Czerwcowe Testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nona wrote:dziewczyny-spytam z innej beczki-wybaczcie pytanie o podstawy- czy macie śluz płodny typu białko jaja w każdym cyklu w podobne dni?
Np zauważyłyście jakąś prawidłowość że od 10 do 14 dnia cyklu itp?
Bo dopiero zaczynam porównywać cykle miedzy sobą i nie wiem czy da się wychwycić jakąś regularność ale tak by wychodziło że +-2 dni rozbieżności w śluzie i w testach owu pozytywnych.
Jak jest u Was?Każdy cykl jest inny czy nauczyłyście się już swojego organizmu i wiecie że nie musicie marnować 5 testów w każdym cyklu lub obserwować śluzu codziennie tylko +- w te dni...
ja dokładnie nie obserwowałam śluzu wiec nie "sprzedam" CI dokładnych informacji generalnie u siebie widziałąm ten płodny, tak jak piszesz był jak białko, duzo go było i kilka dni po @....a po ovulce suchość straszna!
-
kasika8303 wrote:Mizzelko, wiesz zależy kiedy było zagnieżdżenie? Owulka 17dc? Wiesz na dobrą sprawę masz 27dc.
Nona lubi tę wiadomość
-
Ewelcia wrote:Wiecie mi gin powieedziała że przy pozytywnym teście mam brać lutkę i acard ale nie wytrzymałam i zaczęłam po owulce
ja miałam przepisane po owulacji 1x lutka 1x acessan i patrz udało się... wiec zycze powodzenia...Ewelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
no ja zobacze jaki będzie ten cykl, jak mi się uda to może pojde na progesteron po owulce, sprawdzę jaki jest.... i w następnym cyklu znów wybiorę się do gina bo i tak kazała mi przyjsc...27.03.2014 [*]
udało się czekamy na Ciebie Skarbie :*
10 sierpień 2016 r. godz: 8:30 - córcia Oliwia -
Nona wrote:hehe mięciusia jak podusia-dobre
Ja szyjki nie ogarniam ale śluz widać jak na dłoni po wiesiołku i siemieniu i occie jabłkowym
Ale jasne, wszystkiego nie wywróżę organizm to nie automat, dopóki nie mam monitoringu to nic nie jest pewne...
czas płodny - szyjka jak usta
czas niepłodny - szyjka (gulałka/guzik) jak czubek nosa
Ja powoli to ogarniam ale wszystko z czasem myślę ze w kolejnym cyklu już bd trochę mądrzejszaNona lubi tę wiadomość
-
Nona wrote:dziewczyny-spytam z innej beczki-wybaczcie pytanie o podstawy- czy macie śluz płodny typu białko jaja w każdym cyklu w podobne dni?
Np zauważyłyście jakąś prawidłowość że od 10 do 14 dnia cyklu itp?
Bo dopiero zaczynam porównywać cykle miedzy sobą i nie wiem czy da się wychwycić jakąś regularność ale tak by wychodziło że +-2 dni rozbieżności w śluzie i w testach owu pozytywnych.
Jak jest u Was?Każdy cykl jest inny czy nauczyłyście się już swojego organizmu i wiecie że nie musicie marnować 5 testów w każdym cyklu lub obserwować śluzu codziennie tylko +- w te dni...
Nona każdy cykl ma prawo mieć inną długość pierwszej fazy, tak więc nie da się określić, żeby w konkretne dni np. 10-14 dc wstępowały objawy płodności. Wiele dziewczyn nie zauważa u siebie w ogóle książkowego śluzu płodnego i udaje im się zajść w ciążę, wiele dziewczyn też nie prowadzi obserwacji szyjki macicy i odnosi wrażenie, że nie ma w ogóle śluzu płodnego, a onnp jest właśnie wewnątrz.
Poza tym przy nieregularnych cyklach jest wręcz wskazane, żeby zacząć robić testy owulacyjne jak nawcześniej. A na koniec powiem Ci jeszcze, że testy owu bywają bardzo niewiarygodne, tak więc najlepiej wesprzeć się monitoringiem (tylko on potwierdzi Ci wystąpienie owulacji, testy owu jedynie mogą pokazać pik LH, co oznacza, że w ciagu 72h MOŻE ALE NIE MUSI dojść do owulacji. Co więcej, jeżeli masz krótki pik LH, testy owu mogą tego w ogóle nie wychwycić).
Tak samo skok tempki, plamienie, ból owulacyjny, wszystko to może wystąpić nawet od 3 dni przed owu do 3 dni po owu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 13:52
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iwonka ja Ci nie pomogę, mogło być to plamienie okołoowulacyjne, czyli tak jak napisałam ostatnie zdanie w moim poście wyżej
A jezeli uprawialas seks w tym czasie to to plamienie moglo byc po stosunku, jakies otarcie badz krwawiaca nadzerka, jesli Ci dolega.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 13:55
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo wlasnie wtedy mialam.miec owulke , okres dopiero kolo 27 czerwca czyli mam nadzieje ze nie nadejdzie a przytulanka wczesniej nie bylo wlasnie jak wchodzilismy do wanny na kapiel to zobaczylam ten sluz taki rozowy
czyli wlasnie wtedy mialam owulke ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny