Czerwcowe Testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCiekawostka
Kłopoty ze śluzem (a tym samym z estrogenami) mogą się pojawiać, gdy kobieta ma nadwagę lub niedowagę. W takich sytuacjach czasami pomaga stracenie kilku kilogramów lub postaranie się o 1-2 kilogramy więcej.
Badania opublikowane w grudniu 1995 roku w amerykańskim czasopiśmie medycznym "New England Journal of Medicine" wykazały, że najczęściej do poczęcia dochodzi w wyniku współżycia mającego miejsce w dzień owulacji (39,6 % poczęć), dzień przed owulacją (25,6% poczęć) oraz dwa dni przed owulacją (11,2%). Codzienne współżycie podnosi prawdopodobieństwo poczęcia do 37% (przy współżyciu co drugi dzień wskaźnik ten wynosi 33%).
Zbliżenie może zatem odbyć się pod koniec trwania objawu śluzu płodnego, gdy jest on najbardziej rozciągliwy i obfity lub gdy jest najmocniejsze odczucie mokrości; czasami (według badań hormonalnych) dniem jajeczkowania jest pierwszy dzień wysychania śluzu po dniu szczytu, a niekiedy owulację sygnalizuje jednodniowy spadek temperatury, poprzedzony kilkudniową obecnością śluzu płodnego, dlatego współżycie rano w takim dniu spadku temperatury może być bliskie owulacji. Również pierwsza podwyższona poranna temperatura (po dniach ze śluzem i dniach z temperaturą niższą) może wystąpić w kilkugodzinnym odstępie od jajeczkowania - współżycie rano w tym dniu może być również bliskie owulacji. Badania wykazały też, że dzień owulacji przeważnie wypada w bardzo bliskim sąsiedztwie dnia szczytu śluzu. Warto także nauczyć się obserwacji zmian w szyjce macicy - jej uniesienie się, miękkość i otwarcie są bardzo wiarygodnymi sygnałami płodności.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 21:46
mizzelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kurcze, Battinka, przykro mi. Tym bardziej, że ja naprawdę widziałam tam drugą kreskę! A to taka @ na całego czy delikatne plamienie? Czasami w dniu przewidywanej @ może się pojawić plamienie. Ja też miałam dzień przed @ plamienie, ale @ się nie pojawiła.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynie samirko nie mam takiej mozliwosci nawet jakbym chciala jestem urodziny a testu nie mam i dobrze bo jakbym zabrala to bym go zrobila nie uparlam sie ze nie zrobie do poniedizalku tymbardziej ze podbrzusze mnie boli jka przed okresem nie chce sobie robic nadziei juz raz zrobilam test wdniu okresu i myslam ze ginekolog na izbie przyjec jak dojechalam ztestem glowe mi urwie ze zlosci nawrzeszczal na mnie strasznie czy wiem czym jest ciaza bioxhemiczna i mam sie nie wazyc robic test w dniu okresu mam czekac conajmniej 7 dni .niezapomne tego dnia nigdy zaryczana bylam strasznie plaminie pozytywny test wlapie i gin wrzeszczacy na mnie .wole zobaczyć @ na podpasce niz blada kreske znikajaca na tescie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 22:13
-
Dziewczyny mam pytanie..uzywala ktoras tych testow owulacyjnych??
http://www.ebay.co.uk/itm/ADVANCED-CLEARBLUE-DIGITAL-OVULATION-DUAL-HORMONE-INDICATOR-TESTS-PREGNANCY-KITS-/221296398275?pt=UK_Health_HealthCare_RL&var=&hash=item33864b0fc3
A jesli tak to jakie macie opinie...Cos tak sie zast nad zamowieniem wlasnie tych..Maja na wyswietlaczu mozliwosc jednej z 3 buziek..Wiec odpada glowienie sie nad natezeniem koloru tak jak w paskowychsamira, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Kasia, poczekaj cierpliwie Może będzie dobrze.
Oglądam właśnie "Ps. I love you". Widziałam ten film milion razy, ale wzruszam się za każdym razem, nawet nie dlatego, że jest strasznie smutny, ale dlatego, że myślę, co ja zrobiłabym na jej miejscu. Dziwne to i piękne jednocześnie.
Zastanawiałyście się kiedyś za co najbardziej kochacie swoich Chłopaków, Narzeczonych, Partnerów czy Mężów?BATTINKA, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa chciałam ogladać, ale zapomniałam i włączyłam sobie na dvd Nigdy w życiu
Też zawsze się zastanawiam tak po tym filmie, ostatnio mało go oglądam bo za szybko się wzruszam
Co do męża to chyba nie potrafiłabym wymienić jakiejś konkretnej rzeczy/cechy.
Kiedy się poznaliśmy to polubiłam go bardzo za to, ze mogliśmy gadać i gadać, o wszytskim, bez skrępowania, z nikim wczesniej mi się tak dobrze nie rozmawiało, ale z czasem to się zawsze coś zmienia, dochodzi itd. Co tydzień mogę go kochać za coś innegoSue, samira lubią tę wiadomość
-
Tak się zastanawiam właśnie, że chyba na tym polega miłość, że kocha się po prostu, bezinteresownie
Ja mojego kocham za to, że nie chce mnie zmieniać i akceptuje mnie taką jaką jestem. I za każdą najmniejszą drobnostkę
Poluzjanci mają piosenkę, w której Badach śpiewa "Kocham Cię, całkiem za darmo"Ewa99, Kasia *, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwa99 wrote:Ja chciałam ogladać, ale zapomniałam i włączyłam sobie na dvd Nigdy w życiu
Też zawsze się zastanawiam tak po tym filmie, ostatnio mało go oglądam bo za szybko się wzruszam
Co do męża to chyba nie potrafiłabym wymienić jakiejś konkretnej rzeczy/cechy.
Kiedy się poznaliśmy to polubiłam go bardzo za to, ze mogliśmy gadać i gadać, o wszytskim, bez skrępowania, z nikim wczesniej mi się tak dobrze nie rozmawiało, ale z czasem to się zawsze coś zmienia, dochodzi itd. Co tydzień mogę go kochać za coś innego
pod tym o mężuEwa99 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny