X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • aisza Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    ja też mam niski progesteron bo tylko 8 ale mam lutke wrazie czego no gin mi powiedizla ze jak progesteron jest ponizej 5 to ciezko utrzymac ciaze dlatego ja ma wdomku lutke i jakby co mam sie nia i nospa nafaszerowac i lezec plackiem a bedzie ok ja trzymam za Ciebie kciuki kochana myslals zeby brac lutke albo duphaston w ciagu cyklu on ci podnieise progesteron i wrazie ciazy bedziesz miala chociaz to 8 na poczatku zeby ciaza nie poleciala

moja gin póki co mi powiedziała że nie da mi nic na progesteron póki nie okaże się że znów jestem w ciąży, wg niej lutka czy duphaston zaburzają cykl i dopiero jak się okaże że test lub beta wyszła pozytywna to mam do niej dzwonic i ona mi wtedy przepisze

Kasia * lubi tę wiadomość

27.03.2014 [*]
    udało się :) czekamy na Ciebie Skarbie :* <3

10 sierpień 2016 r. godz: 8:30 - córcia Oliwia
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Wypiłam sobie kawę bo oczy mi się kleją nadal.. nawet mi zasmakowała o dziwo :D
    a nigdy nie pije :D

Zmiana smaków? :-) No i senność :-) Plemnik wyczerpany jak nic, woła spać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 13:22

Ewelcia, Ewa99, mizzelka lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Tygrysek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku, pod Twoim suwaczkiem jest piękny opis, że tworzy się kregosłup. To piękne! No chyba że w Twoim przypadku to są 33 kręgi x 2 :P:P

Ja nie wiem co dziś na obiad, ale powiem wam że wczoraj kupiłam sokowirówkę i tylko 1 kg marchewki, ale dziś nadrobię i kupie z 10 kg!!! Ależ będzie soczek!

Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Rudasek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka u mnie to samo na NFZ...dentyste mam dopiero na 31 lipca!!!!!!!!!
    a zeby złapać ginka to cud! umowiłam sie co prawda na srode na NFZ ale do jakiegosd co ma złe opinie itd, ale ide tylko po zestaw badan i do "mojego przystojniaka" polece już z czymś w reku :D:D

Nona lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja dzisisaj też cos nie ogarniam tematu :/ Piję już 2 kawę, tym razem z większą ilością cukru i dupa... nic nie pomaga :/

Rudasku nie wiem czy pisałaś ale kiedy ta wizyta? Nie mogę się doczekać co tam u Ciebie będzie :) Mam nadzieję że serducho będzie choć jak to w tym tyg to jeszcze może być za wcześnie :) Chociaz przy tej becie to wszystko możliwe :)

• Daisy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam w zeszlym cyklu 'na czysto' w 7 dpo progesteron 21 i się nie udało nawet zajsc... W tym cyklu biorę 3x2 lutke od razu po owu i estrofem 2x1, zeby pobudzic wszystko co się da :)

Pierwsza ciaze niestety duzo plamilam i dosc dlugo, dlatego jednak profilaktycznie biore te lutke od razu, bo raz moge miec prg 21, a raz 3 w 7 dpo i lepiej nie ryzykować.

Co do czekania na pozytyw, to czasem niestety moze byc za pozno. Bo progesteron jako tako nie tylko utrzymuje ciąże (pomaga), ale takze wspomaga zagniezdzenie, dlatego wielu ginków zaleca już po potwierdzonej owulacji zacząc przyjmowac luteine lub dupka.

• Rudasek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Rudasku, pod Twoim suwaczkiem jest piękny opis, że tworzy się kregosłup. To piękne! No chyba że w Twoim przypadku to są 33 kręgi x 2 :P:P

Ja nie wiem co dziś na obiad, ale powiem wam że wczoraj kupiłam sokowirówkę i tylko 1 kg marchewki, ale dziś nadrobię i kupie z 10 kg!!! Ależ będzie soczek!

hihi widziałam i podobno już mózg..wiec zaraz napisałam do mojego R "
    Kochanie dzicku sie tworzy mózg prosze od dziś nie gadaj głupot" hahahahah :) A TEN W SMIECH!!! Kochana nie wiem, moze razy dwa :) ide w nastepnym tyg do lekarza to bede chyba juz cos wiedzieć :) w srode tez ide ale nie wiem czy Pan bedzie łaskaw zrobic usg itd! :D

Ewa99 lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Wiecie co ja dzisisaj też cos nie ogarniam tematu :/ Piję już 2 kawę, tym razem z większą ilością cukru i dupa... nic nie pomaga :/

Rudasku nie wiem czy pisałaś ale kiedy ta wizyta? Nie mogę się doczekać co tam u Ciebie będzie :) Mam nadzieję że serducho będzie choć jak to w tym tyg to jeszcze może być za wcześnie :) Chociaz przy tej becie to wszystko możliwe :)

Wizyta pierwsza w tym tyg, w srode ale nie wiem czy Pan doktor bedzie skłonny zrobić usg itd,.,najwazniejsze zeby dał skierowanie na badania :D:D a do kolejnego ide w czwarteg 25go :) i jak bedzie taki na jakiego wskazują opinie na necia oraz opinia mojej kolezanki to zostane u niego przez cała ciąze :) no i mysle ze powie juz cos konkretnego!! :D

Ewelcia lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:

Tygrysku ja mam wyciskarkę Kuvingsa i powiem Ci, ze w zyciu nic lepszego nie piłam. :) :) Tesciowa moja byla na jakiejs prezentacji i sobie zamówiła, czekala ze 3 tygodnie, jak przyszlo zaprosili nas na soki i od razu zamawiałam sobie też. Mniam, mniam! :) Moja córka ma frajdę niezla, sama sobie soki przygotowuje i o dziwo je pije, gdzie ona tylko najlepiej owocowe wody, bo soki sa oczywiscie niedobre i maja brzydki kolor :D A tak to i szpinak jej wcisne :p

• julita Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Co do czekania na pozytyw, to czasem niestety moze byc za pozno. Bo progesteron jako tako nie tylko utrzymuje ciąże (pomaga), ale takze wspomaga zagniezdzenie, dlatego wielu ginków zaleca już po potwierdzonej owulacji zacząc przyjmowac luteine lub dupka.

tak bezpiecznej się poczułam po tym zdaniu, że na giny zalecają dupka po owulce :D

Daisy lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita mogę być Twoim bodygardem :D <3

Rudasek, julita lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Zmiana smaków? :-) No i senność :-) Plemnik wyczerpany jak nic, woła spać :-)
    A ty cholerko Ty :D za wcześnie dopiero jest 4dpo :D ale bd mieć wskazówki w razie co na przyszły cykl, bo ten jest dziki... cycki po owulacji nie byly drazliwe a teraz są a poprzedio byly dopiero 7dpo :D

Ewelcia lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie mi gin powieedziała że przy pozytywnym teście mam brać lutkę i acard ale nie wytrzymałam i zaczęłam po owulce :P

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 12:53

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    No cóż Kochane, różni są ludzie...mi już przeszła złość!
    Wole zdecydowanie siedzieć tutaj na różu i tu bede siedzieć...tam nawet nie zaglądam, tylko sie przywitałam i tyle...bo skutecznie mnie wczoraj zniechęciły do siebie!
    ZAchowały sie jak bogate, rozpieszczone cwaniary! a Prawie kazda z nich w pierwszej i wczesnej ciązy czyli zeo doświadczenia! i miałam wrazenie ze u nich cena 2 tysie za wózek swiadczy o jego doskonałości! bo kosztuje to i ma spełniać wymagania...a to akurat guzik prawda! no ale cóż..temat zamkniety! :)

i mnie, chociaz ja w kwestii wozkow sie nie wypowiadalam ale tez nie zagdlam tam- licze ze moze jeszcze wy dolaczycie to bedzie razniej!

a jak nei to jak zajdziecie w lipcu to mozemy sobie zalozyc watek - byle Czerwcowki i lipcowki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 13:40

mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie kupialam wczoraj bugenwillę i nie wiem jak ją ukształtować na przyszłość.. może ją bryknę na balkon... nie wiem do końca i jak ją uszykować? na stojąco? http://www.tropiart.pl/uploads/photo/page/101a370a92696e2a6a5552006c13f9c2673e98f8.jpg
    http://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/re/pe/3pow/hiLY9ioeYKkiJrDYiB.jpg
    czy właśnie żeby zwisała? http://www.magazyndomowy.pl/img/artykul/1869/bugenwilla-bouganvillea_14526_4.jpg
    chociaż zalecane jest żeby chować na zimę to może lepiej na te stojąco? a nie na pnąco/zwisająco?

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    A ty cholerko Ty :D za wcześnie dopiero jest 4dpo :D ale bd mieć wskazówki w razie co na przyszły cykl, bo ten jest dziki... cycki po owulacji nie byly drazliwe a teraz są a poprzedio byly dopiero 7dpo :D

Mizzelko, wiesz zależy kiedy było zagnieżdżenie? Owulka 17dc? Wiesz na dobrą sprawę masz 27dc.

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    dziewczyny mam pytanie kupialam wczoraj bugenwillę i nie wiem jak ją ukształtować na przyszłość.. może ją bryknę na balkon... nie wiem do końca i jak ją uszykować? na stojąco? http://www.tropiart.pl/uploads/photo/page/101a370a92696e2a6a5552006c13f9c2673e98f8.jpg
    http://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/re/pe/3pow/hiLY9ioeYKkiJrDYiB.jpg
    czy właśnie żeby zwisała? http://www.magazyndomowy.pl/img/artykul/1869/bugenwilla-bouganvillea_14526_4.jpg
    chociaż zalecane jest żeby chować na zimę to może lepiej na te stojąco? a nie na pnąco/zwisająco?

Ja bym zrobiła na stojąco :-)

mizzelka lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    dziewczyny-spytam z innej beczki-wybaczcie pytanie o podstawy- czy macie śluz płodny typu białko jaja w każdym cyklu w podobne dni?
    Np zauważyłyście jakąś prawidłowość że od 10 do 14 dnia cyklu itp?
    Bo dopiero zaczynam porównywać cykle miedzy sobą i nie wiem czy da się wychwycić jakąś regularność ale tak by wychodziło że +-2 dni rozbieżności w śluzie i w testach owu pozytywnych.
    Jak jest u Was?Każdy cykl jest inny czy nauczyłyście się już swojego organizmu i wiecie że nie musicie marnować 5 testów w każdym cyklu lub obserwować śluzu codziennie tylko +- w te dni...
    ja mialam taki w 25dc poprzednio a teraz mialam podobnie ale owulka byla w 27dc... śluz niestety może się nie pokrywać z owulką, organizm kobiety jest nieprzewidywalny i dlatego co miesiąc mamy zagadkę :D szkoda ze nie jestesmy wrozkami i nie wiemy kiedy dokladnie bd skok :)

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    dziewczyny-spytam z innej beczki-wybaczcie pytanie o podstawy- czy macie śluz płodny typu białko jaja w każdym cyklu w podobne dni?
    Np zauważyłyście jakąś prawidłowość że od 10 do 14 dnia cyklu itp?
    Bo dopiero zaczynam porównywać cykle miedzy sobą i nie wiem czy da się wychwycić jakąś regularność ale tak by wychodziło że +-2 dni rozbieżności w śluzie i w testach owu pozytywnych.
    Jak jest u Was?Każdy cykl jest inny czy nauczyłyście się już swojego organizmu i wiecie że nie musicie marnować 5 testów w każdym cyklu lub obserwować śluzu codziennie tylko +- w te dni...

Nona nie pomogę Ci, ja mam bardzo mało śluzu. I miałam wrażenie że w każdym cyklu inaczej było.

c77352d493.png
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ