X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    dziewczyny-spytam z innej beczki-wybaczcie pytanie o podstawy- czy macie śluz płodny typu białko jaja w każdym cyklu w podobne dni?
    Np zauważyłyście jakąś prawidłowość że od 10 do 14 dnia cyklu itp?
    Bo dopiero zaczynam porównywać cykle miedzy sobą i nie wiem czy da się wychwycić jakąś regularność ale tak by wychodziło że +-2 dni rozbieżności w śluzie i w testach owu pozytywnych.
    Jak jest u Was?Każdy cykl jest inny czy nauczyłyście się już swojego organizmu i wiecie że nie musicie marnować 5 testów w każdym cyklu lub obserwować śluzu codziennie tylko +- w te dni...

ja dokładnie nie obserwowałam śluzu wiec nie "sprzedam" CI dokładnych informacji :) generalnie u siebie widziałąm ten płodny, tak jak piszesz był jak białko, duzo go było i kilka dni po @....a po ovulce suchość straszna!

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Mizzelko, wiesz zależy kiedy było zagnieżdżenie? Owulka 17dc? Wiesz na dobrą sprawę masz 27dc.
    o nie nie... za dlugi cykl mam :) ostatnio mialam w 25dc :) więc teraz by sie zgadzało kochana :) tym bardziej po szyjce :D była mięciusia jak podusia :D

Nona lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Wiecie mi gin powieedziała że przy pozytywnym teście mam brać lutkę i acard ale nie wytrzymałam i zaczęłam po owulce :P

ja miałam przepisane po owulacji 1x lutka 1x acessan i patrz udało się... wiec zycze powodzenia...

Ewelcia lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 12:53

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba zrobię ją na stojąco i kupię jakąś łądniejszą doniczkę i może bryknę ją na balkon zeby mi oko cieszyła :) ale musze czekać aż facet położy nam płytki :< i może te cholerne wróble w koncu wystrasze bo pukają mi w te szyby jak opętane..

• aisza Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja zobacze jaki będzie ten cykl, jak mi się uda to może pojde na progesteron po owulce, sprawdzę jaki jest.... i w następnym cyklu znów wybiorę się do gina bo i tak kazała mi przyjsc...

27.03.2014 [*]
    udało się :) czekamy na Ciebie Skarbie :* <3

10 sierpień 2016 r. godz: 8:30 - córcia Oliwia
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    hehe mięciusia jak podusia-dobre
    Ja szyjki nie ogarniam ale śluz widać jak na dłoni po wiesiołku i siemieniu i occie jabłkowym :-)
    Ale jasne, wszystkiego nie wywróżę organizm to nie automat, dopóki nie mam monitoringu to nic nie jest pewne...
    no bo byla mięciusia jak podusia heheh :D a pro po dobre porównanie jest
    czas płodny - szyjka jak usta
    czas niepłodny - szyjka (gulałka/guzik) jak czubek nosa :D
    Ja powoli to ogarniam ale wszystko z czasem :) myślę ze w kolejnym cyklu już bd trochę mądrzejsza :D

Nona lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawialam nad tym progesteronem ale jak brałam tą lutkę to miałam wszystkie możliwe skutki oboczne przedawkowania które byly opisane na ulotce.. ale zobaczę jaka będzie teraz faza lutealna..

• Daisy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    dziewczyny-spytam z innej beczki-wybaczcie pytanie o podstawy- czy macie śluz płodny typu białko jaja w każdym cyklu w podobne dni?
    Np zauważyłyście jakąś prawidłowość że od 10 do 14 dnia cyklu itp?
    Bo dopiero zaczynam porównywać cykle miedzy sobą i nie wiem czy da się wychwycić jakąś regularność ale tak by wychodziło że +-2 dni rozbieżności w śluzie i w testach owu pozytywnych.
    Jak jest u Was?Każdy cykl jest inny czy nauczyłyście się już swojego organizmu i wiecie że nie musicie marnować 5 testów w każdym cyklu lub obserwować śluzu codziennie tylko +- w te dni...

Nona każdy cykl ma prawo mieć inną długość pierwszej fazy, tak więc nie da się określić, żeby w konkretne dni np. 10-14 dc wstępowały objawy płodności. Wiele dziewczyn nie zauważa u siebie w ogóle książkowego śluzu płodnego i udaje im się zajść w ciążę, wiele dziewczyn też nie prowadzi obserwacji szyjki macicy i odnosi wrażenie, że nie ma w ogóle śluzu płodnego, a onnp jest właśnie wewnątrz.

Poza tym przy nieregularnych cyklach jest wręcz wskazane, żeby zacząć robić testy owulacyjne jak nawcześniej. A na koniec powiem Ci jeszcze, że testy owu bywają bardzo niewiarygodne, tak więc najlepiej wesprzeć się monitoringiem (tylko on potwierdzi Ci wystąpienie owulacji, testy owu jedynie mogą pokazać pik LH, co oznacza, że w ciagu 72h MOŻE ALE NIE MUSI dojść do owulacji. Co więcej, jeżeli masz krótki pik LH, testy owu mogą tego w ogóle nie wychwycić).

Tak samo skok tempki, plamienie, ból owulacyjny, wszystko to może wystąpić nawet od 3 dni przed owu do 3 dni po owu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 13:52

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sorry ze Was zameczam moimi pytaniami ale jak mialam sluz jasnorozowy w czwartek to mysliscie ze kiedy moglam miec owulacje ?? Bo ja nie mam pojecia cholerka ;((

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak jasno rózowy to domniemam ze z krwia czyli miałaś ovulke wtedy! :) chyba ze jestes przed okresem to zwiastuje okres!

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka ja Ci nie pomogę, mogło być to plamienie okołoowulacyjne, czyli tak jak napisałam ostatnie zdanie w moim poście wyżej :)
    A jezeli uprawialas seks w tym czasie to to plamienie moglo byc po stosunku, jakies otarcie badz krwawiaca nadzerka, jesli Ci dolega.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 13:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie wtedy mialam.miec owulke , okres dopiero kolo 27 czerwca czyli mam nadzieje ze nie nadejdzie a przytulanka wczesniej nie bylo wlasnie jak wchodzilismy do wanny na kapiel to zobaczylam ten sluz taki rozowy
    ;) czyli wlasnie wtedy mialam owulke ?:)

• julita Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczaczek! jeszcze tyle dni do @ a mnie zaczął pobolewać brzuch jakby miała się zjawić w najbliższym czasie :/

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz nadżerkę, to prawdopodobnie plami Ci nadżerka po przytulankach.

Nona lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka my nie wróżki :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, a czemu tak od razu monitoring? Po co wewalać się z medycyną, jesli natura pewnie sama da radę?
    Mam wrażenie, ze twoje wielomiesięczne planowanie ani trochę nie pomoże ci we wrzuceniu na ten luz

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

kasika8303 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ