Czerwcowy seks w plenerze 🐇 w marcu na porodówkę mnie zabierze 🤱🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Iskra444 wrote:Jak bierzesz antybiotyk to tak ale sama choroba nie jest przeszkoda
Nie biorę , antybiotyku ale boje sie, że gdyby sie udało a mi nie przejdzie ostatnio mialam zapalenie ucha i bralam dicortineff steroidowy to bylo w listopadzie i w lutym. 😑 wszystko pod górę jak na złość idzie naprawdę.
-
Alis96 wrote:Nie biorę , antybiotyku ale boje sie, że gdyby sie udało a mi nie przejdzie ostatnio mialam zapalenie ucha i bralam dicortineff steroidowy to bylo w listopadzie i w lutym. 😑 wszystko pod górę jak na złość idzie naprawdę.
Przede wszystkim możesz już się do lekarza zgłosić zobaczyć czy coś się po prostu rozwija i mówić że się starasz o dziecko więc możliwe że za x dni będziesz w ciąży 🙂 -
Blondyna.B wrote:Jeśli nie potrzeba antybiotyku to czemu nie - jak tylko masz siły i może dzięki temu szybciej "zaskoczy".
Przede wszystkim możesz już się do lekarza zgłosić zobaczyć czy coś się po prostu rozwija i mówić że się starasz o dziecko więc możliwe że za x dni będziesz w ciąży 🙂
To bylam w lutym wtedy i mówiłam że chcemy sie starać to Pani laryngolog powiedziala że te steroidy sa takie jakbym kurczaka ze sklepu jadła, a że przecież jem narazie smaruje rubem uszko i węzły i kamforka z wata w uchu.
Dzięki za odzew 😊 -
Alis96 wrote:To bylam w lutym wtedy i mówiłam że chcemy sie starać to Pani laryngolog powiedziala że te steroidy sa takie jakbym kurczaka ze sklepu jadła, a że przecież jem narazie smaruje rubem uszko i węzły i kamforka z wata w uchu.
Dzięki za odzew 😊Alis96, Izi lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, proszę o wpisanie 🐒, i to dzień przed terminem! W sumie się cieszę że dzisiaj przyszła, bo jutro urodziny i pewnie bardziej bym to przeżywała.
Smutno mi trochę ale cóż, może lipiec okaże się dla mnie łaskawszy, w końcu rok temu z lipcowego cyklu zobaczyłam dwie kreski na teście, może teraz też dopisze szczęście.
Gosia gratuluję! Trzymam kciuki za piękny przyrost bety.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 20:30
-
Gosiak123 wrote:Dziewczyny mam wyniki
Beta 206,86
Progesteron 32,45
TSH 1,205
Zrobiłam TSH bo u nas w rodzinie problemy z tarczyca występują z pokolenia na pokolenie, bez ciąży miałam wynik w normie ale wiem że w ciąży są jakieś inne normy. Powiedzcie mi czy taki wynik jest ok?
Odnośnie bety to dziś 15 dpo, nie mam podanych norm. Jest ok czy za mało ? Kompletnie się na tym nie znam 🤦🏻♀️
Progesteron chyba w porządku? Myślicie że odstawiać duphaston? Brałam raz dziennie bo poprzednia ciążę poroniłam.
Ja w kwietniu 18dpo mialam bete 144 po 48h przyrost 99% a dzisiaj leci 13 tydzień ciąży. Wiec nie ważny wynik, wazny przyrost za 48h bedzie. Jak bedzie dobry to nic tylko sie cieszycGosiak123 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Nasti6 wrote:7,5 U/L Gdzie norma dla pierwszej fazy u nich jest od 2.5 - 10.2
Edit , teraz patrze kurcze blade na ten wynik i to jest wynik FSH 🙈 Dobrze ,ze dostałam to na maila ! Oni mieli mi zrobic prolaktyne w tymtym dniu a nie to 🤦♀️ Wiec dalej jestem niestety w wielkiej nie wiadomej ,bo w zeszłym ms mialam za wysoką . Ale czy na druga połowe cyklu te badania sie powinno robic wogle?🤔
😉 Dobrze że się zorientowałaś że to inne badanie. Prolaktynę chyba można robić w każdym dniu cyklu -
Paulina1106 wrote:Hej dziewczyny, proszę o wpisanie 🐒, i to dzień przed terminem! W sumie się cieszę że dzisiaj przyszła, bo jutro urodziny i pewnie bardziej bym to przeżywała.
Smutno mi trochę ale cóż, może lipiec okaże się dla mnie łaskawszy, w końcu rok temu z lipcowego cyklu zobaczyłam dwie kreski na teście, może teraz też dopisze szczęście.
-
milam wrote:😉 Dobrze że się zorientowałaś że to inne badanie. Prolaktynę chyba można robić w każdym dniu cyklu
Tak ,A juz sie cieszylam ze ten wynik byl ok w tym miesiacu😔 Wiec napewno do wyniku bedzie niepewnosc , zadnych lekow na to nie brałam jeszcze wiec pewnie z mojej prawidłowej owu tez nici w tym cyklu 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 21:19
-
nick nieaktualnyNasti6 wrote:Tak ,A juz sie cieszylam ze ten wynik byl ok w tym miesiacu😔 Wiec napeqno do wyniku bedzie niepewnosc , zadnych lekow na to nie brałam jeszcze wiec pewnie z mojej owu tez nici w tym cyklu 🙄
Hm, a wiesz, że prolaktyna rośnie od stresu? Nie miałaś stresującego czasu wtedy, nic Cię nie zdenerwowało przed badaniem?
Ponoć jak prolaktyna wychodzi za wysoka, to można też zrobić badanie pod obciążeniem i wtedy inaczej wzrasta, jak czynnik jest stresowy, a inaczej, jak przysadka szwankuje i potrzeba faktycznie leków.
A co do leków, to leki zbijające prolaktynę mają mnóstwo skutków ubocznych, lepiej ich unikać jeśli tylko się da. -
Paulina1106 wrote:Hej dziewczyny, proszę o wpisanie 🐒, i to dzień przed terminem! W sumie się cieszę że dzisiaj przyszła, bo jutro urodziny i pewnie bardziej bym to przeżywała.
Tuule mocno ♥️♥️Paulina1106 lubi tę wiadomość
-
Ivanka93 wrote:Tak robilam mi też gin zalecił.
Jaki miałaś wynik?
Ja mam igM ujemne 0,1 - lab ujemny ponizej 0,25
A iGG dodatnie. 500 - Lab ujemny poniżej 6
Wizytę mam u ginekologa dopiero w sobote, wiesz może czy to bardzo fatalnie i może czymś w przyszłości grozić dla dzidziusia ? Czy to się leczy ? -
Kasiekkk wrote:Hm, a wiesz, że prolaktyna rośnie od stresu? Nie miałaś stresującego czasu wtedy, nic Cię nie zdenerwowało przed badaniem?
Ponoć jak prolaktyna wychodzi za wysoka, to można też zrobić badanie pod obciążeniem i wtedy inaczej wzrasta, jak czynnik jest stresowy, a inaczej, jak przysadka szwankuje i potrzeba faktycznie leków.
A co do leków, to leki zbijające prolaktynę mają mnóstwo skutków ubocznych, lepiej ich unikać jeśli tylko się da.
W zasadzie to byłm nerwowa wczesniej , a przed samym badaniem denerwowałam sie ze krew mi z palca nie cieknie do pojemniczka i moj kuł mnie az 3 razy w inne palce 😂 Bo to był domowy test .Tylko ze wynik był wysoki dość bo az 812 mIU/L ( Norma: 102 - 496) az tak duzo od stresu🤔 Wiem ze w zeszlym roku gdy przestałam brac tabsy mialam 2 epizoty gdzie lekko mleko mi wycielko lekko .Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 00:22
-
milam wrote:Nasti a w normie to jaka ta prolaktyna była? Bo normy są np do 26, ale 20 to generalnie już jest za dużo .
Gosiek123, w dniu spodziewanej miesiączki beta powinna być ok209, tak pisze mamaginegolog, jak ktoś już wspomniał.
Jestem oburzona tymi fałszywymi testami i ich ilością, 😠 no jak tak można taki bubel sprzedawać
I gratuluję pięknych bhcg 💪
W zdrowej ciąży beta w dniu miesiączki: 23, w poronionej 170, także... 😏 -
Hej
Nadrobiłam mam urlop a nie śpię już od 6:20 bo syn się już wyspał 😖 pogoda przepiękna, wczoraj zrobiliśmy chyba ze 20 km. Do tego pofolgowalam wczoraj trochę z piwem, a dzisiaj temperatura spadla mi do 36,6 z 37,1 🙄 chyba nic z tego cyklu nie będzie bo takich gór i dolin to ja w życiu nie miałam 🙄
Ale trudno, nowy cykl nowe szanse, w tym luzuje 😁
Miłego dnia i dawać mi tutaj jakieś kreski! ❤️ -
Alis96 wrote:Kochane zastanawiam sie czy odpuścić ten cykl, mam powiększone węzły chlonne obok ucha i chyba to znowu zapalenie ucha. Myslicie , że może to być przeszkoda ? Jejku jak nie brak owu, to jak jest owulacja to jakies choroby 🙄🙄🙄
Ps. Mnie przy owulacji nic nie boli 🤷♀️
Ja ostatnio choruję prawie co cykl bo jak nie angina, to żołądkówka, to znowu zapalenie gardła i nie widzę powodu żeby odpuszczać Jak dostaję leki to patrzę jedynie czy są przeciwskazania dla kobiet, które się starają albo zaznaczam lekarzowi, że się staram.
No bo jak się uda to się uda i super.
https://mamaginekolog.pl/hipotetyczna-hania/Alis96 lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Alis96 wrote:Jaki miałaś wynik?
Wizytę mam u ginekologa dopiero w sobote, wiesz może czy to bardzo fatalnie i może czymś w przyszłości grozić dla dzidziusia ? Czy to się leczy ?
IGM że masz w tym momencie zakażenie 🙂Alis96 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNasti6 wrote:Tak ,A juz sie cieszylam ze ten wynik byl ok w tym miesiacu😔 Wiec napewno do wyniku bedzie niepewnosc , zadnych lekow na to nie brałam jeszcze wiec pewnie z mojej prawidłowej owu tez nici w tym cyklu 🙄
Ja miałam problem z prolaktyną, lekarz przepisał mi naprolac brałam sobie 0,5 tabletki na noc I w sumie po miesiącu już było okey, także lekarz coś poradzi jeśli jest za wysoka -
Alis96 wrote:Jaki miałaś wynik?
Wizytę mam u ginekologa dopiero w sobote, wiesz może czy to bardzo fatalnie i może czymś w przyszłości grozić dla dzidziusia ? Czy to się leczy ?
Ja mialam ujemne oba wyniki , tego co pamiętam igg oznacza ze przebyłaś zakażenie
Wynik jest dodatni (IgM -, IgG+) → do zakażenia doszło prawdopodobnie w przeszłości, w związku z czym nie ma zagrożenia dla płodu. W przypadku braku badania przed ciążą zalecane jest wykonanie badania kontrolnego za 2-3 tygodnie.Alis96 lubi tę wiadomość