Czerwcowe Testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMagda_lena88 wrote:ja nie miała bym nic przeciwko ciąży bliźniaczej ale byle nie większej bo już bliźniacza jest ciążą wysokiego ryzyka..no ale u mnie na USG był jeden pęcherzyk ok 22mm i lekarz mówił, że owulacja na dniach czyli między 16dc (w którym było USG)a 18dc włącznie powinna wystąpić. Mi się zdaje, że była w nocy 16dc chociaż pierwszy raz w życiu czułam, że tak to może być owulacja i myślimy pozytywnie TAK wówczas była owulacja co zostanie potwierdzone w przyszłym tygodniu a jeszcze piękniej będzie jeśli owulacja była owocna i tego się trzymamy
z dwóch pęcherzyków tylko dwujajowe czyli podobne po prostu jak zwykłe rodzeństwo (i wiadomo wtedy może być parka albo ta sama pleć -
samira wrote:ten jeden jak już dojdzie do zapłodnienia tez może podzielić i będą bliźnięta jednojajowe czyli identyczne i ta sam płeć
z dwóch pęcherzyków tylko dwujajowe czyli podobne po prostu jak zwykłe rodzeństwo (i wiadomo wtedy może być parka albo ta sama plećsamira, Kasia * lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOfelaine wrote:Oj mi się marzą bliźniaki
Kiedyś czytałam artykuł że w ciąże bliźniaczą zachodzą częściej kobiety wysokie, ( ja mam 180 cm) dobrze zbudowane ( ani za gruba ani za chuda, taka w sam raz:D) i urodzone w pierwszej połowie roku. (miesiąc ur. - maj)
Wszystkie kryteria spełniam i dodatkowo moja babcia ma siostrę bliźniczkę a po ponoć przechodzi na co drugie pokolenie, więc też się łapie.
Jezu, ale jesteś wysoka! To ja z moim 165 mogę się jedynie schować
Też jestem urodzona w maju, ale na bliźniaków nie mam ochoty. Jedno mi wystarczy Tylko trzeba najpierw się dowiedzieć jak zajść w ciążę?
A pomyślcie o takich kobietach, które zachodzą w ciążę z pięcioraczkami albo sześcio! Rzadko się to zdarza, ale jednak. To jest dopiero szok!
-
...wiecie co ta służba zdrowia mnie przeraża Chodze do zespołu CENTERMED...niby wszystko super extra ale chyba tylko na ich stronce internetowej...tak jak pisałam Wam wczoraj, mam swoja GIn ale nie do konca mnie przekonuje , wiec poszperałam w sieci i wynalazłam podobno fajnego goscia z super opiniami itd i na stronce przychodni ze na NFZ, sobie mysle, wyłudze troche badan!
ide tam dzis, pytam o CHłopa a baba mi mówi ze tylko prywatnie!! no szlak by to wziął....na ogromna przychodnie ktora przyjmuje pół miasta, ma u siebie chyba z 8 ginekologów tylko jeden przyjmuje na NFZ!
i znów szukam w sieci..no i dupa....duzo opini pozytywnych ale i duzo negatów
Niby sie zarejestrowałam na 18go , moze pojde ale chyba tylko po skierowania na badania bo chyba ciązy sobie nie pozwole prowadzić, no chyba ze facet mnie pozytywnie zaskoczy!!
rece i cycki opadaja!!!samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaisza wrote:Witam was kochane i spróbuje nadrobić
Samira inofolicu szukaj na allegro lub w aptece melissa tam są tanie.. jakies 30 zł a ja zeszłam z piciem inofolicu do 1 saszetki i jakoś te moje jajniki kiepsko pikają w tym cyklu... przy 2ch saszetkach pikały częsciej i mocniej
JAK KUPIĘ TO NA PEWNO INOFEM BO TO SAMO A MA 30SASZETEK ! A MI KAZAŁA BRAC DWIE TO STARCZY WTEDY NA 2TYGODNIE -
ja do ostatniego cyklu brałam po 2 saszetki, ale że w tym m-cu to jakos kiepsko z kasą to stwierdziłam że będe pić po jednej.... wsumie to gin kazała mi po 2 saszetki pić tylko przez jeden cykl, potem po jednej, ale ja piłam 2 cykle po 2 sasz.27.03.2014 [*]
udało się czekamy na Ciebie Skarbie :*
10 sierpień 2016 r. godz: 8:30 - córcia Oliwia -
nick nieaktualnyMagda_lena88 wrote:to fakt więc czy jest jeden czy dwa pęcherzyki szanse na ciążę mnogą są a tym bardziej, że akurat na męża przypada to pokolenie któremu może się trafić i dodatkowo te wszystkie leki które brałam tj.CLO też może skutkować ciążą mnogą mam nadzieję, że jak już będzie mnoga to tylko wyłącznie bliźniacza ale póki co ważne by była chociaż jedna dzidzia i zdrowa a wpierw to niech dojdzie do owulacji, która będzie owocna i do zdrowej ciąży bez większych "rewelacji" i tego życzę każdej z Was
NA TLC był program In Vitro -Czekając na dziecko (polskie pary) i oprócz par głównych były historie poboczne i małżeństwo opowiadało ze mieli podane dwa zarodki i jak jak się okazało na usg potem wyszły trojaczki po ta jedna komóreczka się jeszcze podzieliła i teraz maja dwójkę jednojajowa i jedno z tego drugiej komórki chyb a2chłopców i dziewczynka ale pewna nie jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 11:02
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczynki:) życzę miłego dnia ! co do daty porodu to sobie tak sprawdziłam i 3 marzec i sobie myślę ale jaja w moje urodziny najpiękniejszy prezent by był a do bliźniaków mój mąż ma dwóch braci i siostrę , brat z siostrą to bliźniacy a brak który nie jest bliźniakiem ma dwie córeczki bliźniaczki ) żałuje, że nie poszłam na monitoring ;(( żadnych objawów owulki ;/
Daisy, samira lubią tę wiadomość
-
samira wrote:apropo tego gościa progesteronu to chciałam zacząć go brać i nie wiem czy już dziś czy może jutro dopiero !?
samira lubi tę wiadomość
-
Samirko Ty pytalas o progesteron kiedy brac czy o infolic?
Ja mysle ze prg mozesz juz zaczac przyjmowac. Wykres masz bardzo ladny, ta tempka z 21 dc jest przeklamana wiec jestes juz po owu mysle spokojnie
Co do conceive to juz lezy w firmie na biurku i czeka na listonosza, ale nie wiem czy dzis bedzie.
Aisza co Cię tyle nie bylo?
U mnie dzis podskok pewnie przez lutkę, ale niestety zadnych objawów, sutki nie bolą czyli prg chyba jest niskie eh?? Nie znam sie na tym az tak, ostatnio mialam bole mega sutków od samej owulki..samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mizzelka wrote:mysle ze jutro byloby bezpieczniej bo owulka to jedna wielka niewiadoma, nawet śluz o niej nie moze świadczyć ;/
Ja mysle ze juz teraz spokojnie moze, patrz ze powinno sie po pierwszym plusie na tescie owu juz potem teoretycznie testow nie robic, bo max w ciagu 72 h owulacja, ale moze byc i nawet po 9. A zeby zablokowac owulkę to trzeba pare dobrych dni przyjmowac prg..Poza tym przeciez mala Samira monit 21dc i gin mowila ze juz nie ma pecherzykasamira lubi tę wiadomość
-
Daisy przyznam się że jakoś tak nie miałam siły żeby wchodzić na forum.... bo nie chce się za bardzo nakręcać w tym cyklu.. a jak wchodziłam za często to mimo wszystko nakręcanie się wzięło górę, heh a ja tu mam w planach ten cykl przeżyć na luzie może się uda....
samira lubi tę wiadomość
27.03.2014 [*]
udało się czekamy na Ciebie Skarbie :*
10 sierpień 2016 r. godz: 8:30 - córcia Oliwia -
laseczki doradźcie, bo oczywiście będąc na wizycie zapomniałam dopytać gina
jestem już po owulacji i od dzisiejszego wieczoru mam zacząć przyjmowanie Dupka 2x dziennie. Opakowanie wystarczy na 10 dni. i co po tych 10 dniach mam ot tak przestać brać? gdyby się udało zaciążyć to nie zaszkodzi odstawienie? test ciążowy mam zrobić od dzisiaj za 12 dni.
-
I juz jestem po IUI podala mi 9mln plemnikow z 10,2 powiedziala ze dobre lezalam 15 min po teraz leze w domku z nogami do gory
julita, mizzelka, Daisy, przedszkolanka:), samira, aisza, Ofelaine, Tygrysek, merida17 lubią tę wiadomość
8 IUI nie udanych
04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C
10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C
23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb
08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalna termin 06.12.2022 -
Dzień dobry Co do bliźniaków przechodzą tylko ze strony kobiecej, bliźniaki w rodzinie męża nie mają wpływu. Zazwyczaj przechodzą co drugie pokolenie, u mnie miała i praprababcia i babcia, u mnie co cykl są dwa pęcherzyki, teraz na Clo też dwa wyrosły.
U mnie temperatura nie wariuje, śluz był jaki jest, szyjka taka sama, więc luzik. Mam test ciążowy kupiony na szczęście i odliczam dni do zrobienia go
julita była tutaj dyskusja, że przerwanie nawet na parę dni nic nie zrobi, po pozytywnym teście pewnie będziesz musiała przyjść po nową receptę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 11:37
julita lubi tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
Daisy wrote:Ja mysle ze juz teraz spokojnie moze, patrz ze powinno sie po pierwszym plusie na tescie owu juz potem teoretycznie testow nie robic, bo max w ciagu 72 h owulacja, ale moze byc i nawet po 9. A zeby zablokowac owulkę to trzeba pare dobrych dni przyjmowac prg..Poza tym przeciez mala Samira monit 21dc i gin mowila ze juz nie ma pecherzyka
Daisy lubi tę wiadomość