X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    ja nie miała bym nic przeciwko ciąży bliźniaczej ale byle nie większej 8) bo już bliźniacza jest ciążą wysokiego ryzyka..no ale u mnie na USG był jeden pęcherzyk ok 22mm i lekarz mówił, że owulacja na dniach czyli między 16dc (w którym było USG)a 18dc włącznie powinna wystąpić. Mi się zdaje, że była w nocy 16dc chociaż pierwszy raz w życiu czułam, że tak to może być owulacja :) i myślimy pozytywnie TAK wówczas była owulacja co zostanie potwierdzone w przyszłym tygodniu :) a jeszcze piękniej będzie jeśli owulacja była owocna <3 i tego się trzymamy :P
    ten jeden jak już dojdzie do zapłodnienia tez może podzielić i będą bliźnięta jednojajowe czyli identyczne i ta sam płeć :)

z dwóch pęcherzyków tylko dwujajowe czyli podobne po prostu jak zwykłe rodzeństwo (i wiadomo wtedy może być parka albo ta sama pleć :)

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    ten jeden jak już dojdzie do zapłodnienia tez może podzielić i będą bliźnięta jednojajowe czyli identyczne i ta sam płeć :)

z dwóch pęcherzyków tylko dwujajowe czyli podobne po prostu jak zwykłe rodzeństwo (i wiadomo wtedy może być parka albo ta sama pleć :)
    to fakt :) więc czy jest jeden czy dwa pęcherzyki szanse na ciążę mnogą są :P a tym bardziej, że akurat na męża przypada to pokolenie któremu może się trafić :P i dodatkowo te wszystkie leki które brałam tj.CLO też może skutkować ciążą mnogą mam nadzieję, że jak już będzie mnoga to tylko wyłącznie bliźniacza :) ale póki co ważne by była chociaż jedna dzidzia i zdrowa :) a wpierw to niech dojdzie do owulacji, która będzie owocna i do zdrowej ciąży bez większych "rewelacji" :) i tego życzę każdej z Was <3

samira, Kasia * lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Oj mi się marzą bliźniaki :D

Kiedyś czytałam artykuł że w ciąże bliźniaczą zachodzą częściej kobiety wysokie, ( ja mam 180 cm) dobrze zbudowane ( ani za gruba ani za chuda, taka w sam raz:D) i urodzone w pierwszej połowie roku. (miesiąc ur. - maj)

Wszystkie kryteria spełniam i dodatkowo moja babcia ma siostrę bliźniczkę a po ponoć przechodzi na co drugie pokolenie, więc też się łapie. :D

Jezu, ale jesteś wysoka! To ja z moim 165 mogę się jedynie schować :/
    Też jestem urodzona w maju, ale na bliźniaków nie mam ochoty. Jedno mi wystarczy :P Tylko trzeba najpierw się dowiedzieć jak zajść w ciążę? ;)

A pomyślcie o takich kobietach, które zachodzą w ciążę z pięcioraczkami albo sześcio! Rzadko się to zdarza, ale jednak. To jest dopiero szok!

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...wiecie co ta służba zdrowia mnie przeraża :) Chodze do zespołu CENTERMED...niby wszystko super extra ale chyba tylko na ich stronce internetowej...tak jak pisałam Wam wczoraj, mam swoja GIn ale nie do konca mnie przekonuje , wiec poszperałam w sieci i wynalazłam podobno fajnego goscia z super opiniami itd i na stronce przychodni ze na NFZ, sobie mysle, wyłudze troche badan!
    ide tam dzis, pytam o CHłopa a baba mi mówi ze tylko prywatnie!! no szlak by to wziął....na ogromna przychodnie ktora przyjmuje pół miasta, ma u siebie chyba z 8 ginekologów tylko jeden przyjmuje na NFZ!
    i znów szukam w sieci..no i dupa....duzo opini pozytywnych ale i duzo negatów :(
    Niby sie zarejestrowałam na 18go , moze pojde ale chyba tylko po skierowania na badania bo chyba ciązy sobie nie pozwole prowadzić, no chyba ze facet mnie pozytywnie zaskoczy!!

rece i cycki opadaja!!!

samira lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisza wrote:
    Witam was kochane i spróbuje nadrobić ;)
    Samira inofolicu szukaj na allegro lub w aptece melissa tam są tanie.. jakies 30 zł ;) a ja zeszłam z piciem inofolicu do 1 saszetki i jakoś te moje jajniki kiepsko pikają w tym cyklu... przy 2ch saszetkach pikały częsciej i mocniej ;)
    na allegro taka sama cena a w innej chętnie zobaczę ale musi być odbiór osobisty i apteka w moim mieści bo tak to z przesyłka mi wyjdzie tyle co w tej mojej aptece

JAK KUPIĘ TO NA PEWNO INOFEM BO TO SAMO A MA 30SASZETEK ! A MI KAZAŁA BRAC DWIE TO STARCZY WTEDY NA 2TYGODNIE

• aisza Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do ostatniego cyklu brałam po 2 saszetki, ale że w tym m-cu to jakos kiepsko z kasą to stwierdziłam że będe pić po jednej.... wsumie to gin kazała mi po 2 saszetki pić tylko przez jeden cykl, potem po jednej, ale ja piłam 2 cykle po 2 sasz.

27.03.2014 [*]
    udało się :) czekamy na Ciebie Skarbie :* <3

10 sierpień 2016 r. godz: 8:30 - córcia Oliwia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    to fakt :) więc czy jest jeden czy dwa pęcherzyki szanse na ciążę mnogą są :P a tym bardziej, że akurat na męża przypada to pokolenie któremu może się trafić :P i dodatkowo te wszystkie leki które brałam tj.CLO też może skutkować ciążą mnogą mam nadzieję, że jak już będzie mnoga to tylko wyłącznie bliźniacza :) ale póki co ważne by była chociaż jedna dzidzia i zdrowa :) a wpierw to niech dojdzie do owulacji, która będzie owocna i do zdrowej ciąży bez większych "rewelacji" :) i tego życzę każdej z Was <3

NA TLC był program In Vitro -Czekając na dziecko (polskie pary) i oprócz par głównych były historie poboczne i małżeństwo opowiadało ze mieli podane dwa zarodki i jak jak się okazało na usg potem wyszły trojaczki po ta jedna komóreczka się jeszcze podzieliła :D i teraz maja dwójkę jednojajowa i jedno z tego drugiej komórki :) chyb a2chłopców i dziewczynka ale pewna nie jestem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 11:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie są szanse na bliźnięta z racji wieku po 35+ chętniej powstają ciąże bliźniacze :)

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:) życzę miłego dnia ! co do daty porodu to sobie tak sprawdziłam i 3 marzec i sobie myślę ale jaja w moje urodziny :D najpiękniejszy prezent by był <3 a do bliźniaków mój mąż ma dwóch braci i siostrę , brat z siostrą to bliźniacy a brak który nie jest bliźniakiem ma dwie córeczki bliźniaczki <3 :)) żałuje, że nie poszłam na monitoring ;(( żadnych objawów owulki ;/

Daisy, samira lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    apropo tego gościa progesteronu to chciałam zacząć go brać i nie wiem czy już dziś czy może jutro dopiero !?
    mysle ze jutro byloby bezpieczniej bo owulka to jedna wielka niewiadoma, nawet śluz o niej nie moze świadczyć ;/

samira lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko Ty pytalas o progesteron kiedy brac czy o infolic?
    Ja mysle ze prg mozesz juz zaczac przyjmowac. Wykres masz bardzo ladny, ta tempka z 21 dc jest przeklamana wiec jestes juz po owu mysle spokojnie :)

Co do conceive to juz lezy w firmie na biurku i czeka na listonosza, ale nie wiem czy dzis bedzie.

Aisza co Cię tyle nie bylo?

U mnie dzis podskok pewnie przez lutkę, ale niestety zadnych objawów, sutki nie bolą czyli prg chyba jest niskie eh?? Nie znam sie na tym az tak, ostatnio mialam bole mega sutków od samej owulki..

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie Mizellka mówi jutro a Daisy dziś i co teraz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 11:19

• Daisy Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    mysle ze jutro byloby bezpieczniej bo owulka to jedna wielka niewiadoma, nawet śluz o niej nie moze świadczyć ;/

Ja mysle ze juz teraz spokojnie moze, patrz ze powinno sie po pierwszym plusie na tescie owu juz potem teoretycznie testow nie robic, bo max w ciagu 72 h owulacja, ale moze byc i nawet po 9. A zeby zablokowac owulkę to trzeba pare dobrych dni przyjmowac prg..Poza tym przeciez mala Samira monit 21dc i gin mowila ze juz nie ma pecherzyka :)

samira lubi tę wiadomość

• aisza Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy przyznam się że jakoś tak nie miałam siły żeby wchodzić na forum.... bo nie chce się za bardzo nakręcać w tym cyklu.. a jak wchodziłam za często to mimo wszystko nakręcanie się wzięło górę, heh a ja tu mam w planach ten cykl przeżyć na luzie :) może się uda....

samira lubi tę wiadomość

27.03.2014 [*]
    udało się :) czekamy na Ciebie Skarbie :* <3

10 sierpień 2016 r. godz: 8:30 - córcia Oliwia
  • julita Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laseczki doradźcie, bo oczywiście będąc na wizycie zapomniałam dopytać gina :/

jestem już po owulacji i od dzisiejszego wieczoru mam zacząć przyjmowanie Dupka 2x dziennie. Opakowanie wystarczy na 10 dni. i co po tych 10 dniach mam ot tak przestać brać? gdyby się udało zaciążyć to nie zaszkodzi odstawienie? test ciążowy mam zrobić od dzisiaj za 12 dni.

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Pysiaaa21 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I juz jestem po IUI podala mi 9mln plemnikow z 10,2 powiedziala ze dobre ;) lezalam 15 min po ;) teraz leze w domku z nogami do gory :P

julita, mizzelka, Daisy, przedszkolanka:), samira, aisza, Ofelaine, Tygrysek, merida17 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgpp4cuceo.png
    8 IUI nie udanych :(
    04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C :(
    10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C :(
    23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb :(
    08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
    29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalna <3 termin 06.12.2022 <3 <3 <3
  • julita Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaaa21 to teraz tylko kciuki zaciskać :D

Pysiaaa21 lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Co do bliźniaków przechodzą tylko ze strony kobiecej, bliźniaki w rodzinie męża nie mają wpływu. Zazwyczaj przechodzą co drugie pokolenie, u mnie miała i praprababcia i babcia, u mnie co cykl są dwa pęcherzyki, teraz na Clo też dwa wyrosły.
    U mnie temperatura nie wariuje, śluz był jaki jest, szyjka taka sama, więc luzik. Mam test ciążowy kupiony na szczęście i odliczam dni do zrobienia go :P
    julita była tutaj dyskusja, że przerwanie nawet na parę dni nic nie zrobi, po pozytywnym teście pewnie będziesz musiała przyjść po nową receptę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 11:37

julita lubi tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Ja mysle ze juz teraz spokojnie moze, patrz ze powinno sie po pierwszym plusie na tescie owu juz potem teoretycznie testow nie robic, bo max w ciagu 72 h owulacja, ale moze byc i nawet po 9. A zeby zablokowac owulkę to trzeba pare dobrych dni przyjmowac prg..Poza tym przeciez mala Samira monit 21dc i gin mowila ze juz nie ma pecherzyka :)
    no rzeczywiście.. w 20 dc mysle ze byla owulka git majonez :) to i ja jestem za progesteronem :)

Daisy lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita zrob bete 10 dnia przyjmowania, bedzie juz wiarygodna. wtedy warto podjac decyzje co dalej :)

julita lubi tę wiadomość

‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ