nie interesuje nawet nic nie placi a z funduszu mi sie nie nalezy komornik z niego nie sciagnie bo pracuje na czarno do dupy z takim zyciem. Ale sie rozpisalam :)) az mi lzej heh

Gosiu wiem co przezywasz , mam taka sama sytuacje jak Ty .. staram sie o 1 dziecko z moim N.. i chyba bedzie ciezko.. szkoda wg pisac o tym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 08:21

inessa lubi tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • gosia28:( Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny ;)

MariaAntonina, Mikusia2, inessa lubią tę wiadomość

35300098465d87410706fe8bea3855e3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunika wrote:
    pracowała od września w centrum języków obcych z dojazdem do ucznia, żaden interes ale chodzi mi o umowę żebym już coś miała doświadczenia jak za rok skończę szkołę :)

No to pewnie, doświadczenie jest bardzo ważne, łatwiej potem będzie z pracą :)

A mnie dzisiaj piersi bolą jeszcze bardziej, bolą nawet jak chodzę :-( sutki swędzą i pieką, masakra.

inessa lubi tę wiadomość

• eunika Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    No to pewnie, doświadczenie jest bardzo ważne, łatwiej potem będzie z pracą :)

A mnie dzisiaj piersi bolą jeszcze bardziej, bolą nawet jak chodzę :-( sutki swędzą i pieką, masakra.
    powiem Ci, że ja mam też strasznie wrażliwe i swędzą, nigdy tak nie miałam, dziwiłam się jak dziewczyny o tym pisały :)

inessa lubi tę wiadomość

1ed36c1806ded9898bf633c15336ce49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunika wrote:
    powiem Ci, że ja mam też strasznie wrażliwe i swędzą, nigdy tak nie miałam, dziwiłam się jak dziewczyny o tym pisały :)

:) prawie równo zaczełyśmy ;) ja w tym miesiącu obrałam taktykę - co 2gi dzień i wyszło że kochaliśmy się ... 3 razy tylko :P

ale już na nic się nie nastawiam ....

eunika, inessa, Iwka lubią tę wiadomość

• eunika Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    :) prawie równo zaczełyśmy ;) ja w tym miesiącu obrałam taktykę - co 2gi dzień i wyszło że kochaliśmy się ... 3 razy tylko :P

moja technika jest taka sama w tym cyklu :) a raczej była bo od owu bez <3, mężuś wykończony z pracy wraca, ja mam egzaminy... ja też się na nic nie nastawiam bo nie chcę rozczarowania, najwyżej będzie niespodzianka :)

maximka84, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunika wrote:
    moja technika jest taka sama w tym cyklu :) a raczej była bo od owu bez <3, mężuś wykończony z pracy wraca, ja mam egzaminy... ja też się na nic nie nastawiam bo nie chcę rozczarowania, najwyżej będzie niespodzianka :)

nio ... im więcej nakręcania tym gorzej ... :( dlatego rzadko tu zaglądam ... męża wysyłam na badania nasienia - w lipcu już ma iść ... bo jak u niego będzie wsio ok, to mi ginka mówiła o laparoskopii , żeby jak to powiedziała ''przedmuchać brzuch'' sprawdzić drożność jajowodów ..... nie chcę o tym słyszeć, nie wiem czy się na to zdecyduję ...

inessa lubi tę wiadomość

• Lenka19 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki ! Co powiecie na moj wykres jak do tej pory? Mam nadzieje ze bedzie ok.
    9e49b677981378bee8834610324538bf.png

inessa lubi tę wiadomość

Lenka19
  • eunika Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    nio ... im więcej nakręcania tym gorzej ... :( dlatego rzadko tu zaglądam ... męża wysyłam na badania nasienia - w lipcu już ma iść ... bo jak u niego będzie wsio ok, to mi ginka mówiła o laparoskopii , żeby jak to powiedziała ''przedmuchać brzuch'' sprawdzić drożność jajowodów ..... nie chcę o tym słyszeć, nie wiem czy się na to zdecyduję ...

no ja na razie jestem na początku starań więc nie robię badań, mam nadzieję, że wszystko się uda, jak przez 6 miesięcy nic nie zdziałamy to wtedy podejmę dalsze kroki :)

inessa lubi tę wiadomość

• eunika Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka19 wrote:
    Witam dziewczynki ! Co powiecie na moj wykres jak do tej pory? Mam nadzieje ze bedzie ok.
    9e49b677981378bee8834610324538bf.png

na razie nic nie można powiedzieć, wykresu temperatur nie ma a objawy to za mało, jak długie masz cykle? być może owu była gdy miałaś otwartą szyjkę ale to nie jest pewne...

inessa lubi tę wiadomość

• Lenka19 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunika wrote:
    na razie nic nie można powiedzieć, wykresu temperatur nie ma a objawy to za mało, jak długie masz cykle? być może owu była gdy miałaś otwartą szyjkę ale to nie jest pewne...

cykle tak 29-30 dni ... zalezy . kiedys przed ciaza mialam 28 unormowane . Teraz po obsolecie juz od 4 mies tak 29-30 ...

inessa lubi tę wiadomość

Lenka19
  • eunika Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jeszcze zależy jak długa jest Twoja faza lutealna, przy takich cyklach możesz mieć owu między 13-16 dniem cyklu ale to jest orientacyjnie tylko, zależy od osoby... serduszkuj i czekaj :)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:

no witaj Kochana :) ja w tym miesiącu nie obierałam żadnej taktyki, totalnie odpuściłam i czekam na @, może w kolejnym troszkę bardziej się postaram :) ale trzymam kciuki za Ciebie mocno, wierzę, że w końcu i nam się uda :)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia - kiedyś może się uda . . .

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MUSI!!!! :)

• eunika Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki optymizm!!! :) na pewno będzie dobrze :) mnie złapała straszna zgaga, to chyba ze stresu bo tą rozmowę rano miałam...

Nusia, inessa, Iwka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego popołudnia Wam życzę u nas upał i duszno na burze się zbiera.
    Ja tylko na chwile ale pamietam o każdej bardzo mocno.
    Ja już spisuje na straty mój cykl zaczyna się ostro PMS :( no cóż :(
    Wam powodzenia życzę <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa temperaturka u Ciebie jak na razie bardzo dobrze wygląda, także nie poddawaj się tak łatwo :) mam nadzieję, że to nie PMS tylko fasolka :)

inessa lubi tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie :)

Co tu tak smutawo się zrobiło <3 Głowa do góry będzie dobrze :) U nas też tak jakby na burze się zbierało.

Ja właśnie wróciłam z usg i pęcherzyk 20 mm, endo 10 mm. Na pytanie czemu cały czas z jednego jajnika mam owulke - wzruszył ramionami i powiedział że lepiej by było gdyby pracowały na przemian (ja to wiem ) więc g*wno się dowiedziałam.

Emilka numer tele juz zapisałam :)trzymaj się dzielnie.
    Inessa trzymam kciuki oby to faloska dawała Ci się tak we znaki <3

inessa lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka19 wrote:
    cykle tak 29-30 dni ... zalezy . kiedys przed ciaza mialam 28 unormowane . Teraz po obsolecie juz od 4 mies tak 29-30 ...
    lenka w tym miesiącu zaczęłyśmy tak samo tylko mi to cykle sie wachają między 29 a 41 dni - zależy jak leży :P

Gin powiedział, że w tym miesiącu jeszcze sobie poobserwujemy ale w lipcu damy porządną dawkę leków i ciąża będzie ( cokolwiek to oznacza)

Ciekawa jestem co to za leki mogą być. Macie w tym jakieś doświadczenie?

eunika, inessa lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ