Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawostka

Kłopoty ze śluzem (a tym samym z estrogenami) mogą się pojawiać, gdy kobieta ma nadwagę lub niedowagę. W takich sytuacjach czasami pomaga stracenie kilku kilogramów lub postaranie się o 1-2 kilogramy więcej.

Badania opublikowane w grudniu 1995 roku w amerykańskim czasopiśmie medycznym "New England Journal of Medicine" wykazały, że najczęściej do poczęcia dochodzi w wyniku współżycia mającego miejsce w dzień owulacji (39,6 % poczęć), dzień przed owulacją (25,6% poczęć) oraz dwa dni przed owulacją (11,2%). Codzienne współżycie podnosi prawdopodobieństwo poczęcia do 37% (przy współżyciu co drugi dzień wskaźnik ten wynosi 33%).

Zbliżenie może zatem odbyć się pod koniec trwania objawu śluzu płodnego, gdy jest on najbardziej rozciągliwy i obfity lub gdy jest najmocniejsze odczucie mokrości; czasami (według badań hormonalnych) dniem jajeczkowania jest pierwszy dzień wysychania śluzu po dniu szczytu, a niekiedy owulację sygnalizuje jednodniowy spadek temperatury, poprzedzony kilkudniową obecnością śluzu płodnego, dlatego współżycie rano w takim dniu spadku temperatury może być bliskie owulacji. Również pierwsza podwyższona poranna temperatura (po dniach ze śluzem i dniach z temperaturą niższą) może wystąpić w kilkugodzinnym odstępie od jajeczkowania - współżycie rano w tym dniu może być również bliskie owulacji. Badania wykazały też, że dzień owulacji przeważnie wypada w bardzo bliskim sąsiedztwie dnia szczytu śluzu. Warto także nauczyć się obserwacji zmian w szyjce macicy - jej uniesienie się, miękkość i otwarcie są bardzo wiarygodnymi sygnałami płodności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 21:46

mizzelka lubi tę wiadomość

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestescie kochana.ale przed chwila dostalam @ w 25 dc!!! Po inofolicu chyba mi sie przrsunelo.idzie sie pochlastac :(:(:( buuuu

3i49tgf6plfmlliy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na pewno @ kochana? :(

BATTINKA lubi tę wiadomość

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam za wsparcie,naprawde!!
    Ja juz nic z tego nierozumiem...test oklamal....mnie? Jak smial?

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem Ewa sie okaze co sie wyklaruje...

3i49tgf6plfmlliy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to jakieś plamienie, a w takim przypadku dobrze, gdybyś poszła do gina...

• Sue Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Battinka, przykro mi. Tym bardziej, że ja naprawdę widziałam tam drugą kreskę! A to taka @ na całego czy delikatne plamienie? Czasami w dniu przewidywanej @ może się pojawić plamienie. Ja też miałam dzień przed @ plamienie, ale @ się nie pojawiła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ciagle czuje jakby mi sie miał okres zacząc wiec pewnie przyjdzie powinien byc 5 dni temu ale to uczucie jak na okres nie daje mi spokoju

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nie robiłaś żadnego testu?

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak miałam brzuch delikatnie bolał miesiączki nie było zrobilam test po tygodniu i był negatywny i po godzinie pojawiła się @ a juz naprawdę się nastawilam ze się udało.

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie czekam do poniedzialku nie chce sobie robic nadziei

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    ja ciagle czuje jakby mi sie miał okres zacząc wiec pewnie przyjdzie powinien byc 5 dni temu ale to uczucie jak na okres nie daje mi spokoju
    robisz test jutro ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie samirko nie mam takiej mozliwosci nawet jakbym chciala jestem urodziny a testu nie mam i dobrze bo jakbym zabrala to bym go zrobila nie uparlam sie ze nie zrobie do poniedizalku tymbardziej ze podbrzusze mnie boli jka przed okresem nie chce sobie robic nadziei juz raz zrobilam test wdniu okresu i myslam ze ginekolog na izbie przyjec jak dojechalam ztestem glowe mi urwie ze zlosci nawrzeszczal na mnie strasznie czy wiem czym jest ciaza bioxhemiczna i mam sie nie wazyc robic test w dniu okresu mam czekac conajmniej 7 dni .niezapomne tego dnia nigdy zaryczana bylam strasznie plaminie pozytywny test wlapie i gin wrzeszczacy na mnie .wole zobaczyć @ na podpasce niz blada kreske znikajaca na tescie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 22:13

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie..uzywala ktoras tych testow owulacyjnych??
    http://www.ebay.co.uk/itm/ADVANCED-CLEARBLUE-DIGITAL-OVULATION-DUAL-HORMONE-INDICATOR-TESTS-PREGNANCY-KITS-/221296398275?pt=UK_Health_HealthCare_RL&var=&hash=item33864b0fc3

A jesli tak to jakie macie opinie...Cos tak sie zast nad zamowieniem wlasnie tych..Maja na wyswietlaczu mozliwosc jednej z 3 buziek..Wiec odpada glowienie sie nad natezeniem koloru tak jak w paskowych

samira, mizzelka lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, poczekaj cierpliwie ;) Może będzie dobrze.

Oglądam właśnie "Ps. I love you". Widziałam ten film milion razy, ale wzruszam się za każdym razem, nawet nie dlatego, że jest strasznie smutny, ale dlatego, że myślę, co ja zrobiłabym na jej miejscu. Dziwne to i piękne jednocześnie.

Zastanawiałyście się kiedyś za co najbardziej kochacie swoich Chłopaków, Narzeczonych, Partnerów czy Mężów? :)

BATTINKA, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za co kocham swojego męża ogolnie za całokształt ale najwa zniejsza rzeczą dla mnie jest o że nigdy sie na nim nie zawiodlam zawsze jak go potrzebowałam to był i jak cos sie stanie zawsze mi pomoze

Sue, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam ogladać, ale zapomniałam i włączyłam sobie na dvd Nigdy w życiu :P
    Też zawsze się zastanawiam tak po tym filmie, ostatnio mało go oglądam bo za szybko się wzruszam

Co do męża to chyba nie potrafiłabym wymienić jakiejś konkretnej rzeczy/cechy.
    Kiedy się poznaliśmy to polubiłam go bardzo za to, ze mogliśmy gadać i gadać, o wszytskim, bez skrępowania, z nikim wczesniej mi się tak dobrze nie rozmawiało, ale z czasem to się zawsze coś zmienia, dochodzi itd. Co tydzień mogę go kochać za coś innego :)

Sue, samira lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam właśnie, że chyba na tym polega miłość, że kocha się po prostu, bezinteresownie ;)
    Ja mojego kocham za to, że nie chce mnie zmieniać i akceptuje mnie taką jaką jestem. I za każdą najmniejszą drobnostkę ;)

Poluzjanci mają piosenkę, w której Badach śpiewa "Kocham Cię, całkiem za darmo" :)

Ewa99, Kasia *, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa99 wrote:
    Ja chciałam ogladać, ale zapomniałam i włączyłam sobie na dvd Nigdy w życiu :P
    Też zawsze się zastanawiam tak po tym filmie, ostatnio mało go oglądam bo za szybko się wzruszam

Co do męża to chyba nie potrafiłabym wymienić jakiejś konkretnej rzeczy/cechy.
    Kiedy się poznaliśmy to polubiłam go bardzo za to, ze mogliśmy gadać i gadać, o wszytskim, bez skrępowania, z nikim wczesniej mi się tak dobrze nie rozmawiało, ale z czasem to się zawsze coś zmienia, dochodzi itd. Co tydzień mogę go kochać za coś innego :)
    podpisuję się pd tym ;)

pod tym o mężu ;)

Ewa99 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to by chciał jedynie żebym miała dłuzsze włosy, ale ja mu zawsze odpowiadam "widziały gały co brały" :D
    On też nic sobie w kwestii swojej fryzury nie da powiedzieć, więc myślę, że " jesteśmy kwita" :)

Sue, mizzelka lubią tę wiadomość

‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ