X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet
    Postów: 5541 1639

    Wysłany: 18 maja 2014, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie troche humorek poprawił ale myśl ze jutro trzeba wstac do pracy przeraza mnie. Taaak mi sie nie chce.. :/

    klz9io4pkfldzhbc.png
  • zonaboba Autorytet
    Postów: 624 202

    Wysłany: 18 maja 2014, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    nie wiem w czym masz te normy ja mam takie a tsh dla starań w granicach 1
    i właśnie teraz mam w normie

    TSH 1,120 qIU/ml [0,27-4,20]
    Ft4 1,04 ng/dl [0,93-1,71]

    Ja mam Ft4 w jednostkach [pmol/l]
    A TSH 2.22 a norma to od 0.340- 5.600 [ulU/ml]
    Calkiem inna jednostka jesli chodzi o Ft4

    To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 maja 2014, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zonaboba wrote:
    Ja mam Ft4 w jednostkach [pmol/l]
    A TSH 2.22 a norma to od 0.340- 5.600 [ulU/ml]
    Calkiem inna jednostka jesli chodzi o Ft4
    tak ale tsh taka sama (napisałam q bo nie ma na klawiaturze u z ogonkiem z przodu ;) )a dla starających ma być w granicach 1-1,5
    a pierwszy raz widzę takie wartości dla tsh są za bardzo zawyżone bo jednostki takie same

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 21:22

  • zonaboba Autorytet
    Postów: 624 202

    Wysłany: 18 maja 2014, 23:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania robilam w medice, moze tam maja inny urzadzenie. Jak teraz bd robila badania to pojde do innego laboratorium. Dziekuje bardzo:)

    To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

  • aisza Autorytet
    Postów: 354 113

    Wysłany: 19 maja 2014, 07:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane czerwcówki :) weekend minął jak zwykle szybko i znów do pracy trzeba iść :/ ja dziś zaliczyłam temperaturowy spadek, przez co program przesunął mi owulkę z 19 na 20 dc... miałam iść w środę robić progesteron, ale juz sama nie wiem czy to nie bedzie aby za wcześnie?? liczę że jutro tempka wzrośnie.... miłego dnia Wam życze :)

    27.03.2014 [*]
    udało się :) czekamy na Ciebie Skarbie :* <3

    10 sierpień 2016 r. godz: 8:30 - córcia Oliwia
  • Katiś Autorytet
    Postów: 2248 4112

    Wysłany: 19 maja 2014, 07:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w poniedziałek :( Nie lubię tego dnia ...
    Dzisiaj zaliczyłam szok. Wykres mówi, że OWu miałam 16 maja w 10 dc ;/ - mam nadzieje, że się myli bo w ogóle nie brałąm tego dnia pod uwagę... Dziś spadek temperatury z 36.9 na 36.5 czy ktoś byłby tak miły i pomógł zrozumieć co podziało się z moim wykresem ? :) Będę wdzięczna. AAaa no i serduszkowaliśmy wczoraj - mam nadzieje, że owocnie ;)

    Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Betty Boop Autorytet
    Postów: 954 1018

    Wysłany: 19 maja 2014, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś z tymi wykresami to jest różnie, przesuwaja sie w zaleznosci od objawów zaznaczonych przez Ciebie ale nie sa pewniakiem. Jeszcze moze sie zmienić.Samam mialam tak w zeszłym cyklu.
    U mnie zaczyna sie potnecjalnie płodny tydzień wiec wczoraj juz zaczeliśmy serduszkować ;)
    Co do długosci cykli to mnie moje zaczynaja martwic bo zasze mialam takie ksiazkowe 26-28 a ostatnio cos sa duże wahania. 21-27. Zobaczymy jak bedzie w tym cyklu. Może juz cos zaczyna sie zmieniac ze wzgledu na wiek?? mam 32 lata. Jak w tym cyklu nie wyjdzie to bede robila hormony chyba.
    A mnie by tak bardzo pasowało zajsc w ciąże wlasnie w tym cyklu bo koncówka przypadłaby na okres w pracy kiedy jest mały ruch i może nie straciłabym wielu klientów (prowadze wlasna dzialalność).

    <3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Krokodylica Autorytet
    Postów: 11651 9784

    Wysłany: 19 maja 2014, 08:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego na wszelki wypadek ja zaczynam serduszkować tuż po @. :P

  • Katiś Autorytet
    Postów: 2248 4112

    Wysłany: 19 maja 2014, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki kochane. Dzięki za informację :) Zrobiłam właśnie test owu wyszedł pozytywny że HEJ !!! Kreska T jeszcze nigdy nie była taka ciemna :D Może nie wszystko stracone. Dziś znowu będziemy serduszkować :D a co !!! Kochane kobitki możecie mi powiedzieć jak to teraz powinno być z temperaturą? Jeżeli doszłoby do zapłodnienia to jak temp będzie się zachowywała? Z góry dziękuję za odpowiedzi

    Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Krokodylica Autorytet
    Postów: 11651 9784

    Wysłany: 19 maja 2014, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wejdź sobie w galerię i wyszukaj wykresy np zakończone ciążą. Pooglądaj sobie trochę wykresów, zobaczysz jak tempka się zachowuje, są jakieś zależności, to fakt, ale różne dziwne rzeczy się dzieją. :)

  • Krokodylica Autorytet
    Postów: 11651 9784

    Wysłany: 19 maja 2014, 08:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 -potforzasta, Krokodylica, Brawurka84, zara, olencja, maja35, kasiatoja, magdaleka_ka, kierzynka

    No to mamy dziewięć. To jak tam, kto jeszcze chce dołączyć do nas piątkowych trzynastek??? :D

  • aisza Autorytet
    Postów: 354 113

    Wysłany: 19 maja 2014, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie najlepiej prześledzić cykle zakonczone ciążą, bo niby tempka ciążowa powinna być powyżej 37,0 ale różnie to z tym bywa ;) kurcze jak ja się dziś źle czuje, wyjątkowo czuła na zapachy jestem, a do tego wszystkiego mam bóle podbrzusza niby na @ ale to zdecydowanie na wcześnie...

    27.03.2014 [*]
    udało się :) czekamy na Ciebie Skarbie :* <3

    10 sierpień 2016 r. godz: 8:30 - córcia Oliwia
  • aisza Autorytet
    Postów: 354 113

    Wysłany: 19 maja 2014, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja ewentulane testowanie bede mieć znacznie wczesniej, więc do was niestety nie dołącze ;)

    27.03.2014 [*]
    udało się :) czekamy na Ciebie Skarbie :* <3

    10 sierpień 2016 r. godz: 8:30 - córcia Oliwia
  • Katiś Autorytet
    Postów: 2248 4112

    Wysłany: 19 maja 2014, 08:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informację :)

    Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • mizzelka Autorytet
    Postów: 11096 5350

    Wysłany: 19 maja 2014, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nadal nie wiem kiedy sie zapisac, jakiś ten cykl jest inny.... mam nadzieję że krótszy :D

    zonaboba lubi tę wiadomość

    kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • zonaboba Autorytet
    Postów: 624 202

    Wysłany: 19 maja 2014, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja tez wlasnie nie wiem kiedy bd miala ovu. Ale ostatnio mam takie dziwne bole w podbrzuszu takie ciagniecie czasem kucie zazwyczaj mialam kucie jajnika w ovu a potem na @

    To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

  • kwiatuszek789 Autorytet
    Postów: 5541 1639

    Wysłany: 19 maja 2014, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam czerwcoweczki :-)

    Jakby dzis przyszla @ to w piatek 13. mialabym 26dc wiec na uparciucha bym zatestowala z Wami :-) a co mi tam :-) oczywiscie jesli owulka byla by w miare wczesnie. A nóż ulokujee sie ladnie fasolka i zrobi rodzicom prezent na rocznice slubu :-) wtedy do 18.06 bym zdazyla sprawdzic 2x bete i dac tatusiowi przyszlemu cudny prezencik :-)

    mizzelka, zonaboba lubią tę wiadomość

    klz9io4pkfldzhbc.png
  • kwiatuszek789 Autorytet
    Postów: 5541 1639

    Wysłany: 19 maja 2014, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra koniec marzen. Planowanie sie nie sprawdza :-\

    klz9io4pkfldzhbc.png
  • mizzelka Autorytet
    Postów: 11096 5350

    Wysłany: 19 maja 2014, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zonaboba wrote:
    Hej. Ja tez wlasnie nie wiem kiedy bd miala ovu. Ale ostatnio mam takie dziwne bole w podbrzuszu takie ciagniecie czasem kucie zazwyczaj mialam kucie jajnika w ovu a potem na @
    coś musi być na rzeczy :P

    Katiś lubi tę wiadomość

    kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • kwiatuszek789 Autorytet
    Postów: 5541 1639

    Wysłany: 19 maja 2014, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira testowalas? :-) bo juz mnie palce od trzymania ksiukow bola ;-)

    mizzelka, samira lubią tę wiadomość

    klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ