Czerwcowe Testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymizzelka wrote:tylko jak tu nie podchodzic jak same mysli do tego idą i brną szkoda ze nei ma funkcji wyłączenia mózgu
a ja już myślę ze tempka się nie podnosi jak trzeba i objawów po owulacyjnych jak na lekarstwo ,jedynie sutki bolą przy dotyku i są troszkę wrażliwe -
nick nieaktualnyjulita mnie lekarz nie zabronił jeździć na rowerze, ale zapytał, co jest dla mnie ważniejsze...co do wstrząsów potwierdził mi, że w I trymestrze ryzyko poronienia wzrasta, więc nie jest wskazane - chyba że rower stacjonarny...
poza tym upadki są groźne dla maluszków, a w Białym wariatów na rowerach nie brakuje, ja miałam już parę razy takie wypadki...więc sobie opuściłam jazdę...teraz czasami na stacjonarnych pokręcę...hehehe
magda_lena tu nie chodzi o szkodliwość zumby jako takiej, ale obok endorfin wydzielany jest w dużej ilości stresor -kortyzol - który bardzo negatywnie wpływa i na "posiadanie" owulacji, jak i na dalsze np. zagnieżdżanie się zarodka...
3mam mocno kciuki za resztę testujących:) idziecie jak burza;)samira, julita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnya co do aktywości fizycznej to ja niestety jestem leniem ito pozadnym kiedys jak od 14 roku roku zycia do 25 jezdzilam codziennie na rowerze po 4 godziny zima obowiazkowo narty latem jeszcze rolki mialam idealna figure idelanie wazylam ale jak skonczyłam 30 lat to wszystko minelo caly zapal do jakiegokolwiek sportu teraz biore eutxyrox poprawia przemiane materii i czuje ze znowu mi sie cokolwiek chce:))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 10:01
samira, Daisy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasia * wrote:hej dziewczynki no ja samircoi juz slyszałam otym suplemencie i nawet połozna mi powiedziała ze warto go brac jeśli mam wolne pieniadze żeby go kupic to oczywiscie tak mam sobie go kupić hmm zapomniałam otym ale dobrze ze dałas link pomysle nad nim od lipca w sumie wczercu bede miala jeszcze jedna owulke hmm pomysle ale tak jest dobry i polecany przez połozną
podobno pomaga jeszcze nie dawno był u nas tylko inofolic a teraz jeszcze ten drugi znalazłam ta sama cena ale tamten na dłużej starczy bo sam inozytol to jest od dawna
a faktem jest ze czy ten czy tamten to jest drogi -
nick nieaktualnypomaga napewno samirko napewno wyrówna ci poziom wszytkich mikroelementow w organizmie gospodarka hormonalna sie poprawi a dziewczyny ktore biora CLO czy wasz gin tez wam powiedzial ze po tym leku jest wieksze prawdopodobienstwo zajscia wciaze blizniacza no na logike to prawda ale blizniaki matko nie musi tak byc ale moze bo wiecej pecherzykow dojrzewa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 10:09
samira lubi tę wiadomość
-
samira wrote:ooo to to dobre by było żeby w tych dniach włączał się totalny luz
a ja już myślę ze tempka się nie podnosi jak trzeba i objawów po owulacyjnych jak na lekarstwo ,jedynie sutki bolą przy dotyku i są troszkę wrażliwesamira lubi tę wiadomość
-
Kasia * wrote:pomaga napewno samirko napewno wyrówna ci poziom wszytkich mikroelementow w organizmie gospodarka hormonalna sie poprawi a dziewczyny ktore biora CLO czy wasz gin tez wam powiedzial ze po tym leku jest wieksze prawdopodobienstwo zajscia wciaze blizniacza no na logike to prawda ale blizniaki matko nie musi tak byc ale moze bo wiecej pecherzykow dojrzewa
a mnie ta moja temp. wgl dobija..czuję, że czułam (jak to brzmi he he) owulację tego 16dc wgl. to po raz pierwszy w życiu ale czemu temp. mnie nie lubiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 10:13
-
nick nieaktualnydzieki madziu
o matko ciaża mnoga ha no bo to ryzyko jak dojrzalych pecherzyków jest wiecej niz jeden ja chyba bym sobie darowała ten cykl wtedy a co do tempki nie musisz miec jakis wielkich skoków pewnie troche temperatura Ci wzrosła ale tego nie odczuwasz jak miałas 16 dnia cyklu owulke to temperatura moze wzrosnąć ci po 2 czy 3 dniach od owulacji dopiero nie musi byc na juz od razu poczekaj ale widze ze ovu nie zaznaczył ci owulki no ale wazniejszy jest monitoring usg bo ja ma piekna tempke na moim wykresie piekny skok a pecherzyków rosnacych ani widu ani słychuWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 10:24
-
nick nieaktualnymizzelka wrote:ponoc progesteron najwyzszy jego wskaźnik jest dopiero 7 dpo.. więc i objawy się pojawią a dopiero 4dpo musi być 0,2 stopnia roznicy
-
nick nieaktualnyjulita wrote:w tym cyklu po CLO na szczęście miałam jeden dojrzały pęcherzyk
chyba nie chciałabym być w ciąży mnogiej.
no właśnie ja tez sie tego obawaiam no ale cóż ja mam tylko 1 jajowód wiec licze na to że max 2 beda dojrzałe na jednym jajnikujulita lubi tę wiadomość
-
samira wrote:tak jak pisałam wyżej ze dwie saszetki i chodzi tu szczególnie o inozytol
nazwa leku nie ma znaczenia ale skład tak
a jak widać pomaga
Nie wiem jeszcze czy zadziała, ale kupiłam w tym tygodniu inofolic. Trzeba poszukać taniej apteki, bo apteki mają różne ceny, ja kupiłam inofolic za 34,49 zł.w aptece i zdziwiłam się, że nie trzeba tego zamawić tylko od ręki mają.samira lubi tę wiadomość
-
ja nie miała bym nic przeciwko ciąży bliźniaczej ale byle nie większej bo już bliźniacza jest ciążą wysokiego ryzyka..no ale u mnie na USG był jeden pęcherzyk ok 22mm i lekarz mówił, że owulacja na dniach czyli między 16dc (w którym było USG)a 18dc włącznie powinna wystąpić. Mi się zdaje, że była w nocy 16dc chociaż pierwszy raz w życiu czułam, że tak to może być owulacja i myślimy pozytywnie TAK wówczas była owulacja co zostanie potwierdzone w przyszłym tygodniu a jeszcze piękniej będzie jeśli owulacja była owocna i tego się trzymamy
Kasia *, julita lubią tę wiadomość
-
a co do tego infolicu to ja czytałam gdzieś, że on działa podobnie jak CLO więc chyba jak ktoś zażywa CLO to lepiej nie ryzykować jeszcze dodatkowo z infolickiem by się nie przestymulować..chyba, że się mylę i pomyliłam leki
samira, julita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyParagonik_93 wrote:Nie wiem jeszcze czy zadziała, ale kupiłam w tym tygodniu inofolic. Trzeba poszukać taniej apteki, bo apteki mają różne ceny, ja kupiłam inofolic za 34,49 zł.w aptece i zdziwiłam się, że nie trzeba tego zamawić tylko od ręki mają.
będę musiała poszukać jeszcze winnej aptece bo w DOZ (Dbam o zdrowie) często kupujęParagonik_93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda_lena88 wrote:a co do tego infolicu to ja czytałam gdzieś, że on działa podobnie jak CLO więc chyba jak ktoś zażywa CLO to lepiej nie ryzykować jeszcze dodatkowo z infolickiem by się nie przestymulować..chyba, że się mylę i pomyliłam leki
-
Witam was kochane i spróbuje nadrobić
Samira inofolicu szukaj na allegro lub w aptece melissa tam są tanie.. jakies 30 zł a ja zeszłam z piciem inofolicu do 1 saszetki i jakoś te moje jajniki kiepsko pikają w tym cyklu... przy 2ch saszetkach pikały częsciej i mocniejWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 10:44
samira lubi tę wiadomość
27.03.2014 [*]
udało się czekamy na Ciebie Skarbie :*
10 sierpień 2016 r. godz: 8:30 - córcia Oliwia -
Oj mi się marzą bliźniaki
Kiedyś czytałam artykuł że w ciąże bliźniaczą zachodzą częściej kobiety wysokie, ( ja mam 180 cm) dobrze zbudowane ( ani za gruba ani za chuda, taka w sam raz:D) i urodzone w pierwszej połowie roku. (miesiąc ur. - maj)
Wszystkie kryteria spełniam i dodatkowo moja babcia ma siostrę bliźniczkę a po ponoć przechodzi na co drugie pokolenie, więc też się łapie.julita, Kasia * lubią tę wiadomość
-
Cześć Cioteczki moje drogie
my z samego rana byliśmy robić bete i progesteron
zobaczymy co nam tam wyjdzie
poza tym cieplooooooo jak cholera!!!
Tygrysek, Daisy, mizzelka, Ewa99 lubią tę wiadomość