X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pamiętam ile dokładnie było na majówkach :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    64 podajże :)

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze wiedzieć :D u nas będzie więcej na pewno.. jeszcze tyle dziewczyn będzie testować :D

Zajsonek lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    toć przodozgęcie i tyłozgięcie to żadna przeszkoda :D ja mam przodozgięcie...
    nie martw się na zapas.. stare dziadki takie są :D
    za chwile bd miała wizytę u bardziej konkretnego lekarza ;) może też zafunduj sobie to co podawała mi samirka? ten multi gyn? bezpieczny w ciąży jest..

Kochana a to kupiue a aptece...co to jest, zel ???
    ile kosztuje....napisz mi prosze cos o tym!!!
    jutro zakupie!

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.doz.pl/apteka/p48120-Multi-Gyn_Actigel_zel_50_ml na allegro taniej kupisz.. bo chyba za 36 zł ale przesyłka.. tu jest wszystko opisane :) trochę drogie ale myślę że warto :)
    to jest żel żel przezroczysty :) Samirka pisała że super pomaga :)

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję nowych Boćków <3 i życzę udanych długich weekendów :) w każdym zakątku świata/kraju :)
    A ja w końcu wybrałam się na ten progesteron i wynik to 15,91ng/ml przy normie dla fazy lutealnej 5,16 - 18,56. :) i w sumie zadowolił mnie ten wynik bo jak w ubiegłym roku trafiłam do mojego lekarza to jakoś w marcu miałam niespełna 2 :O
    a do tego jakie jaja wyszły :P na jutro byłam umówiona na usg by potwierdzić owulację..a dziś zdążyłam wrócić od brata ze szpitala usiąść a tutaj patrzę dzwoni mój ginekolog :P i się mnie pyta czy byliśmy umówieni jakoś na weekend na to usg a ja mówię, że na jutro i klops bo wyszły jakieś zamieszania z dyżurami i mój lekarz jutro tego dyżuru nie ma i zaprosił mnie na dziś między 16-21 więc ja raz dwa w te pędy się ogarnęłam i pojechałam :) i wieści są takie że owulacja BYŁA :) :) :) potwierdzenie to widoczne ciałko żółte na usg :) oraz wynik progesteronu, no ale jak się udało w tym cyklu to od pozytywnego testu i tak jeszcze dodatkowo dostanę dup-ka. Więc myślę, że jest dobrze bo nie wiem czy owulacja była owocna czy nie ale ważne, że była :) :) Więc to już jest sukces :) a i endometrium ma ok 10mm :) więc jak na tę fazę i dzień cyklu jest ok :)

mizzelka, Zajsonek, M4DZI4, przedszkolanka:), rotaszek, Aneczka98, samira, kasia_1988 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie bede czekać na przesyłke, cenowo mniej wiecej tak samo...jutro zakupie w aptece i zaaplikuje na noc :)
    Dzieki dziewczynki moje!!!!...kurde ale sie martwie!! :(

Zajsonek, samira lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Zajsonek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    gratuluję nowych Boćków <3 i życzę udanych długich weekendów :) w każdym zakątku świata/kraju :)
    A ja w końcu wybrałam się na ten progesteron i wynik to 15,91ng/ml przy normie dla fazy lutealnej 5,16 - 18,56. :) i w sumie zadowolił mnie ten wynik bo jak w ubiegłym roku trafiłam do mojego lekarza to jakoś w marcu miałam niespełna 2 :O
    a do tego jakie jaja wyszły :P na jutro byłam umówiona na usg by potwierdzić owulację..a dziś zdążyłam wrócić od brata ze szpitala usiąść a tutaj patrzę dzwoni mój ginekolog :P i się mnie pyta czy byliśmy umówieni jakoś na weekend na to usg a ja mówię, że na jutro i klops bo wyszły jakieś zamieszania z dyżurami i mój lekarz jutro tego dyżuru nie ma i zaprosił mnie na dziś między 16-21 więc ja raz dwa w te pędy się ogarnęłam i pojechałam :) i wieści są takie że owulacja BYŁA :) :) :) potwierdzenie to widoczne ciałko żółte na usg :) oraz wynik progesteronu, no ale jak się udało w tym cyklu to od pozytywnego testu i tak jeszcze dodatkowo dostanę dup-ka. Więc myślę, że jest dobrze bo nie wiem czy owulacja była owocna czy nie ale ważne, że była :) :) Więc to już jest sukces :) a i endometrium ma ok 10mm :) więc jak na tę fazę i dzień cyklu jest ok :)

super wieści kochana :)

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • mizzelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Magdo! kurde same dobre wieści :)
    musi być dobrze :) przy takim prog... i endo :) ach tam :)

Zajsonek lubi tę wiadomość

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    a nie bede czekać na przesyłke, cenowo mniej wiecej tak samo...jutro zakupie w aptece i zaaplikuje na noc :)

kochana żadnych zmartwień !!
    bo zaraz wpadnę tam do Ciebie i dupę złoję :P

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    kochanie... ile kobiet cierpi na zapalenie pęcherza... na drożdżaki,.. na bakterie :) dziecinie nic się nie stanie :* bo jak się zagnieździł to już tam zostanie.. a bete mialas elegancką :) więc jest ok :) nie martw sie na zapas bo nie ma o co :) jedynym minusem tych dolegliwosci jest to że maluch mały rośnie, ale nie ma uszkodzen ciała czy coś.. gdzies to się tyczy 2 trymestru ;) nie ma na to wpływu... a jak na razie to mały dopiero zaczyna przygodę lub mali heheh :) nie ma co :) będzie dobrze zobaczysz ;* choć nie ma co bagatelizować i warto coś zrobić w tym kierunku ;)
    macica jest rozpulchniona to zawsze coś się zainfekuje, takie zalety );)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 19:07

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ide do łożeczka..połoze sie troche bo dość mam na dziś wrażen i emocji :)

Czekamy ąz Tatuś z meczu wróci :)

buziaczki i dziekuje ze jestescie!!! :*

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze raz się powtórzę nie martw się aby i nie denerwuj bo to bardziej zaszkodzi niż jakaś głupia nadżerka czy bakteria :) kobitki z gorszymi infekcjami wychodziły cało... :D
    na mnie wrzeszczał gin jak mu mowilam ze bralam urofuraginum ze to szkodzi itp..
    a na necie co druga zaciążona pisze ze jej pomaga i ok jest... :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna robic sie ładne stadko boćków :)

• Aneczka98 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzianka wrote:
    Cos brzuch mnie pobolewa boje sie ze jutro @ przylizie :-( a testy to byla pomylka.
    mam dziś takie samo odczucie :/ Ale miejmy nadzieję, że te cienie cieni zamienią się w grubaśne kreseczki :)

Dobranoc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 21:08

yuuds65gn1dknp0o.png
    scwz7xi.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamuśkom!
    Bol jak na @ miałam cały czas, tez po zrobieniu testu, dlatego ciezko w to uwierzyć:)
    Spokojnie dziewczynki, stres tylko szkodzi :*

Rudasek, dwa głębokie wdechy i spokój:) dla tego dzidziulka, co w brzuchu teraz rośnie :)

samira, mizzelka lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja przed chwilą wróciłam z ZUMBY i jest mega pozytywna energia :) :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nadal siedzę nad ciastem... ledwo zipie.. mimo 12 przespanych godzin coś czuje że szybko dziś zasnę.. aż nogi mnie bolą :(
    Do jutra kobietki :) Trzymam kciuki za kolejne testerki :)
    Miłego wieczorku :*

• la Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj same boćki :) super dzień.
    Ja wróciłam od sąsiadki jej mąż przez pomyłkę rozwiesił u siebie moje ubrania, więc kolejna posiadówka po jutrze pewnie :)
    Wypiłam sobie piwko radlera i teraz pewnie pójdę spać bo zmęczona jestem po całym dniu bieganiny.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • madzianka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gratuluje nowym mamuśkom!
    Bol jak na @ miałam cały czas, tez po zrobieniu testu, dlatego ciezko w to uwierzyć:)
    Spokojnie dziewczynki, stres tylko szkodzi :*

Rudasek, dwa głębokie wdechy i spokój:) dla tego dzidziulka, co w brzuchu teraz rośnie :)
    A szyjke moze badalas juz po pozytywnym tescie?

p19us65glzzsn3k4.png
‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ