Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowy seks w plenerze 🐇 w marcu na porodówkę mnie zabierze 🤱🏻
Odpowiedz

Czerwcowy seks w plenerze 🐇 w marcu na porodówkę mnie zabierze 🤱🏻

Oceń ten wątek:
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    Jak bierzesz antybiotyk to tak ale sama choroba nie jest przeszkoda

Nie biorę , antybiotyku :) ale boje sie, że gdyby sie udało a mi nie przejdzie :/ ostatnio mialam zapalenie ucha i bralam dicortineff steroidowy to bylo w listopadzie i w lutym. 😑 wszystko pod górę jak na złość idzie naprawdę.

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Nie biorę , antybiotyku :) ale boje sie, że gdyby sie udało a mi nie przejdzie :/ ostatnio mialam zapalenie ucha i bralam dicortineff steroidowy to bylo w listopadzie i w lutym. 😑 wszystko pod górę jak na złość idzie naprawdę.
    Jeśli nie potrzeba antybiotyku to czemu nie - jak tylko masz siły i może dzięki temu szybciej "zaskoczy".
    Przede wszystkim możesz już się do lekarza zgłosić zobaczyć czy coś się po prostu rozwija i mówić że się starasz o dziecko więc możliwe że za x dni będziesz w ciąży 🙂

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Jeśli nie potrzeba antybiotyku to czemu nie - jak tylko masz siły i może dzięki temu szybciej "zaskoczy".
    Przede wszystkim możesz już się do lekarza zgłosić zobaczyć czy coś się po prostu rozwija i mówić że się starasz o dziecko więc możliwe że za x dni będziesz w ciąży 🙂

To bylam w lutym wtedy i mówiłam że chcemy sie starać to Pani laryngolog powiedziala że te steroidy sa takie jakbym kurczaka ze sklepu jadła, a że przecież jem :D narazie smaruje rubem uszko i węzły i kamforka z wata w uchu.

Dzięki za odzew 😊

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    To bylam w lutym wtedy i mówiłam że chcemy sie starać to Pani laryngolog powiedziala że te steroidy sa takie jakbym kurczaka ze sklepu jadła, a że przecież jem :D narazie smaruje rubem uszko i węzły i kamforka z wata w uchu.

Dzięki za odzew 😊
    Jeśli dostaniesz nawet leki to spytasz swojego ginekologa przed wykupieniem no i zależy w jakiej fazie cyklu będziesz ale oby się nic poważnego nie rozwinęło ☺️

Alis96, Izi lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Paulina1106 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, proszę o wpisanie 🐒, i to dzień przed terminem! W sumie się cieszę że dzisiaj przyszła, bo jutro urodziny i pewnie bardziej bym to przeżywała.
    Smutno mi trochę ale cóż, może lipiec okaże się dla mnie łaskawszy, w końcu rok temu z lipcowego cyklu zobaczyłam dwie kreski na teście, może teraz też dopisze szczęście.

Gosia gratuluję! Trzymam kciuki za piękny przyrost bety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 20:30

👩‍💼 35
    👨‍💼 39

08.2020 💔
    03.2022 7+5 Lilka 👼

MTFR hetero😿 PAI homo😿
    KIR BX nieobecny: 2DS3
    Cross match -25% ➡️ 2% 🎉
    Allo mlr- 37%➡️ 55,2🎉

14.11.2022 ⏸️ 🙏🏻
    03.08.2023 👶🏻 Izabela
    3920g, 57cm💪🏻

age.png

22.06.2024 ⏸️ 🙏🏻

preg.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak123 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki
    Beta 206,86
    Progesteron 32,45
    TSH 1,205

Zrobiłam TSH bo u nas w rodzinie problemy z tarczyca występują z pokolenia na pokolenie, bez ciąży miałam wynik w normie ale wiem że w ciąży są jakieś inne normy. Powiedzcie mi czy taki wynik jest ok?

Odnośnie bety to dziś 15 dpo, nie mam podanych norm. Jest ok czy za mało ? Kompletnie się na tym nie znam 🤦🏻‍♀️

Progesteron chyba w porządku? Myślicie że odstawiać duphaston? Brałam raz dziennie bo poprzednia ciążę poroniłam.

Ja w kwietniu 18dpo mialam bete 144 po 48h przyrost 99% a dzisiaj leci 13 tydzień ciąży. Wiec nie ważny wynik, wazny przyrost za 48h bedzie. Jak bedzie dobry to nic tylko sie cieszyc :)

Gosiak123 lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • milam Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasti6 wrote:
    7,5 U/L Gdzie norma dla pierwszej fazy u nich jest od 2.5 - 10.2

Edit , teraz patrze kurcze blade na ten wynik i to jest wynik FSH 🙈 Dobrze ,ze dostałam to na maila ! Oni mieli mi zrobic prolaktyne w tymtym dniu a nie to 🤦‍♀️ Wiec dalej jestem niestety w wielkiej nie wiadomej ,bo w zeszłym ms mialam za wysoką . Ale czy na druga połowe cyklu te badania sie powinno robic wogle?🤔

😉 Dobrze że się zorientowałaś że to inne badanie. Prolaktynę chyba można robić w każdym dniu cyklu

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1106 wrote:
    Hej dziewczyny, proszę o wpisanie 🐒, i to dzień przed terminem! W sumie się cieszę że dzisiaj przyszła, bo jutro urodziny i pewnie bardziej bym to przeżywała.
    Smutno mi trochę ale cóż, może lipiec okaże się dla mnie łaskawszy, w końcu rok temu z lipcowego cyklu zobaczyłam dwie kreski na teście, może teraz też dopisze szczęście.

nie lubię! Ale dobrze ze nie w urodziny, to by był słaby prezent...

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Nasti6 Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    😉 Dobrze że się zorientowałaś że to inne badanie. Prolaktynę chyba można robić w każdym dniu cyklu

Tak ,A juz sie cieszylam ze ten wynik byl ok w tym miesiacu😔 Wiec napewno do wyniku bedzie niepewnosc , zadnych lekow na to nie brałam jeszcze wiec pewnie z mojej prawidłowej owu tez nici w tym cyklu 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 21:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasti6 wrote:
    Tak ,A juz sie cieszylam ze ten wynik byl ok w tym miesiacu😔 Wiec napeqno do wyniku bedzie niepewnosc , zadnych lekow na to nie brałam jeszcze wiec pewnie z mojej owu tez nici w tym cyklu 🙄

Hm, a wiesz, że prolaktyna rośnie od stresu? Nie miałaś stresującego czasu wtedy, nic Cię nie zdenerwowało przed badaniem?

Ponoć jak prolaktyna wychodzi za wysoka, to można też zrobić badanie pod obciążeniem i wtedy inaczej wzrasta, jak czynnik jest stresowy, a inaczej, jak przysadka szwankuje i potrzeba faktycznie leków.

A co do leków, to leki zbijające prolaktynę mają mnóstwo skutków ubocznych, lepiej ich unikać jeśli tylko się da.

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1106 wrote:

Tuule mocno ♥️♥️

Paulina1106 lubi tę wiadomość

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:
    Tak robilam mi też gin zalecił.

Jaki miałaś wynik?
    Ja mam igM ujemne 0,1 - lab ujemny ponizej 0,25
    A iGG dodatnie. 500 - Lab ujemny poniżej 6

Wizytę mam u ginekologa dopiero w sobote, wiesz może czy to bardzo fatalnie i może czymś w przyszłości grozić dla dzidziusia ? Czy to się leczy ?

• Nasti6 Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2021, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Hm, a wiesz, że prolaktyna rośnie od stresu? Nie miałaś stresującego czasu wtedy, nic Cię nie zdenerwowało przed badaniem?

Ponoć jak prolaktyna wychodzi za wysoka, to można też zrobić badanie pod obciążeniem i wtedy inaczej wzrasta, jak czynnik jest stresowy, a inaczej, jak przysadka szwankuje i potrzeba faktycznie leków.

A co do leków, to leki zbijające prolaktynę mają mnóstwo skutków ubocznych, lepiej ich unikać jeśli tylko się da.

W zasadzie to byłm nerwowa wczesniej , a przed samym badaniem denerwowałam sie ze krew mi z palca nie cieknie do pojemniczka i moj kuł mnie az 3 razy w inne palce 😂 Bo to był domowy test .Tylko ze wynik był wysoki dość bo az 812 mIU/L ( Norma: 102 - 496) az tak duzo od stresu🤔 Wiem ze w zeszlym roku gdy przestałam brac tabsy mialam 2 epizoty gdzie lekko mleko mi wycielko lekko .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 00:22

• Korcia55 Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2021, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Nasti a w normie to jaka ta prolaktyna była? Bo normy są np do 26, ale 20 to generalnie już jest za dużo .
    Gosiek123, w dniu spodziewanej miesiączki beta powinna być ok209, tak pisze mamaginegolog, jak ktoś już wspomniał.
    Jestem oburzona tymi fałszywymi testami i ich ilością, 😠 no jak tak można taki bubel sprzedawać
    I gratuluję pięknych bhcg 💪

W zdrowej ciąży beta w dniu miesiączki: 23, w poronionej 170, także... 😏

• Korcia55 Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2021, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Nadrobiłam :) mam urlop a nie śpię już od 6:20 bo syn się już wyspał 😖 pogoda przepiękna, wczoraj zrobiliśmy chyba ze 20 km. Do tego pofolgowalam wczoraj trochę z piwem, a dzisiaj temperatura spadla mi do 36,6 z 37,1 🙄 chyba nic z tego cyklu nie będzie bo takich gór i dolin to ja w życiu nie miałam 🙄

Ale trudno, nowy cykl nowe szanse, w tym luzuje 😁
    Miłego dnia i dawać mi tutaj jakieś kreski! ❤️

• Izi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Kochane zastanawiam sie czy odpuścić ten cykl, mam powiększone węzły chlonne obok ucha i chyba to znowu zapalenie ucha. Myslicie , że może to być przeszkoda ? Jejku jak nie brak owu, to jak jest owulacja to jakies choroby 🙄🙄🙄

Ps. Mnie przy owulacji nic nie boli 🤷‍♀️

Ja ostatnio choruję prawie co cykl bo jak nie angina, to żołądkówka, to znowu zapalenie gardła i nie widzę powodu żeby odpuszczać :) Jak dostaję leki to patrzę jedynie czy są przeciwskazania dla kobiet, które się starają albo zaznaczam lekarzowi, że się staram.
    No bo jak się uda to się uda i super.

https://mamaginekolog.pl/hipotetyczna-hania/

Alis96 lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Pani Miśka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 13:27

Alis96 lubi tę wiadomość

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Jaki miałaś wynik?

Wizytę mam u ginekologa dopiero w sobote, wiesz może czy to bardzo fatalnie i może czymś w przyszłości grozić dla dzidziusia ? Czy to się leczy ?
    IGG świadczą o przebytej kiedyś chorobie (masz przeciwciała)
    IGM że masz w tym momencie zakażenie 🙂

Alis96 lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasti6 wrote:
    Tak ,A juz sie cieszylam ze ten wynik byl ok w tym miesiacu😔 Wiec napewno do wyniku bedzie niepewnosc , zadnych lekow na to nie brałam jeszcze wiec pewnie z mojej prawidłowej owu tez nici w tym cyklu 🙄

Ja miałam problem z prolaktyną, lekarz przepisał mi naprolac brałam sobie 0,5 tabletki na noc I w sumie po miesiącu już było okey, także lekarz coś poradzi jeśli jest za wysoka :)

• Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Jaki miałaś wynik?

Ja mialam ujemne oba wyniki , tego co pamiętam igg oznacza ze przebyłaś zakażenie

Wynik jest dodatni (IgM -, IgG+) → do zakażenia doszło prawdopodobnie w przeszłości, w związku z czym nie ma zagrożenia dla płodu. W przypadku braku badania przed ciążą zalecane jest wykonanie badania kontrolnego za 2-3 tygodnie.

Alis96 lubi tę wiadomość

🙋‍♀️31 & 🙋‍♂️33

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ